עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט שבניתי (5349), הכולל מסך.

Featured Replies

פורסם

אין לי יותר מידי ידע וניסיון, וכול המפרט נבנה על פי מדריכים פה ובאינטרנט (Tomshardware בעיקר)

השימושים העיקריים:

מולטימידיה, תכנות (כתחביב, לא כעבודה) ולעיתים רחוקות שימוש בפוטושופ ואו תוכנה לעריכת סרטים.

בקשר למשחקים, אני לא משחק מעבר לGTA/BF וגם בהם אני בקושי אגע. זה בעיקר מחשב למטרות כלליות, ובדגש על תכנות. כמובן שהיכולת של "ריבוי משימות/ תהליכים" חשובה, כך שאוכל לפתוח כמה תוכנות במקביל ולא ארגיש האטה משמעותית. דבר זה בנוסף לחלק התכונתי הם החשובים ביותר, גם במחיר בירידה של ביצועים במשחק.

התקציב נבנה לתוך המחשב, אך בעיקרון לא אמור לעבור את ה4500 ש''ח. (בלי קשר למסך)

* לגבי מקום הקניה, אני מבקש שזה יהיה או מIVORY או מKSP, או משילוב של שניהם יחד.

בנוסף למפרט, ליד כל חלק כתבתי את השיקולים העיקרים, אם היו כאלו.

דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel - נבנה בKSP. - לחץ על מנת להגיע לעמוד המוצר, הכולל בתוכו תמונות, למי שנוח יותר לראות כך את המפרט.

1. מעבד אינטל: Intel Core i5 4590 3.3Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Box - יחס עלות ביצועים נראה לי מצויין
  2. לוח אם (מעבדי אינטל): Asus H81M-K LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI - לוח אם זול שעונה על כל צרכי..
  3. זיכרון: G.Skill Ripjaws-X 8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 CL9-9-9 - אין סיבה מיוחדת. להבנתי הוא שומר על קור.
  4. כרטיס מסך: MSI GTX750Ti Twin Frozr OC 2GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E - ידוע לי שR7 370 משתלם יותר בתוספת קטנה של 100 ש''ח. עם זאת, אני מעדיף להימנע מAMD. נוסף לכך, המטרה העיקרית היא השגת שקט של 3 שנים, עם אפשרות לשדרג בהמשך. אם הכרטיס יוכל להריץ כול משחק -בטווח זמן הזה- באופן חלק (גם בהגדרות הנמוכות ביותר) הרי שהשגתי את מטרתי.
  5. דיסק קשיח: Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III - אין סיבה מיוחדת. זול בעיקר וחברה טובה.
  6. SSD כונן: Samsung 850 EVO Series MZ-75E250 250GB SSD SATA III - שמעתי רק מילים טובות על הסדרה הזאת, לכן העדפתי להשקיע סכום נוסף.
  7. DVD צורב: Samsung Slim SN-208FB/BEBE DVD±RW x8 Sata OEM - הוא דק.
  8. ספק כוח אקטיבי: CoolerMaster 550W 80+ Gold V550 - יש לי דעה ממש חיובית על הספקי כוח שלהם, ובנוסף לכך שזה 80+ GOLD.
  9. מארז: Antec P100 Mid Tower Black - להבנתי, המארז איכותי ומפחית רעשים.
  10. מאוור למארז 1: Noctua NF-S12A PWM 12cm 1200RPM - אין סיבה מיוחדת, הבנתי שהחברה שלהם ממש איכותית ביצור מאווררים(אנלוגיה קצת דפוקה, אבל זה מה יש ;)).
  11. מאוור למארז 2: Noctua NF-A14 PWM 14cm Fan 1500RPM - -0 - כמו בסעיף הקודם - כך גם פה.
  12. מסך מחשב: Philips 234E5QHAW 23' LED IPS צבע לבן. בגלל שזה 23 אינץ, IPS תוספת נחמדה MHL-HDMI, חברה איכותית ויחסית זול.
  13. הרכבה: הרכבת מחשב שלם - מחלקים של קיי.אס.פי

מחיר החבילה: 5349 שקל

עמוד מוצר

אשמח לכול הערות ואו הארות. אני פתוח לכל.

נערך על-ידי Shalonrn

פורסם

אם חשוב לך מהירות בריבוי משימות ותהליכים, כדאי לקחת מראש 16GB זיכרון. אני לא אומר ש8 זה קצת, אבל שווה להשקיע בזה מאשר בדגם ממותג יותר של SSD למשל. כמובן שאם אתה עושה את זה, כדאי לך גם לשדרג את לוח האם המצ'וקמק, כי כך אתה ממלא את כל קיבולת הזיכרון שלו.

פורסם
  • מחבר
אם חשוב לך מהירות בריבוי משימות ותהליכים, כדאי לקחת מראש 16GB זיכרון. אני לא אומר ש8 זה קצת, אבל שווה להשקיע בזה מאשר בדגם ממותג יותר של SSD למשל. כמובן שאם אתה עושה את זה, כדאי לך גם לשדרג את לוח האם המצ'וקמק, כי כך אתה ממלא את כל קיבולת הזיכרון שלו.

1. לעת עתה, אנני חושב שאזקק מעל 8. בתקופה הנוכחית הרי זה יספיק.. אשדרג בהמשך אם אצטרך ל16, שזה גם אז לפי דעתי יהיה מעל ומעבר למה שאני צריך.

2. נניח ויהיה לי 32 GB של זיכרון, האם מחשב כזה יוכל לנהל כול-כך הרבה תהליכים בו זמנית? 32 GB זה עצום... אני לא יודע אם המעבד יוכל לעבוד בלי להיתקע כל שניה עם כמות כזאת של זיכרון, ולכן הגבלתי גם ככה ל16 GB.

3. אם זה ממלא את כול הקיבולת, זה מפחית ממשהו(ביצועים, יציבות, וכו')? זאת אומרת, שאם ניקח אותו לוח מסוג כולשהו, ונשכפל 2 גרסאות: אחד עם 16 והשניה עם 32 GB. נשים בשניהם כמות זיכרון של 16GB. האם זה אומר שהלוח השני עם 32 GB מקום יעבוד טוב יותר ממקיבלו הראשון?

אם כן, הדברים האלו דרסטיים?

4. הייתי שמח אם תתן לי הצעה ללוח אם אחר ולכרטיס SSD אחר, שלפי דעתך יתאימו יותר.

5. מלבד זה, האם לדעתך המפרט הוא טוב?

פורסם
  • מחבר

אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות למעלה, ובנוסף על כך:

חשבתי להשקיע אולי יותר במעבד ולקנות I7 4790. את ההפרש (400 בערך) הוריד את רובו מהכרטיס מסך, ואקח משהו פשוט ב350 בערך.

אומנם זה יצור צוואר בקבוק גדול, אך גם ככה המקסימום שאשחק זה יהיה BF או GTA V וגם זה בסבירות נמוכה, אז ככה שגם הגדרות מינמליות יהיו טובות בשבילי.. בעתיד כמובן אוכל לשדרג.

דעתכם?

פורסם

אין טעם לקנות כרטיס מסך ב350₪. הליבה הגרפית במעבד חזקה בערך כמו כרטיס כזה.

פורסם
  • מחבר
אין טעם לקנות כרטיס מסך ב350₪. הליבה הגרפית במעבד חזקה בערך כמו כרטיס כזה.

מה ההיתי ממליץ לי לעשות? התוספת של 300-400 לI7 4790 שווה זאת? אם הליבה הגרפית במעבד(I7) מספיקה כדי להריץ באופן נורמלי משחק כמו GTA V?

פורסם

הליבה הגרפית בI5 וI7 זהה. ההבדל בביצועים במשחקים בין המעבדים האלה זניח, ונובע בעיקר מהבדלי התדר. יש גם מעבדי Broadwell עם ליבה גרפית חזקה יותר, אבל המחיר שלהם פחות משתלם כעת. משחקים כמו GTA V ירוצו על הגדרות נמוכות ו20FPS, לא משהו שאפשר לשחק איתו.

לגבי מה ששאלת קודם; כתבת דבר מוזר. מערכת עם 32GB זיכרון תרוץ לאט ותתקע בגלל שקשה למעבד לנהל זיכרון? המשפט הזה לא נשמע לך קצת מופרך...? על פי אותו הגיון כדי לך להשאר עם 4GB בלבד. (או שאולי גם זה הרבה מדי..)

הסיבה שכתבתי לקחת לוח עם ארבע סלוטים לזיכרון זה כדי לא לסתום את אפיק השדרוג, וגם איכשהו לוח פשוט כמו זה למערכת כזו פשוט לא מתאים, והוא יתקע אותך בעתיד עם מחסור בחיבורים. לוח אם סביר יותר יכול להיות H97M-D3H.

לגבי SSD, אין שום בעיה בSSD שבחרת.

פורסם
  • מחבר
הליבה הגרפית בI5 וI7 זהה. ההבדל בביצועים במשחקים בין המעבדים האלה זניח, ונובע בעיקר מהבדלי התדר. יש גם מעבדי Broadwell עם ליבה גרפית חזקה יותר, אבל המחיר שלהם פחות משתלם כעת. משחקים כמו GTA V ירוצו על הגדרות נמוכות ו20FPS, לא משהו שאפשר לשחק איתו.

לגבי מה ששאלת קודם; כתבת דבר מוזר. מערכת עם 32GB זיכרון תרוץ לאט ותתקע בגלל שקשה למעבד לנהל זיכרון? המשפט הזה לא נשמע לך קצת מופרך...? על פי אותו הגיון כדי לך להשאר עם 4GB בלבד. (או שאולי גם זה הרבה מדי..)

הסיבה שכתבתי לקחת לוח עם ארבע סלוטים לזיכרון זה כדי לא לסתום את אפיק השדרוג, וגם איכשהו לוח פשוט כמו זה למערכת כזו פשוט לא מתאים, והוא יתקע אותך בעתיד עם מחסור בחיבורים. לוח אם סביר יותר יכול להיות H97M-D3H.

לגבי SSD, אין שום בעיה בSSD שבחרת.

קודם כל תודה על תגובתך.

בנוגע למשחקים, השיקול הזה פחות מעניין אותי. יותר מעניין אם יהיה הבדל ביצועים יחסית גדול בין I5 ל I7 מבחינת תוכנות כבדות וריבוי תהליכים, או דברים אחרים. אם כן, אוותר לעת עתה על כרטיס מסך לגמרי, ואוסיף את "התקציב" של הכרטיס מסך למעבד חזק יותר. המשחקים יחכו כמה שבועות, או שנים ;)

בנוגע לזיכרון, הטענה שלי היא פשוטה. זיכרון שיותר בשימוש - יותר עומס על המעבד. השאלה אם מעבד בסדר גודל כזה מסוגל לנהל כול-כך הרבה תהליכים בו זמנית באופן יעיל.

אם נניח שאני חוצה את רף ה20 GB של הזיכרון, הרי שמדובר במסה מאוד כבדה של תוכנות, והשאלה איך המעבד ידע להתמודד איתן בו זמנית.

או שפשוט אני לא מבין את התהליכים נכונה, אני לא יודע.

ותודה על המלצתך..

פורסם

לא ציינת שימוש בתוכנות כבדות בפתיחת האשכול, ולכן קשה לי לענות בקשר לI7. יש לו יתרון בתוכנות המנצלות את תכונת הhyper threading שלו, אך לא כתבת באלו תוכנות אתה משתמש.

לגבי זיכרון, אתה מתבלבל בין יכולת איכסון לבין שימוש במחשב. ברור שאם תעמיס על המחשב בצורה כבדה מאוד הוא יהיה איטי, אבל הוא יהיה איטי יותר ככל שיהיה לו פחות זיכרון RAM, כי אז יגדל השימוש בקובץ החלפה. לא העומס בזיכרון הוא זה שמכביד על המעבד, אלא להפך; ככל שהזיכרון המהיר יותר יהיה גדול יותר, כך יקל על המעבד לנהל אותו. למעשה המצב האידיאלי הוא עבודה של המעבד מול הRAM, בלי שימוש בכונן איכסון כלל :)

פורסם
  • מחבר
לא ציינת שימוש בתוכנות כבדות בפתיחת האשכול, ולכן קשה לי לענות בקשר לI7. יש לו יתרון בתוכנות המנצלות את תכונת הhyper threading שלו, אך לא כתבת באלו תוכנות אתה משתמש.

לגבי זיכרון, אתה מתבלבל בין יכולת איכסון לבין שימוש במחשב. ברור שאם תעמיס על המחשב בצורה כבדה מאוד הוא יהיה איטי, אבל הוא יהיה איטי יותר ככל שיהיה לו פחות זיכרון RAM, כי אז יגדל השימוש בקובץ החלפה. לא העומס בזיכרון הוא זה שמכביד על המעבד, אלא להפך; ככל שהזיכרון המהיר יותר יהיה גדול יותר, כך יקל על המעבד לנהל אותו. למעשה המצב האידיאלי הוא עבודה של המעבד מול הRAM, בלי שימוש בכונן איכסון כלל :)

אני מתכוון בעיקר לVisual studio, פוטושופ, Android Studio שיכולות להיות פתוחות יחד, בנוסף למסמכי וורד ועם אולי כמה עשרות טאבים בגוגל כרום.

בנוגע לזיכרון, אני חושב שרק חלקית הבנת למה אני מתכוון. אם בכל זאת קראת מטה ועדין התשובה היא זהה, אז כנראה שאני לא הבנתי איך המגנון פועל, ולכן אני ניסיתי לחדד את השאלה - רק כדי להיות בטוח.

אני מתכוון לזה שאם נניח את הדבר הבא:

יש לי מחשב עם 16 GB זיכרון.

1. אני פותח כמה תוכנות, והמחשב מנצל 3 GB מתוך ה16.
  2. אני מוסיף עוד כמה תוכנות, והמחשב מנצל 7 GB מתוך ה16 GB.
  3. פתחתי עוד תוכנות, והמחשב מנצל 10 GB מתוך ה16 GB.
  4. פתחתי עוד תוכנות, והמחשב מנצל 14 GB מתוך 16 GB

חילקתי את זה לארבעה שלבים, שבכל שלב שאתה עולה - כך השימוש בזיכרון RAM עולה גם כן הוא.

ופה השאלה:

תאורתטית, ככל שעולים שלבים, כך המעבד אמור להיות מנוצל יותר לא? זה אומרת שהמחשב יעבוד הרבה יותר קשה בשלב 4 (14/16) מאשר בשלב הראשון (3/16)

לדוגמא:

1. אני פותח כמה תוכנות, והמחשב מנצל 3 GB מתוך ה16. מעבד - 10-20%
  2. אני מוסיף עוד כמה תוכנות, והמחשב מנצל 7 GB מתוך ה16 GB. מעבד: 20 עד 40 %
  3. פתחתי עוד תוכנות, והמחשב מנצל 10 GB מתוך ה16 GB.מעבד: 40 עד 70%
  4. פתחתי עוד תוכנות, והמחשב מנצל 14 GB מתוך 16 GB מעבד: 70 עד 95%

*סתם זרקתי מספרים להמחשה

אני צודק?

נערך על-ידי Shalonrn

פורסם

אם אלו התוכנות, אז כן, רצוי מעבד I7.

לגבי הניצול; יתכן שהחלוקה שלך נכונה, ואפילו יתכן שזה מה שיקרה בפועל, עדיין, ההסתכלות לא נכונה.

למה? קודם כל, אין קשר בין צריכת הזיכרון לניצול המעבד. יתכן שאתה טוען לזיכרון תמונה כבדה מאוד לעריכה (2GB) אבל אתה לא עורך אותה כל הזמן. בזמן שהיא סתם פתוחה ואתה גולש בדפדפן, היא סתם תופסת מקום בזיכרון, והמעבד לא ניגש אליה כלל. זה בטח נכון לגבי 789 מסמכי וורד שפתוחים ברקע, כי הם בכלל לא דורשים זמן עיבוד (מורגש) באף שלב. למעשה אם לא מבצעים עיבוד כלשהו, ניצול המעבד יעמוד על אחוזים בודדים רוב הזמן. אתה יכול להסתכל במנהל המשימות ולראות את כל מה שאני אומר.

שנית: נניח שאתה צודק. אבל מי אמר שההגבלה הנ"ל היא ב16GB? אולי היא ב4? אולי ב32? המספרים שרשמת לא קשורים לכמות זיכרון מסויימת.

לאור הדברים הנ"ל, אין סיבה להגביל את עצמך לכמות זיכרון מסויימת כלשהי. מחסור בזיכרון תמיד יאט אותך, יותר מדי זיכרון זו לא בעיה.

פורסם
  • מחבר
אם אלו התוכנות, אז כן, רצוי מעבד I7.

לגבי הניצול; יתכן שהחלוקה שלך נכונה, ואפילו יתכן שזה מה שיקרה בפועל, עדיין, ההסתכלות לא נכונה.

למה? קודם כל, אין קשר בין צריכת הזיכרון לניצול המעבד. יתכן שאתה טוען לזיכרון תמונה כבדה מאוד לעריכה (2GB) אבל אתה לא עורך אותה כל הזמן. בזמן שהיא סתם פתוחה ואתה גולש בדפדפן, היא סתם תופסת מקום בזיכרון, והמעבד לא ניגש אליה כלל. זה בטח נכון לגבי 789 מסמכי וורד שפתוחים ברקע, כי הם בכלל לא דורשים זמן עיבוד (מורגש) באף שלב. למעשה אם לא מבצעים עיבוד כלשהו, ניצול המעבד יעמוד על אחוזים בודדים רוב הזמן. אתה יכול להסתכל במנהל המשימות ולראות את כל מה שאני אומר.

שנית: נניח שאתה צודק. אבל מי אמר שההגבלה הנ"ל היא ב16GB? אולי היא ב4? אולי ב32? המספרים שרשמת לא קשורים לכמות זיכרון מסויימת.

לאור הדברים הנ"ל, אין סיבה להגביל את עצמך לכמות זיכרון מסויימת כלשהי. מחסור בזיכרון תמיד יאט אותך, יותר מדי זיכרון זו לא בעיה.

הבנתי, זה נקודה חשובה שלא חשבתי עליה ומפה נבע הבלבול (" יתכן שאתה טוען לזיכרון תמונה כבדה מאוד לעריכה (2GB) אבל אתה לא עורך אותה כל הזמן. ")

ופה נכנסת עוד שאלה. מתי הכונן הקשיח (SDD/HDD) עובדים ומתי הזיכרון? למשל שאני פותח תוכנית חדשה אני רואה את שניהם עובדים ביחד עם המעבד.

פורסם

מה שאכתוב כעת, נכון באופן תיאורטי ובמערכת הפעלה מושלמת. במציאות של היום אנו פועלים תחת וינדוס, ויש הרבה דברים שקורים מתחת למכסה המנוע מלבד מה שנכתב.

כל תוכנה מאוכסנת על הדיסק (מגנטי או SSD, לא משנה) שהוא זיכרון איטי. כשפותחים אותה, בעצם מעבירים אותה לזיכרון המהיר. אם פותחים בתוכנה קובץ כלשהו, גם הוא נקרא מהדיסק, ומועתק לזיכרון המהיר. כעת המעבד יכול לקרוא במהירות קטעי קוד רלוונטיים מהזיכרון, ולכתוב שינויים בקובץ וכדומה. כשסוגרים תוכנית או שומרים קובץ, הנתונים החשובים נכתבים לדיסק, והזיכרון משתחרר לשימושים אחרים.

המעבד אחראי על כל התהליכים שמתרחשים, כמו פתיחת התוכנות והקבצים, אבל זה לא החלק שהוא עובד בו קשה. המעבד עובד בעיקר בחלקים של עיבוד נתונים, דחיסת קבצים, עריכת תמונות, קטעי קוד בדפדפן שמריצים אותו ושאר דברים. לא תמיד יש קשר בין עבודת מעבד לניצול זיכרון.

פורסם
  • מחבר
מה שאכתוב כעת, נכון באופן תיאורטי ובמערכת הפעלה מושלמת. במציאות של היום אנו פועלים תחת וינדוס, ויש הרבה דברים שקורים מתחת למכסה המנוע מלבד מה שנכתב.

כל תוכנה מאוכסנת על הדיסק (מגנטי או SSD, לא משנה) שהוא זיכרון איטי. כשפותחים אותה, בעצם מעבירים אותה לזיכרון המהיר. אם פותחים בתוכנה קובץ כלשהו, גם הוא נקרא מהדיסק, ומועתק לזיכרון המהיר. כעת המעבד יכול לקרוא במהירות קטעי קוד רלוונטיים מהזיכרון, ולכתוב שינויים בקובץ וכדומה. כשסוגרים תוכנית או שומרים קובץ, הנתונים החשובים נכתבים לדיסק, והזיכרון משתחרר לשימושים אחרים.

המעבד אחראי על כל התהליכים שמתרחשים, כמו פתיחת התוכנות והקבצים, אבל זה לא החלק שהוא עובד בו קשה. המעבד עובד בעיקר בחלקים של עיבוד נתונים, דחיסת קבצים, עריכת תמונות, קטעי קוד בדפדפן שמריצים אותו ושאר דברים. לא תמיד יש קשר בין עבודת מעבד לניצול זיכרון.

תודה, השכלתי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים