עבור לתוכן

תזונה לבניית שריר כשבמקביל רוצים לרדת בשומן.

Featured Replies

פורסם

דיאטה דלת פחמימה בד"כ מוגדרת כדיאטה של 100 גרם פחמימה ומטה ,100-150 זה גבולי. כמה אתה אוכל?

הרבה מפתחי גוף ודוגמני גוף מקצועיים עושים בחיטוב משהו שנקרא סייקול פחמימות שזה לעשות תקופה ארוכה דלת פחמימה ואז העמסה שיכולה לנוע מכמה שעות ליום שבה אוכלים כמויות גדולות של פחמימה כדי למלא מחדש את מאגרי הסוכר שהתרוקנו מהאימונים בשרירים. בלי העמסות בד"כ מאבדים מסת שריר וגם סובלים מאוד.

• תגובות 63
  • צפיות 18.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה המון. משתדל לא לעבור 20-30 גרם פחמימות ביום.

פורסם

אז או שאתה חלש או שאתה לא סופר נכון.

פורסם

כאן לדוגמה לא יסכימו איתך:

http://www.bodybuilding.com/fun/keto.htm

בכלאופן, סופר נכון ואפילו מוודא לפעמים עם בדיקה שאני בקטוסיס. כאמור, אני לא חזק במיוחד כי אני כל הזמן מפסיק להתאמן כשאני טס לחו"ל ונשארת לי השגרה. אולם אין כל שוני במשקלים בעצימות האימון או בתוצאות בחודשים בהם אני מתאמן לעומת התקופה שהייתי אוכל פחמימות.

פורסם
אז או שאתה חלש או שאתה לא סופר נכון.

או שאתה ניזון בעיקר מדעות קדומות.

פחמימות/סוכרים זה רע. הגוף צריך את זה, אבל במידה קטנה באופן קיצוני (!) ממה שהאדם המודרני בעולם המערבי של היום דוחף לעצמו לגוף. כן אימון או לא אימון.

פורסם

בואו רק נבהיר משהו ,אני נוטה לחשוב שפליאו היא דיאטה בריאה ונאספות עכשיו לאט לאט עדויות מדעיות מוצקות שתומכות בכך ,אבל הטיעונים הפופולארים של הפלאוליטים הם לא נכונים ומי שכתב אותם לא מבין באבולוציה ובאבולוציה תזונתית בכלל ומתעלם מעדויות ארכיאולוגיות עדכניות.

ברור לחלוטין שהדיאטה ששנקראת עכשיו פליאו לא קרובה בכלל למה שהאדם הקדמון באמת אכל משום בחינה ,למשל כי הירקות והפירות עברו השבחה והנדסה גנטית וההרכב שלהם השתנה לחלוטין מאז והבשר של בע"ח שאנחנו אוכלים היום שונה מאוד מרוב סוגי הבשר שהאדם הקדמון אכל ובעלי החיים בעצמם לכבר לא ניזונים מעשב אלה מחיטה ותירס ויש עוד הרבה הבדלים...

העניין הוא שהיא לא מתאימה לפעילות אנאירובית וזו לא דיעה קדומה ,זו עובדה מדעית.

כאן לדוגמה לא יסכימו איתך:

http://www.bodybuilding.com/fun/keto.htm

בכלאופן, סופר נכון ואפילו מוודא לפעמים עם בדיקה שאני בקטוסיס. כאמור, אני לא חזק במיוחד כי אני כל הזמן מפסיק להתאמן כשאני טס לחו"ל ונשארת לי השגרה. אולם אין כל שוני במשקלים בעצימות האימון או בתוצאות בחודשים בהם אני מתאמן לעומת התקופה שהייתי אוכל פחמימות.

נעזוב רגע את הרמה הנמוכה של הכתב הזה ,אתה לא קורא את המאמרים שאתה בעצמך מביא נכון?

בעמוד השני של המאמר שהבאת הכותב ממליץ לשלב אימונים עם סייקול פחמימות כמו שכתבתי:

The main complaints about ketogenic diets are that they tend to leave you with low energy levels during strenuous workouts, and because of the absence of carbs, the diet can be hard to stick to for long periods of time. If you find yourself agreeing with these reasons, the CKD may be a better option for you.

תראה למדתי את הנושא בעברי וגם הייתי מרים משקולות ברמה מקצועית לפני כמה שנים ,עד שהפציעות גמרו אותי ואני יכול להגיד לך שאי אפשר להגיע לתוצאות טובות לא בפיתוח גוף ולא בעבודת כוח בלי לאכול מספיק פחמימות. אם אתה חלש אולי תוכל להחזיק מעמד אבל אם אתה רוצה לראות תוצאות ולעבוד קשה אתה תרוקן בסופו של דבר את המאגרים ואז תיהיה חייב לעשות העמסות פחמימה.

פורסם

איני יודע למי כיוונת את הפסקה על פליאו, אבל אם זה אלי, לא ממש יש לי ויכוח איתך. ממש לא מעניין אותי מה אכלו הקדמונים.

בכלאופן, אם נחזור לנושא:

לא התעמקתי במקורות המדעיים של הכתוב, אולם ניתן למצוא בפורומים המקושרים מספיק עדויות של אנשים המתאמנים עם דיאטה קטוגנית רגילה ומגיעים לתוצאות מעולות ללא פחמימות.

אני שמתי מעט בצד את כל מה שלימדו והקונספטים שהצטברו בעשרות השנים האחרונות לגבי מטבוליזם ותזונה כיוון שנראה שהם ממש לא מדויקים, ועדויות מחקריות חדשות מאששות את זה.

אין לך מושג בכמה רעות חולות איימו עלי רופאים ואנשים סתם כאשר התחלתי. החל מכולסטרול עוד יותר גבוה, חולשה, עייפות, מחסור בוויטמינים, מינרלים ומה שלא יהיה.

מעבר לכך ששום דבר לא התממש, כל פרמטר מדיד אצלי השתפר במידה ניכרת מאוד.

גם כאשר אני מקפיד ומתאמן שלושה אימוני כח לשבוע של שעה, אני לא מרגיש עייפות או מחסור בכוח, להוציא פעם אחת שלא אכלתי 24 שעות בלי לשים לב.

אני לא פוסל את זה שבמשקלים גבוהים יותר לא ניתן להשלים אימון בלי תוספת. אולי.

אני יוצא חוצץ נגד הקביעה שלא ניתן להתאמן ולשפר את מסת השריר באופן כללי בלי לדחוס פחמימות.

דאג קודם להיות בקטוסיס זמן מה, ולאחר מכן נסה. יש מספיק כח? סבבה. אין? אפשר להוסיף נקודתית או לשנות. אני משוכנע שיש אנשים להם זה מתאים יותר וכאלו אשר מתאים להם פחות.

בכלל, אם אתה בריא, במשקל תקין והכל סבבה בתזונה מודרנית, אני בכלל לא משוכנע שנדרש לעבור לתזונה כזו. להוריד ג'אנק ומוכרים תמיד מומלץ, אבל לא רואה סיבה להימנע לחלוטין מפחמימות אלא אם כן זה פותר בעיה כלשהי.

פורסם
  • מחבר

אני מתאמן חודשיים ועיליתי 800 גרם מסת שריר בחודשיים, אבל גם עליתי 600 גרם שומן.

אני מתאמן עם מאמן ומתאמן די חזק. משפר כל אימון.

אם אני לא יאכל סוכר לפני האימון אני יתעלף באימון.

מצד שני אני גם לא רוצה להעלות ואפילו רוצה לרדת בשומן.

- - - תגובה אוחדה: - - -

בעצם היה גם חודש אחד שלא התאמנתי. אז זה 600 גרם שומן על שלושה חודשים. ו800 גרם שריר על חודשיים.

פורסם
איני יודע למי כיוונת את הפסקה על פליאו, אבל אם זה אלי, לא ממש יש לי ויכוח איתך. ממש לא מעניין אותי מה אכלו הקדמונים.

לארנב.

בכלאופן, אם נחזור לנושא:

לא התעמקתי במקורות המדעיים של הכתוב, אולם ניתן למצוא בפורומים המקושרים מספיק עדויות של אנשים המתאמנים עם דיאטה קטוגנית רגילה ומגיעים לתוצאות מעולות ללא פחמימות.

אני שמתי מעט בצד את כל מה שלימדו והקונספטים שהצטברו בעשרות השנים האחרונות לגבי מטבוליזם ותזונה כיוון שנראה שהם ממש לא מדויקים, ועדויות מחקריות חדשות מאששות את זה.

אין לך מושג בכמה רעות חולות איימו עלי רופאים ואנשים סתם כאשר התחלתי. החל מכולסטרול עוד יותר גבוה, חולשה, עייפות, מחסור בוויטמינים, מינרלים ומה שלא יהיה.

מעבר לכך ששום דבר לא התממש, כל פרמטר מדיד אצלי השתפר במידה ניכרת מאוד.

גם כאשר אני מקפיד ומתאמן שלושה אימוני כח לשבוע של שעה, אני לא מרגיש עייפות או מחסור בכוח, להוציא פעם אחת שלא אכלתי 24 שעות בלי לשים לב.

אני לא פוסל את זה שבמשקלים גבוהים יותר לא ניתן להשלים אימון בלי תוספת. אולי.

אני יוצא חוצץ נגד הקביעה שלא ניתן להתאמן ולשפר את מסת השריר באופן כללי בלי לדחוס פחמימות.

דאג קודם להיות בקטוסיס זמן מה, ולאחר מכן נסה. יש מספיק כח? סבבה. אין? אפשר להוסיף נקודתית או לשנות. אני משוכנע שיש אנשים להם זה מתאים יותר וכאלו אשר מתאים להם פחות.

בכלל, אם אתה בריא, במשקל תקין והכל סבבה בתזונה מודרנית, אני בכלל לא משוכנע שנדרש לעבור לתזונה כזו. להוריד ג'אנק ומוכרים תמיד מומלץ, אבל לא רואה סיבה להימנע לחלוטין מפחמימות אלא אם כן זה פותר בעיה כלשהי.

ואני שוב אומר שאתה לא תמצא מתאמנים כאלה. הכבד לא גדל בעקבות האימון והוא מסוגל לייצר כמות מוגבלת של סוכר (בד"כ משהו כמו 50-70 גרם) שמספיקה לך לקצת יותר ממה שאתה צריך אחרי שהמוח עובר לעבוד בעיקר על גופים קטונים. הקצת יותר הזה זה מה שהשרירים עובדים עליו בכל אימון.

ככל שאתה מרים משקלים גבוהים יותר ועושה אימונים קשים יותר אתה מבזבז באימון יותר סוכר ,בשלב מסויים ,בד"כ מוקדם מאוד מה שהכבד מייצר לא יספיק ומאגרי הגליקוגן בשריר יתחילו להתרוקן ואז מתרחשות תופעות ממש לא נעימות.

לגבי הרעות החולות ,רופאים במדינה שלנו הם אנשים מקובעים בגלל שזה מה שמלמדים אותם להיות. כולם בטוחים שבראיונות קבלה לרפואה בוחרים את האנשים הכי אכותיים ,אבל זה לא לחלוטין נכון ,הבוחנים בוחרים בכוונה את האנשים הכי מרובעים ורואים את זה גם אצל הסטודנטים , הסטודנטים לרפואה לא מסוגלים לחשוב לבד רק ללמוד בע"פ ולהקיא (וחוץ ממני כל מי שאני מכיר ולימד אותם והגיע מפקולטות אחרות מסכים איתי) והרופאים שיוצאים בסופו של דבר הם בדיוק כאלה.

תראה איך במשך 60-50 שנה הרפואה הפחידה אנשים מכולסטרול במזון על סמך שני מחקרי זבל שנערכו בצורה נוראית כשהתוצאות שפורסמו לא היו נכונות בכלל וכשיצאו מאז הרבה מחקרים טובים שהראו שאין קשר בין כולסטרול במזון להתקפי לב. לפני שנה באירגון הבריאות האמריקאי פתאום נזכרו לשנות את ההנחיות לכך שכולסטרול כבר לא מזיק ועכשיו יש ויכוחים בספרות המדעית לגבי השומן הרווי כשהמחקר העכשווי מראה בעצם שהוא בממוצע ניטרלי כשיש סוגים של שומנים רוויים שמונעים מחלות לב וכאלה שוגרמים להן.

הסיפור עם הדיאטות הקטוג'ניות הוא אותו הסיפור ,כל ואני חוזר כל המחקרים שקיימים היום בספרות המדעית והשוו את אותו הגרעון הקלורי מראים חד משמעית שדיאטות קטוג'ניות מרזות מהר יותר ומשפרות את בדיקות הדם יותר מדיאטות רגילות כך שהמקור להפחדה הוא מקובעות ותו לא. הרפואה המודרנית רוצה רופאים ותזונאים מרובעים שידחפו לאנשים כמה שיותר תרופות ויקבלו את ההטבות מחברות התרופות בלי להבין מה הם באמת הם עושים.

הסיפור עם האימונים הוא סיפור אחר ,זו לא מקובעות אלה חשבון פשוט של כמות הסוכר שהגוף מייצר מול כמה שאתה משתמש בו ובסופו של דבר כל מתאמן שמנסה לעבוד קשה על תפריט דל בפחמימה רואה זאת.

אני מתאמן חודשיים ועיליתי 800 גרם מסת שריר בחודשיים, אבל גם עליתי 600 גרם שומן.

אני מתאמן עם מאמן ומתאמן די חזק. משפר כל אימון.

אם אני לא יאכל סוכר לפני האימון אני יתעלף באימון.

מצד שני אני גם לא רוצה להעלות ואפילו רוצה לרדת בשומן.

בעצם היה גם חודש אחד שלא התאמנתי. אז זה 600 גרם שומן על שלושה חודשים. ו800 גרם שריר על חודשיים.

אין כלי חוץ משקילה תת מימית שמסוגל הבחין בשינויים מהסדר גודל הזה ,בכל מקרה זו התקדמות נורא נורא איטית להתחלה גם מבחינת שומן וגם מבחינת מסת שריר. נראה לי שאתה לא אוכל מספיק חלבון.

פורסם
  • מחבר

מה? חחח.

לא אומר שזה מדוייק על המיליגרם אבל אתה טוען שאין משקלים "יבשתיים" שמסוגלים למדוד מסת שומן, מסת לא שומן ומים?

כי יש ועוד איך כאלה.

נראה שאתה אוהב לבסס הכל על הידע שיש לך מאשר על העובדות. כאילו כל מה שאתה יודע הוא נכון וכל מה שאתה לא יודע לא נכון.

אגב כמה נוח שאין שום כלי לטענתך שיכול לאמת של מי התאורייה יותר נכונה פשוט על ידי שקילה שבועית.

פורסם

מה שאני אומר זה שלמכשירים שבדרך כלל משתמשים בהם בחדרי הכושר בשביל להעריך מסת שומן ושריר יש דיוק נמוך יחסית והם יכולים לזייף למעלה או למעלה בהערכת שומן ושריר. הקאליפר שהוא הכלי הנפוץ שהוא הכי מדויק יכול לזייף בקילו או שניים לכאן או לכאן והטניטה יכולה לזייף ב30% . להסתכל על שינוי במאות גרמים על סמך מדידות כאלה זה לא אמין במיוחד. יש מכשיר שמשתמש בשקילה תת מימית שהוא יותר מדויק אבל לא לכולם יש גישה אליו.

ואני מבסס את הדעות שלי בעיקר על סמך מחקרים שאני קורא כל הזמן או באמת על סמך הדיעה שהכי נראית לי בויכוחים בספרות המדעית. זה יותר טוב מלקרוא מאמרים פופלארים באתרים של אנשי דת של דיאטה כזו או אחרת.

פורסם
  • מחבר

מוזר כי בשנה האחרונה שהלכתי לדיאטן השריר נשאר אותו הדבר +\- 100 גרם ורק בחודשיים האחרונים שבהם התאמנתי הוא עלה ב800 גרם.

אז אוליי יש טעות של עד 200 גרם אבל זה מספיק מדוייק כשעושים ממוצע על טווח ארוך מה שיכול לאושש הו להפריך תאורייה כזו או אחרת.

פורסם

הנוסחא שהוא משתמש בה עם הקאליפר לא מתאימה לאנשים שמפתחים שרירים (כי אין כזאת) אלה היא סוג של ממוצע שעושים על האוכלוסיה הכללית כך שסביר שעלית אבל קשה להאמין שבדיוק ב800 גרם ואם כן אני הייתי מחליף תזונאי ומדריך כי זו התקדמות לא פחות מעלובה גם מבחינת ירידה במשקל וגם מבחינת מסת שריר.

בחודשיים אפשר לרדת כמה קילוגרמים של שומן או להעלות אפילו עד 3 קילו של שריר אם מדובר בחודשיים הראשונים של האימונים.

פורסם
  • מחבר

עזוב אתה פולט שטויות בקצב. מאיפה אתה יודע שאפשר לרדת ולעלות ככה אם אין לך שום דרך למדוד את זה?

פורסם

טוב אחי!

יש הרבה מחקרים שנעשו על אנשים ומדדו בהם את השינוי בהרכב הגוף בDEXA שהיא שיטה מאוד מדוייקת ואפשר להעריך מהם כמה אדם יכול לרדת בשומן ולהעלות במסת שריר כשהוא מתחיל להתאמן. אגב ,גם במחקרים שמודדים בשיטות פחות מדוייקות הכוח של הסטטיסטיקה יכול לבטל חלק מהשגיאה של המכשיר.

בכל מקרה אלה באמת מספרים עלובים ,מקובל שקצב ירידה יחסית מהיר לאדם ממוצע עם עודף משקל קל שעושה דיאטה בלי להתאמן הוא קילו בשבוע בערך ,אפשר לרדת ביותר אם האדם שמן מאוד ופחות אם הוא מאוד רזה או נמוך. חצי קילו בשבוע זה קצב איטי .

בעלייה במסה מקובל שבערך 10 קילו שריר טהור לשנה הראשונה של האימונים זה קצב טוב כשהכל ניהיה איטי יותר עם הזמן ,כך שרוב העלייה היא בהתחלה. 800 גרם בחודשיים זה קצב עלוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים