עבור לתוכן

תזונה לבניית שריר כשבמקביל רוצים לרדת בשומן.

Featured Replies

פורסם

יש לי דיאטן שבונה לי תפריט אז בפגישה הבאה אשאל אותו, אבל רציתי לשאול איך משנים את התפריט הרזיה כשרוצים גם לבנות שריר?

התחלתי להתאמן בחדר כושר ואני רואה שיפור במסה של השריר בגוף שלי, אבל מצד שני התחלתי גם לאכול יותר.

המאמן שלי אמר שאימון אחד זה 400 קלוריות. אני מתאמן פעמיים בשבוע כך שזה יוצא 800 קלוריות לשבוע.

התפריט שהדיאטן עשה לי זה בערך 1700 קלוריות ליום.

אם כוללים את המינוס בקלוריות באימונים זה יוצא שאני "יכול" לאכול בערך 1815 קלוריות ביום.

המאמן אמר לי לאכול שתי ביצים+לחמניה+ מעדן בבוקר. לפי התפריט של הדיאטן הייתי אמור לאכול רק מעדן בבוקר.

כלומר... עם מה שהמאמן המליץ יצא לי הרבה יותר מ1815 קלוריות ביום. הייתי אומר יותר לכיוון ה2000 אוליי אפילו יותר. :\

מה שאני לא מבין פה...

תמיד נאמר לי שיש מאזן קלורי שבו לא יורדים ולא עולים בשומן. אם אוכלים יותר... עולים, אם אוכלים פחות יורדים.

השאלה... האם המאזן הזה כולל רק שומן בתוכו או שזה גם כולל בניית שריר? כלומר איפה המסה של השריר נכללת? אם האימון שורף 400 קלוריות זה אומר שאני "בונה שריר" ששקול לשומן שהייתי עולה ב400 קלוריות?

אני אשאל את הדיאטן שלי, אבל משהוא פה לא מסתדר לי אם המשוואה של מאזן קלורי+\- = שומן +\-

• תגובות 63
  • צפיות 18.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עם 1700 קלוריות אתה כנראה לא תראה שום עליה במסת שריר. הדבר היחיד שאתה רואה זה ירידה בשומן ובגלל זה השריר נראה יותר לעין. אם אני צריך להמר, אני אנחש שאתה יורד גם באחוזי שומן וגם במסת שריר עם דיאטת הרעב הזו.

פורסם

רוב (אם לא כל) הדיאטנים בימנו לא מבינים כלום מהחיים שלהם.

כראיה, זה שהוא המליץ לך לאכול לחמניה....

תעבור לתזונת פליאו.

תאכל הרבה אוכל אמיתי וטבעי - בעיקר בשר (אמיתי, לא מוצרים קפואים מהסופר שמכילים עוד מיליון רכיבים תעשיתיים שהם בכלל לא אוכל), ביצים, ירקות, וכו'...

תמעיט בפחמימות, כאשר גם המקור המועט הזה יגיע מאוכל אמיתי. בשום אופן אל תאכל לחם, פיתות, לחמניות וכל השיט הזה.

תעבור לשתיית מים בלבד אם משום מה אתה שותה משהו אחר. ולא גם לא "קולה זירו" - זה שיש בה "אפס קלוריות" זה לא אומר שהיא בריאה או טובה לגוף.

אתה יכול לאכול גם 3,000 קלוריות ביום ועדיין להרזות.

אתה לא תוכל לקרוא את המשפט הזה באינטרנט בכתבות ב-YNET וכו' כי כאמור רוב (אם לא כל) הדיאטנים בימנו לא מבינים כלום מהחיים שלהם.

מה שחשוב זה מאיפה הקלוריות האלה מגיעות ולא כמה מהן מגיעות.

פחמימות = סוכרים = משתלטים לך על הגוף והורסים אותו מבפנים.

תצמצם את צריכת הפחמימות/סוכרים שלך, תפסיק לאכול אוכל תעשייתי (כל מה שיש לו יותר מרכיב אחד ברשימת המרכיבים).

אתה תופתע מהתוצאות.

פורסם

מה, סטייק בלי צ'יפס??? :cwm24:

פורסם

מה הבעייה בצ'יפס? מקור פחמימה אמיתי!

פורסם
רוב (אם לא כל) הדיאטנים בימנו לא מבינים כלום מהחיים שלהם.

כראיה, זה שהוא המליץ לך לאכול לחמניה....

תעבור לתזונת פליאו.

תאכל הרבה אוכל אמיתי וטבעי - בעיקר בשר (אמיתי, לא מוצרים קפואים מהסופר שמכילים עוד מיליון רכיבים תעשיתיים שהם בכלל לא אוכל), ביצים, ירקות, וכו'...

תמעיט בפחמימות, כאשר גם המקור המועט הזה יגיע מאוכל אמיתי. בשום אופן אל תאכל לחם, פיתות, לחמניות וכל השיט הזה.

תעבור לשתיית מים בלבד אם משום מה אתה שותה משהו אחר. ולא גם לא "קולה זירו" - זה שיש בה "אפס קלוריות" זה לא אומר שהיא בריאה או טובה לגוף.

אתה יכול לאכול גם 3,000 קלוריות ביום ועדיין להרזות.

אתה לא תוכל לקרוא את המשפט הזה באינטרנט בכתבות ב-YNET וכו' כי כאמור רוב (אם לא כל) הדיאטנים בימנו לא מבינים כלום מהחיים שלהם.

מה שחשוב זה מאיפה הקלוריות האלה מגיעות ולא כמה מהן מגיעות.

פחמימות = סוכרים = משתלטים לך על הגוף והורסים אותו מבפנים.

תצמצם את צריכת הפחמימות/סוכרים שלך, תפסיק לאכול אוכל תעשייתי (כל מה שיש לו יותר מרכיב אחד ברשימת המרכיבים).

אתה תופתע מהתוצאות.

אברהמסון פועל על אותו עיקרון בדיוק

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני ירדתי 17 קילו ב3 חודשים.. אחרי שאסיים לרדת אבנה מסת שריר בצורה מבוקרת

פורסם
מה, סטייק בלי צ'יפס??? :cwm24:

תפוח אדמה זה לא אידיאלי (עדיף בטטה), אבל בכמות סבירה זה לא יזיק יותר מדיי.

זה בהחלט עדיף על פני חיטה (aka קמח, בצק, לחם).

פורסם
  • מחבר

נשמע אבסורד... יש לזה ביסוס במחקרים?

פורסם

לא. פליאו לא מבוססת על מחקר מדעי אלא על פסאודו מדע.

פורסם
תפוח אדמה זה לא אידיאלי (עדיף בטטה), אבל בכמות סבירה זה לא יזיק יותר מדיי.
בDuke בכיכר הספר במוריה השיקו לאחרונה צ'יפס בטטה טעים. מומלץ! :xyxthumbs:
פורסם
בDuke בכיכר הספר במוריה השיקו לאחרונה צ'יפס בטטה טעים. מומלץ! :xyxthumbs:

אכלתי כאלה במנצ'סטר, בהחלט גיוון מרענן :yelclap:

פורסם

כמה אתה שוקל ובן כמה אתה? אם זה לא דיאטן שמתעסק בספורט אז אל תקשיב לו ,הם לא לומדים כלום לגבי תזונת ספורט.

פליאו היא לא תזונה שמתאימה לדיאטה עם אימון כוח ,אלה אם אתה עושה דבר שנקרא העמסות פחמימה. בזמן אימון כוח הדלק היחיד שאתה יכול להשתמש בו אלו פחמימות ואם אתה לא תאכל מספיק מהן אתה תרד בכוח ובעקבות כך במסת השריר. האדם הקדמון היה צד בעיקר בעזרת פעילות אירובית(ריצה) חיקוי התזונה שלו לא יעזור לך אם אתה רוצה לפתח מסת שריר.

עוד משהו ,הייתי ממליץ לך לקרוא את המאמרים הרלוונטים בשבילך באתר קילוגרם:

https://www.kilogram.co.il/

הוא אמין יחסית למה שיש בארץ ואם אתה רוצה לפתח גוף עדיף שתתחיל משם.

ועוד הערה: בד"כ עדיף להתמקד במטרה אחת ,לנסות לעלות במסת שריר ביעילות ביחד עם ירידה בשומן זה משהו שאפשרי בעיקר אם אתה ברמה מאוד התחלתית. אם אתה כן ,תשמור על גרעון קלורי מתון ותאכל הרבה חלבון ,כל עוד התוכנית שלך לא טיפשית לחלוטין ואתה מרים בה משקלים סבירים אתה תראה גם עליה במסת השריר.

פורסם
אברהמסון פועל על אותו עיקרון בדיוק

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני ירדתי 17 קילו ב3 חודשים.. אחרי שאסיים לרדת אבנה מסת שריר בצורה מבוקרת

הדיאטה שלך נשמעת קצת קיצונית מדי - המספרים האלו לא בריאים.

אלא אם כן המצב ההתחלתי שלך היה באמת די קשה, אני ממליץ לך להיוועץ בבעל מקצוע/לחקור קצת בנושא.

על פניו זאת נראית כמו דיאטה רעב שבה אתה ללא ספק שורף לא מעט שריר יחד עם השומן, ואף עלול לשבש את המאזן ההורמונלי בגופך.

פורסם

התחלתי 87 אחרי 3 חודשים 70. הורדתי גלוטן וסוכרים, והתחלתי ריצות 3 פעמים בשבוע.. אף פעם לא רעב

פורסם
  • מחבר

נשמע מופרך.

ריצות 3 פעמים בשבוע אלא אם כן אתה רץ 4 שעות שלוש פעמים בשבוע זה לא כזה דרסטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים