עבור לתוכן

פיראטיות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
פריצה הרבה פעמים עוזרת לביצועים כי משחקים פרוצים לא משתמשים בכמות מגוכחת של drmים כמו המקוריים

בכמה הן עוזרות?

• תגובות 123
  • צפיות 18.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
.בעולם המוצרים הדיגיטאליים? אתה רשאי להעביר בעלות של המשחק שקנית. אתה לא רשאי להעתיק אותו (אלא אם זה לגיבוי).

ד"א, זאת בדיוק הסיבה שסטים וכל החנויות הדומות לה מחתימות אותך על הסכם משתמש שבו נטען כי אתה לא קונה את המשחק אלא רק את הזכות לשחק בו!! הן לא רוצות שיתפתח שוק יד שניה של משחקים. לפי דעתי זהו עיוות של לשון החוק וגזילת זכות קנין שלנו כצרכני קצה, שלא לומר עידוד פיראטיות

זה אומר שכאשר אני קונה משחק בסטים הוא לא שלי? וכיצד זה מעודד פיראטיות?

פורסם
  • מחבר
נכון, כשאתה קונה משחק בסטים אתה לא הבעלים של המשחק ואתה לא רשאי למכור את המפתח שקיבלת (אפילו אם לא השתמשת בו)

זה מעודד פיראטיות כי אין שוק יד שניה

אה אוקיי זה לא מטריד אותי אני ממילא לא אוהב להיפטר מן המשחקים שלי....

פורסם

תודה על הסקירה המקיפה. זה בהחלט פוסט שימושי שהיה נחמד לו היה קישור אליו בנעוץ איפשהו. :xyxthumbs:

לגבי הנקודה הנ"ל:

מי שמוריד משחק פרוץ - על איזה עבירה הוא עבר, אם בכלל?
אז מה התשובה? האם זה רק "מי שמעודד פגיעה בזכויות יוצרים"? זוהי הגדרת העבירה? האם כל אלה שנשפטו בארה"ב על צריכה (לא הפצה) של תכנים מוגנים וקיבלו קנסות כבדים / מאסר בפועל נשפטו על עבירה זו, או על משהו אחר? והאם יש הבדל שאתה מכיר בין החוק הישראלי לאמריקאי בנושא זה, לצורך העניין?

עם זאת, אם הבנתי נכון את דבריך, אתה לא טוען כאילו מי מהם נשפט על "גניבה", זאת אומרת אתה מכיר בכך שלפחות משפטית, אין העניין שקול לגניבה. האם הבנתי נכון?

מכאן דעתי האישית -

המושג המשפטי של גניבה אינו חופף את המושג המוסרי. המושג המוסרי כפוף לצו המצפון האישי של כ"א ויש גם מוסכמה חברתית. גניבה עפ"י חוקי המוסר היא כל שימוש לא ברשות של רכוש שיש לו בעלים חוקיים. העיקרון החשוב פה היא הבעלות והשימוש שלא ברשות, לא סוג הרכוש. זהו הציווי שקיבלנו בעשרת הדיברות כפי שפירשו אותו חכמי ישראל לאורך כל הדורות. ובעיניי, ובעיניי רוב העולם, הצו המוסרי הכוללני הוא נכון ותואם עם צו המצפון.

ובכן, אני מקבל את דעתך, אם כי אני מסכים איתה אך חלקית. לצורך העניין, איני סבור לגמרי ש"כוונת המחוקק" בעשרת הדיברות מתייחסת בצורה מדויקת לאותם מוצרים שלא היו קיימים אז, ויש פה לטעמי הרבה תחום אפור. גם העניין של מה ניתן להגדיר כרכוש הוא לא חד-משמעי ולא אבסולוטי.
פורסם
  • מחבר

ובכן, אני מקבל את דעתך, אם כי אני מסכים איתה אך חלקית. לצורך העניין, איני סבור לגמרי ש"כוונת המחוקק" בעשרת הדיברות מתייחסת בצורה מדויקת לאותם מוצרים שלא היו קיימים אז, ויש פה לטעמי הרבה תחום אפור. גם העניין של מה ניתן להגדיר כרכוש הוא לא חד-משמעי ולא אבסולוטי.

מבחינת ה"מחוקק" מדובר על משהו ששילמת עליו כסף אך חז"ל שינו את זה

פורסם
  • מחבר
פריצה הרבה פעמים עוזרת לביצועים כי משחקים פרוצים לא משתמשים בכמות מגוכחת של drmים כמו המקוריים

אשמח לדעת במה מדובר?

פורסם
אשמח לדעת במה מדובר?

להרבה משחקים מקוריים המפיצים שמים drmים שונים על מנת להלחם בפיראטיות.

חלק מהם מצליחים לקצת זמן כמו הdenuvo שהשאיר את פיפא 15 לא פריץ לכחצי שנה.

הdrmים האלו הוכחו כמכבידים על המעבד, מה שגורם לביצועים ירודים מעט מאשר בעותק שאינו מקורי ומדלג על הdrmים האלו.

פורסם
  • מחבר
להרבה משחקים מקוריים המפיצים שמים drmים שונים על מנת להלחם בפיראטיות.

חלק מהם מצליחים לקצת זמן כמו הdenuvo שהשאיר את פיפא 15 לא פריץ לכחצי שנה.

הdrmים האלו הוכחו כמכבידים על המעבד, מה שגורם לביצועים ירודים מעט מאשר בעותק שאינו מקורי ומדלג על הdrmים האלו.

בכמה? והאם הDRMים קבועים?

פורסם

אני לא בטוח בכמה אבל הם כן קבועים.

עוד דוגמה לdrm שעלה לכותרת הוא הdrm שEA השתמשה בו עם simcity שדרש מהמשחק להשאר כל הזמן מחובר לאינטרנט ועצבן מאוד את האנשים שקנו את המשחק בגלל החיוב להשאר מחובר ועוד באגים שהיו לו שהעיפו אנשים מהמשחק

פורסם
  • מחבר
אני לא בטוח בכמה אבל הם כן קבועים.

עוד דוגמה לdrm שעלה לכותרת הוא הdrm שEA השתמשה בו עם simcity שדרש מהמשחק להשאר כל הזמן מחובר לאינטרנט ועצבן מאוד את האנשים שקנו את המשחק בגלל החיוב להשאר מחובר ועוד באגים שהיו לו שהעיפו אנשים מהמשחק

בביצועים?

פורסם

ברגע שהפסיקו עם מחירים מופקעים (פעם משחק חדש היה עולה 250 שקל לזקנים בינינו שעברו את ה-20) והוציאו משחקים מחדש במחירים נורמלים (אפילו לפני עידן החנויות הדיגטליות היו משחקים תחת המותג SOLD OUT, רק ככה מצאתי בכלל עותק פיזי של BEYOND GOOD AND EVIL לפני עשור...) אז קנו בכיף. פירטיות זה שטויות ותירוצים של מנכ''ל(ים) כושלים בחברות שאוהבות לזלזל בצרכנים שלהם (EA, UBI) ואז לגלגל עליהם אשמה במוצר שלא עומד במכירות.

ברגע שחברה מפסיקה לראות בכל לקוח גנב פוטנציאלי ונותנת בו אמון אז הוא גם מחזיר אמון עם הארנק שלו. הנה, בלי הגנות ובלי אותיות קטנות שירותים חסרי DRM כמו GOG וההאמבל-באנדל פורחים כי אנשים מוכנים לשלם על מה שהם אוהבים וזו התשוקה שלהם. בדיוק כמו אספני אומנות.

הטיעון היחיד שיכול להזדקף לשירות DRM איכותי הוא סטים, בגלל הערף המוסף שלו, המבחר, ומחירי הרצפה שיש שם כל שעה :)

אני מקווה שתוך שנתיים השירות המקביל-מתחרה של GOG, ה-GALAXY ינגוס בנתח השוק של STEAM באופן ניכר. אותו דבר רק בלי ה-DRM חובה. עם קצת מזל היתרון היחיד שישאר לסטים זה המבחר אבל גם זה יצטמצם במהרה וכולנו רק נשלם פחות ונקבל יותר אחרי שנים שהיינו משלמים המון ומקבלים רק את המינימום.

זה כמובן תקף לכל תוכן דיגיטלי לרבות סרטים ומוזיקה. אשמח לקבל למשל בצורה דיגיטלית את גרסת האספנים של ההוביט במקום להסתבך עם 20 DVD, ברגע שתהיה לנו אפשרות לצרוך תוכן פרימיום כזה ללא DRM (או לפחות עם גישת ענן נוחה ונגיה כמו סטים במקרה הפחות טוב) אז באמת שהרבה מהפיראטיות תעלם.

עובדה שהמחשב האישי חזר להיות אקטואלי כי הבינו שברגע שיפסיקו להיות חזירים עם המחירים אנשים קונים, VALVE מרוויחה כמויות של כסף עד למצב שהיא כבר התרחבה לתחום החומרה (אבל מה אם תחום פרק 3 של HL יא חארות?!) אז אין הוכחה טובה יותר שפיראטיות היום היא תירוץ של חלשים.

מי שלא רוצה לקנות לא ייקנה בשום צורה, זו לא מכירה אבודה. מכירה אבודה זה לקוח שרוצה לקנות אבל מבכים אותו עם חשבונות לאתרים, קליינטים חיצוניים עם חיבור מתמיד לאינטרנט ושום ערך נוסף. הכרת התודה? פרסום DLC קיים...

אני מחכה בקוצר-רוח שחברות כמו EA ו-UBI יקרסו. והן יקרסו כי בסוף אנשים יתעוררו ויפסיקו לפתוח את הארנקים בשביל הפירורים האלה.

פורסם

אני מקווה שתוך שנתיים השירות המקביל-מתחרה של GOG, ה-GALAXY ינגוס בנתח השוק של STEAM באופן ניכר. אותו דבר רק בלי ה-DRM חובה. עם קצת מזל היתרון היחיד שישאר לסטים זה המבחר אבל גם זה יצטמצם במהרה וכולנו רק נשלם פחות ונקבל יותר אחרי שנים שהיינו משלמים המון ומקבלים רק את המינימום.

ההצלחה של GOG ממש לא תלויה בGALAXY. זה תוכנה שהיא לא חובה להפעלת המשחקים (וגם אף פעם לא תהיה) וערך המוסך שלה נמוך מאוד. הדבר היחיד שטוב בה זה שהעדכונים יורדים אוטומטית. חיסרון גדול שלה הוא מהירות ההורדה שמאוד נמוכה. witcher 3 היה זקוק ליותר מלילה כדי לרדת ועל אינטרנט של 100 מגה זה פשוט עלוב.

GOG יגדלו יותר עם הזמן, אבל הם לעולם לא יהוו מתחרה לסטים בעיקר כי אף מפיצה לא מתלהבת יותר מידי ממשחק ללא DRM ורואים את זה בשטח. אין הרבה משחקי AAA שמופעים ב-GOG ולא נראה לי שזה הולך להשתנות יותר מידי.

פורסם
witcher 3 היה זקוק ליותר מלילה כדי לרדת ועל אינטרנט של 100 מגה זה פשוט עלוב.
אתה ממש חייב לדווח על זה כאן:

http://first-world-problems.com/

GOG יגדלו יותר עם הזמן, אבל הם לעולם לא יהוו מתחרה לסטים בעיקר כי אף מפיצה לא מתלהבת יותר מידי ממשחק ללא DRM ורואים את זה בשטח. אין הרבה משחקי AAA שמופעים ב-GOG ולא נראה לי שזה הולך להשתנות יותר מידי.
"לעולם" זו מילה ארוכה מידי אפילו לאֶנטים, כמו שאומרים.

הרעיון המקורי של GOG הוא Good Old Games, לא? יש מלא משחקי AAA ישנים שמופיעים שם. לגבי מפיצות לא מתלהבות, בסופו של דבר, אחרי שלכולם ייכנס לראש שDRM אגרסיבי רק מעודד פירטיות, יכול להיות שגם הגישה תשתנה.

פורסם

הם כבר עכשיו מתחרים רציניים של steam .

פורסם
אתה ממש חייב לדווח על זה כאן:

http://first-world-problems.com/

אתה ממשיך להיות המתחכם הראשי של הפורום.

לא, זה לא FWP. אבל כשיש לך את היכולת להוריד משחק ששוקל 25GB בשעתיים (כבר לא זוכר כמה זמן לקח, אז אל תתפוס אותי במילה) אז אתה מצפה שתוכנה שאתה משתמש בה להורדה, תנצל את זה.

"לעולם" זו מילה ארוכה מידי אפילו לאֶנטים, כמו שאומרים.

הרעיון המקורי של GOG הוא Good Old Games, לא? יש מלא משחקי AAA ישנים שמופיעים שם. לגבי מפיצות לא מתלהבות, בסופו של דבר, אחרי שלכולם ייכנס לראש שDRM אגרסיבי רק מעודד פירטיות, יכול להיות שגם הגישה תשתנה.

כבר סבלנו כמה פעמים מ-DRM. יש מצבים שזה עובד (דיאבלו 3) ויש שלא (סימסיטי ואססין קריד 2). חוץ מזה כל סטים זה DRM אחד גדול אז כנראה שבגדול זה עובד, כי כמות האנשים שמשחקים אונליין רק עולה' מה שמעיד על כמות משתמשים שעולה.

בדיוק בגלל של-GOG יש קונספט מסוים הם לא יהיו מתחרה לסטים, אלא עוד אופציה נחמדה ומבורכת ליד. למה זאת הייתה הפתעה שהם מכרו את METRO: LAST LIGHT REDUX? כי זה משחק שחורג מהקונספט שלהם ופונה לקהל רחב יותר. ושים לב, זה לא משחק המקורי, אלא החידוש שיצא מאוחר יותר והם אפילו לא מכרו את מטרו 2033 שיותר ישן ממנו. אם הם יתחילו למכור משחקי AAA חדשים ללא DRM הם יפרצו בגדול, אבל כשסטים פורחת ואנשים מוכנים לשלם יותר בשביל שהמשחק יהיה בסטים, וגם שאר החנויות הדיגיטליות מוכרות אותו בהנחות (עם, איזה קטע, קוד לסטים) איזו סיבה יש למפיצה למכור אותו ללא DRM?

ל-GMG למשל גם יש קונספט שעבד די חזק בהתחלה (היכולת להחזיר משחקים לחנות ולקבל חלק קטן מהכסף חזרה) ועכשיו הוא די ננטש. הוא עדיין קיים, אבל לא בגללו אנשים קונים שם, אלא בגלל שהם התחילו למכור משחקי AAA בהנחות (שעליהם כמובן אי אפשר להזדכות כי רובם מופעלים בסטים).

עריכה:

מצחיק לחשוב על זה, אבל אם יש חנות אחרת, מצליחה יותר שמוכרת free drm, זאת humble bundle שעומדת לפני סיום של תקופת מבצעים ענקית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים