עבור לתוכן

קבצים פגומים עם OC

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה שהייתה עם WINDOWS 7 וגם עם WINDOWS 8.1 וגם היום עם WINDOWS 10. הבעיה היא שהקבצים שאני מוריד נפגמים וזה קורה כאשר מצב OC MODE מופעל במחשב.

יש לי לוח אם של MSI וכרטיס מסיך של MSI, ברגע שאני מפעיל מהBIOS את הOC אז המעבד עובר פרופיל של OC, הכרטיס מסך עובר לפרופיל של OC וגם הזכרונות, שבזכורנות שם הפרופיל הוא XMP.

אם מצב הOC כבוי, הקבצים שאני מוריד אינם נפגמים והכל פועל כרגיל.

מה עושים בכדי שהOC יעבוד מבלי לגרום נזק?

פורסם
...

מה עושים בכדי שהOC יעבוד מבלי לגרום נזק?

[דעה] אין דבר כזה - כל אוברקלוקינג גורם נזק אם בטווח קצר בבעיות משונות כמו שהזכרת ואם בטווח ארוך על ידי הרס של החומרה עד כדי אי שמישות

אתה לוקח רכיב שתוכנן לעבוד בתדר\עומס\מתח מסוים ומאלץ אותו לעבוד במשהו שהוא לא תוכנן אליו - טוב זה לא.

לרוב ביצוע המהרה לא נותן שיפור ביצועים בעולם האמיתי (כתבתי לרוב - בוודאי שיש יישומים שנהנים מזה) אלא רק כדי להשיג ניקוד כזה או אחר במבחן ביצועים.

אז תעשה לעצמך טובה - תעבוד בלי אוברקלוקינג.

[\דעה]

תנסה לבצע אוברקלוקינג ידני ולא אוטומטי - תעלה לאט לאט את הערכים תוכך כדי בדיקת ייציבות ותלך צעד צעד.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

אחד הזכרונות שלך רגיש ?

פורסם

נשמע שיש לך OC חובבני ולא יציב, שנעשה ללא ידע ומחשבה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות חברים

בקשר לOC, הOC הוא לא משהו שאני עשיתי או איזה הגדרה שאני בחרתי, מדובר בOC שמגיע יחד עם החומרה מה שאומר שזה כן צריך לפעול כמו שצריך ככה זה מגיע מהמפעל ולא שאני מאיץ אותם כנד למה שהם באמת.

הOC מתבצע בלחיצת כפתור בBIOS. בתוכנה MSI® Intel® Extreme Tuning Utility, לאחר לחיצה על OC MODE בBIOS, אפשר לראות שהמעבד והזכרונות נכנסו לפרופיל "החזק" שלהם שכבר מונה בהם מראש. הכרטיס מסך גם נכנס למצב של OC, ואת זה אפשר לדעת על פי התוכנה שמגיע עם הכרטיס מסך MSI Gaming APP.

פורסם

ומה הבעיה לבדוק כל פעם עם זכרון אחד ?

זה שאיטל תומך ב OC לא אומר שיתר הרכיבים שלא של אינטל גם תומכים.

פורסם

אז כנראה אחד החלקים פגום / לא באמת עומד בדרישות של הOC. החשוד המיידי הוא הזכרון כפי שIvan משער.

מפרט מלא של המחשב (דגם מדויק של לוח, מעבד, זכרונות וכרטיס מסך) עשוי לעזור לנתח את התקלה.

כמו כן יכול לעזור לדעת אילו שינויים פרופיל הOC מפעיל בכל מה שקשור לתדרים, מכפלות וכו'.

פורסם
  • מחבר

מאוד מעריך את התגובות שלהם ואת הניסיון לעזור.

לוח אם: MSI Z87-G45 GAMING

מעבד: INTEL I7 4770K

כרטיס מסך: MSI GTX 980 GAMING

זכרונות: CRUCIAL BALLISTIX ELITE 4GBX2 1600MHZ

פורסם

עכשיו קצת נפל לי האסימון יש לך 2 שרשורים על בעיות מוזרות (שמירת קבצים וכשלון במבחן זכרונות) כאשר אתה מבצע המהרה.

אני חוזר על מה שטענתי לעיל - האם אתה צריך אוברקלוקינג? במיוחד שהמחשב שלך עם חומרה עדיפה על רב המחשבים שאני עובד עליהם ולא נראה שאתה באמת זקוק לכך

ולכן שוב

- דעה - אל תשתמש באוברקלוקינג

האם כאשר אתה לא מבצע המהרה אתה מרגיש איזהשהי האטה או מחשב איטי (לא נראה לי) ולכן עדיף להמנע.

אני מחזק את ההשעה שהמדובר בזכרונות אבל בכל מקרה בשביל מה?

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

בקשר לOC, הOC הוא לא משהו שאני עשיתי או איזה הגדרה שאני בחרתי, מדובר בOC שמגיע יחד עם החומרה מה שאומר שזה כן צריך לפעול כמו שצריך ככה זה מגיע מהמפעל ולא שאני מאיץ אותם כנד למה שהם באמת.

הOC מתבצע בלחיצת כפתור בBIOS. בתוכנה MSI® Intel® Extreme Tuning Utility, לאחר לחיצה על OC MODE בBIOS, אפשר לראות שהמעבד והזכרונות נכנסו לפרופיל "החזק" שלהם שכבר מונה בהם מראש. הכרטיס מסך גם נכנס למצב של OC, ואת זה אפשר לדעת על פי התוכנה שמגיע עם הכרטיס מסך MSI Gaming APP.

אין OC אוטומטי שאפשר לסמוך עליו.

גם אם הוא יהיה יציב(לכאורה) הוא יעשה OC באותה רמת דיוק שטיל כתף יפגע בזבוב כדי למנוע נזק לאדם שהוא ישב לו על האף.

פורסם
  • מחבר
עכשיו קצת נפל לי האסימון יש לך 2 שרשורים על בעיות מוזרות (שמירת קבצים וכשלון במבחן זכרונות) כאשר אתה מבצע המהרה.

אני חוזר על מה שטענתי לעיל - האם אתה צריך אוברקלוקינג? במיוחד שהמחשב שלך עם חומרה עדיפה על רב המחשבים שאני עובד עליהם ולא נראה שאתה באמת זקוק לכך

ולכן שוב

- דעה - אל תשתמש באוברקלוקינג

האם כאשר אתה לא מבצע המהרה אתה מרגיש איזהשהי האטה או מחשב איטי (לא נראה לי) ולכן עדיף להמנע.

אני מחזק את ההשעה שהמדובר בזכרונות אבל בכל מקרה בשביל מה?

בהצלחה,

גבריאל

מדובר בOC שמגיע עם המוצר ולא עושה שבאמת מגיע לקצה גבול היכולת אז למה שזה יהיה בעייתי? בנוסף שילמתי לא מעט בכדי להנות גם מהשדרוג הקטן הזה שנקרא OC אז למה לא להשתמש בזה במיוחד שזה לא מגיע לרמה שזה מזיק.

במקרה שלי מדובר כנראה בתקלה שהייתי מאוד רוצה לפתור אותה ולא בשביל הביצועים, אלא בשביל להצדיק את הכסף שהשקעתי ובשביל עצמי שאדע שהכל תקין.

מהניסיון שלי, שמשהו משתבש ואתה מנסה לפתור את הבעיה, אתה צובר ידע, אז למה לא =]

פורסם

מה זה OC שמגיע עם המוצר?

טכנאי ביצע OC לרכיבים?

או שאתה מתכוון שיש בלוח אופציה לעשות OC אוטומטי דרך הביוס או עם תוכנה?

יופי, אז קיימת תוכנה של יצרן הלוח שמאפשרת לעשות OC אוטומטי.

שומר חומרתו ירחק.

הדברים האלו יכולים באותה המידה להקציף קפה ולשבור את הכוס עליה הם מבצעים את הפעולה.

אין כזה דבר OC טוב ללא התערבות אדם.

לפעמים אין כזה דבר OC יציב ללא התערבות אדם.

ולהחליט שאם זה קיים ואפשרי אז זה לא מזיק, זאת פשוט טעות.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם

בכל לוח high-end קיימת אופציה מובנית בBIOS להגדיר פרופיל OC. אף אחד לא מבטיח לך שזה יעבוד תמיד בצורה יציבה.

תנסה לשחק עם הזכרונות - להחליף סלוטים, להוציא אחד מהם, ולראות אם יש השפעה.

פורסם

OC עושים צעד צעד, בזהירות ותחת שליטה.

עם יכולת לבדוק בכל שלב האם הוא יציב.

הדבר הכי לא מומלץ לOC זה לעשות לכמה רכיבים בו זמנית, ועוד אוטומטית....

מה שכן, הגעת למקום הנכון, וגם גייסת את תשומת ליבם של כמה אוברקלוקרים מנוסים.

אז אם אתה רוצה לבטל את כל הOC בלוח, ולהתחיל לעשות OC בדרך הנכונה, זה המקום והזמן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים