עבור לתוכן

פיראטיות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
זה לאו דווקא הרגל ,לילד בן 14 ללא כרטיס אשראי לא משנה אם הבאנדל עולה סנט אחד או 100 דולר ,אם הוא רוצה לשחק הוא צריך להוריד. אני גם לא בטוח שזה פוגע בחברות כי לא בטוח שהילד היה קונה את המשחק בכל מקרה.

תפסיק בבקשה להשתמש בדוגמא של הילד בן 14\13, אני ביוני אהיה בן 14, וכבר 4-5 שנים אני לא מוריד משחקים פרוצים והייתה גם תקופה שהייתי קונה בחנות עותק פיזי, וחבר שלי בן ה13 גם הוא לא מוריד, ולפעמים קונה עותקים פיזיים, אני יודע שזה לא בדיוק מדגם סטטיסתי, אך כל עוד אין מדגם ססטיסתי, זה נשאר סטראוטיפ ותו לא, ואין לזרוק את האשמה על טווח גילאים זה בלבד למרות שהוא נושא חלק גדול ממנה, אך לא כולם פיראטים קטנים וחסרי מודעות, נא לא להכליל.

בנוגע לDLC, אני חולק עליך, הרבה מן הDLC הם פשוט הרחבות למשחק שכבר בשוק, ורובן מפותחות כאשר המשחק כמה חודשים בשוק, כדוגמאת באלטלפילד, וכו', וזה בסדר גמור, במיוחד למשחק מולטיפלייר, ואני ממש לא מצדיק את מה שנעשה ביוניטי עם הצ'סטים (נראה לי שלבסוף הרעיון נזנח), דברים כאלה צריך למגר, למרות שזה לא יוצר אצלי בערה אנטי ממסדית, כל עוד המשחק טוב, עם אופטימיזציה טובה, והוא מעניין אותי באופן כללי, אני אקנה אותו, מבחינתי, זו לא אסמכתא לוותר על משחק טוב (לא שיוניטי משחק טוב)

• תגובות 123
  • צפיות 18.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חברות משחקים עושות הרבה דברים מזיקים ולא תקינים.

אולי אלו שמורידים משחקים פרוצים מטעמי חוסר-תקציב נטו לא עושים זאת מאידיאליזם, אבל יש כאלו שכן.

ואין שום ניגוד בכך שעושים זאת גם מענייני תקציב וגם מאידיאליזם.

אם יש חברה שמתנהלת באופן תקין לדעתך, קנה את המשחקים שלהם.

אם יש מפתחים קטנים שאין להם כוח כלכלי ואתה מעוניין להשקות אותם כדי שימשיכו לעשות דברים טובים, קנה את המשחקים שלהם.

אם יש חברה שמתנהלת באופן לא תקין לדעתך, אל תקנה את המשחקים שלהם.

אם אתה חייב להוריד גרסה פרוצה של המשחקים שלהם כי אתה לא מסוגל לומר למשחק לא, עדיף שתעשה זאת עם גרסה פרוצה ולא תגדיל את עוצמתה הכלכלית של החברה הקלוקלת(שהם בדרך כלל חברות מאוד גדולות).

ואם אין לך כסף לקנות משחקים, וחבר וירטואלי משתף איתך משחק שיש לו בגרסה פרוצה, אז עדיף שתוריד גרסה פרוצה ותהנה קצת במקום להתבאס.

פורסם

מה הקשר בין העובדה שקיימים כלים שמיעלים את שיתוף הקבצים בין אנשים, ובין העובדה שאנשים משתפים אחד עם השני.

העולם גודל, ואיתו כמות השיתוף.

אין דבר יותר טבעי מכך.

פורסם

לכל מי שזה גדול עליו להאזין להרצאות במלואן: בהרצאה הראשונה דקה 30:00 בערך והלאה הוא מדבר על צרות ה-DRM שהיו במוזיקה ועל הצרות הנוכחיות של ספרים אלקטרוניים.

בשנייה... עדיין לא הגעתי אבל אני מניח שזה דומה. בכל מקרה חבל להתעצל ולא להקשיב עד הסוף כי זה עוזר לנו להבין איך כוכבלים ולוקחים לנו את החופש. המזל שלנו שקיימות תמיד חלופות (גם אם זה במחיר של מגוון ומבחר) ללא כל מיני הגבלות דרקוניות (במקרה של משחקים אז יש את GOG וגם HUMBLE BUNDLE) וככל שניתן כוח יותר למי שמכבד אותנו וניקח כוח ממי שרומס את החופש והכבוד שלנו אז נרוויח בחזרה את השפיות גם להיות צרכנים ולהניע כלכלה וגם לקבל מוצרים שיהיו באמת שלנו.

לא חייבים לעצור בזמן הרצאה כזו, אפשר לשחק איזה משחק קליל ברקע :)

פורסם
העובדה ההסטורית היא שקודם הגיעה תופעת הפיראטיות ואח"כ הומצא DRM כדי להגן מפניה. ז"א שכל עוד אנשים מתנהגים בצורה שמכבדת את החוק אז גם נותנים בהם אימון ומתיחסים בכבוד.
אך הטיעון שלו בסיסי יותר מזה. מה שהוא אומר הוא שהחוק עצמו, כפי שהוא עכשיו, הוא רע, ושהמו"לים החזקים מנצלים את כוחם כדי לקנות חקיקה מעוותת עוד יותר שמיטיבה איתם ואיתם בלבד, על חשבון שאר האוכלוסיה (כמו בדוגמה להארכת זכויות יוצרים שעומדות לפוג). זה גם לא משהו חדש - זה היה ידוע הרבה לפני שסטולמן אמר את זה.
ועוד דבר - אני ממש מתנגד להכללה של התופעה של קוד תוכנה פתוח ופיראטיות של תוכן דיגיטאלי. לפי דעתי מדובר בשני תופעות שונות, שצמחו בנסיבות שונות ומקודמות ע"י אנשים שונים למטרות שונות.
אתה לא חייב להסכים. סטולמן רואה בהם דברים קשורים, אבל זו דעתו בלבד.
לא תצליחו לשכנע אותי שילדים בני 14 שמורידים משחקים פרוצים והאבות שלהם שמורידים סרטים - עושים את זה בגלל איזהשהיא אידאלוגיה אנטי ממסדית.
אף אחד לא עושה את זה בגלל "אידאולוגיה אנטי-ממסדית". הם עושים את זה כי הם לא מאמינים שזה משהו שחייבים לשלם עליו. בדומה לזה שאנשים שמייצרים תוכנה חופשית (שאגב, אם תקרא/תקשיב לדברים של סטולמן - זה יותר מסתם "קוד פתוח"), עושים את זה כי הם מאמינים שתוכנה צריכה להיות כזו ושלא צריך לחייב לשלם עליה.
המחאה הנאותה *והמוסרית* נגד מפיצה שמתקינה DRM דרקוני או שלפי דעתך נוקטת בשיטות סחטנות היא החרמה של המוצרים.
שזה בין היתר מה שהוא מציע. הוא לא מציע לעבור על החוק (לפחות לא בגלוי). אבל, אנא ממך, אל תערבב שוב, בין חוק למוסר. לשכפל משחק ולהנות ממנו בלי לשלם זה לא חוקי, אבל אני לא בהכרח רואה פה בעיה מוסרית.
פורסם
ריצ'רד סטולמן הוא אדם גדול, גם אם קיצוני מידי. חבל שכמעט אף אחד לא יראה את הסרטונים בשל אורכם, כי רוב הדברים שהוא אומר שם על עניין זכויות היוצרים הם אמת בסלע.

כרגע סיימתי רק את ההרצאה הראשונה ממה שהביאו בדיון כאן. לא הבנתי מה קיצוני בו? הוא מציע פשרות הגיוניות מאוד עם זכויות יוצרים ולא רק אומר שהכל צריך להיות חינם זמין ומשותף.

פורסם

לא במה שהוא מציע, אלא באורח חייו. זה שהוא לא מוכן להשתמש בשום תוכנה שאינה חופשית לחלוטין, לא מוכן לשלם בשום אמצעי אלקטרוני בשום מצב, כדי שלא ניתן יהיה לשמור מידע עליו ועוד כמה דברים בסגנון.

בוא נאמר, שאף שאני מסכים עם הרעיונות שלו, אני לא הייתי מוכן לוותר על הרבה מהנוחות המודרנית בשביל העקרונות, ולא הייתי יכול לחיות את החיים כמוהו, ואני חושב שכך זה רוב האנשים.

פורסם
לא במה שהוא מציע, אלא באורח חייו. זה שהוא לא מוכן להשתמש בשום תוכנה שאינה חופשית לחלוטין, לא מוכן לשלם בשום אמצעי אלקטרוני בשום מצב, כדי שלא ניתן יהיה לשמור מידע עליו ועוד כמה דברים בסגנון.

בוא נאמר, שאף שאני מסכים עם הרעיונות שלו, אני לא הייתי מוכן לוותר על הרבה מהנוחות המודרנית בשביל העקרונות, ולא הייתי יכול לחיות את החיים כמוהו, ואני חושב שכך זה רוב האנשים.

אה הוא מהפארנואידים הקיצוניים האלה. הבנתי. מכיר כמה כאלו, קשה לי להבין אותם ברמה כזו, זה פוגע בצורה קיצונית באורח החיים, לא? מעניין באמת איך זה משפיע ומה ההקרבה הנדרשת פרט לנוחות המובנת מאליה.

פורסם

הוא אקטיביסט.

הוא אחד הארכיטקטים הראשיים של התוכנה החופשית.

בזמן שאתה מוסר את החופש שלך ומעניק כוח מוחלט לחברות לנצל אותך באיזה אופן שירצו, הוא נלחם על החופש שלו וגם שלך.

אני לא יכול שלא להעריץ אותו.

אנחנו חיים בתקופה מאוד מורכבת, בה הטכנולוגיה יוצרת אפשרויות חדשות, רעות כמו גם טובות, ואנחנו צריכים עוד אנשים כמוהו שילחמו את המלחמה הטובה.

דרך אגב הסרטון השני מאוד דומה לסרטון הראשון.

הסרטון הראשון קצת יותר זורם.

בשני בגלל שזו הרצאה כמה שנים אחרי הראשונה, יש כמה דברים שהוא הוסיף בין לבין ובהמשך.

פורסם
בזמן שאתה מוסר את החופש שלך ומעניק כוח מוחלט לחברות לנצל אותך באיזה אופן שירצו, הוא נלחם על החופש שלו וגם שלך.

זו בדיוק הנקודה: יש פער לא קטן בין להילחם על החופש בחירוף נפש כמוהו, לבין הענקת "כוח מוחלט" לחברות. אני לא שותף לראייתו כאילו אם אני משתמש בWindows, הרי שהענקתי לMicrosoft איזשהו כוח מוחלט עליי.

פורסם
תפסיק בבקשה להשתמש בדוגמא של הילד בן 14\13, אני ביוני אהיה בן 14, וכבר 4-5 שנים אני לא מוריד משחקים פרוצים והייתה גם תקופה שהייתי קונה בחנות עותק פיזי, וחבר שלי בן ה13 גם הוא לא מוריד, ולפעמים קונה עותקים פיזיים, אני יודע שזה לא בדיוק מדגם סטטיסתי, אך כל עוד אין מדגם ססטיסתי, זה נשאר סטראוטיפ ותו לא, ואין לזרוק את האשמה על טווח גילאים זה בלבד למרות שהוא נושא חלק גדול ממנה, אך לא כולם פיראטים קטנים וחסרי מודעות, נא לא להכליל.

בנוגע לDLC, אני חולק עליך, הרבה מן הDLC הם פשוט הרחבות למשחק שכבר בשוק, ורובן מפותחות כאשר המשחק כמה חודשים בשוק, כדוגמאת באלטלפילד, וכו', וזה בסדר גמור, במיוחד למשחק מולטיפלייר, ואני ממש לא מצדיק את מה שנעשה ביוניטי עם הצ'סטים (נראה לי שלבסוף הרעיון נזנח), דברים כאלה צריך למגר, למרות שזה לא יוצר אצלי בערה אנטי ממסדית, כל עוד המשחק טוב, עם אופטימיזציה טובה, והוא מעניין אותי באופן כללי, אני אקנה אותו, מבחינתי, זו לא אסמכתא לוותר על משחק טוב (לא שיוניטי משחק טוב)

הדוגמא שלכם לא רלונטיות לדיון ,אם אדם מעדיף לא לשלם סנט אחד בשביל משחק אז זה כבר לא עניין של חוסר בכסף אלה כנראה חוסר יכולת לשלם בכלל או עצלנות. זה רלוונטי בעיקר לצעירים ללא כרטיס אשראי שלהם אין יכולת לקנות משחקים של סנט. לא אמרתי שכולם כאלה.

לגבי הDLC ,הסיפור עם mass effect היה שונה מרוב המשחקים כי מדובר בטרילוגיה האחרונה שאפשר להגיד שעדיין שמרה על המסורת של BIOWARE מבחינת העלילות הסוחפות של המשחקים שלהם (למרות שהעלילה עצמה נגנבה כמעט לחלוטין משני המשחקים האחרונים בסדרת star control).

העניין הוא שככל שנכנסת לעלילה לאורך הסדרה והשקעת את עצמך במשחקים הם התחילו לסחוט אותך יותר ויותר עד למצב שבמשחק השלישי היית צריך לשלם עוד כסף ביום היציאה של המשחק כדי לקבל את אחת הדמויות אולי הכי חשובות לעלילה (Javik). בסופו של דבר התברר שEA כנראה גם התערבה לBioware בעלילה ולחצה עליהם להשאיר את הסוף פתוח וזה יצר כזאת תגובת נגד מצד מעריצי הסדרה שכדי להרגיע אותם EA הפכו בסוף את הDLC לחינמי .

זה לא היה מקרה של DLC כמו שאתה מתאר כי העלילה היתה כלכך טובה שרוב השחקנים לא היו מוכנים לחכות שנה כדי לשחק את המשחק ,הבעיה שהם הוסיפו כלכך הרבה חבילות DLC שהיית צריך לשלם יותר מפי 2 מהערך של המשחק כדי להנות ממשחק שלם. חוץ מזה ,עד היום המשחק עדיין יקר מידי כמה שלא חיכיתי לא היו הנחות משמעותיות גם במחיר שלו וגם של ההרחבות שלו. כך שלא היה טעם לחכות שהמחיר ירד.

המחאה הנאותה *והמוסרית* נגד מפיצה שמתקינה DRM דרקוני או שלפי דעתך נוקטת בשיטות סחטנות היא החרמה של המוצרים. לחילופין אפשר לחכות שנתיים שלוש והDRM נהיה פחות מגביל ולפעמים מוסר לגמרי ואז כבר יש גרסת GOTY ואז כבר יש הנחה או באנדל (זה מה שאני עושה תמיד)

נכון להיום הפיראטיות רק מעודדת את המפיצות לשכלל את הDRM יותר ויותר. ולפעמים זה גם עובד. כמה זמן לקח לפרוץ את PS3?

היום לכל משחק בכל סוגה יש אלטרנטיבות זולות וללא DRM בכלל או ללא DRM דרקוני

קודם כל זה עובדתית לא נכון ,בד"כ אחרי שחברה שמה DRM היא נשארת איתו והוא לא נעלם בגרסא הסופית של המשחק ואין דרך ,אלה אם הורדת פרוץ ,להיפטר ממנו. שנית כל ,אני לא הולך לסבול ולא לשחק במשחק בגלל שהחברה שייצרה אותו מפגרת. אם באמת החברה תחזור בה ותוציא גרסא נקייה או במחיר הוגן אני אקנה את המשחק ,אבל עד אז אולי אני אשקול אשחק בו לא חוקית. ככה התנהלתי עד היום עם כל המשחקים ולדעתי זה הכי מוסרי ,לפגוע במכירות של חברות חרא ולקנות משחקים של חברות טובות.

את 3 mass effect למשל לא קניתי מעולם בגלל תאוות הבצע של EA ,אבל את Dragon age האחרון כן כי הוא הצדיק את המחיר ,את Diablo אני לא הולך לקנות ,אבל את הWitcher קניתי ועם ההרחבות שלו כי אני אוהב את המפתחת. גם בסדרת AC את Black flag קניתי ואת Unity לא ,פשוט כי אני לא מוכן לעודד חברות להוציא משחקים שבורים ועוד עם מיקרו-תשלומים.

מה זה משנה לחברות אם במקרה גם הורדתי ונהנתי מהמשחק? בכל מקרה לא הייתי קונה אותו מתוך עקרון וזה לא עיניין של מוסרי או לא ,בצורה הזאת אני לא מעודד הוספת DRM שפוגע בלקוחות ,להפך ,אני עוזר לעודד חברות להיות הוגנות.

פורסם
הדוגמא שלכם לא רלונטיות לדיון ,אם אדם מעדיף לא לשלם סנט אחד בשביל משחק אז זה כבר לא עניין של חוסר בכסף אלה כנראה חוסר יכולת לשלם בכלל או עצלנות. זה רלוונטי בעיקר לצעירים ללא כרטיס אשראי שלהם אין יכולת לקנות משחקים של סנט. לא אמרתי שכולם כאלה.
יש כרטיס ויזה נטען דולר ולא רק צעירים משתמשים בו, אז אין שום בעיה להורה לרכוש כרטיס כזה וכל פעם להטעין לילד עם סכום מסוים והוא כבר יקנה.
פורסם
זו בדיוק הנקודה: יש פער לא קטן בין להילחם על החופש בחירוף נפש כמוהו, לבין הענקת "כוח מוחלט" לחברות. אני לא שותף לראייתו כאילו אם אני משתמש בWindows, הרי שהענקתי לMicrosoft איזשהו כוח מוחלט עליי.

אבל אתה כן הענקת להם כוח מוחלט עליך, בין אם הם יבחרו להשתמש בזה לרעה או לא.

זאת בדיוק הנקודה.

משתמשי תוכנה לא אמורים למסור את כל הזכויות והחופש שלהם בכל פעם שהם בוחרים להתקין תוכנה.

בטח לא כשהם מתקינים מערכת הפעלה.

ותוכנות קניין שוללות ממך את האפשרות להוסיף פונקציות שאתה צריך, או לתקן את מה שדורש תיקון.

אם הוינדוס היה קוד פתוח, כבר לפני 10 שנים הייתי מוסיף מנגנון פשוט למניעת כתיבת/קריאת העתקות מקבילות(מפעולות משתמש דרך ממשק הסייר קבצים) שמקורן מאותו/אל הכונן, ע"י יצירת רשימות המתנה לינאריות עם ניהול הזרמה אוטומטי.

והייתי יכול לחסוך(אני לא מגזים) עשרות מיליוני שעות מבוזבזות לעולם.

תוך כמה ימים הייתי יכול לבנות זאת בעצמי.

(אתה יודע מה... אולי הגיע הזמן שאני ארשם לפורום של פרויקט לינוקס כלשהוא, ואגייס את עזרת הקהילה להביא זאת למימוש)

בתוכנות קניין סגורות אין לי אפשרות לעשות כלום.

כל הכוח נשלל ממני.

אני לא יודע מה קורה מאחורי הקלעים, ואין לי יכולת לעשות משהו בעניין.

ועם מערכת עדכונים אוטומטית אני לגמרי בחסדי החברה שהתוכנה בבעלותה.

מיקרוסופט לא רק לוקחת את כל הכוח מהמשתמשים לעצמה, היא גם מיסדה את המצב הנצלני הזה והפכה אותו לMAINSTEAM.

מערכת ההפעלה וינדוס אינה מגנה על המשתמש, ומוסרת לתוכנות שליטה מלאה בקלות רבה מידי.

פורסם
אבל אתה כן הענקת להם כוח מוחלט עליך, בין אם הם יבחרו להשתמש בזה לרעה או לא.

זאת בדיוק הנקודה.

משתמשי תוכנה לא אמורים למסור את כל הזכויות והחופש שלהם בכל פעם שהם בוחרים להתקין תוכנה.

בטח לא כשהם מתקינים מערכת הפעלה.

ותוכנות קניין שוללות ממך את האפשרות להוסיף פונקציות שאתה צריך, או לתקן את מה שדורש תיקון.

אין ויכוח על כך שיש לחברה כוח על המשתמשים. הטיעון שהוא מוחלט הוא בולשיט. אנשים מוסיפים פונקציונליות לWindows, וכותבים תוכנות מעליה. וכשמיקרוסופט שוברים דברים, כמעט תמיד נמצא מישהו שיודע איך לתקן / לשחזר. שוב ושוב אנשים מגלים דרכים חדשות איך להשתמש בגרסאות של Windows או חלקים מהן בצורה שונה ממה שמיקרוסופט תכננה / רצתה. כמעט כל חלק במערכת ההפעלה שלא לטעמו של מישהו אפשר לנטרל.

אם מיקרוסופט תחליט מחר להוציא עדכון זדוני שמפרמט לכולם את הדיסק, חלק מן המשתמשים ללא ספק ייפגע, אך לא כולם, והדבר היחיד שבטוח ייצא מזה הוא חיסולה של מיקרוסופט עצמה.

זה לא כוח מוחלט. זה לא משחק שבו יכול להיות למישהו כוח מוחלט, והגישה כאילו קיימים רק שני מצבי קיצון (או שהכוח כולו בצד של היצרן או שכולו בצד של המשתמשים) היא פשטנות-יתר.

אם הוינדוס היה קוד פתוח, כבר לפני 10 שנים הייתי מוסיף מנגנון פשוט למניעת כתיבת/קריאת העתקות מקבילות(מפעולות משתמש דרך ממשק הסייר קבצים) שמקורן מאותו/אל הכונן, ע"י יצירת רשימות המתנה לינאריות עם ניהול הזרמה אוטומטי.
אתה היית מוסיף, ללא ספק. אתה יודע לתכנת בכלל? כוונתך היא שמישהו היה מוסיף.

והרי יש תוכנות צד-שלישי שיודעות לעשות את זה (כלומר מנהלות תור עצמאי מעל לממשק הסטנדרטי). ללא ספק - עדיף שזה היה מובנה במערכת. אבל גם המצב שבו זה קיים אך לא מובנה הוא טוב לאין ערוך ממצב שבו זה לא קיים. הנה דוגמה נוספת לזה שהכוח הוא לא מוחלט.

פורסם

אתה היית מוסיף, ללא ספק. אתה יודע לתכנת בכלל? כוונתך היא שמישהו היה מוסיף.

השתעשתי קצת בתכנות בעבר הרחוק.

מספיק כדי שאם אני ממש רוצה ליצור משהו, שלא קשה במיוחד ליצור, אוכל לעשות זאת.

והרי יש תוכנות צד-שלישי שיודעות לעשות את זה (כלומר מנהלות תור עצמאי מעל לממשק הסטנדרטי). ללא ספק - עדיף שזה היה מובנה במערכת. אבל גם המצב שבו זה קיים אך לא מובנה הוא טוב לאין ערוך ממצב שבו זה לא קיים. הנה דוגמה נוספת לזה שהכוח הוא לא מוחלט.

גם אם יש תוכנות צד שלישי שיודעות לעשות זאת, המציאות היא שמאות מיליוני שעות מבוזבזות נוצרו בגלל שזה לא היה חלק מהוינדוס עצמו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים