עבור לתוכן

כרטיס מסך לGTA5

Featured Replies

פורסם
yoel, יש לי 980, וזה אחד מהכרטיסים עם יחסי העלות-תועלת הכי גרועים שקניתי אי פעם. פשוט בזבוז טהור של כסף.

אוקיי, זה כרטיס נהדר בסך הכל, אבל כשמדברים על מספרים בשטח ולא על תאוריה תלושה, ערך רגשי ('לי יש יותר גדול!!1') ו-buzz words שלא באים לידי ביטוי בפועל, הוא לא חזק בהרבה מ-970, בהפרש מחיר דבילי ממש. אני באמת רואה שבמצבים בהם ה-970 'נחנק', ה-980 'נחנק' לא הרבה אחריו ולא מהווה איזה קפיצת מדרגה משמעותית כלשהי, בטח ובטח כשמתחשבים בפער המחירים בין הכרטיסים. אני חושב שנוידיה עשו טעות רצינית: בשביל הפרש כמעט זניח של ביצועים בפועל, הם היו צריכים למכור את ה-970 במחיר 2500-2700 שקל ולא 1700-2000 כמו שהם עושים עכשיו.

אני לא חובב גדול של תאוריות קונספירציה, אבל אני כמעט ולא אתפלא לשמוע שהבעיה עם הזכרון ב-970 הודלפה מטעם נוידיה כדי לגרום לכרטיס הזה להחשב מעט פחות אטרטקיבי כתוצאה מהטעות באסטרטגיית השיווק שלהם שייתרה כמעט לחלוטין את הצורך ברכישת 980.

אין ספק שבשורה התחתונה ה-970 פחות טוב, נכון. אבל אם מסתכלים לאורך זמן, ה-1000 שקל הפרש האלה לא יעזרו לנו כששני הכרטיסים האלה יגיעו לסוף היכולת שלהם ולא נקבל פתאום איזה 50% פער ביצועים. עדיף פשוט לשמור את הכסף בשביל הכרטיס הבא בתור. וברצינות, אני ממש בעד הנזיפה של djelectric, מי שממליץ על 980 בשביל כל משחק משהו למסך 1080p סטנדרטי כיום, הייתי חושב כמה פעמים לפני שהייתי מקשיב לעצה שלו בענייני רכישת חומרה בעתיד.

לא כל שאמרתי הוא שאם יש לו 3000 ש"ח להוציא כרגע אזי ה980 הוא האופציה הטובה ביותר כרגע היחידה יש לומר ואם מדברים על SLI אלא אם כן DX12 יאחד את הזיכרון ה3.5 GB יהוו צוואר בקבוק אני מסרתי את דעתי הכנה ואני מסכים לחלוטין שהייחס מחיר ביצועים רע מאוד בישראל אך זה התקציב של בחור ובעתיד יוסיף עוד כרטיס

נערך על-ידי yoel12

• תגובות 61
  • צפיות 7.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה באמת בטוח שה-DX12 יעשה את ההבדל ברמה הזו? או שמיקרוסופט לא ייקחו את ה-0.5 האלה לידי ביטוי? ממש לא הייתי מהמר על זה. וגם אם נניח וזה המצב, מדובר בהשערות תאורתיות בלבד. בזמן ש-DX12 ייצא, או אפילו מעט אחריו, ייצאו גם כרטיסים מתקדמים יותר בהתאם שאולי יותר יצדיקו את הכסף אבל כרגע אין שום הצדקה לקנות 980.

פורסם
אתה באמת בטוח שה-DX12 יעשה את ההבדל ברמה הזו? או שמיקרוסופט לא ייקחו את ה-0.5 האלה לידי ביטוי? ממש לא הייתי מהמר על זה. וגם אם נניח וזה המצב, מדובר בהשערות תאורתיות בלבד. בזמן ש-DX12 ייצא, או אפילו מעט אחריו, ייצאו גם כרטיסים מתקדמים יותר בהתאם שאולי יותר יצדיקו את הכסף אבל כרגע אין שום הצדקה לקנות 980.

אתה קראת את ההודעה שלי? יש הצדקה אם יש לך כסף המחיר בארץ מופרז אבל שוב אם הוא רוצה לקנות משהו במחיר הזה ושיחזיק לו שנה וחצי - שנתיים אז ה980 הוא האופציה היחידה אני לא הייתי קונה כרטיס ב3000 ש"ח אלא אם כן הוא פנומנאלי אך אם הבחור רוצה להשקיע עוד 1000 שח בשביל 15% אז סבבה ולא אמרתי שהם יעשו את זה אמרתי שאלא אם כן DX12 ייאחד את הזיכרון אז ה3.5 GB יהוו צוואר בקבוק

נערך על-ידי yoel12

פורסם

אתה מתעקש ולא כל כך מתחשק לי לטחון מים כי כבר התייחסתי לזה, אז אני רק אסיים בזה:

זה לא קשור רק לפער המחירים בארץ. גם בחו"ל 970 עולה במינימום כ-320 דולר ו-980 עולה כ-540 דולר, שזה יותר מפער של 220 דולר (ועוד עיגלתי כלפי מטה), שזה כ-850-900 שקל הבדל.

פורסם

לא הבנתי... אם אני רוצה תוספת ביצועים על 970, sli לא מומלץ? יהיה בעיות עם dx 12?

פורסם
naki, הוספת GTX970 נוסף לקיים, יהיה רעיון מצוין.
פורסם

לרזולוציית 1080p כדי למקסם ביצועים של משחקים שיצאו... כולל wicher, batman החדש...

פורסם

זה לא כדי למקסם, אלא פשוט כדי לתבוע בדבש.

כרטיסי מסך דוגמת GTX 970, GTX 980 ו-GTX 780 TI יכולים גם להתמודד עם 1440P בהגדרות מקסימליות מינוס פינוקים. מי שרוצה כמות מטורפת של פינוקים ויזואלים יכול ללכת על הכח הזה ב-1080P.

הבעיה מתחילה כשאנשים לא מבינים למה הביצועים שלהם נמוכים, ולא מבינים שכשהם מחלים פילטר MSAAX8, הם מכפילים ומרבעים את הכח הגרפי הדרוש עם קרוב ל-0 שיפור באיכות תמונה מול נניח MSAAX2

פורסם

אחי אני משחק בלי msaa על gta ויורד לי ל40 fps... לא הכל מושלם בכרטיס הזה.. ראית ביצועים על 1440 בעיניים?

פורסם

אני משתמש ב-GTX 780 TI על מסך 1440P, בודאי שאני יודע, ואני בדרך כלל מפונק בהגדרות.

הכל דבש עד כה. זה שהגדרות מקסימליות מסויימות קיימות, לא אומר שחייבים להחל אותם. הגדרות מסויימות בעלות תקרה מוגזמת בכוונה. כדי למקסם את דום 3 נדרשו 4 שנים של גרפיקה (משחק שוחרר ב-2004, ה-8800GTS הצליח למקסם אותו ב-FHD ולשמור על 60FPS). זה נותן אורך חיים למשחק. אלו שיריצו GTAV עם פסקל יוכלו להינות מעוד הגדרות מפונקות. זה הכל.

נערך על-ידי djelectric

פורסם

לא יודע, אני מבחין בהחלט בהבדל בין 2xMSAA לבין 4xMSAA, ההבדל ממש ניכר בשבילי. מצד שני, אני מניח שאפשר להגדיר את זה כ-'פינוקים', אבל קשה לי לעשות את הויתורים האלה עם מחשב חדש.

פורסם

^ אם יש לך כרטיס מסדרה 9xx, תפעיל MFAA מהדריבר ו-2xMSAA במשחק. תקבל איכות אפקטיבית של 4xMSAA בביצועים של 2xMSAA.

נערך על-ידי SyndromE

פורסם

ברור, אני עושה את זה מהרגע הראשון שקיבלתי את המחשב, אבל האמת שה-MFAA לא מספיק טוב כמו שחשבתי שהוא. ז'תומרת הוא מוסיף איכות, אבל עדיין 4xMSAA+MFAA נראה נורמאלי בזמן ש-2xMSAA+MFAA נראה לכל היותר ממוצע.

אני ללא ספק מתפנק פה, או שאולי זה בגלל הרזולוציה היחסית גבוהה, אבל זה לא רק Jaggies, אני פשוט רואה טקסטורות מרצדות על עצמים במשחק בזמן תנועה של המצלמה וזה נורא מסיח את הדעת, אבל תלוי במשחק. כשיש פיצוצים ויריות ב-Far Cry 4 לאף אחד אין זמן להסתכל על טקסטורות של עצמים, אבל חומות וצבאות שממש מרצדים לי ונעלמים-מופיעים למילי-שניה בכל תנועה קטנה של המצלמה ב-Total War, נניח, יכולים להציק למדי.

פורסם

לא יצא לשחק אצל חבר על ה 970 ובכנות היו סצנות שהיו דרופים לאזור ה 30 FPS , שבדקתי אצלי עם 980 בודד מועלם לא נפלתי מתחת ל 45.

להגיד שזה מוצדק ? להגיד שאי אפשר לכבות כמה פינוקים ולקבל תוצאות הרבה יותר חלקות וטובות ? ברור שכן , אבל את זה כל אחד מחליט לבד.

והשורה התחתונה היא כזו : לי שמחפש עלות הכי טובה ביחס לתועלת לטווח הקצר ברור שעדיך ללכת על ה 970 , מי שמחפש מקסימום ביצועים לטווח הרחוק ילך על 980.

ואגב במשחקים אחרים למשל ראיתי הבדלים של 50% כמו למשל SHADOW OF MURDOR בעיקר בשל הזיכרון.

בהצלחה לפותש :)

פורסם

^אני חושב שקצת מצחיק עכשיו לדבר על "מקסימום ביצועים לטווח הרחוק",

הרי כשיגיע פסקל אתה תחשוב שיש לך כרטיס מיושן וחלש בידיים.

נערך על-ידי RDvd

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים