עבור לתוכן

פיראטיות

Featured Replies

פורסם

שלום, אשמח לדעת מה דעתכם על הבעיה?, מה היא תעשה לשוק הPC? ולגיימינג בכלל...?

• תגובות 123
  • צפיות 18.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר
דיסקסנו את הנושא הזה כאן

זה הייה בקצרה ובצורה לא מעמיקה אשמח לשמוע דעות נוספות ואולי לקבל מידע רישמי פשוט נתקלתי במאמר הזה: http://gearnuke.com/will-piracy-death-pc-gaming/ ובעיקר בציטוט הזה של Stanislas Mettra of Ubisoft: “We’ve heard loud and clear that PC gamers are bitching about there being no version for them.……It’s hard because there’s so much piracy and so few people are paying for PC games that we have to precisely weigh it up against the cost of making it

Are these people just making noise just because there’s no version or because it’s a game they actually want to play? Would they buy it if we made it?” Mettra says sales of 50,000 copies on the PC wouldn’t be enough to justify a dozen guys doing a three-month port job” בנוסף אשמח לדעת האם אפשר לפרוץ למולטיפלייר והאם יש תמיכה של דרייברים לפריצות יש לציין שאני שואל אך ורק מתוך סקרנות ומתנגד לחלוטין לפיראטיות

פורסם

חרטא. במקרה המשחקים של AC ויוביסופט פחות פופולאריים במחשב ,אבל יש עשרות מיליונים של משתמשים בסטים שמשחקים במשחקים אחרים.

מספיק להסתכל על הערכות המדגם בsteamspy:

http://steamspy.com/

לסקיירים למשל יש בין 8 ל30 מיליון משתמשים חוקיים בסטים ,לדוטה יש 50-60 לCIV5 בין 8 ל11 מיליון ,זה ממש לא שוק מת או בסכנת הכחדה .

יוביסופט פשוט הוציאה בשנים האחרונות כמה משחקים גרועים שחלקם תוכנתו בצורה זוועתית לכל הפורטים ומי שמשחק בהם זה בעיקר ילדים עם קונסולות. במחשב משתמש בממוצע קהל מבוגר יותר זה הכל.

אגב ,פיראטיות היא דבר מצויין ,היא נותנת לי אפשרות להעריך משחק לפני שאני קונה אותו כי אי אפשר היום לסמוך כלכך על ביקורות מאתרים במשחקי AAA ועד שהחברה שאני עוקב אחריהם מYOUTUBE משחררים ביקורות וידאו עובר הרבה זמן.

פורסם

בתחילת שנות התשעים היינו הולכים לשכפליה הקרובה וקונים שם משחקים שהיינו מריצים על דוס. הם היו נמכרים בחנויות מחשבים לגיטימיות בחמישה שקלים מכיוון שאף אחד לא העלה על דעתו שיקנו משחק מחשב במחיר רשמי מלא כשכל ההבדל מתמצה בקופסת קרטון ולוגו. אז עוד לא קראו לזה פיראטיות, קראו לזה לקנות משחק וזו היית הדרך הנפוצה והנוחה ביותר לעשות את זה. מאז הרבה מים עברו בירדן... מה לדעתך השתנה ולאיזה כיוון אנחנו הולכים? השוק הולך ומתרחב ובתמונה הגדולה אף אחד לא מפסיד כסף, כולם מרוויחים. מיסגרת את זה בשם "בעיה" ואני חושב שאו שבתמימותך טעית בהגדרה שלך, או שלא הבנת נכון, או שאתה מנסה להטעות.

פורסם
  • מחבר
לדעתך השתנה ולאיזה כיוון אנחנו הולכים? השוק הולך ומתרחב ובתמונה הגדולה אף אחד לא מפסיד כסף, כולם מרוויחים. מיסגרת את זה בשם "בעיה" ואני חושב שאו שבתמימותך טעית בהגדרה שלך, או שלא הבנת נכון, או שאתה מנסה להטעות.

לשכפל משחק זה לא גניבה??? ואיך בדיוק החברה מרוויחה כסף משכפול???

פורסם

יש שיקראו לזה גניבה, כי זו דרך פשוטה למדי לייחס לתופעה קונטוציה שלילית ולהסביר את הנזק שהיא גורמת בלי להיכניס לדקויות רבות. לטעמי, ההבדל מספיק מהותי כדי לא לקרוא לזה גניבה, על אף שבמקרים מסוימים היא כן יכולה להסב נזק שדומה לנזק של גניבה.

חברה לא מרוויחה ישירות מזה שמשכפלים משחקים שלה. אבל בעקיפין לפעמים כן. יותר שכפולים - יותר חשיפה, יותר אנשים שמכירים את המשחק, ואולי יקנו אותו, ואם לא אותו, אז אולי את המשחק הבא וכו'.

אני חושב שבאופן כללי כוונתו היא שהמצב בשוק הוא כזה, שבסופו של דבר כולם מרוויחים. כי יחד עם הפירטיות התפתחו גם שווקים אחרים (למשל הפצה דיגיטלית דוגמת STEAM, כל מיני שיטות של תשלום על תוספים, או על מנויי למולטיפלייר. דברים שקודם לא היו קיימים, ולכן עדיין הרווח לחברה באופן כללי עולה, כי בסופו של דבר המוצרים מגיעים ליותר משתמשים.

פורסם

פעם היו מוציאים משחק שלם, היום המשחקים יוצאים חצי אפויים, ומקבלים עדכונים, יוצאים dlc מולטפלייר... לך תוריד משחק ובאמת תקבל חויית משחק נורמלית. קןנים בסטים עעם כל ההרחבות וזהו. הצערי המשחק היחיד הפרוץ שקיבלתי היה לפני שלוש שנים, וגם אותו קניתי בסטים בסוף בגירסה מורחבת

פורסם

מפתחי המשחקים משלימים את ההפרש ועוד על אלו שמשלמים כחוק. פעם היינו קונים ומשחק מלא וזהו, היום המשחקים מתפצלים ויש הרחבות ועל כל פיפס משלמים.

פורסם
  • מחבר
מפתחי המשחקים משלימים את ההפרש ועוד על אלו שמשלמים כחוק. פעם היינו קונים ומשחק מלא וזהו, היום המשחקים מתפצלים ויש הרחבות ועל כל פיפס משלמים.

אני לא יודע אם שמת לב, אך המשחק שלם, הסיפור שלם, המולטי פלייר שלם, פשוט יש לו הרחבות, אתה מקבל תמורה למה ששילמת, אם אתה רוצה עוד אז אתה מוזמן לקנות. ואיך הם משלימים את ההפרש?! זה כמו שאדם נכנס לחנות וגונב חטיף איך בעל החנות משלים בדיוק?!

פורסם

גניבה זה לפרסם משחק שבור ,מלא באגים או חלקי שצריך לקנות בחלקים במחיר מופקע ולדרוש עליו המון כסף בזמנה מוקדמת על סמך הייפ מזוייף. כמו שהיה בBF הלפני אחרון.

אני חושב שרוב אלה שמורידים היום פרוץ הם אלה שממילא אין להם כסף לקנות את המשחקים או שחקנים שבודקים משחקים לפני שהם קונים אותם. הרבה חברות צריכות להודות לי על כך שהורדתי את המשחקים שלהן ,אחרת לא הייתי קונה אותם אחר כך.

פורסם
גניבה זה לפרסם משחק שבור ,מלא באגים או חלקי שצריך לקנות בחלקים במחיר מופקע ולדרוש עליו המון כסף בזמנה מוקדמת על סמך הייפ מזוייף. כמו שהיה בBF הלפני אחרון.

אני חושב שרוב אלה שמורידים היום פרוץ הם אלה שממילא אין להם כסף לקנות את המשחקים או שחקנים שבודקים משחקים לפני שהם קונים אותם. הרבה חברות צריכות להודות לי על כך שהורדתי את המשחקים שלהן ,אחרת לא הייתי קונה אותם אחר כך.

בפועל אתה צודק, כעיקרון אתה לא צודק. ובסופו של דבר אנחנו לא עושים מה שמתאים לנו, עושים מה שהחוק קובע

פורסם
  • מחבר

, לא, זו לא גניבה, זו הטעיה במקרה הגרוע (מצד המפתחים לפעמים), ואני לא מדבר על יוניטי ונכון שלBF4 היו בעיות בהתחלה אך הם תוקנו אני לא אומר שזה בסדר אבל אני יכול להבין אותם המשקיעים רוצים את המשחק לדוגמא בעונת החגים אבל לרוב זה לא כך אני לא יודע אם שמעת אבל TC the division נדחה משום שהמשחק עוד לא גמור כך גם TW3 ,BM AK, נדחה בזמנו ואם אתה חושב שהמשחק עוד לא גמור פשוט תהנה מהמשחקים הגמורים ותחכה עד שיתקנו את הלא גמורים זו הדרך שלי להתמודד עם הבעיה בנוסף אני יכול להבין את המשחק ע"י צפייה ביוטיוב, שמיעת ביקורות, וכו' ואני בטוח שהרוב יכולים פשוט להרבה אנשים אין כסף והם לא מבינים את ההשלכות של פריצה

פורסם

החוק גם אומר שחייבים לחגור חגורה באוטו כשאתה לא נוהג ,שאסור לדבר בפלאפון או לעשן תוך כדי נהיגה וזה בלי להזכיר את מגבלת המהירות שכולם מצייתים לה כמובן בכביש ויש עוד מיליון דוגמאות...

אף אחד לא מציית באמת לחוק בשום מקום ,חוקים הם גם בד"כ מאוד שרירותים ומפגרים כפועל יוצא מכך שפוליטיקאים הם אנשים מטומטמים ובעצמם פושעים שעוברים על החוק.

אגב ,לא מעט חברות כבר מכירות בכך שהשוק הפרוץ עוזר להן למכירות ולא פוגע כמו שהיה בעבר.

פורסם

זה גניבה לכל דבר, ובואו לא נחשבן את החשבונות של החברה אם בעקיפין זה טוב להם, ואם הם היו רוצים להפיץ היו משחררים אותו חינם לזמן מוגבל או מוציאים דמו מורחב.. משהו בסגנון

פורסם
  • מחבר
בפועל אתה צודק, כעיקרון אתה לא צודק. ובסופו של דבר אנחנו לא עושים מה שמתאים לנו, עושים מה שהחוק קובע

זה לא רק זה זה גם בעיה המוסרית לקחת דבר במרמה אם הוא לא מתאים לך אז אל תקנה פשוט

- - - תגובה אוחדה: - - -

זה גניבה לכל דבר

זה לא מה שאמרתי אמרתי שזו לא גניבה מצד המפתחים לשחרר הרחבות

- - - תגובה אוחדה: - - -

או מוציאים דמו מורחב.. משהו בסגנון

פעם עשו את זה כנראה שזה לא משתלם אולי כי אנשים הסתפקו בדמו

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים