עבור לתוכן

Z170A GAMING M7 בביקורת - המתקדם של MSI מגיע להרשים

Featured Replies

פורסם

בשבוע שעבר השיקה אינטל סדרת חדשה של מעבדים, סקייליק. הגיע הזמן להכיר את אחד מלוחות האם המתקדמים ביותר של התושבת החדשה, המבוסס על ערכת השבבים Z170.

לכתבה: http://hwzone.co.il/z170a-gaming-m7-בביקורת-המתקדם-של-msi-מגיע-להרשים/

פורסם

1. ראוי לציין כי בלוח Z170A Gaming M7 יש תכונה בשם +BIOS Flashback שמאפשרת לעדכן את הביוס גם ללא זיכרון ומעבד מותקנים. אני הייתי גם מוסיף ומציין שללוח יש כפתורי הדלקה ואתחול מובנים וכן צג LED המציג את מצב האתחול. כל אלו הן תוספות נחמדות למשתמש הרגיל אם כי סביר להניח שהוא לא ישתמש בהן, אך עבור מי שמתעסק בהמהרה תכונות אלו בהחלט מהוות שיקול בבחירת לוח האם.

2. בנוגע לכל העניין עם תקני ה USB - צריך להסביר שתקן USB 3.1 למעשה כולל את תקן USB 3.0, כך שתקן USB 3.0 הוא למעשה נגזרת של תקן USB 3.1, ולכן יש יצרנים שהחליטו לקרוא לחיבורי ה USB שלהם שעובדים בתקן 3.0 כ USB 3.1 Gen1. סוגי תקני ה USB הקיימים כיום בלוחות האם:

א. USB 2.0 - חיבור בעל רוחב פס גולמי של 480Mb/s ורוחב פס מעשי של 35MB/s.

ב. USB 3.0 - חיבור בעל רוחב פס גולמי של 5Gb/s ורוחב פס מעשי של 500MB/s. לאור פיתוח תקן ה USB 3.1 אפשר לראות את החיבור הזה מכונה גם בשמות USB 3.1 Gen1 או USB 5Gbps.

ג. USB 3.1 - חיבור בעל רוחב פס גולמי של 10Gb/s. מכונה גם USB 3.1 Gen2 או USB 10Gbps.

חשוב לציין כי ערכות השבבים Z170 לא תומכות באופן טבעי בתקן USB 3.1 אלא רק בתקן USB 3.0, כך שאם לוח אם כלשהו מציע חיבור USB 3.1 כזה הוא בהכרח נובע מבקר צד שלישי.

בהקשר של לוח האם הנ"ל, חיבורי ה USB 3.1 שלו נובעים מבקר ה ASMedia ASM1142 המובנה בלוח ולא מערכת השבבים Z170.

3. בנוגע לחיבורי ה USB - כאן צריך להבחין בין תקן ה USB לממשק הפיזי שלו (החיבור שאותו רואים ואליו מחברים התקנים). עבור רוב המשתמשים ישנם 3 חיבורים/ממשקים פיזיים רלוונטיים:

א. חיבור Type-A - זהו החיבור המלבני המוכר.

ב. חיבור Type-B - זהו החיבור המרובע שבד"כ נמצא בהתקנים כמו מדפסות.

ג. חיבור Type-C - זהו חיבור חדש בשוק, שכפי שצויין בכתבה, הוא חסר כיוון (אפשר לחבר אליו את ההתקן בשני הכיוונים והוא יעבוד, וזאת בניגוד למצב עם חיבור מסוג Type-A).

יש לציין כי אין קשר ישיר בין חיבור ה Type-C ותקן ה USB 3.1 - שניהם פותחו בערך באותה התקופה, אבל התקן לא מחייב שימוש שיציאות ה USB 3.1 יעשו שימוש דווקא בחיבור ה Type-C. למעשה, ברוב לוחות האם שמציעים חיבורי USB 3.1, רוב החיבורים האלו בכלל עושים שימוש בממשק ה Type-A ולא בממשק ה Type-C. יותר מזה - קיימים לוחות אם בעלי חיבורי 3.0 USB העושים שימוש בממשק מסוג Type-C, ולכן שיש לשים לב לכך לפני שקונים לוח אם או/ו התקנים התומכים בתקן USB 3.1 עם ממשק Type-C.

בהקשר של לוח האם שבביקורת - הלוח מציע 2 חיבורי USB 3.1 בפאנל האחורי - אחד בעל ממשק Type-A ואחד בעל ממשק Type-C. מבחינת חיבורי ה USB 3.0 - הלוח מציע 6 חיבורים כאלו - 2 בפאנל האחורי, כולם מסוג Type-A, ואפשרות לחבר עוד 4 יציאות ע"י header (בד"כ למארז). בניגוד למה שנכתב בכתבה, בעמוד הלוח Z170A GAMING M7 לא כתוב שהוא מציע חיבורי USB 3.1 נוספים בעזרת header (אני מניח שהבילבול נובע מכך ש MSI החליטו לקרוא לחיבורים שלהם USB 3.1 Gen2 ו USB 3.1 Gen1).

פורסם

מחירו של הלוח באייבורי 1190 ..

לא יודע למה MSI טוענים שהתמחור שלו הוא 1300-1400

* ביקורת טובה, אך לדעתי מדובר בביקרות ליכולות האוברקלוק ולא כביקורת מקיפה ללוח,

לדוגמא (מה באריזה, תעודת זהות , חומרת מערכת הבדיקה )

פורסם

ההחלטה \ Whatever של אינטל שלא לכלול תמיכה בתקן USB 3.1 בערכות השבבים החדשות יותר ממטופשת. עכשיו נזכה לדור נוסף של צורך בהתקנת דרייברים לבקרים עובדים יותר או פחות וכן הלאה.

פורסם

@shimonta

הלוח שנמכר באייבורי ב-1190 ש"ח הוא ה Z170A GAMING PRO של MSI ולא ה Z170A GAMING M7 שבביקורת. למעשה, למרות שרשת אייבורי היא היבואן (או המפיץ, אני לא בטוח) הרשמי של MSI בישראל, הלוח הנ"ל כלל לא נמכר בסניפי הרשת (אולי הוא ימכר בעתיד, אבל כרגע הוא כלל לא מופיע באתר של אייבורי).

אותי מעניין לדעת היכן בדיוק ניתן לראות את התמחור של הלוח - אני לא רואה בשום מקום באתר של MSI תמחור של לוחות, אז על סמך מה נקבע שמחיר הלוח הוא 230 דולר?

אגב, שימו לב שעבור שער דולר של 3.8 ש"ח ובתוספת מע"מ של 18%, 230 דולר הם בערך 1000 ש"ח, כך שמחיר של 1300-1400 ש"ח פירושו 30 עד 40 אחוז רווח, שזה דיי מוגזם לדעתי.

פורסם

אני לא מבין דבר אחד אם אם הסלוט Pci-e השני כאן הוא רק x4 זה בעצם אומר שהלוח תומך פה רק בCF ולא בSLI?

פורסם
@shimonta הלוח שנמכר באייבורי ב-1190 ש"ח הוא ה Z170A GAMING PRO של MSI ולא ה Z170A GAMING M7 שבביקורת. למעשה, למרות שרשת אייבורי היא היבואן (או המפיץ, אני לא בטוח) הרשמי של MSI בישראל, הלוח הנ"ל כלל לא נמכר בסניפי הרשת (אולי הוא ימכר בעתיד, אבל כרגע הוא כלל לא מופיע באתר של אייבורי). אותי מעניין לדעת היכן בדיוק ניתן לראות את התמחור של הלוח - אני לא רואה בשום מקום באתר של MSI תמחור של לוחות, אז על סמך מה נקבע שמחיר הלוח הוא 230 דולר? אגב, שימו לב שעבור שער דולר של 3.8 ש"ח ובתוספת מע"מ של 18%, 230 דולר הם בערך 1000 ש"ח, כך שמחיר של 1300-1400 ש"ח פירושו 30 עד 40 אחוז רווח, שזה דיי מוגזם לדעתי.

צודק, חוסר תשומת לב מצידי.

תודה על התיקון.

פורסם

Ofir Aviram, שני האלומיניום X8, הגדול האחרון X4. ויש תמיכה הן ב CF והן ב SLI.

פורסם

איפה מבחני ביצועים ?

לוח יקר מדי לטעמי.

פורסם

מבחני ביצועים למה? לאיזה הפרשי ביצועים אתה מצפה חוץ מאוברקלוק (שלזה יש התייחסות בכתבה)?

פורסם

אפשר לסכם מבחני ביצועים במשפט אחד - הכל נופל על סטיית תקן של 2-3 אחוז ובזה נגמר הסיפור.

פורסם

רשת אייבורי אמורה להיות הנציגה של MSI בישראל (הם היחידים שמופיעים באתר של MSI כמקום ממנו אפשר לקנות מוצרי MSI בארץ), ולפיכך אפשר לצפות שמוצרי MSI יימכרו אצלם במחיר נמוך יותר מאשר בשאר החנויות (אני מניח שבאייבורי קונים ישירות את המוצרים שלהם מ MSI בעוד שהחנויות האחרות צריכות לעבור "שלבים" נוספים בדרך), אך מעשית המחיר באייבורי גבוה יותר, לפחות עבור הלוחות לתושבת 1151:

ה MSI Z170A PC MATE נמכר באייבורי ב-690 ש"ח ובפלונטר ב-673 ש"ח.

ה Z170A KRAIT GAMING נמכר באייבורי ב-1045 ש"ח אבל בפלונטר ב-928 ש"ח.

ה Z170A GAMING PRO נמכר באייבורי ב-1190 ש"ח ובפלונטר ב-929 ש"ח.

יותר מכך - מבחר הלוחות של MSI בפלונטר גדול יותר מאשר באייבורי, וזה דיי מוזר בהתחשב בכך שפלונטר הם לא נציג רשמי של MSI.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים