עבור לתוכן

מפרט למחשב עבודה לפוטושופ ועוד תוכנות אדובי, סביבות 3000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שוב אתה מתחמק. כמה צפוי.

למה המפרט לא טוב למטרה זו?

שוב, נחזור לשאלות שהוצגו בפניך:

"האם אתה אישית יודע לגבי המפרט הדרוש לגרפיקה, וב. למה לדעתך המוצע פה לא טוב (למטרה זו)"?

עד שלא תענה במדוייק, דעתך שווה כקליפת השום והרי היא ברבור בעלמא.

נערך על-ידי nachum37

• תגובות 33
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא ענית על שום דבר.

שוב:

"האם אתה אישית יודע לגבי המפרט הדרוש לגרפיקה, וב. למה לדעתך המוצע פה לא טוב (למטרה זו)"?

דבר בעובדות ברורות, לא אמונות.

פורסם

לא זה מה שאמרת. זה מה שאתה אומר כעת, לאחר שנאמר שהמפרט מספיק למעט הכ. מסך.

אמרת ש:

צריך 5000

התקציב לא ריאלי ל2D

שמה שאמרתי שהמפרט מספיק לא נכון אלא רק ל CS2 וכאן"

המעבד, הזיכרון, כרטיס מסך, אמצעי אחסון והתוכנה - הכל צריך לבוא לידי שלמות"

שהמפרט ש furyanaor הכין יגרום לפותח הדיון "למרוט את שערות ראשו"...

ש"

התקציב נמוך למינימום הנדרש עבור מערכת מחשב לפרנסה."

ש"

הוא לא טוב יחסית למטרה שהוצבה".

עכשיו נזכרת למצוא שאין כרטיס מסך, שזה בדיוק מה שהזכירו כל אלו שהביאו מפרטים - שהמפרט בסדר לתקציב למעט הכ. מסך.

גם מה שכתבת כעת שהמפרט בלי קשיח ולכן "מה בדיוק אפשר לעשות אתו" זו חארטה.

גם מפרט עם Core i5 ו GTX660\750 יהיה בסדר.

בקיצור, בלבלת את המוח.

פורסם

אלו עובדות כתובות פה ? זה ה System requirements של פוטושופ? על זה אתה מסתמך עם כל נבואות הזעם שלך?

תקרא שוב את הודעתי הקודמת. בלבלת את המוח בלי להסתמך על שום דבר, בלי נימוקים, פשוט ספאם.

אם ציטוטים מדעות של אנשים הם משהו בר סמכא, אתה יכול לקרוא שוב את המפרטים המומלצים של האתר ולראות מפרטים נמוכים בהרבה למטרות אלו.

אגב, כעת אני קולט שלא ענית על השאלה הראשונה, האם יש לך ידע ו\או ניסיון בגרפיקה \ עריכת וידאו.

בינתיים נראה שאתה מסתמך על ציטוטים של אחרים.

נערך על-ידי nachum37

פורסם

אני עכשיו רוצה דבר אחד, ואותו כבר השגתי:

להוכיח שאתה טרול משועמם, ספאמר מזבל דיונים בהבלים.

מדי פעם אזכיר לך את זה.

פותח הדיון, תרגיש בסדר להתעלם מהאזהרות של KAKADU. כפי שהוכח אין בו ממש.

אתה יכול להוסיף כ. מסך למפרטים שהוצעו (הם בסדר גמור) בתוספת תקציב (מומלץ) או לקחת Core i5 ולקנות כ. מסך בהפרש. זה עדיין יהיה בסדר.

נערך על-ידי nachum37

פורסם

חבר, מפני שלא ענית על שאלתי הראשונה (כאמור: האם אתה עושה שימוש מקצועי בתוכנות Adobe)

אני נוטה להסיק שאתה לא. ולאומתך יש כאלה שכן עושים.

לצד הדעות הלא רלוונטיות שאתה זורק כאן, מתקבלים דעות ממשתמשים נוספים שמשום מה לא מנמקים את טענותיהם.

זו סיבה נהדרת למה לא להסתמך ולהתבסס על דעותיהם השונות והמשונות.

בנוסף על זאת, תוכנות דו מימד עושות שימוש CPU בלבד למעט האצת Cuda שדורשת מאיץ גרפי (GPU)

במידה ואין במפרט אחד כזה, הסצטנות פשוט לא ירונדרו בזמן אמת אלה על גבי הCPU בהמשך הדרך (מה שלמעשה מאריך זמנים).

אל זה לא קריטי מבחינת פגיעה באיכות העבודה לטובת פרנסה מפני שזה משתנה התלוי בשימוש בתכונת האצת Cuda - אם אין כזו, לא צריך בשום מצב כרטיס מסך.

למעט כל זה יש את עניין ה3D בAfter Effect, הוא כבר עניין בפני עצמו שסביר בהחלט שידרוש האצה גרפית.

אך מפני שפותח הדיון מודע לסכנות ואף ציין שהשימוש בAE הוא מזערי ומינימליסטי בהחלט, אני חושב שכדאי לנסות לחיות בלי כרטיס מסך.

במידה ולא מסתייע, מוסיפים כרטיס משומש תומך Cuda בפחות מ500 שקלים למפרט בעל אפיק שדרוג ובזה סוגרים את הפינה.

אין כל קשר או בסיס לשטות שנאמרה שאין מה לעשות עם מחשב נטול HDD במיוחד כשכיום הכל יושב על CC של Adobe.

KAKADU999

אתה מתבקש להפסיק לדבר שטויות באופן גורף.

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

אבקש ממך להדגיש האדום את השטויות שכתבתי ומתחת לזה לתת נימוק המסביר את דעתך הנגדית.

ולא מדובר בבזבוז תחמושת מפני שאף אחד כאן לא בשדה קרב מלבדך. אני מתחיל להבין למה יש לך תמונה של מטוס קרב...

אני מציע שתרגיע את הרוח ותאפשר לנו להבין אם ואיפה אני או הוא טועים בדעותינו המלומדות והמנומקות.

פורסם

את האמת שפותח הדיון כבר לא כלכך רלוונטי כאן

הרבה יותר מעניינת העובדה שאתה מנגש כאן את הדעות שלנו על סמך כלום ושום דבר.

זה דבר שצריך לפתור כאן טרם הגענו של כבודו. הוא יקרא את חמשת העמודים הללו ורק יצא עם בלבול גדול בזכותך.

ושוב אני אומר, אתה יחידי שלא מסכים פה עם שום דבר וקוטל כל דעה בהסתמך על 0 ניסיון אישי ואפס נימוקים רציניים .

תתחיל לנמק כי זה הרבה יותר חשוב מהמתנה לכבודו.

פורסם

טוב נו אם אתה מתעקש לדוש בזה:

אז תשמע, ישנם שלושה מפרטים ונתחיל מהאחרון שעולה 5וחצי משום מה.

אז אני באופן אישי לא מכיר שום הצדקה למעבד I7 בקרב תוכנות 2D אלה אם הלכנו על שרטוט של כל ארצות הברית באוטוקאד. ...

אין שם שום הצדקה ללוח 97 ב550 שקלים

וכל שאר העניינים כמו נפח כונן ונגן תקליטורים זה סובייקטיבי לחלוטין מה גם שמחיר הSSD שם לא מעודכן בעליל כנל כרטיס מסך.

כל הנתונים הללו מובילים אותנו בקלות למשהו באזור המפרט הראשון לשני שהם אגב מאוד דומים מלבד השמטת המאיץ הגרפי,

אז אנחנו אי שם על הגבול בין I3 לI5 עם זיכרון 8G ולוח פשוט שרק יעשה את העבודה בצמוד לכונן SSD בנפח 256 ללא HDD כלל וכלל.

אנחנו שבחרנו להתפרע על התקציב החלטנו למתוח את הגבולות בחזרה לכיוון הI7 סתם כי אפשר.

וכעת נשאלת סוגיית המאיץ הגרפי.

אז קודם כל יש הרבה עניין סביב היכולות של I7 4790 בהשוואה לGPU של GTX970 בזמני רינדור קצרים יותר

מעבר לכך אנחנו מדברים על האצת CUDA שלמעשה תיתן לנו רינדור בזמן אמת מה שלא ניתן לצפות מהCPU.

מניסיוני זה ממש אבל ממש לא נפוץ בקרב 2D. וגם אם כן, זה בכלל לא סוף העולם. מקסימום זה סיפור של 400 שקלים לכרטיס משומש שייתן CUDA בצורה מלאה.

העניין כאן באמת סובב סביב AE שכאן אנחנו כבר גולשים ל3D. השאלה היא באמת מה הוא עושה עם זה. הוא אמר מינימליסטי, אנחנו סומכים עליו שהוא יודע מה הוא אומר.

מקסימום קונים כרטיס. המחשב מוכן לזה .

פורסם

מנסה לנמק ככל האפשר על מנת לשלול את הביסוס השגוי שלך על כלום ושום דבר מבין..?

פורסם

אז ככה

הדבר ה'מוגדר למדי' שאתה מדבר עליו הוא לא כלכך מוגדר.

שימוש מינימליסטי בAE זה לא מספיק מוגדר כדי להסיק האם יש צורך ממשי במאיץ גרפי או לא, לטובת רינדור 3D.

בהגדרה, כדרישת מערכת גם 2D היה שמח למאיץ תומך Cuda אך בפועל, אין הבדל ממשי ועל כן אני באופן אישי לוקח על עצמי את האחריות וממליץ לוותר על מאיץ גרפי ברוב המקרים.

מזה רוב המקרים ? זה בדיוק העניין, שזה לא מספיק מוגדר כדי להסיק. אתה רוצה להיכנס לפרטים? באתר של Adobe יש רשימה מסודרת בדיוק אלו פילטרים דורשים האצה ואילו לא.

ברגע שהמשתמש יעבור על כל הרשימה ויגיד מה כן ומה לא (כלומר 'יגדיר בדיוק' מה הוא רוצה) כך בהתאם ההמלצה תהיה טובה ומדויקת יותר. אך ככלל, אין טעם ממשי במאיץ גרפי ל2D.

דבר שני

אין כל פסול ביד שניה כשמדובר בחומרת מחשב.

ובכל זאת, אנו ממליצים להתנסות במצב ללא כרטיס מסך עד שהוא ילמד וידע להגדיר את הדרישות והיעדים מחדש ולאחר תקופת התאקלמות להחליט אם לרכוש כרטיס.

כמובן שהוא רשאי לרכוש אחד חדש באותה העט אך ההמלצה, בכפוף לתקציב היא לרכיב משומש.

וזו הסיבה שאנו ממליצים לו קודם מחשב חזק בעל אפיק שדרוג ורק אחר כך להחליט אם יש צורך בכרטיס או לא.

רק מביאים לידיעתו שייקח זאת בחשבון. אני ממש מתקשה להבין מה הביא הבעיה בהמלצה הזו. תנסה להסביר את עצמך ד"ר.

פורסם

אני מתקשה להבין כיצד בדיוק מאיץ גרפי משומש פוגע בפרנסה ...

(כאמור אחד שפעל נהדר במחשב אחר קודם לכן)

ושוב.

לא בטוח שנדרש כאן כרטיס מסך

זו הסיבה שכדי לתעל את התקציב לטובת מחשב טוב בעל אפיק שדרוג עתידי

ובשעת הצורך רק ואם, לרכוש כרטיס. במקרה שכזה, אם וכאשר מתחשבים במגבלות התקציב הנוכחי, נאה שהוא יהיה משומש על מנת להפיק את המירב.

פורסם

לכתחילה הייתם צריכים לשאול ספציפית מה היא עושה עם המחשב.

ואז להתווכח על מה היא צריכה.

מה האינטנסיביות של העבודות?

מה התדירות?

אם היא סטודנטית מתחילה שלא סגורה על עצמה יספיק לה מחשב בסיסי בשביל "לגעת".

אבל אם לדוגמה היא מוציאה פוסטרים ברזולוציות מטורפות עם שכבות ואפקטים ורנדורים אז בהחלט מחשב כזה זה סבל טהור.

ובכלל בתקציב מוגבל לדרישות גבוהות אני תמיד ממליץ משומש.

זו לא בושה.

ומקבלים יחס עלות תועלת פנומנאלי.

יש עכשיו בזון במחיר הזה כמה וכמה מערכות שלימות מבוססות I7-4790 וכרטיסי מסך מעולים.

מערכות שעלו לפני שנה פי שתיים.

עם SSD והכל.

פורסם

se7en

אין ספק שאתה צודק, אך לא תמיד קל לכמת את סוג העבודה ולכן, במקרה הזה נשמע שהכי טוב יהיה ללכת על ניסוי וטעייה

על אחת כמה וכמה כשהטעיה כאן כלל אינה גוזלת משאבים נוספים .....

ולא רק שזו לא בושה מחשב משומש לפרנסה, Value per Price הוא פנומנלי ואפילו אופטימלי לחלוטין.

אם כבר פרנסה, מותר גם להסתכל על זה כסוג של השקעה בעסק ולראות שהמאזן קופץ למעלה .

פורסם

לא, לא ! אתה צודק...

בוא נכסח למפרט את הצורה, נדחוף לו כרטיס חדש כלול במחיר על חשבונו ועל חשבון רכיבים אחרים במפרט

ואחרי שנתיים אנחנו נגלה שהביצועים של המעבד גבוליים, אין אופציות יפות לשדרוג ושהכרטיס בכלל לא הניע.

במקום להציג אותו לראווה על הקופסה במדף הוא מוצג לראווה בתוך הקופסה של המחשב.

אתה גאון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים