עבור לתוכן

תזונה לבניית שריר כשבמקביל רוצים לרדת בשומן.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

יופי גבר גבר. יש לי אוטו יותר טוב משלך. אתה עלוב.

• תגובות 63
  • צפיות 18.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא ניסיתי לפגוע בך זה פשוט אומר שאתה עושה משהו לא בסדר.

פורסם
  • מחבר

לא זה פשוט אומר שאתה לא יודע מה אתה מדבר. לעלות 800 גרם שריר זה לא רע, גם אם זה לא בקצב של BODY BUILDER עם אבקות.

אין לא במרוץ לעלות הכי מהר בזמן הכי קצר.

עד עכשיו לא הבאת לי שום מחקר שמוכיח את הטענות שלך ופוסל את שלי.

אני אמור לסמוך עלייך שקראת מחקרים, שהבנת אותם, ושאין מחקרים אחרים שסותרים אותם.

אבל משום מה אתה מדבר כאילו אתה פרופסור בנושא ללא כל הסתייגות.

פורסם

גם הדיאטן שלך לא פרופסור וגם המדריך לא . אני עושה עכשיו תואר שני בביופיזיקה ובזה גם היו הראשונים שלי אז אני יודע יפה מאוד לקרוא מחקרים וכמו שכתבתי אני עוקב אחרי התחום הזה שנים ,למרות שזה ממש לא התחום שאני מתעסק בו .

לקחתי מעט את הזמן כי קצת קשה למצוא מחקר שמתייחס בדיוק לקצב העליה שנחשב קצב טוב אבל מצאתי אחד שבו שתי הקבוצות זו עם התוסף וזו בלי עלו ב1.1 ו0.8 גרם ב12 שבועות והחוקרים תירצו למה הקצב היה איטי (לא נתנו להם לאכול מספיק קלוריות):

attachment.php?attachmentid=8699&stc=1&thumb=1

The 12-week strength training programme induced an

increase in whole body muscle mass of 1.1 and 0.8 kg for

the EAA and PLA groups, respectively. The gains in

muscle mass are lower than in the study of Hartman et al.

(2006) reporting an increase of 2.5 kg after 12 weeks of

strength training. Other authors estimated changes in fat

free mass after 8–10 weeks of strength training and

observed increases ranging from 1.5 to 3.4 kg (Chromiak

et al. 2004; Rozenek et al. 2002).

כלומר בד"כ מצפים לעלות בין 1.5 ל3.4 קילוגרם ,כך שהמינימום הוא פי 2 ממה שעלית . המחקר הזה באמת נעשה עם קאליפר ,אבל שלושת המחקרים שהם ציטטו כאן נעשו בעזרת DEXA או שיטות מדוייקות אחרות.

זה מספיק טוב לך? זה גם מאוד נפוץ שרואים עלייה כזאת כשעושים מדידות בחדר הכושר.

פורסם
  • מחבר

12 שבועות זה שלושה חודשים. אני התאמנתי חודשיים ובחודשיים האלה התאמנתי רק פעמיים בשבוע. בחודש הראשון אפילו פעם בשבוע.

לא כל כך מעניין אותי באיזה קצב אני עולה כל עוד אני עולה בקצב סביר. יש לי זמן.

העיקר שאני עולה בהתמדה.

כל זה מעניין, אבל אני לא רואה איפה אתה מוכיח שמאזן קלוריות זה שטויות ושאפשר לאכול גם 3000 קלוריות אם אוכלים את זה מה"אוכל הנכון".

פורסם

כי זה נכון. אבל רק אם המטרה שלך היא לעלות במסה ואין לך כמויות גדולות של שומן להוריד. קח אותי למשל, חזרתי להתאמן באוקטובר, 78 קילו על 185. עבדתי לפי starting strength. מבחינת משקלי עבודה, העליה היתה יפה מאוד, התחלתי עם סקוואט של 60 ואחרי שמונה שבועות כבר הייתי על 120. מבחינת צריכה קלורית הייתי באיזור ה3500 ביום. אחרי שלושה וחצי חודשים הגעתי ל-87 קילו תוך כדי שמירה על אחוז השומן. אה כן, אני בן 37, ככה שעבור מישהו צעיר יותר ההתקדמות צפוייה להיות מהירה יותר.

פורסם
12 שבועות זה שלושה חודשים. אני התאמנתי חודשיים ובחודשיים האלה התאמנתי רק פעמיים בשבוע. בחודש הראשון אפילו פעם בשבוע.

לא כל כך מעניין אותי באיזה קצב אני עולה כל עוד אני עולה בקצב סביר. יש לי זמן.

העיקר שאני עולה בהתמדה.

כל זה מעניין, אבל אני לא רואה איפה אתה מוכיח שמאזן קלוריות זה שטויות ושאפשר לאכול גם 3000 קלוריות אם אוכלים את זה מה"אוכל הנכון".

שים לב שגם ל8-10 שבועות אפשר להתקדם בקצב כפול. תראה ,זו זכותך להתקדם באיזה קצב שאתה רוצה אבל אני מניח שאדם שהולך לתזונאי אם בעד כסף או לא רוצה לראות תוצאות אופטימליות. זה שבאת פעם אחת בחודש הראשון יכול להסביר את הקצב...

אני לא טוען שמאזן קלורי זה שטויות ,איש המערות צודק לגבי זה שSS תוכנית טובה אבל היא לא מתאימה לכולם כי להרבה אנשים היא קשה ולא כולם יכולים להרשות לעצמם להתאמן כך גם אם הם אוכלים מספיק.

SS היא רק דוגמא אחת לסוג מאוד מסויים של תוכניות כוח ,היא פשוט הצליחה כי היא פשוטה מאוד ,אבל בגלל שהיא כל כך פשוטה היא לא מחולקת לתקופות קלות וקשות אז חייבים לאכול בה המון ולנוח טוב כדי להשתקם.

יש תוכנית אחרת מעט יותר מורכבת שנקראת HST שהיא תוכנית טובה יותר לשלב המתחיל-בינוני אם אתה עובד קשה לדעתי ,כי היא בנוייה כמו תוכנית כוח מקצועית עם הרבה אימונים קלים שמאפשרים לך להשתקם גם כשאתה אוכל פחות קלוריות או לא ישן בגלל העבודה.

מה שכן ,לא משנה איזו תוכנית אתה עושה ,חשוב שתאכל מספיק חלבון ,בין 1.5 ל2.5 גרם לקילוגרם גוף. זה יעזור לך לעלות במסת שריר מהר יותר ואולי גם להרזות , יש כמה עדויות לכך שביחד עם אימון משקולות כמויות גדולות של חלבון לא משמינות כי רוב האנרגיה שאצורה בו יוצאת כחום (אני יכול להביא אם תרצה). עוד משהו ,תתסף בנדיבות באומגה 3 זה בריא מאוד וגם עוזר להרזות מהר יותר.

אתה באמת יכול לנסות לעשות סייקול פחמימות ,זה עובד כמו קסם אבל זו שיטה מתקדמת ולא קלה שלרוב נהוג להשתמש בה בחיטוב השני או השלישי ולא בראשון...

פורסם
  • מחבר

אפשר לאכול חלבון בלי קלוריות רבות? למשל הלבן של הביצה?

פורסם

בביצים אין הרבה חלבון.

האופציה הכי רזה היא מן הסתם אבקת חלבון ,אחר כך מוצרי חלב רזים. קוטג' למשל הוא אופציה מצויינת ,כי הוא מאוד עשיר בחלבון ורזה יחסית ,גם יצאו בשנים האחרונות כמה מחקרים שהראו שהקלוריות במוצרי חלב לא נספגות לחלוטין כנראה בגלל שהסידן גורם משום מה לחלק מהשומן בחלב להספח לצואה.

אחר כך מגיע חזה עוף שהוא עשיר בחלבון ורזה מאוד.

פורסם

מסתבר בביצים יש טיפה יותר חלבון ליחידת מסה מאשר בקוטג'...

פורסם

אתה צודק ,העניין הוא שביצה בינונית היא 50-60 גרם וגדולה היא 80 ,בקופסת קוטג' טיפוסית יש 250 גרם. בשביל להגיע ל20-25 גרם חלבון שיש בקופסת הקוטג' אתה צריך משהו כמו 4 ביצים (בערך 6 גרם חלבון לביצה) ואני חושב שזה המון ,אם אתה רוצה לקחת רק הלבן של הביצה אתה צריך יותר...

רוב מפתחי הגוף שאני מכיר מעדיפים להתרכז באבקות חלבון בקוטג' ,בדגים ובחזה עוף ,פשוט כי זה נוח יותר.

פורסם

זה לא ממש בעיה לאכול 4 ביצים, אבל כן נכון שיותר קל לאכול קופסת קוטג'.

פורסם
  • מחבר

עדיין, האימרה שבביצים אין הרבה חלבון היא שקר שאחר כך ניסתה לתקן.

זה בסדר לא לדעת הכל, זה לא בסדר להעמיד פנים שאתה יודע הכל ועוד לתת עצות לאחרים.

פורסם

קודם כל, לא כל דבר לא נכון זה שקר. צא מזה. אף אחד לא ניסה לשקר לך. אנשים טועים.

חוץ מזה שהוא לא טועה, אתה רוצה לתקוע 4-5 ביצים כדי להגיע לכמות החלבון שיש ברוטב'? בכיף. אבל למה לעצור שם? גם בתרד יש חלבון, תאכל קילו תרד במקום ביצים. זה רק כמה חבילות גדולות של תרד ביום.

פורסם
  • מחבר

לצורך העיניין צריך לאכול יותר קוטג מבייצים בשביל לקבל את אותה כמות החלבון. אז הטיעון שלך דווקא מוכיח ההפך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים