עבור לתוכן

גנבו לי את הטלפון- מה עושים?(לא אייפון).

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום בבוקר חתיכת או חבורת #@!^& גנבו לי את הטלפון (אנדרואיד), המשטרה אומרים שאין להם מה לעשות, נגנב-נגנב, חברת הסלולר אומרים שאיכון המכשיר אמור להיות בידי המשטרה והם לא יכולים לעשות כלום למעט חסימה של הסים (ואיזשהי חסימה של המכשיר דרך האתר)...

אילו אפשרויות יש לי ומה הנוהל במקרים כאלו?

תודה רבה.

נ.ב יש לי הרגשה שהנציגה של חברת הסלולר לא כל כך מבינה, כאשר שאלתי מה בדיוק מבצעת חסימה של המכשיר דרך האתר שלהם היא אמרה שהמכשיר ננעל ולא ניתן להשתמש בו בכלל, מה שלא נראה לי כל כך הגיוני, איך הם יכולים לשלוט במכשיר (ללא שימוש בהתקפה של הזרקת קוד)? יכול להיות שמדובר בחסימת IMEI ואז כל מה שהגנבים צריכים לעשות זה למכור את המכשיר בחו"ל/רשות פלסטינית והמכשיר יעבוד כמו גדול?

פורסם

היא מבינה טוב מאוד שטלפון גנוב ולא נעול לפי IMEI הוא טלפון חדש לעוד לקוח של חברות הסלולאר.

למקרה וזה לא היה ברור מספיק, לחברות הסלולאר (ולצורך העניין גם ליצרן) אין שום אינטרס לנעול אותו, נקודה.

אם לא התקנת שום תוכנת בקרה במקרה גניבה כמו Cerberus אז באמת הלך לך הטלפון.

מקווה שתלמד לקח לפעם הבאה.

פורסם

תרשום find my phone בגוגל, משם יש מסך שבאמצעותו אפשר לנעול ולמחות את המכשיר, שווה לנסות.

פורסם

במשטרה, כמובן, משקרים לך.

פורסם

ההנציגה כנראה צודקת !

מצאתי מכשיר נעול עם סיסמה.

ניסיתי לאתר את בעל הטלפון ע"י כך שהבאתי את המכשיר למצב הראשוניל

לא ניתן היה להתחבר לרשת, המכשיר היה חסום.

גם עם הסים שלי הוא היה נעול ולא התחבר לרשת

גם המפעילה וגם המשטרה טענו שאין להם אפשרות לברר מה המספר שלו.

הפקדתי אותו במשטרה באבדות ומציאות ואחרי מספר חודשים הוא הושמד. הלך ה HTC היקר.

אני מציע לכל מי שנועל טלפון שידביק עליו מדבקה עם מספר טלפון שבו ניתן להשיג את בעל המכשיר

או מישהו אחר שמכיר אותו.

מספר שונה מהמספר של הסלולרי !

פורסם

אם הפעלת Android Device Manager אתה יכול לנסות לאתר/להשמיד אותו.

פורסם
  • מחבר
במשטרה, כמובן, משקרים לך.

למה הכוונה?

כלומר אני מבין ש (ככה גם השוטר הסביר לי) "במקרי חירום אנחנו יכולים להוציא הוראה לחברת הסלולר לאכן את המכשיר. כל בקשה כזו עולה 5000 ש"ח ורדיוס הדיוק הוא חצי קילומטר", אבל חוץ מזה (מה שהם לא מתכוונים לעשות) מה עוד נשאר?

תרשום find my phone בגוגל, משם יש מסך שבאמצעותו אפשר לנעול ולמחות את המכשיר, שווה לנסות.

אהה... אני לא בטוח למה הכוונה. מופיעות לי כל מיני תוצאות של תוכנות למיניהן אבל אלו דברים שהייתי צריך לעשות לפני הגנבה.

היא מבינה טוב מאוד שטלפון גנוב ולא נעול לפי IMEI הוא טלפון חדש לעוד לקוח של חברות הסלולאר.

למקרה וזה לא היה ברור מספיק, לחברות הסלולאר (ולצורך העניין גם ליצרן) אין שום אינטרס לנעול אותו, נקודה.

אם לא התקנת שום תוכנת בקרה במקרה גניבה כמו Cerberus אז באמת הלך לך הטלפון.

מקווה שתלמד לקח לפעם הבאה.

הבעיה היא שמצד אחד אני לא רוצה להתקין תוכנות מעקב לפני הגנבה בדיוק מכיוון שהן שולחות עליך מידע 24/7, מצד שני...

אם הפעלת Android Device Manager אתה יכול לנסות לאתר/להשמיד אותו.

זה יישום שצריך להתקין?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.adm

ההנציגה כנראה צודקת !

מצאתי מכשיר נעול עם סיסמה.

ניסיתי לאתר את בעל הטלפון ע"י כך שהבאתי את המכשיר למצב הראשוניל

לא ניתן היה להתחבר לרשת, המכשיר היה חסום.

גם עם הסים שלי הוא היה נעול ולא התחבר לרשת

גם המפעילה וגם המשטרה טענו שאין להם אפשרות לברר מה המספר שלו.

הפקדתי אותו במשטרה באבדות ומציאות ואחרי מספר חודשים הוא הושמד. הלך ה HTC היקר.

אני מציע לכל מי שנועל טלפון שידביק עליו מדבקה עם מספר טלפון שבו ניתן להשיג את בעל המכשיר

או מישהו אחר שמכיר אותו.

מספר שונה מהמספר של הסלולרי !

שניה, 'חסום' ז"א שהוא לא שלח אותות? או שאולי האנטנות התעלמו מהאותות שהוא שלח? אחרת כיצד זה בכלל אפשרי?

(חחח, אני חושב על האירוניה שבהשארת מספר הטלפון של המכשיר ליצירת קשר במקרה שהוא נגנב).

תודה רבה.

פורסם

תראה, נקלעת פה למצב בעייתי שלא (בעצם, אולי חלק) באשמתך.

נגנב הטלפון, קורה.

לחברות אין אינטרס לנעול אותו (למרות שבחלק מהמדינות בארה"ב כבר מחייבים אותן לעשות את זה) כי כל טלפון זה עוד משתמש שצורך דאטה ושיחות.

למשטרה אין חשק להוציא את האצבע מה$#^ כי ככה זה עם שוטרים בשכר מינימום. לפעמים אני חושב שהיה נחמד אם היינו מדינה שבה אפשר לשחד את השוטרים להזיז עניינים (סתם, לא באמת.)

לא התקנת תוכנת נטרול או מעקב אחרי הטלפון הגנוב.

שורה תחתונה, נסה למחוק את כל התוכן ותגיד כפרה.

ודא שבטלפון החדש אתה מפעיל האופציה הזו (באמאשך, יש לך אנדרואיד. נראה לך שהוא לא שולח מידע עליך מכל הכיוונים גם בלי שתפעיל את תוכנת המעקב / נטרול שלו?)

אגב, סתם כדי לסבר את האוזן. מכרה שלי עובדת בסלקום בכתיבת ספרי ההדרכה לטלפונים החדשים שמגיעים אליהם, אלו טלפונים שעדיין לא נמכרים בארץ. יום אחד אבד להם אחד המכשירים האלו ואני יכול לומר לך בודאות שהוא חזר אליהם עוד באותו יום אחרי איכון מדוייק + פעולה של מחלקת הבטחון של החברה.

פורסם

חסום = ניתן לחייג רק מספרי חרום, כאילו אין סים בכלל.

פורסם

זה נקרא Bad ESN, והיום זה תקף גם גלובלית. כמדומני שהרשימה משותפת באירופה אך לא בארהב. לא יודע לגבי עזה \ הרש"פ.

המודם ננעל.

חברות הסלולר מבצעות את הנעילה בלי בעיה, במקרה והמכשיר כבר נרשם אצלם - כלומר אם קנית אצלם, או ביצעת את הרישום במקרה ולא. בארה"ב לא נותנים לך להפעיל תוכנית שאינה פרי-פייד (טוקמן) בלי זה.

כל מעבדה עם קופסה תצרוב מיד IEMI חדש מטלפון ישן שלא עובד \ טלפון ב30 ש"ח ותסתדר עם זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים