עבור לתוכן

קניית ultrabook עד 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

מטרות המחשב?

תכנות, משחקים בינוניים, סרטים בFHD

* גודל המסך?

עד 14". אני חושב שאני מעדיף מאט - מוזמנים לשכנע אותי שמבריק טוב יותר.. אני מתכנן להשתמש בו גם ברכבת ולא רוצה סינוורים

* רזולוציית המסך?

לא אכפת לי מספיק... מניח שכל לפטופ בסקאלת המחיר הזו יהיה לפחות סביר. בעבודה בבית אני מחבר את הלפטופ למסך רציני.

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?

אין

* משקל רצוי?

מתכנן לקחת אותו לנסיעות, אז כמה שפחות.

* האם נדרש זמן סוללה ארוך?

הייתי רוצה להצליח לראות בו סרט עם אוזניות לאורך 4 שעות טיסה נניח

:)

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות?

HDMI כמובן

* Bluetooth?

אין צורך

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח?

SSD, עדיף יותר מ128. בכל מקרה יש לי כונן חיצוני לגיבויים, אז לא קריטי.

* כונן אופטי?

אין צורך

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

דרושה אחריות 3 שנים בארץ

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?

עדיף ווינדוז 8, לא חובה.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

רק לא HP! עדיף DELL או LENOVO

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם:

שהלפטופ יהיה אדום. סתאאם

:)

אם יש משהו שממש מקפיץ את ערך המחשב, אפשר לחרוג בו.

אם יש מחשבים שימשיכו לענות על הדרישות (סרטים, משחקים בינוניים, תיכנות קשוח) למשך 3 שנים, ועולים פחות - עוד יותר טוב

פורסם

מצטרף לדיון.

מחפש לאבא שלי מחשב נייד כמעט זהה בדרישות ובנתונים - מסך 13 אינץ, סוללה חזקה, קל משקל ( קילו מטה) ומסך שניתן לצפות בו גם בחוץ.

פורסם

אני בדיוק באותה סירה אתכם.

ראשית אציין כי החשש מ-HP לאו דווקא מוצדק. זאת כיוון שבארץ מוכרים הרבה דגמים זולים שלהם, לכן נוצר רושם מוטעה.

הלבטים שלי הם:

ישנו ה-HP Spectre X360 שטוען לכתר האולטרה בוק הטוב ביותר כיום. בארץ משום מה הביאו רק את דגמי הפרימיום, ולכן כדאי יותר להזמין אותו ישירות מהאתר של HP, שזה יוצא בסביבות ה-5000 פלוס מינוס.

בנוסף, יש את ה-Lenovo Yoga 3 14 שמציג מפרט משובח ביותר שנמצא בטווח מחירים של 4000-5000 תלוי במפרט.

פורסם

פותח הדיון, לשאלתך - הדגם היחידי שעולה לי בראש שיענה לדרישה שלך בלי להתייחס למחיר יעלה כמעט כפול מהתקציב שנתת,

מדובר ב-T450s של לנובו, שגם שוקל מעט, גם מגיע עם כרטיס מסך חזק בקונפיגורציה מסויימת (940m), יש לו זמן סוללה ארוך מאוד ומסך מט.

ליוגה שהוצע יש מסך מבריק עם בהירות לא גבוה מאוד, מה שיגרום לכך שבתאורה לא נמוכה (אור יום או אפילו חדר מואר מאוד) יהיה קשה לעבוד עם המסך הזה.

אם אתה יכול להתפשר על גודל המסך וללכת על מסך 13.3 אינצ' במקום 14, ובנוסף אתה יכול לחיות עם כונן "רגיל" עם cache של SSD קטן,

יש מחשב עם מסך מאט שעונה לרוב הדרישה שלך - https://www.pc365.co.il/product.aspx?id=4829

אם אתה יורד לאילת, תוכל לקנות אותו שם ללא המעמ במחיר של כ-5250 שח , כך שאפילו החריגה בקתציב לא גדולה מדי ביחס לדרישה המקורית.

לשאלה השניה בדיון, אני לא מכיר מחשב עם מסך מאט ששוקל פחות מקילו. יש טאבלטים כאלו בשוק.

אם רוצים מחשב ששוקל פחות מקילו, יש אופציה לקנות את ה-LaVie Z של לנובו שעולה המון, או להתפשר על מפרט מהדור הקודם וללכת על מחשב

כמו הדגם הזה - http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-13-3-LG-Z940-I5-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-Ultra-Book-128SSD/pi1OKZ940?cfm=7e05afd1

לגבי התגובה ה-3 בדיון של Rbix,

המחירים של דגמי ה-Spectre שמגיעים לארץ ביבוא רשמי ולכן מקבלים פה אחריות הם אסטרונומיים ולדעתי לא שווים את המחיר היקר שלהם.

יש אופציות עדיפות במחירים שפויים יותר בארץ, או אופציות מחברות כמו דל או לנובו שניתן להזמין מחול ולקבל עליהם אחריות רשמית בישראל.

לצערי אני לא יכול להגיד ששמעתי על יותר מדי מקרים בהם HP ישראל נתנה שירות לדגמים שנקנו בארה"ב.

פורסם

HP נותנת אחריות עבור דגמים שנמכרים בארץ. מכיוון שהspectre נמכר בארץ, האחריות תהיה תקפה.

לגבי הבהירות של המסך של היוגה, ניתן לפתור זאת עי שינוי הגדרות בווינדוס.

אבל נכון, עדיין המסך כהה יותר יחסית למתחרים בקטגוריה.

פורסם

אתה כנראה לא מבין. לא יעזור כמה תשנה הגדרות, הבהירות של המסך עצמו נמוכה מאוד.

גם בהגדרת בהירות מקסימלית של ווינדוס, עדיין יהיה קשה לעבוד עם המחשב הזה במקום עם תאורה ישירה.

אני לא ראיתי שהדגמים הגבוהים של ה-spectre נמכרים בישראל ביבוא רשמי.

אם אתה מתכוון ליבא מחשב כזה מארה"ב לעצמך, אני מקווה שתוכל לקבל עליו שירות ולא תתקע במקרה שתדרש.

אני הייתי נזהר קצת יותר.

פורסם

לשאלה השניה בדיון, אני לא מכיר מחשב עם מסך מאט ששוקל פחות מקילו. יש טאבלטים כאלו בשוק.

אם רוצים מחשב ששוקל פחות מקילו, יש אופציה לקנות את ה-LaVie Z של לנובו שעולה המון, או להתפשר על מפרט מהדור הקודם וללכת על מחשב

כמו הדגם הזה - http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-13-3-LG-Z940-I5-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-Ultra-Book-128SSD/pi1OKZ940?cfm=7e05afd1

שמתי עיני על הדגם הזה אך אני חושש קצת מפני שמדובר בLG ואף פעם לא יצא לי לשמוע יותר מידי על חטיבת הניידים שלהם.

רשום שהוא בעל מסך מבריק - האם הבהירות מספיק חזרה לעבודה באור יום?

פורסם

לא יודע, ולא הייתי סומך על זה יותר מדי.

אתה תדרש להתפשר על משהו בסוף. מפרט המחשב או המחיר.

אם אתה רוצה מחשב שתוכל לעבוד איתו באור יום ישיר וגם לא יעלה הון, תוותר על הדרישה למשקל.

פורסם
לא יודע, ולא הייתי סומך על זה יותר מדי.

אתה תדרש להתפשר על משהו בסוף. מפרט המחשב או המחיר.

אם אתה רוצה מחשב שתוכל לעבוד איתו באור יום ישיר וגם לא יעלה הון, תוותר על הדרישה למשקל.

Access Denied, עושה רושם שאתה מבין לא מעט בתחום, וערערת אותי כעת לגבי ההזמנה מחו"ל.

האם יש לך המלצות לאולטרה-בוק?

כלומר 13.3-14 אינץ' כמובן, מסך טאץ', 256 SSD, ביצועים וחיי סוללה טובים בתקציב של 6,000 (עם אפשרות של רכישה באילת במקרה הצורך)?

כי עושה רושם כי המלאי אצלנו דל (או שזה רק אני).

פורסם

"ביצועים וחיי סוללה טובים" זו הגדרה סובייקטיבית. מה זה "טובים" בשבילך?

פורסם
"ביצועים וחיי סוללה טובים" זו הגדרה סובייקטיבית. מה זה "טובים" בשבילך?

6-8 בשימוש רגיל (גלישה, סרטונים, תוכנות קלות, אופיס).

פורסם

בשאלה שלך קצת חסר מידע.

תנסה להתייחס לשימוש שלך במחשב (עדיף בדיון נפרד) ולכתוב מה אתה הולך להריץ על המחשב.

אם צריך כרטיס מסך נפרד, אם יש חשיבות למסך מאט עקב עבודה באור ישיר.

לגבי נושא הסוללה, רוב האולטרה בוקים בשוק היום יתנו זמן סוללה טוב מספיק למשתמש ממוצע (יום עבודה בתנאים משרדיים)

אם אתה מחפש משהו יותר מזה, רצוי לרוב לפרט מה אתה רוצה לקבל מהמחשב.

דבר אחרון,

קניתי לפני חודשיים מחשב למפרט דומה פחות או יותר למה שתארת, כאשר הדרישה הייתה בעיקר משקל נמוך לצד הדרישות שכתבת.

במקרה שלי, העדפתי עקב ניסיון מוצלח עם דל, להזמין נייד מדגם XPS13 מארה"ב, כולל הרחבת אחריות ל-4 שנים והעברת האחריות לארץ.

במקרה של דל, האחריות בארץ היא כמו בארה"ב ולכן זה בטוח ועובד מניסיון קודם שהיה לי.

המחיר הכולל של דגם XPS13 עם SSD של 256GB, מסך מגע ו-4 שנים אחריות יצא כולל משלוח ומיסים כ-5300 שח, כמעט חצי מהמחיר בארץ.

אני לא אומר שזה ההמלצה שלי לכל אחד, אלא רק דוגמה למה אני החלטתי לעשות.

פורסם
בשאלה שלך קצת חסר מידע.

תנסה להתייחס לשימוש שלך במחשב (עדיף בדיון נפרד) ולכתוב מה אתה הולך להריץ על המחשב.

אם צריך כרטיס מסך נפרד, אם יש חשיבות למסך מאט עקב עבודה באור ישיר.

לגבי נושא הסוללה, רוב האולטרה בוקים בשוק היום יתנו זמן סוללה טוב מספיק למשתמש ממוצע (יום עבודה בתנאים משרדיים)

אם אתה מחפש משהו יותר מזה, רצוי לרוב לפרט מה אתה רוצה לקבל מהמחשב.

דבר אחרון,

קניתי לפני חודשיים מחשב למפרט דומה פחות או יותר למה שתארת, כאשר הדרישה הייתה בעיקר משקל נמוך לצד הדרישות שכתבת.

במקרה שלי, העדפתי עקב ניסיון מוצלח עם דל, להזמין נייד מדגם XPS13 מארה"ב, כולל הרחבת אחריות ל-4 שנים והעברת האחריות לארץ.

במקרה של דל, האחריות בארץ היא כמו בארה"ב ולכן זה בטוח ועובד מניסיון קודם שהיה לי.

המחיר הכולל של דגם XPS13 עם SSD של 256GB, מסך מגע ו-4 שנים אחריות יצא כולל משלוח ומיסים כ-5300 שח, כמעט חצי מהמחיר בארץ.

אני לא אומר שזה ההמלצה שלי לכל אחד, אלא רק דוגמה למה אני החלטתי לעשות.

ה-XPS גם בראש סדר העדיפויות שלי.

5300? זה מדהים. המסך מט (אני אישית לא).

אשמח לדעת דרך איזו חברת שילוח הזמנת?

וכן, אפתח נושא נפרד, תודה :)

פורסם

לא, המסך לא מאט. זה הדגם עם מסך המגע שהוא מבריק לצערי אבל זו הייתה הבחירה של מי שהמחשב הוזמן בשבילה.

מצד שני, לשימושים במחשב במקרה הזה - זה לא דבר משמעותי.

הזמנתי דרך shipito.

פורסם

מר גישה נדחתה, אפשר את הלינק מהיכן שהזמנת והאם שילמת עוד state-tax?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים