עבור לתוכן

פיראטיות

Featured Replies

פורסם
ההצלחה של GOG ממש לא תלויה בGALAXY. זה תוכנה שהיא לא חובה להפעלת המשחקים (וגם אף פעם לא תהיה) וערך המוסך שלה נמוך מאוד. הדבר היחיד שטוב בה זה שהעדכונים יורדים אוטומטית. חיסרון גדול שלה הוא מהירות ההורדה שמאוד נמוכה. witcher 3 היה זקוק ליותר מלילה כדי לרדת ועל אינטרנט של 100 מגה זה פשוט עלוב.

GOG יגדלו יותר עם הזמן, אבל הם לעולם לא יהוו מתחרה לסטים בעיקר כי אף מפיצה לא מתלהבת יותר מידי ממשחק ללא DRM ורואים את זה בשטח. אין הרבה משחקי AAA שמופעים ב-GOG ולא נראה לי שזה הולך להשתנות יותר מידי.

זה שירות חדש אז הגיוני שיהיו איתו המון חבלי-לידה. אחד הדברים שהיו לאחרונה טירחה ב-GOG זה הורדה והתקנה ידנית של עידכונים, יתרון עצום של STEAM על פני GOG. אני מזכיר לכם שבשביל המון אנשים, אפילו כאלה שהם בתחום הגיימינג, אין ידע ו\או סבלנות להתעסק עם זה באופן ידני ושיקול של קניית משחק מנצח הרבה פעמים בגלל הנוחות של STEAM. עכשיו לאט לאט (שנה לפחות עד שהקליינט הזה באמת יהיה ראוי, לדעתי) ה-GALAXY יוכל למשוך אליו לקוחות מתלבטים. העובדה שהקליינט לא חובה בהחלט יתרון אבל הדור שלנו זה משהו אחר, אנחנו גדלנו על משחקים שהם שלנו - קנית משחק והוא שלך בלי פחד שאם פתאום אין לך אינטרנט אז איבדת את הגישה (לא תקף למשחקים המבוססים רק על מרובה-משתתפים, כמובן), יכולת להתקין על המחשב שלך, על הנייד, בבית של סבתא.

בשנים האחרונות הדור הצעיר התרגל למציאות עגומה שבה הם למעשה רק משכירים משחקים ותלויים בהמון גורמים חיצוניים (חיבור אינטרנט, זכירת שמות משתמשים וסיסמאות, הגבלה של התקנות למכשיר אחד וכו'...) אבל באו האנשים מאחורי GOG ומנסים בהצלחה - לא מבוטלת, חשוב לציין - להחזיר את השליטה והכבוד לצרכן המשלם על התחביב שלו וככה עם קצת מזל גם הדור החדש יתבגר לתוך מציאות שאפשר ממש לרכוש משחק ולא רק להשכיר אותו. ברגע שיותר ויותר לקוחות יבינו שאפשר גם אחרת אז גם המפיצות יבינו שיש טעם לתת ל-GOG יותר משחקים למכור כי יש מי שיקנה משחק ללא DRM וזה לא עושה אותו גנב.

זו המנטליות הרווחת בקרב רוב המפיצות כיום - חושבים שאם משחק נקנה ללא הגנות אז כולם יפיצו אותו ואף אחד לא יקנה. העובדה שגוג מוכרת משחקים ללא DRM ולא נסגרה אחרי שנה של פעילות מוכיחה שאלו כרגיל שטויות במיץ ותירוצים של מי שנכשל להתאים את עצמו למציאות שבו רוצים לקבל בחזרה את השליטה והכבוד על המוצרים שאנחנו צורכים.

יודע מה? זה אפילו קצת עצוב שזה מלהיב ומוצלח כ"כ כי פעם זו הייתה הנורמה! היית קונה משחק והוא היה מפוצץ בתוכן מעניין (דוגמות שקופצות לי מייד לראש - חוברת ההפעלה של סטרקרפאט או DARK REIGN) והיום כל גירסת האספנים הדיגיטלית של WITCHER 3 היא בגדר חידוש כי אנשים שכחו שפעם היו משקיעים בשביל שתקנה משחק. היום בשביל למשוך אותך לקנות עם השקעה במשחק אז החליטו לפצל אותך בין חנויות שכל אחת מוכרת תוכן ''בלעדי'' אחר... שיהיה לא רלבנטי ברגע שתצא גרסת GOTY למשחק שתכלול את כל התוכן מכל החנויות בכל מקרה.

הערה חשובה - אני קונה גם דרך סטים (בעיקר דרך המבצעים של HUMBLE BUNDLE) וגם GOG, אלו שתי החנויות היחידות שאני קונה מהן. לא מתקרב לאוריג'ין או UPLAY (קניתי ריימן אורג'ינס כדי לשחק עם אחיין שלי והיו לי המו צרות עם הקליינט המחורבן הזה. לא ברור לי למה הוא נמכר בסטים ועדיין דורש את UPLAY! אבל אני מוכרח לציין שזו חוויה לשחק ביחד את המשחק הזה עם אחיינים וקרובי משפחה צעירים), גם לפעמים כשברור לי שיהיה משחק שלא אשחק בגלל העיקרון הזה. לא חסרים לי משחקים :)

קניות מסטים - משחקים שלא אכפת לי אם אאבד אותם יום אחד, ממילא הרוב נקנו בזמן מבצעים ואחרי שאסיים אותם אשכח מקיומם.

קניות מ-GOG - משחקים של נוסטלגיה מהילדות בעיקר, חתיכות מהילדות שאני חייב לשמר ולא להיות באף אחד. כשהם התרחבו לאחרונה עם משחקים חדשים שיש גם בסטים אז תמיד אבחר את GOG!

• תגובות 123
  • צפיות 18.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ההצלחה של GOG ממש לא תלויה בGALAXY.

אני לא יכול להעיד על משתמשים אחרים, אבל אצלי ההצלחה של GOG מאוד תלויה בזה, וספציפית בפיצ'ר שעדיין לא קיים שם. אני רוצה לנהל את כל המשחקים שלי דרך ממשק אחד. בגלל זה אני ממעט לקנות משחקים מ-GOG, Uplay ו-Origin ומעדיף לקנות ב-Steam. אם ה-Galaxy (או כל קליינט אחר) יוסיף אוטומטית משחקים של שירותים אחרים הסיכוי שאשתמש בו עולה משמעותית, ובמקביל גם הסיכוי שאפסיק להעדיף קניה מ-Steam. ולא, אין לי שום צורך ב-Steam overlay, בצ'אט שלהם, בנגן המדיה או בתכונות האחרות. הדבר היחידי שמעניין אותי זה רשימת המשחקים, והאפשרות לחפש, להתקין ולהסיר משחקים בקלות.

פורסם

^^

תודה תודה :) אני בהחלט תומך נלהב בכל מה שקשור לחופש צריכה ואמון בי כלקוח.

כשזה אחד מהעקרונות של החברה

“We believe gamers should have the ability to play a game anywhere and any time' date='” said Rambourg. “The game is yours, you should have the power to do with it what you want.”[/font']

פלא שאנשים שופכים עליהם כסף? במידה מסוימת זה אפילו קצת עצוב שחופש לשחק היה הדבר הכי בסיסי בתעשייה כשהייתי ילד-נער, היום זה הפך להיות איזה מושג רחוק ונשגב שרק חברות מעטות מבססות עליו את העקרונות שלהן. מתישהו המגמה הזו תחזור (כי אין ספק שהרווחים לטווח ארוך יהיו גדולים ויציבים יותר) ובשביל לזכות באמון של לקוחות פגועים EA UBI וכל שאר חבורת החזירים החמדנים יעשו סלטות באוויר ויתפתלו בניסיון להסביר את הטעויות שלהן בלי להודות אף פעם שהן טעו. יהיה מבדר! עובדה שהחברות הנ"ל עסוקות בלדשדש (וכןף הן מדשדשות, אמנם אין נתונים אבל זה ברור מכל מיחזור המותגים שלהם בלי שהן מתפתחות לכיוונים נוספים) עם רווחים ומותגים בעוד שחברות כמו VALVE ו-GOG דוהרות קדימה עם הפצה של תוכן נוסף ואפילו חומרה, בהתאמה.

GOG אינם מושלמים. היו להם קטעים מבאסים עם DLC כשהתחילו למכור את זה בהתחלה, ואין ספק שעוד יהיהו טעויות מצדם בעתיד במיוחד לאור העובדה שהם מתפתחים לכיוונים שונים בקצב מהיר מאוד, אבל הם תמיד מתייחסים לבעיות באופן ישיר ומתנצלים בלי לראות בהתנצלות דבר מביש, הכבוד הזה גם נעלם אצל רוב החברות האחרות.

אולי עם קצת מזל נגיע למצב מושלם שהמפיצות היחידות שיישארו עומדות יהיו GOG ו-VALVE (אמנם גם היא עם DRM אבל היא לא כזה דורסני ויש איתו פשרות רבות. בהחלט הרע במיעוטו), ונזכה לשחק כמו פעם - בלי כאבי ראש מיותרים!

הגסיסה של עידן החזירות והקנאות של המפיצות היא איטית אך בלתי ניתנת לעצירה ואני גאה להיות חלק ממנה! :)

פורסם

טוב אני מרשה לעצמי להקפיץ את הנושא P:

אם מישהו רוצה להתעמק קצת בנושא זכויות יוצרים אז יש את הספר המעניין של קורי דוקטרו - information doesn't want to be free.

יש לי את הספר עם הקלטה והקראה שלו, לדעתי זה מוסיף מאשר סתם לקרוא את הספר כי אפשר לשמוע את העצבים והתיסכול שלו, הוא תשוקתי מאוד בכל הנוגע לחופש מידע וחופש יצרתי בפרט.

פורסם

פורסם

ריצ'רד סטולמן הוא אדם גדול, גם אם קיצוני מידי. חבל שכמעט אף אחד לא יראה את הסרטונים בשל אורכם, כי רוב הדברים שהוא אומר שם על עניין זכויות היוצרים הם אמת בסלע.

פורסם

הפסד שלהם.

ההרצאות שלו מרתקות.

פורסם
  • מחבר
הפסד שלהם.

ההרצאות שלו מרתקות.

מה הוא אומר בקצרה? על פיראטיות בפרט?

פורסם

הוא מספר את כל ההיסטוריה של זכויות היוצרים מאז המצאת הכתב.

נותן דוגמאות מתחום המוזיקה והספרים והתוכנה.

הבן אדם נותן פרספקטיבה נכונה על מציאות קלוקלת בה זכויות היוצרים והגופים המנהלים אותם פוגעים קשות בזכויות הפרט וטובת הציבור, כמו גם זכויות האומנים עצמם וטובת האומנות.

שתיתי את כל ההרצאה שלו כמו מי קרח ביום שרב.

לוקח כמה דקות בהתחלה להיכנס לעניין, נראה כאילו זה לא ממש קשור ומעניין אותך, ואז פתאום אתה מבין שהבן אדם לא רק מדבר על תוכנה חופשית אלה על העקרונות המוסריים מאחורי כל נושא זכויות היוצרים וטובת הציבור בכל התחומים.

אחד האנשים הכי מעניינים שיש להקשיב להם בנושא.

שורה תחתונה, יש כמה גופים ששיעבדו את הציבור ע"י כפיה של חוקים מוגזמים ומזיקים, להם יש כוח לכופף ממשלות וחקיקות.

וכל עוד יהיה להם את הכסף להמשיך במלחמה, הם ימשיכו לפגוע בציבור.

והפיתרון הכי טוב הוא פשוט לא לתת כסף לחברות שפוגעות בציבור.

בין אם זה חברות מוזיקה, סרטים, משחקים, ספרים.

הפיראטיות היא חלק ממלחמת שחיקה בכוחם של אותם חברות מוסדות ואירגונים, המנסות לשלוט בכל אספקט של צריכת ושיתוף מידע בחיינו, ולשלול מאיתנו חופש ובחירה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :) אז בעצם הוא תומך בפיראטיות... למיטב הבנתי

פורסם

לא בדיוק.

אפשר לומר שהוא מניח תשתית מוסרית שאפשר לעשות איתה שימוש כדי להצדיק פיראטיות.

כמו גם לראות בפיראטיות דבר חיובי שעוזר לקדם מטרות טובות וצודקות.

הוא ממש לא אוהב את המילה פיראטיות.

זו מילה שנוצרה כדי לשכנע את הציבור שאנשים שמשתפים ספר או שיר עם חברים הם שודדים שיורים על ספינות.

פורסם
  • מחבר
לא בדיוק.

אפשר לומר שהוא מניח תשתית מוסרית שאפשר לעשות איתה שימוש כדי להצדיק פיראטיות.

כמו גם לראות בפיראטיות דבר חיובי שעוזר לקדם מטרות טובות וצודקות.

הוא ממש לא אוהב את המילה פיראטיות.

זו מילה שנוצרה כדי לשכנע את הציבור שאנשים שמשתפים ספר או שיר עם חברים הם שודדים שיורים על ספינות.

ואתה מסכים איתו?

פורסם

מסכים איתו ב100%.

צריך להילחם באותם גופים חזקים שמשתמשים בכוח שלהם כדי לבצע התקפות על החופש של הציבור.

אחד הדרכים לעשות זאת היא להפסיק לתת להם כסף בו הם עושים שימוש נגדנו.

וכמובן לשתף כמה שיותר.

יש מודלים הרבה יותר טובים בהם אומנים ויצרני תוכן יכולים להרוויח.

הוא נותן הרבה דוגמאות שאפשר ליישם.

חלקם כבר מיושמים בקנה מידה כזה או אחר, ולא היו קיימים לפני 10-15 שנה כשהוא דיבר על כך.

הנה אתר שחושף את הקונספירציות של חברות המוזיקה והסרטים להגביל את החופש שלנו, ועוזר לארגן התנגדות לכך.

https://defectivebydesign.org/

"If consumers even know there's a DRM, what it is, and how it works, we've already failed."

—Peter Lee, Disney Executive in an interview with The Economist in 2005.

כדאי לבדוק את האתר שלו.

https://stallman.org/

יש שם הרבה אינפורמציה ולינקים לאתרים.

אפשר להבין מיהו ומה הוא עושה.

כמו גם להגיע לאתרים עם המון תוכן חינמי איכותי.

לדוגמה הנה אתר של ספרים חופשיים.

http://www.loyalbooks.com/

פורסם
תודה רבה :) אז בעצם הוא תומך בפיראטיות... למיטב הבנתי

משום שהרוב המוחלט של תופעת ה"פירטיות" הוא שיתוף בין אנשים פרטיים ללא אלמנט מסחרי, אפשר בהחלט לומר שהוא תומך בפירטיות בכך שהוא אומר ששיתוף צריך להיות חוקי.

אבל שים לב - הוא לא אומר "תשתפו ושימו פס על החוק". הוא פשוט אומר שהחוק צריך להשתנות כדי שמה שעכשיו נחשב ללא חוקי יהיה חוקי. אז גם לא תהיה סיבה לקרוא לזה פירטיות (שאגב, הוא לא השתמש במילה "פירטיות" אף לא פעם אחת בהרצאה).

פורסם

זה ראוי לציון פה שפיראטיות הפכה כ"כ מושרשת שלפעמים לא ברור מה הסיבה לה מלבד הרגל. למשל - האמבל באנדל סיפרו שהבאנדלים שלהם הגיעו לאתרי הורדה פיראטית, אפילו שהם בקשו מחיר של סנט אחד.

זה לאו דווקא הרגל ,לילד בן 14 ללא כרטיס אשראי לא משנה אם הבאנדל עולה סנט אחד או 100 דולר ,אם הוא רוצה לשחק הוא צריך להוריד. אני גם לא בטוח שזה פוגע בחברות כי לא בטוח שהילד היה קונה את המשחק בכל מקרה.

חוץ מזה יש גם עיניין של נוחות ,אני זוכר שהצעתי לחבר צעיר יותר לשחק בTyrian 2000 שהוא משחק חינמי ששיחקתי בגרסאות שלו במכונות בקניון כשהייתי ילד ,הוא ראה שהגרסא האחרונה שלו מהרשת היתה צריכה התעסקות מיותרת כדי שתעבוד ,אז הוא הוריד את הגרסא של GOG מטורנט כי לא היתה לו סבלנות לפתוח חשבון.

בכל אופן ,כמו שכבר כתבתי ,אני בעד פיראטיות למשחקים של EA אחרי שנכוותי מהם ומהDRM שלהם מספר פעמים (ולא רק בsimcity). גם ממש עיצבנה אותי הסחיטה שהם עשו בmass effect עם כל חבילות הDLC שפשוט נייהיו מוגזמות עם התקדמות הסדרה. במקום להביא משחקים שלמים הם חתכו אותם ומכרו אותם בחתיכות קטנות עם יום ההשקה.

הכלים הללו שנועדו להלחם בפיראטיות נהפכו בחלק מהמקרים לכלים דרקוניים שפוגעים בלקוח ונועדו לשאוב יותר כסף מאותם הלקוחות שמצייתים לחוק ,גם אם בהתחלה הם נועדו לטפל רק בפיראטיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים