עבור לתוכן

תמחור כרטיסי מסך בארץ

Featured Replies

פורסם
מגלודון הזכיר פה נקודה חשובה שאנשים נוטים, משום מה, להתעלם ממנה: המחירים שאתם רואים באתרים של חנויות מחו"ל כבר כוללים את רווחי המוכר\יבואן. לפיכך, וזאת בהנחה שהמוכרים בישראל היו מוכנים להסתפק באותו הרווח הממוצע פר מוצר כמו חבריהם בחו"ל, ההבדלים במחירים יכולים לנבוע רק מהשיקולים הבאים:

1. מיסוי שונה - רלוונטי בעיקר להשוואה מול ארה"ב, שכן ברבות ממדינות מערב אירופה המע"מ אינו נמוך מהישראלי. כאן רצוי לציין שהחוק הנוגע להצגת מחירים שונה ממדינה למדינה, ולכן בחלק מהמקומות המחיר המוצג כולל את המע"מ המקומי (בדומה לישראל) ובחלק לא.

2. עלויות רכישה סיטונאית שונות - רלוונטי למוצרי "פרימיום" ולא למוצרים נפוצים, שכן בעוד שיש הבדל בין עלות הרכישה של 50 יחידות ובין עלות הרכישה של 1,000 יחידות, בד"כ אין הבדל בין עלות של 1,000 יחידות לבין עלות של 20,000, אף שהיחס בין המספרים הוא אותו היחס. אינטל, למשל, מציינת את המחיר הסיטונאי שלה ל1,000 יחידות - וזה לא משנה כמה כפולות של המספר הזה אתה, כיבואן, רוכש. אתם חושבים שחברות ענק שמוכרות למאות יבואנים ברחבי העולם משקיעות זמן ברקיחת עסקה פרטנית במחיר נפרד עם כל יבואן? בעיקר שמדובר בחברות שהתחרות ביניהן מוגבלת ביותר, כמו NVIDIA וAMD?

3. עלויות הובלה שונות - הטיעון הזה עובד לשני הכיוונים: בישראל הכמויות אמנם קטנות יותר (מה שללא ספק מייקר את עלות ההובלה ליחידה) אך גם המרחק להובלה מהמזרח הרחוק קטן הרבה יותר.

4. עלויות אחזקת עסק שונות - גם הטיעון הזה עובד לשני הכיוונים: בעוד שבישראל עלויות שכירת המבנה בו ממוקמת החנות עשויות, למשל, להיות גבוהות יותר מבארה"ב, עלויות שכר העובדים למשל נמוכות יותר.

לסיום אני רק רוצה להזכיר טענה מקוממת במיוחד שיצא לי לשמוע בעניין הזה, שהולכת בערך כך: כושר הקנייה של הלקוח הישראלי נמוך יותר מזה של הלקוח המערב-אירופאי\אמריקני. נניח, לצורך הדיון, שמחשב ממוצע הנמכר בארץ שווה 1000$ (במונחי MSRP מטעם היצרן) והמחשב הממוצע הנמכר, נניח, בגרמניה שווה 1300$. יוצא שחנות בישראל המוכרת 1,000 מחשבים בחודש ברווח של 10% תזכה להכנסה נמוכה יותר מחנות באותו הגודל ועם אותו נפח מכירות (במונחים של יחידות\לקוחות, לא של מחירים) המוכרת באותו אחוז רווח הנמצאת בגרמניה - כלומר, כדי להגיע לאותו הרווח על אותה העבודה, עליהם למכור ברווח (באחוזים) גבוה יותר. הטענה הזו מקוממת כי למעשה משווקים שנוהגים כך מנסים "לתקן" את אי השוויון הפרטי בין הכנסתם שלהם לזו של מקביליהם בחו"ל, אי שוויון שממילא קיים בכל ענפי המשק בישראל, ע"י הגדלת אי השוויון הזה עבור כל שאר אזרחי ישראל (לפחות אלו מביניהם הנמנים על לקוחותיהם) דרך העלאת מחיריהם ובשל כך הקטנת כושר הקניה של אזרחי ישראל עוד יותר. בושה.

במקרה יש לי נגיעה כלשהי לייבוא של חומרה (לא מיועדת למחשוב ביתי), אז אני יכול להעיד שחלק מהדברים שרשמת לא מדוייקים.

1. בהחלט יש הבדל לא קטן בתמחור בין 1,000 יחידות לבין 20,000 יחידות. כשמגיעים לכמויות כאלה, העסקאות האלה נתפרות אינדיבידואלית, בהתאם לשוק היעד והתחרות בשוק היעד. 15% הפרש במחיר קנייה כלל לא יהיה חריג בכמויות כאלה.

2. הובלה: אמנם בקו אווירי המרחק מעט קטן יותר בינינו לבין סין, אולם ימית ההפרש ממש לא גדול. מעבר לכך, זה לא ממש רלוונטי לתמחור. שילוח אווירי או ימי מחלק ממדינות אירופה הרבה פעמים יקר יותר מאשר אותו השילוח מסין או טייוואן. אני מניח שהמחיר תלוי בעיקר בכמות הספינות על הקו, רמת התחרות והעלויות בנמל המוצא עצמו. אין קשר חד ערכי בין מרחק לבין עלות הובלה. ועכשיו אם נחזור לעניין הכמות. אם יבואן קונה 1,000 כרטיסים בשנה, או 100 בחודש ומוביל אותם אווירית, זה יקר רצח. אם נלך לכיוון הובלה ימית, יש יתרון עוד יותר גדול לכמויות הגדולות יותר. אתה משלם עלות הובלה של קונטיינר, ולא משנה אם מילאת אותו חלקית או כך שאין מקום להכניס עוד סיכה. כמובן, ככל שיש לך יותר שילוחים, תקבל תעריפים טובים יותר מחברת השילוח.

3. בעוד שבחנויות עצמן יש תחרות רבה, בייבוא התחרות מעטה הרבה יותר. סביר להניח שחלק הארי של ההעמסה על מחיר המוצר הולך ליבואן, ולא לחנות. לא הייתי ממהר להפנות אצבע כלפי החנויות דווקא.

בסה"כ פלונטר הם משב רוח די מרענן, כאשר הם מציעים מחירי השקה הרבה יותר סבירים יחסית לחנויות/יבואנים אחרים ובנוסף היחידים שהרימו את הכפפה בנוגע להשוואת מבצעי המשחקים של nVidia. ההפרשים לא כאלה ענקיים כבעבר, למרות שעדיין ישנם.

כמובן, אני עדיין חושב שתמחור של חלק לא קטן של המוצרים שנמכרים בארץ גבוה מאוד ללא שום הצדקה, אבל אין הרבה טעם להתכיין בנושא. אם זה יקר יותר מאשר עלות חו"ל + הובלה + מיסים בצורה משמעותית, אני פשוט מזמין בחו"ל.

• תגובות 51
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

QTTP, הבאתי את הדוגמה של החנות הזו באנגליה דווקא כדי לענות מראש על הטיעונים המלומדים שלך, שידעתי שיבואו. בחרת להתעלם. אתה יודע מה - נתעלם. נשווה בין הרשתות הגדולות בארץ לחנויות הקטנות יותר בארץ. מה קיבלנו? עדיין הפרש מחירים של 200-300 שקל, כאשר הרשתות הגדולות, שמקבלות מחירים טובים יותר (גם עקב הכמויות, וגם כי הן יכולות לייבא חלק ניכר מהמוצרים שלהן בעצמן ולחסוך את פער התיווך של היבואנים), הן דווקא היקרות יותר - בניגוד מוחלט לטיעונים שלך. אופס.

למעשה, דווקא בגלל הטענה לפיה הרווח של החנויות הקטנות (באחוזים) הוא נמוך, הרי שהחזירות של הרשתות גדולה כפליים: אם החנות הקטנה קונה את הכרטיס ב2900 ומוכרת ב3050 (לפני מע"מ), רווח של כ5% בלבד, יוצא שהרשתות שקונות במחיר נמוך יותר של נניח 2800 (הנחת כמות של בקושי 3.5%) ומוכרות ב3300 (שוב, לפני מע"מ), מרוויחות ממכירתו של אותו הפריט בדיוק כ15% - פי 3. חזירות נטו, משולבת עם טמטומו של הלקוח הישראלי.

יצא לי לאחרונה לקנות פריט שאינו קשור למחשבים דווקא מחו"ל. מדובר במשהו שהשוק שלו מוגבל מאוד בכל מדינה שהיא (משהו שמשמש לתחביב מסויים), ומוגבל עוד יותר בישראל - אבל בשל כך, כמות העסקים בישראל שמוכרים פריטים מהסוג הזה היא בערך 3 בכל הארץ, ואילו בכמה מדינות בחו"ל הם נפוצים יותר, כך שכמות הלקוחות של החנות הישראלית אינה נופלת בהכרח בהרבה מזו של החנות בחו"ל. הפרש המחירים, לרבות משלוח פרטני לישראל של הפריטים שהזמנתי ומע"מ ששולם כחוק? מעל 40%. ככה זה פה, ושום טיעון שלך לא יעזור. כנראה שבחו"ל, רבים הם בעלי העסקים (הקטנים) שמסתפקים ברווח נאה, בעוד שבישראל אנשים מנסים להרוויח את המקסימום האפשרי על כל דבר. לדעתי זו גם אחת הסיבות לריבוי קריסות העסקים הקטנים בישראל - הבעלים מנסים להתרחב כמה שיותר מהר, לוקחים הלוואות על חשבון הכנסות עתידיות מבלי להבין שזה שהם מצאו X פריירים שיקנו במחיר שהם דורשים לא בהכרח אומר שהם ימצאו 2X פריירים שיקנו באותו המחיר המופקע, לא מצליחים לעמוד בהחזרים והעסק קורס.

פורסם
QTTP, הבאתי את הדוגמה של החנות הזו באנגליה דווקא כדי לענות מראש על הטיעונים המלומדים שלך, שידעתי שיבואו. בחרת להתעלם.
בחרתי להתעלם, כי אין לי מה לומר. אבל אם אתה מתעקש, אז ככה: אולי אתה צודק ואפשר ללמוד מזה משהו על נתחי רווח / עלויות עצמיות לעסקים בבריטניה. אולי לא. כשאתה מוצא איזו דוגמה אחת, ומנסה להסיק מזה משהו על השוק כולו, ברוב המקרים אתה סתם מנחש. אולי העלויות בבריטניה נמוכות יותר ממה שאנחנו חשבנו? אולי נתחי הרווח המקובלים נמוכים יותר מבישראל? אולי החנות הזו מוכרת ספציפית את המוצר בזמן הזה במחיר הפסד / רווח מזערי כדי למשוך לקוחות? אולי הם קיבלו איזה דיל חריג על כמות מסוימת של הכרטיסים האלה, או עשו איזה ייבוא עצמאי כדי לשבור את השוק (כמו שנקסטופ בזמנם עשו עם מסכי DELL)? יש הרבה אפשרויות, ולא לך ולא לי אין מושג מה הגורם האמיתי להפרש. אתה מחליט שזה מעיד על חזירות של העסק הישראלי, פשוט כי זה מתאים לתאוריה שלך, בלי שיש לך כל ידע ממשי. איזו התייחסות אתה רוצה לזה?
למעשה, דווקא בגלל הטענה לפיה הרווח של החנויות הקטנות (באחוזים) הוא נמוך, הרי שהחזירות של הרשתות גדולה כפליים: אם החנות הקטנה קונה את הכרטיס ב2900 ומוכרת ב3050 (לפני מע"מ), רווח של כ5% בלבד, יוצא שהרשתות שקונות במחיר נמוך יותר של נניח 2800 (הנחת כמות של בקושי 3.5%) ומוכרות ב3300 (שוב, לפני מע"מ), מרוויחות ממכירתו של אותו הפריט בדיוק כ15% - פי 3. חזירות נטו, משולבת עם טמטומו של הלקוח הישראלי.
הדבר הזה בהחלט קיים. בין KSP לאייבורי יש תיאום מחירים כמעט מוחלט, שכנראה נעשה באופן חוקי כי המחירים של שתיהן גלויות לכולם, ולא כי יש ביניהם קרטל סודי. לרוב זה עובד לטובת הצרכן כי הן מורידות מחירים כדי להתחרות זו בזו.

יש מקרים שבהם די ברור שאחת מהן מוכרת ברווח יותר גבוה מהשנייה. למשל שתיהן מוכרות/מכרות מוצרי TPLINK באותו מחיר, כאשר KSP קונה מבנדא עם אחריות של 3 שנים ואייבורי מייבאת עצמאית ונותנת אחריות לשנה בלבד. די ברור שאייבורי מרוויחה פה יותר מKSP. ייתכן שבקטגוריה הזו KSP החליטה ששווה להם להוריד מחיר לרמה של אייבורי, אפילו שאולי הם מרוויחים פחות (או בכלל לא?) על המוצרים האלה, ובלבד כדי למשוך לקוחות, כדי אולי להרוויח יותר על מוצרים אחרים. לא מן הנמנע שדברים דומים מתרחשים גם בכיוון ההפוך, וכך שתיהן שומרות על רווחיות באופן כללי.

יצא לי לאחרונה לקנות פריט שאינו קשור למחשבים דווקא מחו"ל. מדובר במשהו שהשוק שלו מוגבל מאוד בכל מדינה שהיא (משהו שמשמש לתחביב מסויים), ומוגבל עוד יותר בישראל - אבל בשל כך, כמות העסקים בישראל שמוכרים פריטים מהסוג הזה היא בערך 3 בכל הארץ, ואילו בכמה מדינות בחו"ל הם נפוצים יותר, כך שכמות הלקוחות של החנות הישראלית אינה נופלת בהכרח בהרבה מזו של החנות בחו"ל. הפרש המחירים, לרבות משלוח פרטני לישראל של הפריטים שהזמנתי ומע"מ ששולם כחוק? מעל 40%. ככה זה פה, ושום טיעון שלך לא יעזור.
בהקשר לזה אני יודע ש"ככה זה פה". על מוצרי נישה נדירים גובים הרבה גם כי אפשר, וגם כדי מראש לנטרל סיכונים.
כנראה שבחו"ל, רבים הם בעלי העסקים (הקטנים) שמסתפקים ברווח נאה, בעוד שבישראל אנשים מנסים להרוויח את המקסימום האפשרי על כל דבר. לדעתי זו גם אחת הסיבות לריבוי קריסות העסקים הקטנים בישראל - הבעלים מנסים להתרחב כמה שיותר מהר, לוקחים הלוואות על חשבון הכנסות עתידיות מבלי להבין שזה שהם מצאו X פריירים שיקנו במחיר שהם דורשים לא בהכרח אומר שהם ימצאו 2X פריירים שיקנו באותו המחיר המופקע, לא מצליחים לעמוד בהחזרים והעסק קורס.
שמע, זו תאוריה יפה, לא מגובה בעובדות, אבל בסדר. גם לי אין עובדות להפריכה. ושוב אני פונה אליך ולעוד אנשים שהמצב הזה ממש מפריע להם ושבטוחים שהחזירות של בעלי העסקים הקטנים היא הגורם - תרימו את הכפפה! תקימו עסק שימכור מוצרים כאלה ברווח סביר. אם אתם צודקים הרי שתוכלו להציע את זה במחיר נמוך משמעותית מהשוק, תמשכו לקוחות רבים, תעשו בוחטה ועוד ינשקו לכם את הרגליים כמו שעושים לחבר'ה כמו מיכאל גולן ורמי לוי.

אז נאמר שאתה אישית פוחד / לא בא לך / לא מתאים לך לנהל עסק. הרי בטוח יש אנשים שזה כן מתאים להם ושהמצב הנוכחי מציק להם. איפה הם? איפה העסקים שלהם? האם הם ניסו ונכשלו? אם כן - למה? האם הם הפכו לחזירים בעצמם? אז מה נסיק מזה? שיש איזשהו משהו מיוחד באוויר פה שהופך כל אדם ישר והוגן לשמוק גועלי בשנייה שהוא פותח עסק? קשה לי להאמין.

פורסם

אכן דיון מעמיק ומעניין.

יש גורם על אחד שקיים בארצנו שמבדל אותנו משאר העולם הרלוונטי- המצב המדיני-ביטחוני-אזורי.

הסביבה פה יותר קשה, פחות יציבה וחוסר הוודאות גדול משמעותית מבאירופה או US (וזה בלי להכניס את המצב הכלכלי אבל ברור שהוא מופע מאוד מזה).

זה המצב כבר שנים על גבי שנים. בשל כך ולטווח הארוך עדיפה אסטרטגיה "שמרנית" מחשבת גם את הפגיעה האפשרית מהמצב באזורנו ואנחנו כלקוחות משלמים את "פרמיית ביטחון\שרידות" של החנויות. מי שלוקח סיכון בטווח הקצר בהחלט יכול להצליח אך ככל הנראה זה לא תופס למשך שנים. לכן כמעט כל מי שפעיל זמן רב פועל ע"פ אותה "חזירות" שמתבקשת לאור המצב.

אחרי כל זה, עדין לא מסתדר לי שאותה פרמיה על מוצרי קצה זהה למוצרי low\mid. אני יכול להבין 150% על 980TI אבל לא על 960 שנקנה בכמויות גדולות בהרבה=הנחה כמותית לחניות.

רוצה לשנות- תמצא את הדרך להשיג שלום אזורי, בהצלחה. אני אבחר בך.

רוצה להשפיע- תפגין כנגד הממשלה.

רוצה להוציא קיטור ולהמשיך ביומיום- תמשיך דיונים פה בפורומים.

הכל הולך, הכל מקובל ובכל מקרה- חכו לפסקל.

פורסם

איך דחפת את המצב הביטחוני לתמחור כרטיסי מסך?

פורסם
אולי נתחי הרווח המקובלים נמוכים יותר מבישראל?

נו, ועל מה אני מדבר פה כל הדיון הזה?

ולגבי הקמת עסק - אתה מערבב פה את העדרו של "יצר יזמות" אצל רוב האנשים ובין ההגיון הצרכני העקום, שקיים בכל מקרה. עובדה היא שהיכן שבעלי עסקים ניסו למכור במחירים חזיריים פחות, הם הצליחו יפה (הבאת שתי דוגמאות לכך בעצמך) - אבל רק כל עוד מעשיהם קיבלו חשיפה תקשורתית. הבעיה נעוצה בהעדר הגמישות הצרכנית בשוק הישראלי. אתן דוגמה: נניח שבעל עסק כלשהו מוכר מוצר כלשהו ב1000 שקל, בדיוק כמו כל מתחריו באותה העיר, מתוכם 800 שקל הם עלותו של המוצר לרכישה סיטונאית + הוצאות תפעול העסק. עתה, נניח שהוא רוצה למשוך יותר קונים. מה הוא יעשה? אם הוא יוריד את המחיר ב5%, הרי שאת הרווחים שלו ממכירתה של כל יחידה הוא מקצץ בכך ב25%! זאת בהנחה שיותר מכירות = יותר שטח ויותר עובדים ולכן עלויות התפעול פר מוצר לא יקטנו ושלא מדובר בשינוי משמעותי מספיק בכמויות כדי לשנות את המחיר הסיטונאי, והעלות תשאר 800 שקל. כדי להרוויח לפחות כמו לפני הורדת המחיר, עליו למכור עתה 4 יחידות על כל 3 שמכר בעבר, גידול של שליש. האם הפחתה של 5% תגרור גידול של שליש במכירות באופן כללי? בוודאי שלא. הדרך היחידה שצעד כזה יהיה משתלם עבור אותו מוכר היא אם הלקוחות יפסיקו לקנות אצל המתחרים ויעברו אליו. בארה"ב, זה היה קורה ומאוד מהר. בישראל, הלקוחות "נאמנים" הרבה יותר, קונים קרוב לבית, ורובם לא יעברו תמורת 5% הנחה. הדבר בולט מאוד בשוק המחשבים, אם כבר בו עסקינן - עובדה היא שחנויות שמנסות למכור במחירים הוגנים יותר מתקשות להתמודד עם הרשתות הגדולות, וזאת מבלי שהרשתות יידרשו להורדת מחירים אגרסיבית משלהן כדי לחנוק את המתחרים הקטנים: הן לא צריכות לעשות דבר, כי אנשים עדיין יקנו בהן.

פורסם
נו, ועל מה אני מדבר פה כל הדיון הזה?
בדיוק. בחרת את אחד מההסברים האפשריים - זה שמתאים לך לתאוריה שלך - והתמקדת בו בלבד, תוך התעלמות מהאפשרויות האחרות.
הדרך היחידה שצעד כזה יהיה משתלם עבור אותו מוכר היא אם הלקוחות יפסיקו לקנות אצל המתחרים ויעברו אליו. בארה"ב, זה היה קורה ומאוד מהר. בישראל, הלקוחות "נאמנים" הרבה יותר, קונים קרוב לבית, ורובם לא יעברו תמורת 5% הנחה. הדבר בולט מאוד בשוק המחשבים, אם כבר בו עסקינן - עובדה היא שחנויות שמנסות למכור במחירים הוגנים יותר מתקשות להתמודד עם הרשתות הגדולות, וזאת מבלי שהרשתות יידרשו להורדת מחירים אגרסיבית משלהן כדי לחנוק את המתחרים הקטנים: הן לא צריכות לעשות דבר, כי אנשים עדיין יקנו בהן.
מעניין שבדיוק את הטיעון הזה שמעתי היום בשיחת חולין. :) בוא נניח שהוא נכון, הרי שהבעיה היא עם ככה היא קודם כל בקונים ולא במוכרים. אמרת בעצמך בדוגמה שלך - בהנחה שהבעיה שאתה מתאר קיימת, אותו מוכר הוגן כנראה לא יוכל להתמודד בשוק. אז למה לבוא בטענות לבעלי העסקים שהם משחקים לפי הכללים של כולם ולא מנסים לשבור אותם? אתה מצפה מהם להיות פילנתרופים?
פורסם

אבל אמרתי בעצמי שאחת הבעיות המרכזיות היא בקונים. נכון, יש גם מוכרים חזירים, אבל החזירות הזו מעודדת ע"י הקונים.

פורסם

משתמש ותיק כמוך בפורום צריך הסבר על כך שAMD אינו GTX980TI?

פורסם
  • מחבר

ב-TMS המחיר "פרופורציונלי" ביחס ל-290X שעל פי HWzone עלה 3100 ש"ח במחיר השקה בארץ (או 550 דולר בארה"ב), בפלונטר אתה משלם לפחות 200 שקל אקסטרה ביחס לכרטיסי רפרנס 980TI שגם עולים 650 דולר.

לא הבנתי למה אתם אומרים ש-AMD מתומחרים יותר זול בארץ מאשר Nvidia.

עריכה: לפי הביקורת הזו המחיר המומלץ שלו בבריטניה הוא 509 ליש"ט, 3015 ש"ח. אז למה ההבדלים במחירים כל כך גדולים עכשיו? זה לא כולל מיסוי? ישתנה בעוד חודשיים?

משתמש ותיק כמוך בפורום צריך הסבר על כך שAMD אינו GTX980TI?
פורסם

איפה רשום ש NV יזמה את זה? לדעתי המסקנה שלך שגויה מיסודה.

הם מקשרים לחנות אחת בלבד שביוזמתה יצאה במבצע מוגבל לשבוע אחד. זה רלוונטי רק לדגם הרפרנס, הלא אטרקטיבי ממילא.

https://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=GX-212-OK

פורסם

כי באותו אתר ובעוד כמה, רצים דיבורים כבר מס' ימים על הורדת מחירים של אנווידיה בגלל מדיניות התמחור באנגליה ובמדינות האיחוד.

בעוד שבארה"ב המחיר נחשב יותר אטרקטיבי, באירופה הוא ממש לא.

דוגמה לעוד מקור שמדבר על זה:

http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/anton-shilov/nvidia-is-considering-a-price-cut-of-high-end-graphics-cards/

עכשיו אפשר להתדיין על איכות המקורות אבל בשורה התחתונה, הדיבורים האלה קיימים.

פורסם

נראה לי שאתה מערבב בין 2 דברים:

1- יש את עניין הבדל המחירים המשמעותי בין ארהב לשאר העולם (שזה בדיוק נושא הדיון)

2- הציפייה שנוצרה עקב ההייפ הגדול סביב השקת זעםX. חשבו שהוא עומד לשנות את התמונה ביחס ל 980ti ולחייב את NV להוריד מחיר כדי להישאר רלוונטים. רבים קיוו\שיערו\חלמו\ציפו שכרטיס עם טכנולוגיה חדשנית, קירור מים ומחיר זהה יחזירו את AMD להובלה ובשל כך יגררו ירידת מחיר של 980ti. זה לא קרה, בלשון המעטה.

לדעתי, התנפצות הציפייה ביחס לזעםX תעצור את ירידת המחיר של 980ti גם אם היא הייתה עתידה להתרחש.

נראה לי שזה ירידת מחיר נקודתית ולא מייצגת. משיטוט בפורומים שונים רבים מהמתלבטים מדווחים שאחרי הבנצי'ים הזמינים הם קונים 980ti.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים