עבור לתוכן

שווה להשקיע כרגע ב 970 oc? אשמח להמלצה

Featured Replies

פורסם

אחרי כל הדיבור על גרסאות 980ti וסדרה חדשה שממש מעבר לפינה, שווה עכשיו להשקיע ב gtx 970? אני מסתכל על גרסאות ה oc למיניהן...

בגדול המחירים די זהים +- 10-20 ש״ח, אבל כמה ההבדלים בינהם משמעותיים? איזה גירסה עדיפה?

אני מדבר על asus strix, msi oc, evga superclocked

ה evga הכי יקר לפי מה שאני רואה.

אשמח גם התייחסות לפוטנציאל oc נוסף מעבר לזה שמגיע מהמפעל. אני מעדיף שיהיה אפשרות לעשות אקסטרה oc. במיוחד אחרי שראיתי שה 760 שלי לא סוחב oc בעליל (טמפרטורות סבבה, אבל תדר ליבה מעל תוספת 50-60 ותדר זיכרון מעל 110-120 ואני מתחיל לקבל קריסות)

וכמובן, הספק שלי במפרט בצד יספיק לזה?

*מפרט מלא בצד, משחק על 1920x1080.

את הקנייה אני מתכנן מפלונטר אלא אם יש חנות טובה אחרת עם מחירים דומים או אפילו זולים יותר שעושה משלוחים

פורסם

במחירים של ה970 ,כבר עדיף לך 390

בנוגע לספק ,אין לי מושג

אחד היתרונות של ה390 ,זה שיש לו 8 גיגה זיכרון גרפי ,לאומת ה970 שיש לו 4 גיגה ,שבהם בעית זיכרון שעוברים 3 וחצי גיגה

ככה שלטווח ארוך ,ל390 יש סיכוי יותר טוב להיות רלוונטי

להנווידה יש יתרון במשחקים שעושים שימוש בפיזיק X ,שלא קיים בAMD

אבל ביתחשב בזה ,שהמון מישחקים היום ,הם פורטים מהXBO וPS4 ,שבנוים על AMD ,לא יודע עם זה יתרון שימשך להרבה זמן

פורסם
  • מחבר

הממ זאת גם אפשרות ובהחלט יותר future proofing. אבל מה כבר הסיכויים שב 1080p אני אצטרך יותר מ 3.5 ג'יגה זיכרון בזמן הקרוב?

מה גם כמה שזכור לי amd קצת בעייתיים יותר גם מבחינת דרייברים וגם אני זוכר הרבה מקרים שבהם משחקים עם nvidia gameworks היו עם בעיות ביצועיים נוראיות (ולא זוכר אם תוקנו או לא)

ועוד דבר שקורץ לי עם nvidia זה ה shadowplay שלהם. אז בינתיים אני במחנה הירוק אם כי אני לא מתנגד לחלוטין לעבור לצד האדום אם אני יראה שהם עדיפים

פורסם

לגבי המחירים , מאיפה לקנות , הייתי מציעה לך שתבדוק בסטארט פיסי , אני בעצמי ראיתי והופתעתי לטובה על המבצעים שיש להם למוצרים מסויימים , אז תבדוק גם שם .

פורסם
  • מחבר

תודה נבדוק. אני רואה שהמחירים קצת זולים יותר אבל לא משמעותית, אבל אני יעשה בדיקה ברגע שאחליט איזה כרטיס לקנות.

עוד נקודה למחשבה, ראיתי שה 390 ידרוש שדרוג ספק וה 970 נראה שיסתדר עם הנוכחי.

מה אתם ממליצים לעשות בהנחה שהתקציב הוא 2000 ש״ח ואני לא הולך לשדרג את המסך בשנה שנתיים הקרובות? כמו שאמרתי כרגע אני נוטה ל 970 בגירסת oc (ושוב, איזה עדיפה?) אבל אולי בכלל עדיף לי לחכות עוד חודש חודשיים?

פורסם

ובכן תמיד אפשר לחכות אם באמת הדור הבא של הכרטיסים יוצא עוד חודשיים אולי עדיף להמתין אחרת אני הייתי הולך על 970 למה??

אני עברתי ל 970 מהאדומים וזה פשוט כיף להפעיל את הפיצרים של אנוידיה ובנוסך הדרייברים פשוט טובים.. בנוסך אני עושה סטרימינג ועם SHADOWPLAY זה פשוט תענוג.. גם להקלטת מסך.

עכשיו יש אופציות טובות גם לאדומים כמו OBS וכ"ו אבל אני מעכשיו נשאר עם הירוקים.. משלמים יותר אמנם אבל בעיניי זה שווה את זה. לקבל דרייבר למשחק באותו יום ולא שבוע אחרי.

לגבי פליטת חום 970 עדיף.. כשהיה לי 970 אחד היה לי לרא יותר מ -61 מעלות במאמץ מלא( עם SLI אני עומד על 72 מעלות שתי הכרטיסים).

בפועל 390 יותר חזק מה970 אבל עם יכולות אוברקלוק מטורפות של 970 אני הגעתי לביצועים שהם כ- 15% מעל 980 אז לעשות OC של כ 25% לכרטיס זה מכובד מאוד.

יש לי שני כרטיסי 970 וכל אחד מהם מגיע בקלות ל 1580 לליבה ו 7800 לזיכרון.(יש לי את הדגם של G1 של גיגהבייט.

לפי מה שאני רואה 970 ו 390 הם אותו מחיר +- 390 זה למעשה 290 יותר מהיר עם 8GB זיכרון. אני יכול לומר שנכון להיום עוד לא נתקלתי בבעיית זיכרון עם הכרטיסים שלי על 1080P

אם אתה לא רואה את עצמך משתמש בכל התכונות של אנוידיה אז לך על 390 +ספק, אחרת תלך על 970.

מקווה שעזרתי.

פורסם

כל מה ש-leahd3 רשם כעקרון אני מסכים איתו , רק מה , אפילו אם אתה לא הולך להשתמש בכל הפיצ'רים של אנוידיה , עדיין לדעתי עדיף בכל זאת ללכת על ה-970 , אולי הוא קצת יותר חלש מ-390 אבל לפחות לא תצתרך ספק חדש , וגם כמו שנכתב ה-970 הוא אוברקלוקר מצויין , והוא ממש שווה את המחיר שלו , ואם תמצא אותו איפשהו במבצע אז בכלל .

בקשר לאיזה דגם לבחור במידה וזה 970 , הייתי ממליץ על ה-STRIX של אסוס , ACX של EVGA , או דגמי AMP! של ZOTAC אם זה ה-EXTREME או ה-OMEGA , למרות שאני לא ממש רואה שדגמים אלו של ZOTAC קיימים בארץ , אז מקסימום אם הייתי במקומך הייתי בוחר במקום הראשון בסטריקס .

פורסם

יש לך בפלונטר את ה-gainword

פאנטום שגם במחיר טוב וגם מדובר

על גרסת oc. על פי ביקורת או שניים

שקראתי עליו מדובר בכרטיס מעולה.

סביר שהוא לא מתעלה על ה-G1 אבל

בפעם האחרונה שבדקתי היה הפרש

לא זניח במחיר בין השניים.

פורסם

קח את מה שאני (או בעצם מנהל KSP אמר לי) בערבון מוגבל, אבל לטענתו הכרטיס היחיד שלא החזירו להם עד היום בגלל תקלה היה:

http://ksp.co.il/?store=jeruscenter&uin=24680

פורסם

אתם שוכחים של970 יש רק 4 גיגה זיכרון

נכון שזה מספיק להיום ,אבל לכמה זמן ?

פורסם

3.5 אמיתיים

0.5 VRAM

פורסם

זה לא משנה.... תראה משחקים כמו WITCHER 3 ... על מקסימום אני לא עובד את 1.8GB זיכרון. עכשיו מנגד תביא לי את SHADOW OF MORDOR שהוא מנצל 3.8 על מקסימום... שניהם מקרי קיצון עבור 1080P.

שאר המשחקים אני לא מנצל יותר מ 3 GB כי המפתחים של רוב המשחקים דואגים לניצול יפה וזאת לדוגמא שיש כרטיסים עם 3 GB זיכרון שעד היום מריצים יפה משחקים 780TI ודומיו.

מה יקרה שנה הבאה אני לא יודע לומר לך ביוחד שDX12 מתקרב אבל לא נראה לי (דעתי בלבד) שעל 1080P תצטרך יותר מ 4 GB זיכרון. בנוסף יכול להיות לAMD גם 50GB זיכרון אבל אם הדרייבר לא נותן לך אז לא תקבל.. לפחות אצל הירוקים 3.5+0.5 אתה מקבל ניצול יפה של הכרטיס.

לגבי גרסאות ASUS G1 MSI אני ממליץ על שלושתם.

יש לי נסיון עם כולם ו עם G1 יש את האוברקלוק הכי טוב שראיתי.. כמו שאמרתי אני ב SLI על 1580 ליבה ו 7800 זיכרון.

אם אנני על בודד הגעתי גם ל 1620 ליבה אבל בSLI זה מתחמם יותר וממילא הוא נותן DOWNCLOCK ךאיזור ה 1550 אז אני מצאתי SWEETSPOT למערך שלי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אגב עשיתי השוואת ביצועים עבור 3.5GB אל מול 3.9 GB ניצול... יש ירידת ביצועים אך כמעט ולא מורגשת. כל אלה שמתלננים ל נפילת זה אולי כי הם מנצלים יותר מ -4 GB ומכאן ממילא הדרייבר מחפש מקורות זיכרון שהם לא מהכרטיס ולכן גם יותר איטיים.

פורסם

מצד אחד ממילא בעתיד לא יהיה מנוס מלהתפשר ללא קשר לכמות ה-VRAM, מצד שני הכרטיס שקניתי לפני פחות משנתיים עם 2 ג'יגה שאז היה

די והותר, היה נהנה מתוספת של עוד איזה ג'יגה אחד בחלק מהמשחקים כבר בחצי שנה האחרונה, וכמובן שהמגמה הזו רק תעלה עם הזמן.

לדעתי (האישית), הבחירה היא סובייקטיבית בין המשתמשים. אם נשים בסל את כל הפרמטרים של זה זה נגד זה (במקרה הזה GTX 970 VS R9 390) כמו

צריכת החשמל\יכולות OC\דרייברים\ביצועים\פליטת החום\המחיר וכ', בחירה בכרטיס X יכולה להתאים יותר לאחד ובחירה בכרטיס Y לשני.

אני יתן לך דוגמה אישית: הייתי שניה מלקנות את ה-970, ובסוף הלכתי על ה-390, למה? א' - כי השידרוג הבא שאני אעשה יהיה של המערכת כולה מא' עד ת' וזה לא

משהו שאני יחשוב עליו בכלל בשנים הבאות, ואולי כמות כפולה של VRAM לא תועיל בטירוף, זה לא יכול להזיק לכותרים של שנה~שנתיים קדימה. ב' - אחרי קריאה מרובה מסתבר

שהדרייבר כרגע נוראי (באדיבות AMD כהרגלה) ואני מניח שבהמשך עם הופעת דרייבר בשל ויציב יותר גם תבוא בשורה מסויימת ברמת הביצועים (כמובן אי אפשר לדעת),

ג' - אין לי טיפת סבלנות להתעסק יותר עם OC לשום רכיב, אז הביצועים שאני יקבל יהיו OUT OF THE BOX ולא מעבר, ד' - הזמנתי מחו"ל את הכרטיס במחיר זול משמעותית

ממה שנמכר בארץ (1550 שקלים כולל מיסים ומשלוח) בניגוד לכמעט 2000 שקלים לדגמים הקצרים יותר שנמכרים בארץ מאחר והספייר TRI-Xשנמכר בארץ בזול יחסית לאחרים

לא נכנס במארז אצלי.

אבל - א' - אני לא משחק הרבה בכלל, אולי מספר שעות בודדות בשבוע ויש שבועות שאני גם לא משחק בכלל, לכן, ההפרש בצריכת החשמל ופליטת החום לא משנים לי

הרבה, ב' - לא מתכנן מערך של שני כרטיסים ואין לי דרישות לפיצ'רים מיוחדים מהדרייבר, וכל עוד הוא עושה את העבודה ברמת המינימום כמו שהוא עשה מבחינתי עם

כרטיסי הראדון האחרונים שהיו לי זה מספיק טוב לי.

אם הייתי אחד שמשחק שעות על גבי שעות, רוצה למקסם את יכולות ה-OC האדירות של הכרטיס הזה עד תום, חושב על מערך כרטיסים עכשיו\בעתיד, זקוק\מעדיף איזה פיצ'ר

שניתן לקבל רק אצל הירוקים (יחד עם דרייבר איכותי), וקונה את הכרטיס ע"פ המחירים בארץ, שההפרש במחיר היה (אז) 200~250 שקלים פחות לטובת ה-970 ועוד מקבל משחק

או שניים מתנה - הייתי הולך על ה-970.

פורסם

אילן ממליץ לך לחכות לדור הPASCAL.

כי לדעתי 760 יחזיק עד יציאת הדור הבא בסדר.

פורסם

בקשר לדגמים שהצעת תקרא קצת לעומק מה כל אחד מכיל, (בקשר ל970).

לדוגמא לא מזמן רכשתי את ה ASUS Strix 970 ויש לו פונקציה מעניינת שהמאווררים בגוף קירור לא מסתובבים בכלל אם הכרטיס תחת טמפרטורה מסויימת, הם נכנסים לפעולה (אאל"ט) באזור ה60 מעלות וצפונה משם.

ככה שיכול להיות שיש פי'צרים מעניינים שכאלו בין יצרן ליצרן.

בנוגע לAMD לאחר שקראתי רבות על הסדרה החדשה החלטתי לבסוף לקחת את ה970 - בשביל 1080P זה מספיק לי ואני מאוד מרוצה מהפיצ'רים של אנוידיה באופן כללי (ברמת התוכנה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים