עבור לתוכן

האם הקירור שלי מספיק (ועוד כמה שאלות...)

Featured Replies

פורסם

מראש, כל הנתונים החיוניים מופיעים ב"מפרט מחשב" ;)

אני מתכנן OC רציני בקרוב, ורציתי לדעת אם הקירור שלי יספיק לי:

כשהמעבד עובד בלי OC, הוא מגיע ל10 מעלות מעל לטמפ' החדר, במאמץ! (ההבדל בין מאמץ למנוחה זה 3 מעלות בערך...)

בOC לFSB 333 (מ266...) החום עולה ל 17 (+- 2 מעלות... יש לי בעייה בחיישן של ההיטסינק, סטייה של כמה מעלות...) מעלות מעל לטמפ' החדר.

אם הOC אני מתכוון לעשות עם מארז פתוח לגמרי, ככה שהקירור אמור להיות מקסימאלי...

אני מתכנן להעלות את הבאס מ133 (FSB 266...) ל200 (אני מקווה שאני אצליח להגיע עד לשם :-\...) ואני רוצה לדעת כמה דברים לפני זה:

1. האם הקירור שיש לי יספיק לי ומה הטמפ' המקסימאלית שהמעבד שלי יכול לעמוד בה מבלי שיגרם לו נזק כולשהו כי אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב (ממש אין תקציב...) ואני חייב שיהייה לי מחשב תקין...

2. מה הטמפ' המקסימאלית שהלוח שלי יכול לעמוד בה (גם, מבלי שיגרם לו נזק!)

3. הזיכרון שלי לא ממש יציב (אני קבעתי אותו שיעבוד עם תוספת של 0.1V ואני מתכוון להעלות את הבאס שלו ל400MHZ עם תוספת של 0.3V), הלוח שלי תומך בFSB333, והספק שלי לא הכי טוב שיש (350W). האם הזיכרון יוכל בכלל לעבוד ב400, או שהוא לא יסחוב ולא כדאי לי בכלל להתחיל להתעסק עם OC כזה?

4. אם אתם בטוחים שהזיכרון שלי יוכל לעמוד בOC, עם איזה תזמונים אתם ממליצים לי לעשות את הOC והאם התיזמונים הסטנדרטיים מספיק טובים.

5. האם אפשר לעשות OC משולב: להעלות את הבאס וגם את המכפלה?

אם אתם צריכים מידע שלא מופיע ב"מפרט מחשב" שלי, אתם יכולים לחפש בפורום בת'רדים אחרם שפתחתי או לשאול פה ואני אענה :)

בבקשה מכם תענו, זה די דחוף, בסוף השבוע אני יוצא לחופשה של שבועיים שבמהלכה אני רוצה לעשות את הOC, ואין לי אינטרנט בבית...

תודה לעונים :D

פורסם

אף אחד לא יכול לענות לך כפי שאתה רוצה.

הטמפ' שלך מתנהגות כמצופה כך שהקרור שלך סביר.

אם המארז פתוח , אז הקרור בסדר ואתה תתפוס כל בעיה לפני שתפגום במשהו בזמן הנסיונות שלך.

עדיף לך להמהיר בעזרת תכנה בהתחלה משום שהיא בד"כ גם תתן לך את הטמפרטורות.

תפעל לאט ושיטתי. קודם תמהיר באופן מבודד , כלומר את המעבד לבד כדי לראות לאן יגיע , אח"כ זכרון וכ"ו .

חשוב שתעשה רשימות של כל הפרמטרים (כולל טמפ' מארז) בכל שלב. אח"כ תוכל לעבור ולהזכר ולהבין מה אפשרויות המערכת שלך.

והעיקר , קח בחשבון שלוקח חודש עד שמגיעים לאוברקלוק אופטימלי ויציב תמיד.

לגבי השאלה האם משהו יפגם לאורך זמן , אז זה תלוי בטמפרטורות. תוכל למצוא תשובות מאנשים עם אותם הפריטים שלך לאן הם הגיעו ובאיזה פרמטרים .

מה שנחשבים כסבירים ובטוחים הם:

לגבי הזכרון 20% מהירות

וולטאז'ים 20%- 15%

מעבד 40%

טמפ' מעבד לא תעבור 55C

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה :D

יש רק כמה דברים שלא ענית לי עליהם: מה הטמפ' המקסימאלית שהלוח שלי יוכל לעמודה בה?

האם אני יכול להמהיר את הזיכרון מעבר ל333MHZ (האם הלוח יתמוך בOC שכזה?)

ואיזה תיזמונים מומלצים לOC שאני מתכנן? (והאם התיזמונים בסטנדרטיים של הזיכרון שלי מספיקים... על מה זה בכלל משפיע התיזמונים ???)

פורסם

אז ככה, הטמפ' מקסימילית, אף אחד אינו קוסם ואני גם לא ממש מכיר את הלוח שלך לכן אני לא יכול להגיד לך בערך כמה אבל תראה, יכול ליהיות שהוא יעמוד בטמפ' מאוד גבוהה ויכול ליהיות שלא.

מה התיזמונים שלך כרגע? ונסה להגיע הכי נמוך שהזכרונות מאפשרים, נסה ובדוק וככה וחוזר חלילה זה כל הרעיון ב-OC קח לך את הזמן שיהיה לך זמן לטפל בבעיות ואל תתחיל OC אם אינך יודע לפתוח את המחשב ולהוציא את הבטריה כדי לאפס הגדרות או אם אינך בטוח בדיוק מה אתה עושה.

בהצלחה..

פורסם
  • מחבר

להוציא את הבטרייה אני יודע, מה גם יש לי דיואל ביוס שמתאפס לבד אם הOC לא מצליח ;)...

לגבי הטמפרטורה של הלוח, אני רק רוצה לדעת עד איזה טמפ' אני יכול להגיע מבלי לסכן את המחשב...

לגבי הזיכרונות: זה כל מה שאני יודע:

SPECTEK P32M648HHC 6A 256MB PC2700 DDR 0321 N 35855

Clock Frequency: 166MHZ

CAS Latency: 2.5

Clock cycle time CL=2.5: MAX 12

MIN 6

זה כל המידע שקיים על הזיכרון שלי (הדגם שיש לי זה ה6A...)

http://www.spectek.com/pdfs/32_64MX64DDR.PDF

איך שינוי התיזמונים ישפיע על הOC והאם אני יכול לעשות OC יציב (פחות או יותר...) עם התיזמונים הקיימים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים