עבור לתוכן

עזרה בבחירת נתב - על מה צריך להסתכל?

Featured Replies

פורסם

היי, אני מחפש ראוטר חדש לבית.

כרגע יש ברשותי כמה ראוטרים (NetGear DGN2200, Linksys WRT54GL וSimens SL2-141).

למיטב ידעתי השנטגיר והסימנס גורמים לבעיות (מתנתקים מדי פעם על דעת עצמם ומחכים לריסטרט.. אולי מתחממים.)

מהירות הגלישה בבית היא 15Mb/s

כמה שאלות בנושא כדי להבין יותר טוב:

1. יש עדיפות לראוטר עם מודם מובנה או בלי? והאם שניהם נקראים "ראוטר" או שלאחד מהם יש שם אחר?

2. מה ההבדל בין ADSL ל VDSL? (וADSL2 לעומת ADSL)

מצאתי כמה מקומות שאומרים שVDSL זה למהירויות גבוהות, אבל בKSP למשל מצאתי רק 2 ראוטרים כאלו..

3. האם יש צורך בראוטר התומך ב5GHz? אין ברשותי מכשירים שתומכים בתדר הזה (למיטב ידיעתי)

4. מה משפיע על טווח הקליטה של הרשת האלחוטית בבית חוץ מהאנטנות?

(לפי המידע פה יש הבדל לפי תקן הראוטר, אבל גם ראוטר בתקן N וגם ראוטר בתקן G שברשותי מספקים את אותו הטווח, שהוא בטוח לא 38מ'..)

5. במהירות הגלישה שיש כרגע (15Mb/s), האם יש צורך בראוטר שתומך מעל תקן nLite (150Mb)? ומה לגבי מהירות של 100Mb/s?

6. מבחינת אבטחה והגדרות, ללא התקנת DD-WRT והתעסקות מיותרת עם הראוטר, יש דברים שמומלץ להתעסק בהם למעט להצפין את הסיסמה בWPA2-PSK?

מכל זה אני מנסה להבין איזה ראוטר כדאי לרכוש או שהראוטר של Linksys למשל (בתקן G וללא מודם מובנה) יספיק לשימוש בבית לפחות כרגע.

נערך על-ידי ToMeRv32

פורסם

לפני שאפשר יהיה לענות לך תפרט איך אתה מחובר היום - בזק או הוט, האם אתה מתכוון לשדרג את המהירות שלך, מבנה הבית, כמה מחשבים/ציוד אלחוטי צריך להתתחבר לראוטר ובאיזה אופן - חוטי או אלחוטי, והכי חשוב - מה התקציב שיש לך.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני לא בטוח לאיזו חברה אני מחובר מכיוון שבדיוק עברנו, אבל אני חושב שלבזק.

לשדרג את המהירות לא באופק כרגע אבל אם אני אקנה ראוטר כמובן שהוא צריך לתמוך במהירויות גבוהות יותר.

מבנה הבית - סלון גדול וחדרים בעקרון, הראוטר נמצא בחדר עם קיר חיצוני של הבניין וקיר שמפריד בינו לבין הסלון.

בין הראוטר לחלקים הבעייתים יש לא מעט קירות, ואולי יש צורך באיזשהו רפיטר, אבל אני לא חושב שהדירה כל כך גדולה בשביל שיהיה לזה צורך, אולי פשוט ראוטר עם זוג/שלוש אנטנות)

מתחברים המון מכשירים - ממיר של YES ו 3 מחשבים באופן קווי, וטאבלטים סמארטפונים ולפטופ באופן אלחוטי.

תקציב גמיש כיוון שאני לא סגור על טווח שצריך. אין צורך בציוד היי-אנד אבל צריך משהו שיעשה את העבודה כמו שצריך+. (עד 200-250 ש"ח מספיקים?)

נערך על-ידי ToMeRv32

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

1. היתרון של מודם משולב ראוטר ששניהם נמצאים בקופסה אחת יפה ונוחה. היתרון של מודם וראוטר בנפרד שכשמשהו מתקלקל צריך להחליף רק את אחד מהם (אם המודם עדיין עובד אפשר לעבוד עם מחשב בודד) ויתרון נוסף הוא שלכל אחד מעבד משלו.

2. לא תמצא היום ADSL. היום משתמשים ב-ADSL2+ שמאפשר לך מהירות עד 15 מגה. VDSL זה למהירות מעל 15 מגה וכן, נכון להיום ההיצע של המכשירים שמציעים מודם משולב ראוטר ל-VDSL קטן מאוד. אם אתה משתמש בקופסאות נפרדות אתה יכול להשכיר מודם מבזק ולקנות ראוטר (לראוטר לא רלוונטי אם זה ADSL או VDSL).

3. אם אין לך איך להשתמש ב-5Ghz אז כנראה שאתה לא צריך. התדר הזה הוא לטווחים קרובים ולא למרחק של הצד השני של הבית ושתי קירות בדרך. לא הייתי מייחס לזה חשיבות בבחירת ציוד. אם יש זה נחמד, אם אין לא נורא.

4. תקן N או G לא משפיעים על מרחק קליטה. ההבדל בין התקנים הוא המהירות התיאורטית המקסימלית. אני אומר תיאורטית, כי תקן N תיאורטית יכול להגיע ל-150 מגה, בפועל זה לא קורה. מה שמשפיע על הקליטה הוא כל דבר שיש באוויר. אם זה עכבר אלחוטי, שלט או רשת אלחוטית של שכן שעובדת באותו תדר. כמדובר בחדרים שונים, גם החומר ממנו עשויים הקירות והעובי שלהם ישפיע.

5. אתה לא תגיע למהירות 150 מגה באלחוטי וכנראה שגם לא ל-100. לנצל 15 מגה באלחוטי לא צריכה להיות לך בעיה. אם תשדרג ל-100 תוכל להגיע באלחוטי ל-50-60 ואולי אפילו 80. זה מאוד משתנה ותלוי בכל מיני גורמים. אבל בספק אם תצליח לנצל 100 מגה דרך חיבור אלחוטי (ואני גם בספק אם בזק יוכלו לתת לך 100 מגה בכלל).

6. מעבר להצפנת רשת אלחוטית אין עוד מה להתעסק אלא אם כן יש לך משהו ספציפי אצלך שמצריך עוד התעסקות.

ראוטר לינקסיס עם תקן G יספיק לך כל עוד אתה לא משדרג מהירות.

פורסם
  • מחבר

1. -

2. כלומר ברגע שיש מודם VDSL לא משנה אם הראוטר אם ADSL2 ואפשר לתמוך במעל 15Mb/s?

3. -

4. בכתבה הזאת כתוב שיש הבדלים בטווח - http://www.netcheif.com/Articles/80211ac/80211ac.htm

ומבחינת ערוצים, לשנות את הערוץ שעליו משדר הראוטר ולבדוק איזה ערוץ הכי פנוי - איך?

וחוץ מזה - מספר האנטנות והעוצמה שלהן, אפשר להעריך איזה עוצמה בdBi צריך בעזרת אפליקציה/תוכנה/מכשיר כלשהו?

5. -

6. -

תודה רבה ;)

נערך על-ידי ToMeRv32

פורסם

הראוטר לא רלוונטי ל-ADSL או VDSL. זאת טכנולוגיה במודם. אם המודם הוא ADSL אז עד 15 מגה. אם המודם הוא VDSL אז עד 100 מגה.

אם אין מודם/ראוטר בתקציב שלך או שעונה לדרישות שלך, אפשר לפצל את שני הרכיבים ולהשכיר מודם מבזק ADSL או VDSL בהתאם למהירות בחבילה ולקנות ראוטר שלא מודע בכלל למה שקורה במודם.

אף פעם לא מדדתי מה המרחק המקסימלי של כל תקן, אבל בכתבה זה נראה לי יותר כמו נתונים יבשים על הנייר.

יש אפליקציות שיוכלו להראות לך איזה ערוץ הכי פנוי או שתעבור אחד אחד ידנית ותבדוק איזה עובד הכי טוב בפועל.

אין טעם להתחיל להתעסק עם החלפת אנטנות לפני שיש לך בכלל ציוד. תבדוק מה קורה עם המקוריות ואז תראה אם צריך להחליף. ברוב הראוטרים האנטנות דומות ומתאימות לעבודה כללית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים