עבור לתוכן

איך אפשר לחבר DOK לטלוויזיה שאין לה חיבור USB

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי טלוויזיה בחדר בלי חיבור USB ואני מעוניין לחבר לטלוויזיה DOK עם סרטים כדי שאני יוכל לצפות בהם בטלויזיה.

יש לי בטלויזיה חיבורי HDMI. האם יש איזה מתאם שאני מחבר אליו תDOK ואז הוא מתחבר לHDMI ויוכל להריץ לי את הסרטים ששם? אם לא, יש איזה פתרון לזה? להתחיל עכשיו לחבר HDMI מהטלויזיה למחשב שלי זה סיבוך כי הכבל יפריע בחדר וזה. אני מעדיף איזה פתרון פשוט.

תודה לכולם

פורסם

אין פתרון פשוט. אין "מתאם" שיעבוד. צריך ציוד נוסף. זה לא חייב להיות מחשב. זה יכול להיות סטרימר או DVD שיודע לקרוא גם USB.

פורסם
  • מחבר
אין פתרון פשוט. אין "מתאם" שיעבוד. צריך ציוד נוסף. זה לא חייב להיות מחשב. זה יכול להיות סטרימר או DVD שיודע לקרוא גם USB.

מה הפיתרון הכי זול?

פורסם

הכי זול זה כנראה להעביר כבל HDMI מהמחשב לטלוויזיה, אבל את החסרונות של זה אתה מכיר.

זה נראה לא רע ולא יקר, אבל אין לי מושג אם זה באמת עובד טוב:

http://www.ebay.com/itm/CDK-MMP001-MEDIA-PLAYER-USB-SD-HDMI-1080P-/360952025401?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item540a6ad139

מכשירי DVD עם כניסת USB יש גם בפחות מ200 שקל, אבל אלה הזולים כנראה לא יקראו רבים מסוגי הקבצים הפופולריים כיום.

פורסם

לדעתי הכי טוב לחבר את המחשב הראשי לטלוויזיה בסלון.

כבל HDMI מעביר וידאו + סאונד, כבל USB + מפצל עם מגבר מאפשר לחבר סט עכבר מקלדת / שלט / DOK.

אפשר גם מחשב נייד אם יש לך.

או סטרימר אם אין ברירה.

פורסם
  • מחבר
הכי זול זה כנראה להעביר כבל HDMI מהמחשב לטלוויזיה, אבל את החסרונות של זה אתה מכיר.

http://www.ebay.com/itm/CDK-MMP001-MEDIA-PLAYER-USB-SD-HDMI-1080P-/360952025401?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item540a6ad139

מכשירי DVD עם כניסת USB יש גם בפחות מ200 שקל, אבל אלה הזולים כנראה לא יקראו רבים מסוגי הקבצים הפופולריים כיום.

יש דרך לדעת איזה קבצים הDVD יוכל לקרוא? או שאין ואז אני קונה למשל נגן DVD ופשוט מהמר איזה קבצים זה יקרא?

פורסם

הורגות אותי השאלות הללו (לא הדיון שהתפתח, השאלה המקורית). כאילו מה, אנשים לא מפעילים את הראש שלהם? קשה להבין שבין מתקן האחסון (הDOK) לבין כניסת התצוגה במתקן התצוגה (הטלויזיה, והיות שאין לה כניסות אחרות כגון USB הרי שכל הכניסות שיש הן רק כניסות לאות תצוגה) חייב להיות משהו נוסף ששולף את המידע, מפענח והופך אותו לאות תצוגה ו"דוחף" אותו לכניסת האות בטלויזיה, ולא סתם "מתאם" כלשהו?

פורסם

לא כולם חייבים להבין את הטכנולוגיה ברמה הנדרשת כדי לדעת את מה שאמרת. אני בטוח שהשאלה הזו תיראה לגיטימית לאמא שלי, וכנראה גם לאמא שלך. :nixweiss:

פורסם

אבל זה בדיוק מה שהורג אותי. כל אדם מבין, למשל, שהדרך היחידה בה עיוור יכול לדעת מה מצוייר בציור מסויים היא שמישהו יתאר לו אותו, כי חסר לו אמצעי הקלט\הפענוח המתאים, ועדיין רוב האנשים לא מנסים בכלל ליישם את אותו ההגיון הפשוט כשמדובר במחשבים\אלקטרוניקה ביתית.

פורסם
  • מחבר
הורגות אותי השאלות הללו (לא הדיון שהתפתח, השאלה המקורית). כאילו מה, אנשים לא מפעילים את הראש שלהם? קשה להבין שבין מתקן האחסון (הDOK) לבין כניסת התצוגה במתקן התצוגה (הטלויזיה, והיות שאין לה כניסות אחרות כגון USB הרי שכל הכניסות שיש הן רק כניסות לאות תצוגה) חייב להיות משהו נוסף ששולף את המידע, מפענח והופך אותו לאות תצוגה ו"דוחף" אותו לכניסת האות בטלויזיה, ולא סתם "מתאם" כלשהו?

אם אין לך משהו להגיב שיתרום לשאלה שנשאלה אז אל תגיב, גאון הדור

אני חושב שאני ילך על google chromecast. השאלה האם יש לו איזה חסרונות בולטים שכדאי לי לדעת עליהם?

פורסם

Vic07, אנשים התרגלו שהם לא מבינים באלקטרוניקה ומחשבים, אזי הם כבר לא מפעילים את הראש בקשר למה שהם יכולים להבין ולא דורש ידע מוקדם. ככה זה.

בנוגע לשאלה, כרומקאסט מבוסס על רשת אלחוטית. זה יכול להיות יותר נוח מ-DOK ויכול גם לעבוד ממש גרוע אם תהיה תקשורת גרועה בינו לנתב.

לעניות דעתי פתרונות כמו האנדרואיד בסטיק כפי שהצעתי לך עונים על כל הדרישות - ניתן לחבר אליהם DOK ישירות, וניתן גם להזרים וידאו מהמחשב על הרשת דרך כל אפליקציה שתעלה על הדעת. ישנם אפליקציות כמו MX Player שמפענחות כל קידוד שניתן להעלות על הדעת, אפליקציות להזרמה ישירה על הרשת כמו VLC, או להזרמה של ספריית המדיה בצורה מסודרת כמו KODI. (מדובר בדגם עם מעבד מרובע ליבות - זה לא אומר הרבה, אבל עם ניגון וידאו 1080p הוא כנראה יתמודד בכבוד).

אל תשכח שיש לך את היתרונות של אנדרואיד, כגון גלישה, יוטיוב וכדומה, התקנת אפליקציות לפי רצונך וכו'.

מניסיון עם DVD, חבל על זמנך וכספך. רובם לא תומכים בקידודים עדכניים והממשק בדרך כלל גרוע.

פורסם

או, סוף סוף מישהו נוגע בנקודה חשובה.

האמת שרציתי לכתוב את כל הנושא הזה כבר בהודעה הראשונה שלי אבל הייתי בלחץ זמן.

המכשירים הזולים לא תמיד יודעים לנגן כל פורמט ו/או בצורה מושלמת.

לכן אם לא מדובר במחשב של ממש, אז יש יתרון גדול לחיבור מוצרים יעודיים חזקים יחסית להם תמיכה טובה ועדכונים.

ועדיף מראש לקחת את הדבר בחשבון, ולחפש מוצר איכותי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים