עבור לתוכן

שידרוג כרטיס המסך -- דילמה בין לחכות ל980TI / R300 או לקנות עכשיו

Featured Replies

פורסם

טוב כמו שהכותרת אומרת, לא אחפור יותר מידיי אבל אני מחפש להחליף את מערך כרטיסי המסך שלי - GTX 570 1.2GB 2way SLI.

המחשב שלי כרגע כולל

8GB DDR 3

i7 2600k 3.4GHz

570 GTX SLI

GIGABYTE Z68 אנערף כמודרבורד

הכל נקנה בערך בסוף 2011 - 2012

בכל מקרה, אני מחפש כרטיס מסך שייאפשר למחשב הזה לרוץ כמו סוס לשנתיים שלוש הקרובות ואני מתלבט איך לשדרג ..

בהתחלה כמעט הזמנתי את ה980GTX אבל שמעתי שבזמן הקרוב (מאוד) יוצאים כרטיסי מסך חדשים של NVIDIA וAMD ואני מסתכל על ה980TI או על החזקים של AMD שאני לא בדיוק בטוח מה קורה שם.

בכל מקרה אם מישהו יכול להסביר פחות או יותר מה אני מחפש אני אשמח לעזרה, מתי זה יוצא, כמה זה יעלה (בערך) ומה עדיף ברמת העקרון לעשות.

אני מאמין שאני יכול לגרד תקציב של 3500 שח וזה על מנת שלא אצתרך להחליף את כל המערכת בשנתיים הקרובות לפחות.

אני כן מעלה את האופציה של 4K בעתיד, אבל כרגע יש לי מסך של 2K שאני רוצה להריץ עליו דברים.

בכל מקרה תודה על העזרה מראש.

פורסם

אין אף מידע רשמי:

- מתי סדרת R9 300 יוצאת וכמה חזקים כרטיסי המסך בה יהיו

- מתי 980 TI יוצא וכמה חזק הוא יהיה

פורסם

בהמשך למה שנאמר מעלי,

ניחוש מושכל הוא שבמהלך יוני הכרטיסים\סדרות יצאו, אולי בזמן E3, מה שבטח יגרור גם ירידת מחירים (לפחות בחו"ל).

לגבי ביצועים, לפחות מהצד של נוידיאה, אפשר לצפות למשהוא בסביבות titan X.

מבחינת מחיר, הכי הגיוני זה להסתכל על המחירים של 980 כיום כגבול תחתון ועל titan X כגבול עליון, יותר קרוב ל 980.

מהצד של AMD אפשר וצריך לצפות למוצר מאוד מאוד אטרקטיבי כי הם לא רחוקים ממצב של להיות-או-לחדול וחייבים להחזיר לעצמם נתח שוק.

ושוב, זה הכל ספקולציות.

מה שבטוח הוא שאתה מתכנן להוציא הרבה כסף ולכן הייתי מחכה חודש וחצי במקומך ולא מתפתה ל 970/980 כרגע במיוחד אם 4K עומד על הפרק.

פורסם

מניסיון, 980GTX לא מספיק בשביל מסך 2K, לצערי, בטח שלא לאורך זמן. עד כמה שזה לרוב לא ישים להמתין בשביל לקנות כי תמיד יש משהו מעבר לפינה, אני חושב שאם אתה משתמש ב-2K כיום ועוד מתכנן על 4K אחר כך, אולי בכל זאת תקשיב ל-omertgm ותמתין.

פורסם
  • מחבר

אחלה אני בהחלט אחכה, בכל מקרה כמה אני עומד להוציא ? התקציב יספיק ? אני בכל זאת מסתפק על השקעה לאורך זמן ככה שמוצרים בטווח מחירים הזה נראים לי הגיוניים למדי בהתאם לציפיות שלי.

בכל מקרה תודה רבה על התגובות המפורטות, עזרתם מאוד :)

פורסם

כמו שנאמר קודם, עדיף לך לחכות.

אני ממליץ לך לחכות טיפה יותר, עד שיגיעו מבחני ביצועים. וזאת בגלל שהכרטיסים של AMD יגיעו עם קירור נוזלי (גרסה מיוחדת) לכן ממליץ לך לחכות ולראות מה הכי ישתלם.

רק אל תחכה יותר מדיי, המחירים עלולים לעלות כתוצאה מהביקוש הרב שיהיה להם.

בהצלחה.

פורסם

בניגוד לזה שמעליי, אני חושב שלא כדאי להמתין מפני שלא R300 ולא 980TI ידעו להעניק 4K.

אולי בכלל עדיף להתקצץ עוד קצת לכיוון ה970 ולהסתפק בו לשנה וחצי הקרובות עד לכרטיסי 4K בודדים נורמליים ולשדרג בעתיד עם יתרת התקציב שהנחנו בצד.

אופציה אחרת היא להמתין שנה שנה וחצי בהערכה גסה עד לכרטיס 4K בודדים.

בכל אופן אני בעד האופציה הראשונה .

פורסם

אני גם חושב שאין טעם לחכות.

980 מספיק בכיף ל 2K , שתרצה לעבור ל 4K תוכל או להוסיף אחד או לעבור לדור החדש שרוב הסיכויים יאשר כרטיס בודד ל 4K.

פורסם

980 לא סוחב 'בכיף' 2K אלה יותר בכיוון של הגבולי וגם אם עובר אז במשחקים הבאים הוא ייפול . ..

SLI 980 ל4K? לא הייתי ממליץ ממש...

4K -כרטיס מתאים ל4K. -> עתיד רחוק.

980 זו בחירה לא רעה כרגע עבורך אבל בכל זאת נדמה לי שהייתי חוסך את האלפיה לטובת השדרוג העתידי כי ההפרש ב980 ל970 לא בהכרח מצדיק את המחיר . .

פורסם

furyanaor,

צריך להחליט- או ש 980 גבולי ל 1440P או שכדי לקנות עכשיו 970 לרזולוציה הזו. אי אפשר לרשום את שני הדברים יחד

לאור ביצועי titanX (שנותן מענה יפה מאוד ל 4K אם לא מתפרעים בהגדרות) אפשר לשער באופן סביר ש 980TI שמבוסס עליו גם יצליח לעשות את העבודה. במיוחד עם קירור צד שלישי ו-OC חזק.

האם 3500 שח (900$~) יספיקו? בחו"ל בוודאות כן, בארץ גבולי.

הדבר היחידי שהגיוני איכשהו לעשות עם התקציב הזה, במקום לחכות חודש וחצי, זה לעשות SLI של 970 ולהתפשר על פילטרי AA

פורסם

^ אני דווקא חושב שכן יש מקום לרשום את שני הדברים יחדיו והנימוק שלי לנושא זה הוא דיי פשוט,

אם 980 לא סוחב אז חבל הכסף, קח כבר 970 שגם הוא לא סוחב אבל תחסוך בהוצאה לטובת ההוצאה העתיד -> 4K.

ואיך לא, הנמשל:

אם הטנדר לא סוחב בעליה אז חבל על הכסף קנה פרייבט שגם היא לא סוחבת, כך לפחות תחסוך בצד לג'יפ ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים