עבור לתוכן

שדרוג I5 4460 לטובת עריכות סרטים וגיימינג

Featured Replies

פורסם

אני קצת מבולבל, אך עושה רושם שיש לי צוואר בקבוק במעבד בזמן עריכת סרטים. כאילו נסתם לו הCACHE לאחר כמה שניות...

אני מקבל DROP FPS משמעותי כזה לפלייבק בזמן שאני מנגן כמה שכבות במקביל (אי אפשר לעבוד) .

איזה מעבד צריך בשביל שזה יעבוד לי טוב?? נניח 5 שכבות במקביל של FHD בנפח של כמעט חצי ג'יגה לדקה.

תוכנה premiere cc 2014.

I7 4790 יספיק? או שאני חייב להחליף שילוש? והאם OC יכול להועיל במצב כזה?

*כל הסיפור הזה חייב לעבור בשקט מבלי לפגוע בביצועי הגיימינג כי הבנתי ש2011-3 נופל מHaswell בגיימינג.

נערך על-ידי furyanaor

• תגובות 47
  • צפיות 11.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול בקלות לעשות oc ל2011-3 ולעקוף את הביצועים של 1150 עקב הליבות הנוספות

פורסם

גם בלי oc הוא לא נופל.

פורסם

עריכת סרטים היא לא התחום שלי, אבל לא בדיוק ברור לי למה הכוונה ב"כאילו נסתם לו הCACHE לאחר כמה שניות". אתה צריך לבדוק בדיוק מה הגורם לבעיית האיטיות שלך במערכת - האם הדבר נובע מחוסר בזיכרון, מגישה איטית להתקן האיחסון או מעומס על המעבד. בנוסף ייתכן שהבעיה נגרמת כתוצאה מהתחממות של המעבד (אולי יש בעיה עם גוף הקירור שלו או עם הקירור בכלל במארז) או מבעיה תוכנתית כלשהי. באופן כללי, יש לבדוק במנהל היישומים מה קורה בדיוק במחשב במצב מנוחה ובמאמץ מבחינת הזיכרון ומבחינת העומס על ליבות העיבוד, וכן הייתי מציע לנטר במקביל את הטמפרטורה למעבד בכדי לבדוק האם הוא מתחמם יותר מדיי. בנוסף רצוי לבדוק את מהירות הגישה להתקן האיחסון (בד"כ הדיסק הקשיח) עליו נמצאים הקבצים שהם נעשה שימוש.

אם הבעיה אכן נובעת מעומס גדול על המעבד ולא כתוצאה מבעיה אחרת, אז יש לבדוק האם התוכנה הרלוונטית (ה Premiere CC 2014 במקרה הזה) יודעת לנצל יותר מ-4 ליבות עיבוד. אם לא - מעבר למעבד Core i7 ייתן שיפור קטן בלבד, והחלפת כל השילוש לכזה המבוסס על תושבת 2011-3 יהיה מיותר.

בנוגע להמהרה - אם מדובר על המחשב שבמפרט ומתוכננת החלפת המעבד לכזה התומך בהמהרה, לדעתי רצוי גם להחליף את לוח האם הקיים (ה MSI H81P33) ואת הקירור למעבד הקיים (ה Alpine 11 Rev. 2) לכאלו המיועדים להמהרה.

פורסם
תצתרך להתפשר -או עריכה או משחקים.

שניהם ( ברמה הרצינית והתובענית שלהם ) לא הולכים ביחד,

לפחות לא בתקציב נורמלי.

למה לעזאזל הם לא הולכים ביחד?!

ולא ללא אוברקלוק 5820 ייתן ביצועים נחותים מ4790 עקב מהירות השעון הנמוכה

פורסם

אז מה עם מהירות השעון שלו יותר נמוכה? משווים ביצועים לא מהירות שעון, יש לו יותר ליבות, קאש יותר גדול וכו', לא שזה הופך אותו לחזק יותר, גם תומך בddr4.

פורסם

אתה עורך על ה500 WD BLUE שציינת במפרט שלך? בדקת שהכונן הוא לא צוואר הבקבוק?,ניגון 5 שכבות אומר בדרך כלל ניגון מ5 קבצים שונים,כלומר ההכונן צריך בו זמנית לקרוא מ5 מקומות שונים,והראש הקורא צריך לדלג בין הקבצים השונים.

אני הייתי בודק אם ישנה האפשרות להעתיק את הקבצים לSSD ולבדוק.

נערך על-ידי Avidtor

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על שלל התגובות.

פתחתי כמה דיונים דומים בכמה פורומים שונים כאשר כל דיון תוקף את אותה הבעיה מכיוון שונה.

ארכז כאן את עיקרי הדברים לשם מתן התשובות לכל סימניי השאלה שעלו כאן;

קודם כל ווידאתי טמפ' בזמן אמת והכל נראה תקין. אגב המחשב חדש ואין שום בעיה במשחקים רצחניים וכו'.

לראם הוספתי עוד 8G נוסף לצורך הבדיקה (16G סך הכל) אך לא הועיל בכלום, כמו כן יש לי 2G פנויים בזמן אמת (מתוך 8, לא 16!) על פי מנהל המשימות.

אכן עורך על WD BLUE אך 3שכבות בלבד כי מ5 אני יכול לשכוח ברגע זה ובכל זאת העתקתי את הפרויקט לSSD לצורך בדיקה ואין חדש. אותה התוצאה בדיוק.

בנוסף, כל הסיפורים הללו מאומתים על ידי האפליקציה המובנית שבחלונות לניטור תצרוכת 'צג המשאבים' שתחת לשונית ביצועים במנהל המשימות.

האשם היחידי שהצלחתי למצוא הוא השימוש בCPU תחת 'תהליכים' (כללי), שהוא קופץ לאזור ה90% בזמן שאני מריץ 3 שכבות תקועות.

אך כשאני מריץ 3שכבות נקיות (כאלה ממצלמה שונה שלא תוקעות את המחשב) השימוש הממוצע בCPU הוא 50% ועם שכבה בודדת זה 20%. כשאני עוצר את הניגון זה 0%.

לפעמים הוא פתאום קופץ ל12% במקום 90%+ אף על פי שהסרט מתנגן לו באופן מקרטע עם 3 שכבות. העניין הוא שפריימיר תופסת רק 50% מתוך ה90% שאני מדבר עליהם בזמן ניגון תקוע.

ניסיתי להפעיל את המערכת במצב מינימליסטי ככל האפשר אך זה לא שינה דבר.

מרגיש לי שתדר השעון הוא לא הבעיה כאן ולכן OC לא יועיל בדבר (ברור לי שאני זקוק להחלפת לוח וקירור לטובת OC משמעותי).

כיצד אני יכול בעצם לאשש את הטענה הזו ? איזו תוכנית לניטור תעשה את הג'וב הזה עבורי? אחת שבודקת גם CAECH כי נרדמה לי שזה העניין .

פורסם
  • מחבר

הI7 היחידי שזמין עבורי לבדיקות זה לפטופ שבבינצ'ים שווה כוח לI5 4460 שלי.

בנוסף יש עוד נייח אחד זמין לבדיקה אך הוא מדור ישן וגם בעל 6 או 8 ליבות לא זוכר בדיוק

אבל שם זה עובד טוב יותר ככה שזה ממש לא בר השוואה עבורי. מה ניתן לומר ?

פורסם
קודם כל ווידאתי טמפ' בזמן אמת והכל נראה תקין. אגב המחשב חדש ואין שום בעיה במשחקים רצחניים וכו'.

לראם הוספתי עוד 8G נוסף לצורך הבדיקה (16G סך הכל) אך לא הועיל בכלום, כמו כן יש לי 2G פנויים בזמן אמת (מתוך 8, לא 16!) על פי מנהל המשימות.

אכן עורך על WD BLUE אך 3שכבות בלבד כי מ5 אני יכול לשכוח ברגע זה ובכל זאת העתקתי את הפרויקט לSSD לצורך בדיקה ואין חדש. אותה התוצאה בדיוק.

בנוסף, כל הסיפורים הללו מאומתים על ידי האפליקציה המובנית שבחלונות לניטור תצרוכת 'צג המשאבים' שתחת לשונית ביצועים במנהל המשימות.

טוב, פסלת בעיה של התחממות, מחסור בזיכרון ומהירות גישה להתקן האיחסון (אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהבדיקות שלך בוצעו בצורה נכונה). לדעתי זה משאיר אפשרות בעית תוכנה (בעיה במערכת ההפעלה, דרייברים לא מעודכנים, תצורה לא נכונה של תוכנת העריכה וכד'). אני לא חושב שיש בעיה במעבד מכיוון שהוא עומד בעומס ב"משחקים רצחניים". שוב - עריכת וידאו היא לא התחום שלי ואני לא מכיר את התוכנה Premiere CC 2014 כך שאני לא יודע אם לכרטיס המסך יש השפעה כלשהי על הביצועים, אבל זהו דבר שאולי כדאי לבדוק.

העניין הוא שפריימיר תופסת רק 50% מתוך ה90% שאני מדבר עליהם בזמן ניגון תקוע.

הנתון הזה מפריע לי - אם התוכנה שלך תופסת רק 50% מהשימוש במעבד, מה תופס עוד 40%? סרוק את המחשב נגד תוכנות זדוניות למיניהן למקרה שאחת כזו רצה אצלך בלי ידיעתך.

בנוסף יש עוד נייח אחד זמין לבדיקה אך הוא מדור ישן וגם בעל 6 או 8 ליבות לא זוכר בדיוק

אבל שם זה עובד טוב יותר ככה שזה ממש לא בר השוואה עבורי. מה ניתן לומר ?

מכיוון שמדובר כאן במעבד בעל 6 או 8 ליבות עיבוד מדור ישן יותר משלך (לך יש מעבד מהדור הרביעי), אני יכול להסיק שמדובר במעבד Core i7-980X או Core i7-990X בעל תושבת 1366, שהם המעבדים הביתיים היחידים מדור ישן יותר בעלי יותר מ-4 ליבות עיבוד. העניין הוא שבאופן כללי, מבחינת רמת הביצועים, המעבד שלך (Core i5-4460) אמור לתת תוצאות קרובות לאלו המתקבלות ע"י מעבד Core i7-990X (כמובן שרצוי לחפש מבחני ביצועים לתוכנה שלך בכדי לוודא זאת), כך שאני לא בטוח שריבוי הליבות באמת עוזר (אף תוכנה מקבילית לא תהיה יעילה יותר מאשר תוכנה טורית כאשר מדובר על אותו כח עיבוד).

מצד שני, בהתבסס על דבריך כאן, יכול להיות באמת שהמעבד פשוט "חלש" מדיי למשימה כזו. אם מדובר בעריכת וידאו מקצועית (לצורכי פרנסה) והתוכנה שלך יודעת לנצל יותר מ-4 ליבות, אולי אכן כדאי לשקול מחשב המבוסס על מעבד בעל יותר ליבות עיבוד ובפרט מעבד Core i7 בתושבת 2011-3. אבל לפני שאתה רץ להחליף את המחשב, בדוק את העניין התוכנתי ובפרט את מה ש KAKADU999 הציע - להעביר את הדיסק הקשיח שלך למחשב אחר או להתקין דיסק קשיח אחר במחשב שלך (עם מערכת הפעלה אחרת, רצוי "נקייה") בכדי לוודא שהבעיה היא אכן במעבד ולא במערכת ההפעלה.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

יצא לי כבר לבדוק לאחר פרמוט ובווינדוס שונה. אין שינוי תחת השמש.

ושלא תטעו גם אצלו זה נתקע לפמעים ודרוש סטופ ופליי מחדש כי זה פתאום מתחיל לקרטע.

רק במצב הרבה יותר טוב משלי

ואם אני מבין נכון הדור שלי הוא דור רביעי לא שלישי X_X

אני לא רואה למה יש עליי להוציא את הדיסק מהמחשב ולא פשוט להעביר את הקבצים לSSD אם ברצוני לאמת שהדיסק 'לא תקין'

אגב אין קשר לכרטיס מסך למי שתהה .

ובנוגע ל40% האחרים, פתאום כל תהליך אחר מתחיל לתפוס יותר כאשר אני בPLAY.

סתם לדוגמא הקרום עלה מ0 ל20% וכו'. ..

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

1. בקשר לדור המעבד - צודק, טעות שלי, התבלבלתי עם דיון אחר. כמובן שהמעבד Core i5-4460 שייך לדור הרביעי (ה Haswell). במקרה כזה יש גם אפשרות שדיברת על מעבד בעל 6 ליבות בעל תושבת 2011 (ויש 3 כאלו - ה Core i7-3930K, ה Core i7-3960X וה Core i7-3970X).

2. למה אתה מריץ במקביל לתוכנת עריכת סרטים גם דפדפן אינטרנט, ובמיוחד אחד כמו Chrome שדורש משאבים רבים יותר מאשר דפדפנים אחרים? אני מציע שתסגור את כל היישומים שלך, תפעיל רק את תוכנת העריכה ותראה האם הבעיה חוזרת.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שיש לו מעבד מדור שלישי, אמרתי שיש לו מעבד I7 מדור ישן עם מספר ליבות גבוה מ4. אני אבדוק בדיוק את הדגם בהמשך החיים...

ואני מפעיל יחד עם כרום כי אני מאמת את המצב כשאני בפורום =] אבל כמו שכבר אמרתי,

ניסיתי להריץ את המחשב במצב מינימליסטי (אפילו ביטלתי את ערכת הנושא של חלונות כך שהווינדוס נראה כמו 95) ואין שינוי.

ברגע שאני מפעיל, תהליכים לא קשורים פתאום תופסים CPU.

הניחוש שלי הוא שהCEACH נסתם וכתוצאה מזה גם תהליכים אחרים פתאום לא מוצאים את עצמם ושורפים יותר CPU .

האם יש תוכנה לניטור שימוש בזיכרון CEACH של הCPU ולא רק ניצולת שימוש כללית של תדר ליבה על מנת שאוכל לאמת את הדברים בצורה שכזו ?!

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

1. זיכרון המטמון (ה cache) של המעבד מתפקד בדומה לזיכרון הראשי של המחשב, אך מכיוון שהוא קרוב יותר למעבד ופועל בתדר גבוה יותר, הגישה אליו הרבה יותר מהירה. צריך להבין שנעשה שימוש באלגוריתמים שקובעים איזה מידע נכנס לזיכרון המטמון ואיזה מידע יפנה את מקומו לצורך כך (נפח זיכרון המטמון הוא יחסית קטן לעומת הזיכרון הראשי של המחשב, אז הוא יכול להכיל הרבה פחות מידע). באופן כללי אפשר לומר שהמידע שבזיכרון המטמון הוא המידע שהכי סביר להניח שיידרש למעבד בזמן הקרוב (לפחות לפי אותו אלגוריתם שנבחר ע"י המתכננים של המעבד). יותר מזה - אני דיי בטוח שהחל מנפח מסויים כל הגדלה של זיכרון המטמון היא דיי מיותרת, שכן הביצועים שיתקבלו יהיו דומים לאלו של מעבד עם זיכרון מטמון קטן יותר.

בכל מקרה, אני לא מכיר יישומים שמנטרים את השימוש ב cache של המעבד (מה שאמור לעניין אותך הוא כמה פגיעות/hits יש לעומת מספר ההחטאות/misses), אבל חיפוש מהיר בגוגל מעלה שיש כמה יישומים שטוענים שהם יכולים לבצע זאת. הבעיה היא שרובם כנראה לא מיועדים למערכת הפעלה Windows אלא יותר למערכות הפעלה כמו Linux, ואני כלל לא בטוח שהם מתאימים לכל סוגי המעבדים. בנוסף מצאתי תוכנה בשם Intel Performance Counter ,Monitor אבל צריך לקמפל את הקוד שלה, ושוב - אני לא בטוח כלל אם היא עובדת ומה בדיוק תקבל לאחר שתקמפל את הקוד.

2. מעבדים ביתיים בעלי יותר מ-4 ליבות עיבוד פיזיות מסדרת ה Core i7 יש רק 10:

http://ark.intel.com/compare/52585,47932,63697,63696,70845,77780,77779,82932,82931,82930

כאשר מתוכם 2 הם בעלי תושבת 1366, 5 הם בעלי תושבת 2011 ו-3 הם בעלי תושבת 2011-3.

פורסם
  • מחבר

טוב לא עוזר לי במיוחד .

מה אני יוכל לעשות כרגע עד שאביא את הדגם של הבחור כדי לאשש את טענתי מלבד להחליף מעבד בפועל X_X ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים