עבור לתוכן

** בזק נכנסת לעולם ה-AC

Featured Replies

פורסם

בימים האחרונים החלה חברת בזק לשווק ללקוחות האינטרנט שלה שני נתבים חדשים התומכים בתקן האלחוט 802.11ac.

המהירויות המושגות באמצעות תקן זה גבוהות בהרבה מאלה שתקן N מאפשר ומגיעות בנתבים שבזק משווקת ליותר מ 1Gbps.

שני הדגמים שבזק החלה לשווק הם ה- DSL-G256DG של חברת D-Link ו-IAD604-IL של חברת Vtech.

המידע על שני נתבים אלה מאוד מצומצם וגם המפרט המלא שלהם אינו ברור לחלוטין ברגע זה. כך למשל בשני הנתבים קיימת יציאת WAN אך לא ברור האם ניתן להשתמש בה גם ברשת הכבלים או שהיא מיועדת לשימוש עתידי ברשת הסיבים של בזק.

http://www.bezeq.co.il/internetandphone/internet/wireless_net/dualbandac

• תגובות 42
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פתחתי כבר פוסט בעניין השאלה אם אתה יודע אם בזק כבר משווקת את הנתבים האלה?

והאם לפי דעתך הם תומכים ב vectoring?

תודה.

נערך על-ידי orenhazan

פורסם

צ'יף ברשותך שאלת בור שמעולם לא הבנתי דיו.

בהתחשב בזה שהחבילה המהירה ביותר בארץ היא של200Mb מלבד איזור מסויים בדרום.

מה משנה לי כלקוח אינטרנט רגיל (ללא אתרנט ורשתות פנים וכיוצ''ב) איזה ראוטר \ נתב יש לי בסלון מלבד מידת הקליטה שלו בממ''ד? האם בראוטר פשוט עם תקנים איטיים ופחות מתקדמים יהיה לי פחות מהמהירות המקובלת של עד 100 מגה ביט?

פורסם
  • מחבר
פתחתי כבר פוסט בעניין השאלה אם אתה יודע אם בזק כבר משווקת את הנתבים האלה?

והאם לפי דעתך הם תומכים ב vectoring?

תודה.

הנתבים כבר משווקים על ידי בזק ללקוחות ה-100M בלבד. שניהם תומכים ב-VECTROING.

פורסם
הנתבים כבר משווקים על ידי בזק ללקוחות ה-100M בלבד. שניהם תומכים ב-VECTROING.

תודה לך על התשובה.

פורסם
  • מחבר

מה משנה לי כלקוח אינטרנט רגיל (ללא אתרנט ורשתות פנים וכיוצ''ב) איזה ראוטר \ נתב יש לי בסלון מלבד מידת הקליטה שלו בממ''ד? האם בראוטר פשוט עם תקנים איטיים ופחות מתקדמים יהיה לי פחות מהמהירות המקובלת של עד 100 מגה ביט?

אם כל מה שמעניין אותך זה היכולת האלחוטית של הנתב, הרי שהתשובה לשאלתך תלויה בתקן האלחוטי שבו תומך המחשב שלך. אם המחשב שלך הוא מהשנים האחרונות, סביר להניח שהוא תומך בתקן N ואז רצוי מאוד שהנתב שלך גם יתמוך בתקן הזה.

פורסם

לא יודע מהע המהירות הריאלית של החדשים בwifi אבל הראוטרים הישנים של בזק לא עוברים את ה40 באלחוטי.

פורסם

שימוש של WIFI לזה רק לטובת גלישה באינטרנט, יש גם העברת מידע בתוך הרשת הביתית ללא יציאה לאינטרנט - כמו סטרימינג ממחשב אחר / NAS או גיבויים.

פורסם

אם כל מה שמעניין אותך זה היכולת האלחוטית של הנתב, הרי שהתשובה לשאלתך תלויה בתקן האלחוטי שבו תומך המחשב שלך. אם המחשב שלך הוא מהשנים האחרונות, סביר להניח שהוא תומך בתקן N ואז רצוי מאוד שהנתב שלך גם יתמוך בתקן הזה.

אני מאמין שזה אומר שכן, נכון? (מידע על הלוח באתר של אסוס)

Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac*6

Supports dual band frequency 2.4/5 GHz

במידה זו אם יש לי ראוטר של בזק שתומך בעד 100Mb האם זה משנה לי באיזה תקן מדובר? זה משנה אם אני גולש בויי - פיי של הטלפון על זה ?

פורסם
  • מחבר

בוודאי - כיוון שהתקן האלחוטי קובע את המהירות האלחוטית המקסימאלית. תקן G למשל יכול לתת לך מהירות אפקטיבית על עד 22Mbps כך שאם אתה בחבילת 100M לא תצליח לנצל את כל רוחב הפס שהיא נותנת. לחבילת 100M נדרש נתב שתומך בלפחות 100M. ראה את המדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/Wireless/wireless.htm

פורסם

קיבלתי היום את ה-VTECH IAD604.

קיוויתי למצוא מידע על הנתב הזה, אבל בגוגל אין שום דבר ממשי. אז רציתי לרשום את ההתרשמות שלי עם הנתב ביום הראשון לשימוש.

ממבט חטוף על החברה, נראה שהם יצרן OEM ולא מוכרים ציוד עם שם החברה שלהם עליו. אם הנתב הזה custom made עבור בזק, אז כנראה שזאת גם הסיבה שאין שום מידע על הנתב באינטרנט. אבל הייתי מהמר על זה שיש נתבים אחרים בשוק עם מפרט זהה לחלוטין, פשוט עם מדבקה שונה.

מעניין יהיה לפתוח את הקופסה ולראות את החומרה שהוא מציע. בעיקרון אהבתי מאד את רשימת הפיצ'רים והאפשרויות שהוא תומך בהן.

תמיכה ברשת אלחוטית 2.4GHZ בתקנים B, G, N.

תמיכה ברשת אלחוטית 5GHZ בתקן AC.

נראה ששבב ה 802.11AC בנתב הוא אחד מסדרת ה QCA988x.

אפשר לכבות\להפעיל כל התקן בנפרד, מהממשק וגם מכפתורים יעודיים בצד הנתב.

לראוטר יש אפשרות לבחור בין שימוש בxDSL או בכניסת הWAN הנפרדת שלו, אם אני לא טועה, ולא ניסיתי את זה עדיין, כנראה שגם דרך הWLAN (אלחוטי). מאחר והוא מסוגל להתחבר לרשת אלחוטית אחרת ולשמש כמאריך טווח.

כמובן 4 יציאות LAN בקצב של גיגהביט + WAN שגם היא גיגהביט.

יש לנתב תמיכה בLAN GROUPS

אהבתי את האופציה להוסיף חוקים נוספים לאלה שכבר מוגדרים לפתיחת פורטים, הנתב מאפשר גם הגדרה של פורטים בצורה ידנית, מבלי להוסיף חוקים חדש.

יש לו שתי כניסות USB.

הנתב תומך בפרוטוקול DLNA

אם מישהו איי פעם הרים NAS, ממשק ה-STORAGE של הנתב ממש מזכיר את זה.

ואפילו מכיל קליינט טורנט מובנה.

לסיכום נראה שממשק המשתמש מושקע מאד, עם פיצ'רים מעולים ושימושיים. עד עכשיו עבדתי עם לינקסיס E3000 כנתב וראוטר ישן של אסוס כמודם ולא היו לי תלונות.

בינתיים חיברתי את ה-VTECH כנתב הראשי ונראה איך הוא ישתווה ללינקסיס. עושה רושם שהוא אמור לעשות את העבודה בצורה טובה.

נערך על-ידי The Coolest

פורסם

תודה לך על הסקירה אבל אני דווקא יותר מתעניין בנתב השני של D-LINK האם הוא היה במלאי שרכשת את הנתב של VTECH?

פורסם

האם ה-vectoring פעיל אצלך? כמה אתה מקבל בסנכרון? האם שילמת או משלם עליו?

פורסם

לא הזכרתי את העובדה שבזק עבדו עלי, ומכרו לי חבילה של "MAX 100" במקום "TOP 100". ה-MAX 100, מסתבר מבטיחה לך מינימום של 20 מגה ולא 40 או 50 שמבטיחה לך טופ 100... ועל זה אני עוד הולך לצעוק קצת על שירות הלקוחות שלהם.

אלה נתוני הסנכרון שלי. לא מצאתי אופציה להפעיל את ה-vectoring.

Capture1660.png

אורן, התכנון המקורי שלי היה להשאר עם הלינקסיס כנתב, בנוסף קצת מיהרתי.

לכן לא שאלתי איזה נתבים אחרים יש להם במלאי (הייתי בבזקסטור ברמת גן). לקחתי את מה שנתנו לי.

והוצאתי מהם את הנתב במסלול חיוב זיכוי לשנתיים, בגלל שלחצתי עליהם טיפה עם טעות שעשו במידע שמסרו לי קודם. עד אז בתקווה כבר ייכנס פה באיזור ה-UNLIMITED של חברת החשמל.

נערך על-ידי The Coolest

פורסם

תודה לך האם ההורדה עכשיו היא יותר מהירה לעומת הנתב הקודם שהיה לך על כמה היית מוריד עם הנתב הקודם?

ה vectoring אמור לעבוד אני מאמין כברירת מחדל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים