עבור לתוכן

כיצד לגורם למחשב שלי להיות שקט (הרבה) יותר - מפרט בגוף ההודעה

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

יש לי מחשב במפרט הבא:

לוח אם - Gigabyte GA-EX58-UD3R v1.0

מעבד - QuadCore Intel Core i7 920, 2800 MHz (21 x 133)

זיכרון 4 כרטיסים של 4 GB (16GB) Gskill

דיסק קשיח - 4 דיסקים בגודל 3.5" 7200 RPM

כרטיס מסך - NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB)

ספק כוח - Corsair vx550w

קירור למעבד - Cooler master V8

מארז - Cooler Master CM 690

מאווררים - מצ"ב צילום מסך של הכמות וכיצד מוגדרת הסירקולציה (נראה לי מאווררים של 120 מ"מ)

טמ"פ מערכת 49 מעלות

טמ"פ CPU 44 מעלות

טמ"פ MCH 52 מעלות

מהירויות מאווררים כפי שמופיעים ב BIOS

מהירות מאוור CPU 1040RPM

Power Fan 1870 RPM

System Fan1 1580 RPM

אני יושב בחדש שקט ומה אני אגיד לכם ... המחשב עושה רעש !! ברמה שלאחר 5 דקות ישיבה לידו כואב לי הראש.

חשוב לי להדגיש, אני מחליף לו פעם בשנה את המאווררים ומנקה אותו אחד לחודשיים.

אני מחפש פתרונות ...

1. האם יש לכם המלצה על מארז אליו ניתן יהיה להעביר את ליבת המחשב ולהנות משקט (אבל שקט שקט :-)) ?

2. האם לדעתכם במצב של כמות המאווררים והטמ"פ ניתן לבטל מאוורים ? אם כן אילו ?

3. האם ניתן להוריד את הRPM של המאווררים במצב הנתון של הטמ"פ ? לא מצאתי דרך גם במידה וזה יתאפשר ...

4. אולי יש לכם המלצה על מחשב נייד בעל יכולות זהות למפרט הנ"ל ויש לו תמיכה ב"דוקינג סטיישן" אולי אני אמכור את המחשב הזה אם צריך להוסיף

אוסיף כסף ואקנה מחשב נייד .

אשמח לעזרתכם :-) ותודה מראש !

תודה מראש.

פורסם

המארז לא מרעיש, המאווררים ותכולת המערכת מרעישים, כמובן שיש מארזים עם חומרי בידוד שבנויים לטובת

השקט, אבל מרבית המארזים אינם כאלה.

בתור התחלה אתה יכול להוריד את מהירות הסיבוב של המאווררים עד שרמת הרעש נסבלת מבחינתך.

אתה גם לא חייב 5 מאווררים במארז, זה המון. אין לך איזה מערכת עמוסת רכיבים שדורשת קירור מסיבי ויש לך קירור

מתקדם למדי למעבד. אתה יכול בלי הרבה בעיה לוותר על שלושה מאווררים ולהישאר עם שניים, אחד שיכניס אוויר מקדימה

ואחד שיוציא אוויר מאחורה.

תעשה ניסיון בצורה הזו ואם הטמפ' נשארת בגבולות התקין אז פתרת את הבעיה או לפחות חלקה.

בנוסף תבדוק אולי מרבית הרעש מגיע ממאוורר הכרטיס מסך שלך מאחר והוא מיושן למדי ויתכן שהמאוורר

צריך טיפול\ כבר לא תקין.

בלי קשר המאוורים של CM לא ידועים בתור השקטים בעולם, יש מאווררים שקטים בהרבה כמו מאווררי FD או נוקטואה,

אבל החלפה של 5 מאווררים כאלה תגיע כבר לעלות של מארז חדש לדעתי.

פורסם

אחד מכיווני המאווררים המוזרים שנתקלתי. בלי קשר תנטרל את כל המאווררים של המארז ותבדוק אם המאוורר של הספק\כרטיס\מעבד מרעישים, במידה ולא תוסיף בהדרגה מאווררי מארז ותחפש מה מרעיש.

**אם אני רואה טוב המאוורר שמעל הספק מכניס, יכול להיות שהתבלבלת בתיאור הכיוון של כל המאווררים, מה שיותר מסתדר, (חוץ מהאחורי).

פורסם

המאווררים התחתונים צריכים להכניס אוויר,העליונים צריכים להוציא אוויר.

אילו מאווררים יש לך ?

אתה יכול לרכוש בקר שליטה למאווררים וכך תוכל לשלוט בהם ולהוריד להם את הסל"ד ובכך גם להוריד את רמת הרעש.

פורסם

התמונה שלך של הסידור לא נכונה, המאוורר הקידמי והמאוורר התחתון צריכים להכניס אוויר, כמו כן המאווררים בגג המארז להוציא אוויר.

כמו כן יותר מאווררים לא תמיד אומר יותר קר, גם אם תוותר על מאוורר אחד או שניים הטמפ' במארז לא תשתנה באופן קיצוני, אבל הרעש כן יפחת משמעותית.

פורסם
  • מחבר

היי,

ראשית, תודה על התגובת.

לגפו של עניין, אני אבצע בדיקה של ניתוק המאוורים של המארז על מנת לשלול מצב שהגורם העיקרי לרעש הוא המאוור

של כרטיס המסך או הספק למרות שזכור לי שבוצעה הבדיקה הזו בפעם האחרונה שבוצעה החלפת מאוורים והגורם הוא "כמות גדולה של מאווררים".

בלי קשר, ארכוש בקר פשוט ואחבר את המאווררים אליו (אם יש לכם המלצות לבקר עד 250 ש"ח אשמח).

בנוגע לכיוון המאווררים, כל אחד אמר משהו והדברים לא כ"כ מובנים, אשמח אם תערכו את צילום המסך שהועלה ותכתבו את כיווני האוויר הנכונים לדעתכם (עבור כל ה-5 מאוורים).

שבת שלום.

פורסם

זו העדפה האישית שלי בגלל שאוויר חם עולה למעלה עדיף להוציא אותי מהמאוררים העליונים אבל אני לא מומחה בקירור אז יכול להיות שתקבל הצעות יותר טובות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים