עבור לתוכן

פיראטיות

Featured Replies

פורסם

מה אתם אומרים על מה שקרה בyoutube לגבי הביקורות המצולמות לפני כמה שנים? זה שנינטנדו עשתה בחסות החוק וטו על כל הביקורות על המשחקים שלה ולוקחת 100% מההכנסות עליהם זה בסדר?

שוב ,בסופו של יום עקרונות הם דבר שמשתנה ובשורה התחתונה מה שמעניין את החברות החא ההשפעה על ההכנסות שלהן ולא מה צודק או לא...

, לא, זו לא גניבה, זו הטעיה במקרה הגרוע (מצד המפתחים לפעמים), ואני לא מדבר על יוניטי ונכון שלBF4 היו בעיות בהתחלה אך הם תוקנו אני לא אומר שזה בסדר אבל אני יכול להבין אותם המשקיעים רוצים את המשחק לדוגמא בעונת החגים אבל לרוב זה לא כך אני לא יודע אם שמעת אבל TC the division נדחה משום שהמשחק עוד לא גמור כך גם TW3 ,BM AK, נדחה בזמנו ואם אתה חושב שהמשחק עוד לא גמור פשוט תהנה מהמשחקים הגמורים ותחכה עד שיתקנו את הלא גמורים זו הדרך שלי להתמודד עם הבעיה בנוסף אני יכול להבין את המשחק ע"י צפייה ביוטיוב, שמיעת ביקורות, וכו' ואני בטוח שהרוב יכולים פשוט להרבה אנשים אין כסף והם לא מבינים את ההשלכות של פריצה

אני בחיים לא אקנה יותר משחק של EA לפני שניסיתי אותו בחיים... חברות אחרות אולי.

• תגובות 123
  • צפיות 18.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
אני חושב שבאופן כללי כוונתו היא שהמצב בשוק הוא כזה, שבסופו של דבר כולם מרוויחים. כי יחד עם הפירטיות התפתחו גם שווקים אחרים (למשל הפצה דיגיטלית דוגמת STEAM, כל מיני שיטות של תשלום על תוספים, או על מנויי למולטיפלייר. דברים שקודם לא היו קיימים, ולכן עדיין הרווח לחברה באופן כללי עולה, כי בסופו של דבר המוצרים מגיעים ליותר משתמשים.

כיצד אתה משייך את הרווח לפיראטיות...?

פורסם

אתה קורא את התגובות לפני שאתה מגיב עליהן או שאתה פשוט מתעלם מחלקים מהטקסט?

חברה לא מרוויחה ישירות מזה שמשכפלים משחקים שלה. אבל בעקיפין לפעמים כן. יותר שכפולים - יותר חשיפה, יותר אנשים שמכירים את המשחק, ואולי יקנו אותו, ואם לא אותו, אז אולי את המשחק הבא וכו'.

+ מה שהוא אמר בציטוט שאתה ציטטתת...

פורסם
  • מחבר
אתה קורא את התגובות לפני שאתה מגיב עליהן או שאתה פשוט מתעלם מחלקים מהטקסט?

מן הסתם אני קורא :)

כאשר אמרתי רווח התכוונתי לרווח הכולל של התעשיה ( STEAM וכו')

בכל מקרה התעשייה לא עובדת כך, החברות מפיצות את המשחק כך שכולם ישמעו עליו, ועושות זאת בהצלחה, מספיק להסתכל מספרי הpe order, לא ברור לי כיצד פיראטיות עוזרת לפרסם את המשחק, וגם אם כן היא מונעת מן החברה להרוויח יותר ממה שהיא עוזרת לה, בכל אופן, אני מבין את זה שאנשים מנסים את המשחק ואז קונים אותו, אך כפי שכבר אמרו פה, אם זה הייה עוזר לחברה היא הייתה מוציאה דמו מורחב, או משהו בסגנון, ואני בטוח שאפשר לסמוך על המבקרים הוותיקים, ו/או לשפוט לפי גיימפליים אם המשחק מתאים לך או לא.

פורסם
  • מחבר
מה אתם אומרים על מה שקרה בyoutube לגבי הביקורות המצולמות לפני כמה שנים? זה שנינטנדו עשתה בחסות החוק וטו על כל הביקורות על המשחקים שלה ולוקחת 100% מההכנסות עליהם זה בסדר?

שוב ,בסופו של יום עקרונות הם דבר שמשתנה ובשורה התחתונה מה שמעניין את החברות החא ההשפעה על ההכנסות שלהן ולא מה צודק או לא...

אני בחיים לא אקנה יותר משחק של EA לפני שניסיתי אותו בחיים... חברות אחרות אולי.

נינטנדו סתם out of tuch. ואיך זה משפיע על הרווח של החברה לטובה? אם בסך הכללי יש יותר אנשים שלא מבנים את ההשלכות, מאשר אנשים שרוצים לבדוק אותו? רוב האנשים סומכים על הביקורות.

פורסם

"בכל מקרה התעשיה לא עובדת ככה", "ואני בטוח שאפשר לסמוך...." תראה, ברור שבאת לספר לנו את דעתך תחת מסווה של לשאול את דעתנו אבל זה שאתה לא מבין משהו עדיין לא עושה נכון או לא נכון. בדיוק כמו שללא קשר לנכונות הטענה המקובעת שלך המשך הדיון הזה מביא לך יותר חשיפה- ככה פיראטיות מביאה יותר חשיפה למוצר לגיטימי. אני לא מצודד בפיראטיות, אבל בין אם שאתה או אחרים חולקים על נכונותה וטוענים בלי נתונים שהיא בעליה או בירידה... בתמונה הגדולה בכל שוק צומח ובעל ביקוש יש פיראטיות שהיא גורם נלווה. למעט מקרים ספציפיים לא פיראטיות היא הגורם הראשי הן להצלחתו והן לכשלונו של שוק.

פורסם
  • מחבר
"בכל מקרה התעשיה לא עובדת ככה", "ואני בטוח שאפשר לסמוך...." תראה, ברור שבאת לספר לנו את דעתך תחת מסווה של לשאול את דעתנו אבל זה שאתה לא מבין משהו עדיין לא עושה נכון או לא נכון. בדיוק כמו שללא קשר לנכונות הטענה המקובעת שלך המשך הדיון הזה מביא לך יותר חשיפה-

אתה לא חושב שזו התרסה שלא לצורך לומר לי ש"באתי לספר לכם את דעתי תחת מסווה של לשאול את דעתכם" שאלתי שאלה לגיטימית "מה דעתכם?" על מנת לפתוח דיון בנושא ואנשים שלא מכבדים את זה לא צרכים לקחת חלק בפורום שמטרתו בין היתר היא לפתוח דיון בנושאים שונים רציתי גם לקבל חוות דעת על מאמר מסוים וקיבלתי וכך גם שמעתי דעות שנות ונוהל דיון לגיטימי ובין היתר אמרתי את דעתי לומר שזו הייתה מטרת הדיון זו טענה חסרת בסיס

פורסם

זה בסדר לפתוח דיון, ותתרגל שלא כולם בראש שלך, ולפעמים עונים בחוסר סבלנות או זלזול לצערי.. ככה זה בפורום כללי. ב90% מהמקרים בפורום הזה מקצועיות נטו. בכל מקרה תדע להתעלם, ובטח שלא לקחת אישית

פורסם
  • מחבר

אני שמח לשמוע :) , אני מודע לצד המקצועי של הפורום הזה, ואל תדאג לא לקחתי את זה אישית :-)

פורסם

גם עלי ירדו פה חזק בהתחלה.. לומדים

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התמיכה :-) אשמח לדעת האם יש תמיכה של דריברים לפריצות/פריצות של דרייברים?

פורסם

מעולם לא שמעתי על פריצה של דרייברים, אבל בכל מקרה בפורום הזה אין תמיכה בכל סוגי הפריצות למיניהן

פורסם
  • מחבר

ברור ברור אין לי שום כוונה לפרוץ אני שואל מתוך סקרנות גרידא אשמח לדעת האם יש תמיכה ישירה של דרייברים והאם יש תמיכה לאונליין

פורסם

יש הרבה משחקים בהם יש תמיכה בLAN(למשל BORDERLANDS), ויש "קהילה" גדולה של אנשים שמשחקים MULTIPLAYER דרך תוכנות כמו HAMACHI שמדמה LAN דרך אינטרנט, או TUNNGLE וEVOLVE שלקחו צעד קדימה ומיועדות ספציפית למשחקי LAN דרך האינטרנט.

אבל בדרך כלל או ברמת העיקרון למשחקים פרוצים ללא תמיכת LAN מובנית אין אפשרות לשחק ONLINE.

פורסם
יש שיקראו לזה גניבה כי זה גניבה.

גניבה לא מוגדרת לפי הנזק שהיא גרמה או אם הגנב נתפס או לא. אלא אם המוצר או הרכוש נלקחו ברשות או לא.

כשהוגדר המושג "גניבה" במקור בתרבות האנושית, לפני אי-אילו אלפי שנים, ההתייחסות הייתה לעצמים פיזיים בלבד. כל עניין ה"קניין הרוחני" לא היה קיים אז.

ברגע שדנים בדברים שאינם פיזיים, כגון יצירות ורעיונות, ה"דינמיקה" היא שונה, ולטעמי שונה מספיק כדי להצדיק גם עולם מושגים שונה. למיטב ידיעתי, גם בעולם המשפט, כאשר נדונים עבירות של הפרת זכויות יוצרים, בין אם לקלה או לחומרה, לא מתייחסים אליהם כעבירות גניבה על סעיפיהן, אלא כעבירות שונות, בפני עצמן.

זה לא שאני אומר שכל עניין הקניין הרוחני צריך להיות פרוץ, ושלא צריך להגן עליו, או משהו כזה. רק שכל ה"חכמולוגים" שאומרים שלהעתיק משחק/סרט/שיר ללא תשלום זה "בדיוק כמו לגנוב אוכל מהסופרמרקט" פשוט טועים. זה לא.

ובסופו של דבר אנחנו לא עושים מה שמתאים לנו, עושים מה שהחוק קובע
זה לא תמיד נכון. לא לכל החוקים היחס זהה, הן בציבור והן ברשויות האכיפה. יש חוקים שמצפצפים עליהם, ולאף אחד לא אכפת, או חוקים שנאכפים רק במצבים קיצוניים. בסופו של דבר, חוק צריך להיות עזר לחברה. יש מעט מאוד חוקים שעליהם אפשר לומר שהם אבסולוטיים. השאר חצי-שרירותיים ותלויים בתקופה, במצב, בבעיות העומדות בפני החברה ובצרכים של אותה חברה.

הסיבה השנייה שבגללה אני מתנגד מההשוואה השגויה של "פירטיות = גניבה", היא שלטעמי איסור גניבה, בכוונתו המקורית, הוא בהחלט חוק שצריך להיות אבסולוטי, ואילו החוק להגנת זכויות יוצרים / קניין רוחני הוא לא כזה. כפי שנאמר:

אם הם היו רוצים להפיץ היו משחררים אותו חינם לזמן מוגבל או מוציאים דמו מורחב.. משהו בסגנון
והרבה באמת עושות את זה. יש משחקים שהם חינם, יש כאלה שהם חינם חלקית, יש כאלה שנמכרים בזול ויש שביוקר. מידי פעם יש מבצעים שבהם מציעים לך לקבל משחקים או תוכנות בכלום כסף, כאשר ברור לך שזה לא מכסה בשום דבר את עלויות הפיתוח, ואם המוצר היה מוצע בתנאים אלה לכולם כל הזמן, החברה הייתה פושטת את הרגל.

אז למה זה יותר טוב מפירטיות? התשובה היא פשוטה - כי זה באישור של בעל הזכויות. הוא רוצה להפיץ ככה? זכותו. אולי הוא גאון ואולי הוא טמבל, אבל בכל מקרה האחריות היא עליו. וזו נקודה שחשוב להבין: המלחמה בפירטיות (באופן כוללני, ייתכנו מקרים ספציפיים שונים) אינה מלחמה על רווחים אבודים. היא מלחמה על שליטה. בעל הזכויות רוצה להיות היחיד שיקבע עבור כל הצרכנים מתי ואיך ובתמורה למה יוכלו לקבל את התוכן. כי כשהשליטה בידיך, פוטנציאל הרווח העתידי עולה עשרות מונים מאשר עוד 1000 או עוד 100,000 עותקים של משחק אחד שתמכור עכשיו.

תודה רבה על התמיכה :-) אשמח לדעת האם יש תמיכה של דריברים לפריצות/פריצות של דרייברים?

א) מה הקשר בין השאלה הזו לשאר הדיון?

ב) אתה לפחות מבין את השאלה שלך? כי אני לא. מה זה "תמיכה של דרייברים לפריצות" ומה זה "פריצות של דרייברים"?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים