עבור לתוכן

מעוניין לשדרג את הכרטיס המזדקן 5850. תקציב עד 1000.

Featured Replies

פורסם

אני גם נמצא במצב דומה

מחפש כרטיס מסך לרזולוציה 1920 על 1080

המעבד שלי זה I3-2100

תקציב עד 1000 שח

וזה הספק בתמונה

• תגובות 36
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לכל אלה שמתווכחים פה על ה7950/GTX960

לפני קצת יותר מחצי שנה רכשתי 7870XT (מליבת ה7950)

חוץ מזה שהוא היה נהדר מבחינת ביצועים וOC, הכרטיס היה חם מאוד (ורועש בעקבות זאת) וגרם לתקלה משונה שהמחשב לא היה מתעורר מהמצב שינה.

לאחר החלפת הכרטיס בGTX670 הבעיה נפתרה, והכרטיס הרבה יותר קריר.

יש לציין שהבעיה רנדומלית, ויכולה להתרחש בחלק מהמערכות, בתלות המסך והמערכת. אם לא הייתה קיימת בעיה זו, סביר להניח שהייתי נשאר עם ה7870XT/7950, אשר נחשבים לכרטיסים מעולים.

פורסם

מה טרול מי ישמע תקפתי פה מישהוא

אני מעדיף GTX כי הם יותר טובים לדעתי.

אגב איכות בניה = כמה קפדני הבקרת איכות

ושל NVIDIA הרבה יותר גבוהה.

הרבה פחות כרטיסים תקולים ובעיות.

זכותי להחזיק בדעה הזו ולנמק אותה.

פורסם

היה לי בעיה דומה עם התעוררות ב270x ועדכון ביום פשוט תיקן את זה.. בקשר לחום כנראה קירור לא משהו...

פורסם
מה טרול מי ישמע תקפתי פה מישהוא

אני מעדיף GTX כי הם יותר טובים לדעתי.

אגב איכות בניה = כמה קפדני הבקרת איכות

ושל NVIDIA הרבה יותר גבוהה.

הרבה פחות כרטיסים תקולים ובעיות.

זכותי להחזיק בדעה הזו ולנמק אותה.

העובדה היחידה בין הפרנטרים של AMD ושל NV(ואלו שעובדים עם שניהם), זה שAMD מאפשרת הרבה יותר חופש.

פורסם
  • מחבר

היי,

שורה תחתונה,

ל 400 שקל הבדל במחיר בן ה960 ל 7950 יש הצדקה ?

גם אם ה960 חזק ממנו, זה במעט ולכן אני נוטה לכיוון ה7950.

תגובות ?

פורסם

ראשית הקדמה - מצטרף לכל קודמיי בשרשור, כולנו כבר קצנו מיורם הטרול, מדובר ככל המסתמן בילד צעיר

שלא בגר, אשר בצער רב מזהם לנו את הפורום (שתמיד היה מקצועי ואיכותי) בשפה ילדותית ובחוסר

מקצועיות משווע. הנער/הילד מנסה לדחוף כאן סחורה של נוידיאה (שכבודה במקומו מונח)

כאילו היה בסטיונר בשוק, זורק רפש לכל עבר כנגד כל מוצר שאינו של נוידיאה, מבלי שיש לו כל הבנה

ולו בסיסית בעולם החומרה או הקוד. ולכן יש להתעלם ממנו וכך כולנו הוותיקים עושים.

אגב כולנו החברים הוותיקים מרימים גבה, הכיצד זה מנהלי הפורום עד עתה כמעט ולא עשו כלום ואפשרו

בכך לתופעה להמשיך בלי מעצור.

בחזרה לענייננו:

אל תיגע בכרטיס GTX960, הוא חלש וקצר בזכרון פנימי (אם מדובר בגרסאת 2GB).

במקרה שכזה יהיה הכרטיס בעל אורך חיים קצר מדי ויהיה צורך לשדרג אותו בלא עוד הרבה זמן.

אם כבר כרטיס חדש אז לטעמי לא פחות מ GTX970 המצוין.

לגבי AMD

7950 מהיר מ GTX960, ולמרבה ההפתעה, זול ממנו. זו חלק ממלחמת מחירים של AMD בנוידיאה.

כך שלא רק שאין הצדקה לשלם יותר על 960, אלא שגם אילו מחירם היה זהה, ה 7950 עדיף.

אגב כרטיסי 7950 שווי ביצועים ל 7970 מינוס 1-3% בלבד תחת עבודה באותו תדר ריצה,

מה שאומר שאין הבדל מעשי כי האמור אומר, פריים אחד לשניה פחות לדוגמא במהירות 30FPS,

בקיצור משהו שהוא בלתי רלוונטי/בלתי ניתן להבחנה.

הליבות של 7950/7970 עובדות ללא בעיות ב 1150mhz , מה שמשפר את הביצועים בכל הגרפים

הללו מ- powertechup בכ 20-25% (תלוי לאיזה דגם כרטיס מתייחסים - 7950 יותר שכן הם מתחילים

בבסיסם מתדר נמוך יותר מלכתחילה).

תתבונן אפוא בגרפים מה עושה 7970 גרסאת ghz edition, ותוסיף על מה שאתה רואה עוד כ 10%, זה מה

שתקבל פלוס מינוס מכרטיסי 7950/7970/280 שעובדים על 1150mhz.

עבודה ברמת המהרה שכזו קצת יורת ל AMD ברגל, שכן מביאה את כרטיסי 7950/7970/280 (שלושתם אותו הדבר למי שאינו בקיא)

להיות לא כל כך רחוקים מביצועי 290 שאינו מומהר.

זו הסיבה שרבים (בעולם אגב) עדיין עובדים על כרטיסים אלו (ליבת טהיטי למי שאינו בקיא) ונשבעים שאין להם

צורך לשדרג, עדיין, שכן הכרטיס מריץ כמעט כל כותר מודרני על HI/Ultra ברזולוציה 1920x1080 .

סדרת טהיטי 7950/7970 נחשבת בברנז'ה כאחת ההצלחות ארוכות הטווח ששורדות כבר 3.5 שנים

והסוף השמיש של הסדרה אינו נראה באופק. אפילו האפליקציות המודרניות אינן מסוגלות לגמור

לכרטיס הזה את האויר ברזולוציה 1080P הכה שימושית, והעובדה שהוא מתהדר ב 3GB זכרון ולא רק 2GB

עומדת לו לזכות ומאריכה את חייו.

נוידיאה:

כרטיס מצוין מהמחנה של נוידיאה - שווה ערך פלוס מינוס לכרטיסי טהיטי שהוזכרו לעיל,

יהיו ה- GTX680/770 (ליבת קפלר 104) רצוי בגרסאת 4GB זכרון, שכן הישנים שבהם שבאו

עם רק 2GB , כיום כבר קצת נגמר להם האויר - הכותרים החדישים רוצים יותר מ- 2GB - אז לשים לב.

פורסם

^^^

:jafafa:

פורסם
ראשית הקדמה - מצטרף לכל קודמיי בשרשור, כולנו כבר קצנו מיורם הטרול, מדובר ככל המסתמן בילד צעיר

שלא בגר, אשר בצער רב מזהם לנו את הפורום (שתמיד היה מקצועי ואיכותי) בשפה ילדותית ובחוסר

מקצועיות משווע. הנער/הילד מנסה לדחוף כאן סחורה של נוידיאה (שכבודה במקומו מונח)

כאילו היה בסטיונר בשוק, זורק רפש לכל עבר כנגד כל מוצר שאינו של נוידיאה, מבלי שיש לו כל הבנה

ולו בסיסית בעולם החומרה או הקוד. ולכן יש להתעלם ממנו וכך כולנו הוותיקים עושים.

אגב כולנו החברים הוותיקים מרימים גבה, הכיצד זה מנהלי הפורום עד עתה כמעט ולא עשו כלום ואפשרו

בכך לתופעה להמשיך בלי מעצור.

בחזרה לענייננו:

אל תיגע בכרטיס GTX960, הוא חלש וקצר בזכרון פנימי (אם מדובר בגרסאת 2GB).

במקרה שכזה יהיה הכרטיס בעל אורך חיים קצר מדי ויהיה צורך לשדרג אותו בלא עוד הרבה זמן.

אם כבר כרטיס חדש אז לטעמי לא פחות מ GTX970 המצוין.

לגבי AMD

7950 מהיר מ GTX960, ולמרבה ההפתעה, זול ממנו. זו חלק ממלחמת מחירים של AMD בנוידיאה.

כך שלא רק שאין הצדקה לשלם יותר על 960, אלא שגם אילו מחירם היה זהה, ה 7950 עדיף.

אגב כרטיסי 7950 שווי ביצועים ל 7970 מינוס 1-3% בלבד תחת עבודה באותו תדר ריצה,

מה שאומר שאין הבדל מעשי כי האמור אומר, פריים אחד לשניה פחות לדוגמא במהירות 30FPS,

בקיצור משהו שהוא בלתי רלוונטי/בלתי ניתן להבחנה.

הליבות של 7950/7970 עובדות ללא בעיות ב 1150mhz , מה שמשפר את הביצועים בכל הגרפים

הללו מ- powertechup בכ 20-25% (תלוי לאיזה דגם כרטיס מתייחסים - 7950 יותר שכן הם מתחילים

בבסיסם מתדר נמוך יותר מלכתחילה).

תתבונן אפוא בגרפים מה עושה 7970 גרסאת ghz edition, ותוסיף על מה שאתה רואה עוד כ 10%, זה מה

שתקבל פלוס מינוס מכרטיסי 7950/7970/280 שעובדים על 1150mhz.

עבודה ברמת המהרה שכזו קצת יורת ל AMD ברגל, שכן מביאה את כרטיסי 7950/7970/280 (שלושתם אותו הדבר למי שאינו בקיא)

להיות לא כל כך רחוקים מביצועי 290 שאינו מומהר.

זו הסיבה שרבים (בעולם אגב) עדיין עובדים על כרטיסים אלו (ליבת טהיטי למי שאינו בקיא) ונשבעים שאין להם

צורך לשדרג, עדיין, שכן הכרטיס מריץ כמעט כל כותר מודרני על HI/Ultra ברזולוציה 1920x1080 .

סדרת טהיטי 7950/7970 נחשבת בברנז'ה כאחת ההצלחות ארוכות הטווח ששורדות כבר 3.5 שנים

והסוף השמיש של הסדרה אינו נראה באופק. אפילו האפליקציות המודרניות אינן מסוגלות לגמור

לכרטיס הזה את האויר ברזולוציה 1080P הכה שימושית, והעובדה שהוא מתהדר ב 3GB זכרון ולא רק 2GB

עומדת לו לזכות ומאריכה את חייו.

נוידיאה:

כרטיס מצוין מהמחנה של נוידיאה - שווה ערך פלוס מינוס לכרטיסי טהיטי שהוזכרו לעיל,

יהיו ה- GTX680/770 רצוי בגרסאת 4GB זכרון, שכן הישנים שבהם שבאו עם רק 2GB

וכיום כבר קצת נגמר להם האויר, שכן הכותרים החדישים רוצים יותר מ- 2GB - אז לשים לב.

הבנדם קבע מה הגיל שלי ועוד פרטים אישיים עלי מתוך הדעה שלי על כרטיסי מסך של AMD.

זו רמת הבנדם. עם כל הדיבור הזה שלו שמנסה להישמע גבוה, זה מה שהוא שווה.

ממליץ לא לקבל המלצות מאנשים שזה הראש הלם.

הוא גם ממליץ לאנשים לקנות כרטיסי יד שניה של AMD שידוע שלא מחזיקים הרבה שנים.

אם מישהוא צריך לקבל באן זה אתה.

פורסם

חייב לציין שיש ברשותי כרטיס 7870 black edition בן 3 והוא עושה את עבודתו נאמנה.

אני משחק בכל המשחקים על הגדרות גבוהות (gta v, far cry 4) על רזולוציה 1920*1080 והכל עובד יפה.

מה שכן, מישהו כבר הזכיר את זה עמוד הקודם, לפעמים קורות בעיות כמו המחשב לא מתעורר ממצב שינה.

או לפעמים המחשב מתעורר אבל התמונה לא חוזרת כמו שצריך (תמונה שבורה שמרצדת וכד').

אבל זה לא קורה לעתים תקופות, בנוסף ריסט פותר את הבעיה עד לפעם הבאה.

פורסם
חייב לציין שיש ברשותי כרטיס 7870 black edition בן 3 והוא עושה את עבודתו נאמנה.

אני משחק בכל המשחקים על הגדרות גבוהות (gta v, far cry 4) על רזולוציה 1920*1080 והכל עובד יפה.

מה שכן, מישהו כבר הזכיר את זה עמוד הקודם, לפעמים קורות בעיות כמו המחשב לא מתעורר ממצב שינה.

או לפעמים המחשב מתעורר אבל התמונה לא חוזרת כמו שצריך (תמונה שבורה שמרצדת וכד').

אבל זה לא קורה לעתים תקופות, בנוסף ריסט פותר את הבעיה עד לפעם הבאה.

תמצא עידכון ביוס , ל270X זה פתר את הבעיה בזמנו , מה שכן תזהר לא לצרוב את הביוס הלא נכון ...

פורסם
תמצא עידכון ביוס , ל270X זה פתר את הבעיה בזמנו , מה שכן תזהר לא לצרוב את הביוס הלא נכון ...

מצאתי עדכון ומצאתי מדריך, אבל לא נראה שלכרטיס יש dual bios. ככה שאם אני טועה בתהליך הכרטיס אבוד.

או שאני טועה?

פורסם

לא נראה לי שיש ל7870 Dual bios באף גרסה.

פורסם
  • מחבר

חברים,

רכשתי 7950 ב 750 בWELL.

כרטיס מדהים, השיפור הוא עצום ביחס ל5850 ורוב הכותרים החדשים עובדים ברזולוציות הכי גבוהות ב 1080P.

הכרטיס הכי טוב מבחינת יחס עלות-תועלת - ללא ספק.

תודה לכולם ושבוע טוב !

פורסם

שמח לראות שהקשבת לנו, ובחרת את המוצר ההכי טוב שיש כיום בשוק בתמורה למחירו.

כמו כן הכרטיס כרגע רץ על יכולת מוגבלת למדי, ועל כן הפעל המהרה באמצעות הדרייבר, עד 1150mhz לא אמורה להיות בעיה.

כך תקבל שפור של עוד 25-30% לביצועים, ביחס לתדר ברירת מחדל שעימו הכרטיס מגיע (כמדומני 850mhz ...)

תמהיר גם את הזכרון יש לו עוד headroom גם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים