עבור לתוכן

cooling solution for 970 gtx sli

Featured Replies

פורסם

היי חברים,הקיץ הגיע ואחרי הרבה חיפושים באינטרנט, לא מצאתי פתרון קירור לכרטיסי מסך שלי.

יש לי 2 כרטיסי מסך g1 gaming 970 gtx שעובדים בSLI והם מתחממים בצורה לא נורמלית. זה פשוט תוקע לי את המשחק והכרטיסים פשוט קורסים. (בחורף לא היה קורה)

אשמח אם יש למישהו פתרון או איזהשהיא חברה שיכולה להציע לי פתרון קירור אפילו אם זה אוורור למארז.

צירפתי צילום של המחשב שלי.

פורסם

1) מהו המפרט המלא?

2) תצרף קצת יותר תמונות ברורות.

3) אין לך מזגן בחדר? גם אם יש לך 30 מעלות בחדר זה לא אמור להשפיע על הכרטיסים.

פורסם

איזה מארז יש לך ? איך הסירקולציה ? בדקת טמפ' ובאמת ראית שהכרטיסים מגיעים לטמפ' של מעל ל90 מעלות ?

פורסם

בדקת באיזו מהירות מסתובבים המאווררים?

פורסם
  • מחבר

המפרט המלא של המחשב שלי

i7-4790k 4GHZ

16GB kingston dual channel

geforce 970 gaming g1 X2

motherboard - asus maximus vii hero

2 המאווררים של המארז תקועים על 800 RPM בערך גם בזמן עומס וגם בזמן מנוחה. הם לא מודעים לעומס על הכרטיסי מסך (ניסיתי לכוון את המאווררים של המארז באמצעות תוכנה צד שלישית שנקרא fan speed אבל ללא הצלחה).

הוספתי צילום מסך של furmark שיכול לספק את המענה לכל שאלותיכם.(הבדיקה נעשתה ב4k). כמו שרואים בתמונה הכרטיס התחתון סופג את כל החום של הכרטיס העליון וההבדל הוא משמעותי

75 מעלות בעליון ובתחתון 80 מעלות.

אין לי מזגן בחדר עדיין :) והמארז הוא corsair carbide 300R.

דרך אגב כשהמשחק נתקע בזמן שאני משחק אני מקבל שגיאה של DirectX.

DirectX Function "Get device Removed Reason" Error

צירפתי עוד תמונה של המחשב למעלה

פורסם

קודם כל אני לא ממליץ לך לטגן את הכרטיסים עם furmark.

דבר שני, אני שאלתי לגבי המאווררים של כרטיסי המסך.

80 מעלות בfurmark זה לא הרבה...

פורסם

תנטר את המשחק עם לוג ככה תוכל לראות מה הטמפ' בזמן הקריסה ואם יש קשר, תציין את כל המאווררים, יש מצב שמאווררי הצד מוציאים אוויר?

פורסם
  • מחבר

עם איזו תוכנה אני יכול לנטר את הכרטיסים?

ומה לדעתכם גורם לקריסות האלו של הdirectx failure ?

האם יש משהו לעשות? חשבתי לקנות 2 מאווררים noctua 3000 rpm האם זה יעשה את העבודה?

חשבתי שאולי המארז שלי גם קטן מדי. האם צריך להגדיל אותו?

האם יש דרך לשלוט במהירות של המאווררים של המארז? כי כרגע אני מזהה את המאווררים עם תוכנת fan speed אבל לא מצליח לשלוט עליהם.

ושאלה אחרונה האם יש פתרון קירור ספציפי לכרטיסי מסך? אולי קירור מים? בדקתי באיביי כל מיני אפשרויות כשלא מצאתי פתרונות כאלו בארץ.

נ.ב מאוררי הצד מוציאים אוויר מבפנים החוצה. זה לא טוב?

תודה רבה

פורסם

תנסה עם msi afterburner, תפעיל לוג. תציין את כל המאווררים שיש לך, בדר"כ מומלץ שהמאווררי צד מכניסים אוויר שמקרר את הpcb של הכרטיסים והלוח, זה לא אמת מוחלטת זה תלוי בכל הרכיבים במחשב, מארז, מאווררים, קירור מעבד וכו', תמיד אפשר להפוך אותם ולבדוק....

תנטר גם את הvrm במידה וניתן ,במידה והכרטיס מתחמם לפעמים זה מה שגורם לבעיות לא הליבה, מה המאווררים שיש לך? לאן הם מחוברים? אולי זה מהירות הסיבוב שלהם. כאמור קודם תנטר לפני שאתה עושה שינויים.

פורסם

הכי פשוטה זה GPU-Z תפעיל את הלוח או שהיא פשוט מראה לך לאורך זמן מה קורה (אם תהיה זריז ותצא ישר אליה. 80 מעלות זה לא הרבה בכלל ולא אמור לגרום לקריסה.

מה שכן הייתי ממליץ לך לעשות את הבדיקה הכי פשוטה, פתח את דלת המארז אם יש לך מאוורר בייתי פשוט תכוון אותו לשם ותראה. כמו שזה נראה אני בספק שהקריסה נובעת מהחום.

פורסם
  • מחבר

כן. ביצעתי את הבדיקה עם המאוורר הביתי וזה עדיין קרס. יכול להיות שאולי זה לא קשור לחום. אז למה זה כן קשור?

פורסם

לא מבין ממך כלום. תעשה בבקשה את מה ש Taotao רשם.

פורסם

בזמן הבדיקה עם המאוורר הבייתי, על כמה מעלות היו הכרטיסים ? אני מעריך פחות מ80 מעלות כן ?

בכל מקרה זה נראה כמו בעיה תוכנתית אולי, נסה להסיר לחלוטין את הדרייברים DX ולהתקין הכל מחדש.

פורסם

א.80 מעלות זה תקין

ב.אם הייתה לך בעיית טמפ' המחשב היה קופא - ולא סוגר רק את הDX.

ג.תנסה לשלול נושא של דרייברים, ותנסה לעבוד עם כרטיס אחד כל פעם תראה אם זה גם קורה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים