עבור לתוכן

שדרוג כרטיס מסך - מ-260GTX

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

ברשותי כיום כרטיס מסך GTX260, שעד לא מזמן סיפק אותי עד כדי זה שעכשיו התחיל להיות טיפה צוואר בקבוק, וכמובן - ללא DX11.

אני לא משחק הרבה במחשב, אבל כן רוצה את האפשרות לשחק מידי פעם בכותרים חדשים.

שום דבר במפרט הנוכחי שלי לא אמור להשפיע לרעה על הכרטיס:

ASUS X99S

16GB 4*4 - GSKILL RIPJAWS

I7 5820k - 4 GHz

Seasonic 850W gold

המחיר לא כל כך משפיע - מה שהכי חשוב זה שיהיה כרטיס מסך משתלם מבחינת עלות\תועלת, ושצפוי לו זמן מכובד לשרת אותי (כפי שה-260GTX עשה עבודה מעולה עד עכשיו).

אני כרגע עם שני מסכי 1080p (כמובן שלמשחקים מדובר במסך בודד), ואני לא פוסל אופציה לשדרוג עתידי (אם כן - אז QHD ומעלה)

עדיף שהכרטיס יהיה עם קירור כמה שיותר טוב ושקט.

עד היום הייתי אך ורק עם כרטיסי NVIDIA, אז אני טיפה נרתע מהאדומים, אך פתוח להצעות.

לסיכום - כרטיס כמה שיותר משתלם, שצפוי לספק אותי למספר שנים.

אגב - האם סביר להשתמש ב-260GTX ככרטיס משני (PhysX או משהו דומה) - או להפטר ממנו לגמרי?

תודה לכולם!

עריכה:

קראתי בפורום לאחרונה הרבה המלצות על 970GTX, השאלה אם זה לא Overkill בשביל הצרכים שלי, או שמא באמת יש לו יחס עלות-תועלת מצויין.

פורסם

נראה מוזר מאוד שעל מערכת כזאת יש לך כזה כרטיס ישן וחלש... אם אתה מחפש כרטיס מסך טוב ל 1080p לך על 970. אם אתה משחק לעיתים רחוקות, ולר משחקים כבדים.. הייתי ממליץ לך להסתפק ב 7950 אחלה כרטיס

פורסם

לפותח השרשור:

GTX770 או מקבילו ה HD7950 ממחנה AMD, אלו כרטיסים מעולים ושווי ערך בביצועים,

רק שים לב שלא לקחת את ה 770 בגרסא של רק 2GB כי היום כבר צריך יותר.

יש גרסא שלו עם 4GB ואז היא פרפקט.

שני כרטיסים אלו יש בהיצף בלוחות המשומשים ואני ממליץ בחום לקטוף אותם בגרושים שמבקשים עבורם.

המחירים נעים סביב 600-700 שח סדר גודל, סביר שתסגור עסקה על 600, והם קנייה מצויינת לשנה

שנתיים הקרובות.

עכשיו, אם תרצה להשקיע קצת יותר (1000 ש"ח), יש את ה GTX780 או ה HD 290 של AMD,

אלו יתנו לך סביב עוד שנה על הכביש יותר. גם אלו יש בהיצף בלוחות.

מזמן לא היו לנו כל כך הרבה הצעות משומשות של ציוד מעולה בתחום האצה גראפית, ממש לכל כוון

שמסתכלים יש היצע משובח בשפע, ציוד שיש לו עוד אויר לנשימה לשנה שנתיים קדימה כמו כלום.

זוהי תקופת פריחה (לטעמי) לרוכשים.

פורסם
  • מחבר

יש לציין שאחד הגורמים לרצון להחליף את הכרטיס זה שאני רוצה לשחק ב-The Witcher 3, שכרגע אני לא מסוגל להריץ בגלל DX11.

המחשב עצמו רוב הזמן לא משמש למשחקים, וגם רוב היום שלי לא מושקע במשחקים. (ולכן גם החזקתי איתו עד עכשיו)

השאלה היא שאלה קשה בעיקר כי קשה לאמוד את השינוי בטכנולוגיה ובדרישות של משחקים.

מצד אחד - סביר להניח שאני יכול להסתפק ב-7950, במיוחד אם הוא מחזיק כותרים עדכניים כרגע. השאלה היא כמה מהר אני אתחיל להרגיש שאני רוצה להחליף אותו. (אחרי הכל - מדובר בכרטיס טיפה ישן)

דבר נוסף - האם 3 ג'יגה אמורים להספיק לתקופה הקרובה (על 1080P), או שזה גם משהו שלאט לאט מתחילים לחצות?

עריכה:

ראיתי כעת את התגובה, והתחלתי להסתכל על כרטיסים מיד שניה.

אין לי נסיון כל כך עם כרטיסים משומשים (אני אישית משתדל לשמור על החומרה שלי מצוין), אין כאן סיכון גדול יחסית? (במיוחד אם ההפרש בהשוואה לחדש לא כזה גדול)

פורסם

כמות הזכרון פחות קשורה כיום לרזולוציה (בנגוד לעבר הרחוק) אלא קשורה לכמות הטקסטורות שהאפליקציות שומרות ב- cache memory של הכרטיס.

כרגע אנחנו על התפר שבו עברנו כבר את הצורך ב- 2GB, וכרגע המינ' הנדרש כדי להריץ כל כותר מודרני ללא חשש הוא 3GB .

לגבי משומש, אין חשש ממשי ובתנאי שהמוכר עושה עליך רושם אמין, מה גם שניתן לבדוק כרטיסי מסך יחסית בקלות על גבי המחשב בעת הרצת מבחן כדוגמתו של 3dmark,

כאשר אם הכרטיס צולח ריצה שלו ללא כל בעיות וללא תקלות גראפיות, הוא כמעט בוודאות מוחלטת תקין למהדרין. בדיקה נוספת רצויה היא ב- performance index של win7

שמעמיס את המאיץ הגראפי היטב, ואם הוא תקול הריצה הזו תקרוס.

רצוי גם לבצע בדיקה תחת המהרה טיפוסית, כדי להבטיח שאם גם בה אין קריסות, זה אומר בוודאות מוחלטת שהכרטיס בסדר גמור ועומד בנדרש. תריץ גם סרטון לכמה שניות

לראות שהפורס וידאו עובד קשורה.

מעבר לכך הייתי ממליץ לבקש מהמוכר לחתום על נייר, שבו הוא מצהיר מפורשות כי ככל שידוע לו אין שום תקלה במאיץ מסך והוא ערב להצהרתו זו,

וכי אם יתגלה במרוצת הימים הקרובים (נגיד 3 ימים) כי הכרטיס תקול, הוא מתחייב בזאת לבטל את העסקה ולהשיב הכסף למוכר.

מי שמוכן לחתום על דבר כזה מאמין במה שיש לו ביד והוא מסתמן כאמין מאד בעייני, ומי שמתחמק, הייתי מדליק נורת אזהרה לגביו.

לגבי witcher 3, אצלי מאיץ 7950 מריץ אותו על Ultra settings ללא קושי ברזולוציה 1080P . זהו כותר מודרני וכבד יחסית, כך שדרשני.

המלצתי העקרונית היא, קנה משהו היום בזול, במיוחד כשאתה Light gamer, ומדי שנתיים שלוש תשדרג שוב בכמה גרושים מלוחות המשומשים.

זה הכי נכון והכי זול בראיה ארוכת טווח.

פורסם
  • מחבר

ראשית - תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!

נתקלתי כעת בHD7950 חדש שנראה די זול. האם מדובר בדגם טוב? (וגם החברה - Sapphire?)

אגב - מה ההבדל בינו לבין הכרטיס הזה?

הפחד העיקרי שלי הוא שאני ארגיש שאני "מבזבז" כסף על דור אחורה, בעוד אני יכול להשקיע קצת יותר ולקנות 970GTX.

האם לשיקולי DX12 יש השלכות כלשהן על ההחלטה?

אגב - אם ה-GTX 770 מקביל ל-HD7950, איך זה שיש ביניהם הבדל מחירים יחסית גדול? (בכלל - אני כמעט ולא רואה את ה-770 ככרטיס חדש)

פורסם

barakbk, אפשר לשאול למה השקעת בכזאת מערכת? מה השימוש שלך אם לא משחקים?

nec, איך wicher רץ אצלך? כמה fps על ultra?

פורסם

הדגם של ה 7950 של ספייר ב750 הוא מהגרסאות הטובות ביותר של הכרטיס, וזה לא להוסיף עוד קצת זה יותר מכפול מכוון שה 970 עולה באיזור ה1700 שקלים.

זה שה970 חזק ומתקדם יותר ותומך dx 12 וכ' זה הכל נכון ועדיין, שני האופציות הן שיקול של תקציב ודרישות. אתה רוצה את מירב הביצועים והפיצ'רים באיזור המחיר של ה-970 לך עליו כרטיס מעולה, מצד שני אם הסתדרת עד היום עם כרטיס מימי אנטיוכוס ואתה חושב שלהוציא סכום כזה זה קצת מיותר מבחינתך, ואין לך בעיה להתפשר יותר ברמת הביצועים וברמת הפיצ'רים לך על ה-7950.

פורסם

גם ה7950 תומך ברמה הבסיסית ביותר בDX12 שזה אומר Low level API שתכלס לדעתי זה צריך להיות הדבר הכי חשוב כרגע כגיימרים ולא כל הבולשיט של הTear 1-3 שישפיע הרבה פחות .

פורסם

קנה 970GTX אתה תיהיה מרוצה

פורסם

nec_000

תמצא לי gtx 770 4g במחירים של 600-700 ואני קונה עכשיו, אין דבר כזה במשומשים, כולם חושבים שיש להם איזה יהלום ביד ולא מוכנים לרדת מ1100-1200 ש"ח.

פורסם

barakbk, אפשר לשאול למה השקעת בכזאת מערכת? מה השימוש שלך אם לא משחקים?

nec, איך wicher רץ אצלך? כמה fps על ultra?

הכל תחת רזולוציה 1080P כדי לקבל רפרנס כמובן:

כשהכל כל ultra ה FPS נע בין 30 במקרה המינימלי בחוץ כשהאזור רבוי אלמנטים, ועד 60 בפני מבנים.

אם מעבירים מ ultra ל- hi, ה FPS יורד בחוץ תחת עומס לאזור 50, ובתוך מבנים נדבק ל 60 (המוגבל על ידי v sync).

היות והכותר הנדון אינו כותר התלוי בתגובת זמן אמת, אין משמעות מעשית לרידה עד כדי 30fps min.

**אגב ההבדל באיכות התמונה בין Ultra ל- Hi הוא קטן, מי המתעקש דווקא לתעדף FPS בכותר זה (למרות שלא צריך)

שיבחר ב Hi, הפשרה באיכות התמונה זניחה לכל הדעות. מציאת ההבדלים משולה לציור השבועי בו נשאל איפה הילד מתחבא.

פורסם
  • מחבר
הדגם של ה 7950 של ספייר ב750 הוא מהגרסאות הטובות ביותר של הכרטיס, וזה לא להוסיף עוד קצת זה יותר מכפול מכוון שה 970 עולה באיזור ה1700 שקלים.

זה שה970 חזק ומתקדם יותר ותומך dx 12 וכ' זה הכל נכון ועדיין, שני האופציות הן שיקול של תקציב ודרישות. אתה רוצה את מירב הביצועים והפיצ'רים באיזור המחיר של ה-970 לך עליו כרטיס מעולה, מצד שני אם הסתדרת עד היום עם כרטיס מימי אנטיוכוס ואתה חושב שלהוציא סכום כזה זה קצת מיותר מבחינתך, ואין לך בעיה להתפשר יותר ברמת הביצועים וברמת הפיצ'רים לך על ה-7950.

השיקול הוא פחות כספי. כמו שאמרתי - אני כמעט ולא משחק, אך מידי פעם רוצה לשחק בכותר עדכני מהטובים שיש, ואז אני כן מעוניין כמה שיותר בביצועים טובים.

הנקודה היא מה ההשקעה הכי משתלמת בשבילי (שוב - יחס עלות/תועלת ו-future proof) - האם לקנות כרטיס יקר כמו ה-GTX 970 (שכנראה יספיק לכמה שנים), אך שאשתמש בו רק מדי פעם למשחק או שניים, או להתפשר ולקנות משהו אחר שיכול להיות יותר "נכון" לצרכים שלי.

ראיתי כבר כמה R9 290\R9 280X באיזור ה-800-1000 שיכולים להיות אופציה לא רעה (לפחות לדעתי).

אם אני אחליט לקנות כרטיס חדש, או שההשקעה תהיה נמוכה יחסית - ואז זה משהו כמו ה-5850 ב-750 שקל, או ה-GTX970 שהוא יותר באיזור ה-1800.

פורסם
nec_000

תמצא לי gtx 770 4g במחירים של 600-700 ואני קונה עכשיו, אין דבר כזה במשומשים, כולם חושבים שיש להם איזה יהלום ביד ולא מוכנים לרדת מ1100-1200 ש"ח.

זאת אומרת שהם חיים בעולם נדמה לי. אל תקנה מהם.

תלך על 7950 במחירי 600-700 ש"ח (שהוא מקבילו של ה 770).

פורסם

הנקודה היא מה ההשקעה הכי משתלמת בשבילי (שוב - יחס עלות/תועלת ו-future proof)

תראה מבחינת future proof זה קל, כי כמה שהכרטיס יותר חזק (ויקר) הוא ככה יחזיק הכי הרבה זמן.

יחס עלות/ביצועים לעומת זאת תמיד היו נחלתם של הכרטיסים סביב אזור ה800 ש"ח.

כמו שכבר נכתב כאן הכי כדאי לך לדעתי לקנות כרטיס יד שנייה כל כמה שנים... רק ככה תקבל את שתי הדרישות שלך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים