עבור לתוכן

רוצה להחליף לוח אם ( לא עובד תקין ) צריך את המלצתכם

Featured Replies

פורסם

היום יש לי לוח אם שמתפקד חלקית , כמה רכבים בתוכו לא עובדים כמו USB וחיבור הרשת .

המחשב גם לא מתכבה לי כי כנראה משהו נשרף בו ( הייתה לי הפסקת חשמל וגם הכרטיס מסך מאז לא עובד ) .

זה הלוח http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3855#ov .

רוצה לוח אם שיש בו הרבה חיבורים וכרטיס מסך מובנה ( שלי לא עובד ואני משתמש במובנה של הלוח אם )

המפרט שלי זה :

i5 2500 3.3 gb

זיכרונות 8 גיגה .

ויש לי 4 הארד דיסקים .

תקציב 300-500 שח

אודה לעזרתכם ותודה מראש .

פורסם

@denis20

1. אם נגרם נזק ללוח האם ייתכן שגם רכיבים אחרים נפגעו. אתה כבר יודע שכרטיס המסך לא תקין, אבל ייתכן שיש בעיה גם בזיכרון או/ו בספק הכח. לכן לפני שאתה משקיע כסף במחשב שהוא קצת מיושן טכנולוגית, אולי כדאי לבדוק את תקינות שאר החלקים ובמידה ויתברר שהנזק הוא מקיף יותר אולי כדאי יהיה לשקול קניית מחשב חדש (אם המעבד שלך תקין, אתה כנראה תוכל למכור אותו ואם הזיכרונות תקינים - אתה תוכל להעבירם למחשב הבא).

2. אני רואה שלוח חדש זהה לשלך, עם 3 שנות אחריות, ניתן לקנות ב-455 ש"ח ב TMS (קישור). לא ציינת בדיוק כמה חיבורים מכל סוג אתה רוצה או צריך, אבל אם אתה רוצה לחסוך כסך ומוכן להסתפק בלוח קצת פחות עשיר בתכונות (פחות "מפוצ'ר"), אז אני רואה שיש את הלוח Gigabyte GA-B75M-D2V ב-256 ש"ח ב TMS (קישור). יש לציין כי לוחות בעלי תושבת 1155 הם נדירים יותר היום (מכיוון שהתושבת הזו כבר הוחלפה בתושבת 1150, שגם היא תוחלף בקרוב באחת חדשה יותר), כאשר לוחות חדשים המבוססים על ערכת שבבים מסדרה 7 (H77 ו Z77) כנראה יעלו מעל 500 ש"ח, שזה מעבר לתקציב שלך.

3. לא ציינת מהו דגם המארז שלך - הלוח הקיים הוא בגודל micro ATX, כך שאם המארז שלך לא מספיק גדול, יכול להיות שהוא לא יתאים ללוחות גדולים יותר (בגודל ATX), דבר שיצמצם את מבחר הלוחות עבורך.

4. בכל לוח אם כיום יש "כרטיס מסך מובנה". למעשה לוח האם רק מספק את היציאות הגרפיות, כאשר "כרטיס המסך המובנה" עצמו הוא בעצם ליבה גרפית הנמצאת במעבד.

@HelpSupport

מהיכן בדיוק הגיעה רשימת הלוחות שצירפת? האם מדובר כאן בלוחות אם משומשים או ב"חיסול מלאי" כלשהו?

אם מדובר כאן במכירה פרטית, אני אזכיר שלפי חוקי הפורום:

הודעות קנייה ומכירה על גבי הפורומים או בחתימות אסורות. אם ברצונכם לקנות או למכור משהו עשו זאת במערכת ה-TradeZone אשר נפתחה במיוחד למטרה זו.
פורסם

ערכתי רשימה של לוחות 1155 מ-outlet המצוי במחירון שאינו נגיש לקהל הרחב.

חוקי הפורום נהירים לי.

פורסם

בלא נגיש לקהל הרחב אתה מתכוון כן נגיש לאנשים שמוציאים חשבוניות ללקוחות. נהר את עצמך בחוקי הפורום שוב לפני שאתה שולף מחירון מוצרים בפני משתמש.

פורסם

^ לא פתחתי אשכול הודעה למכירה.

הודעה זו מציינת לוחות מסוג 1155 שלא נמצאים למכירה יותר בחניות צורפה על-מנת לאפשר לעזור לפותח האשכול במציאת לוח חליפי במחיר סביר.

אין בהודעתי זו שונה מקישורים לאתר TMS שהובא למעלה - גם הם מוציאים חשבוניות בסופו של דבר.

פורסם

לא זכור לי ששי עובד ב-TMS. אני רואה שאתה לא מבין את חוקי הפורום אז הנה אזכיר לך:

בעלי ועובדי חנויות או חברות:

על מנת לשמור על אובייקטיביות ועל חובת הגילוי הנאות, כל אדם העובד בחברה כלשהי העוסקת בתחום המחשבים (חנות/יבואן/מפיץ וכדומה), מחויב להזדהות בפורום כנציג החברה בכל נושא הקשור לחברה זו או למוצר כלשהו שהיא מוכרת, מפיצה או משווקת.

חל איסור מוחלט וגורף על שימוש בפורום זה למען פרסום החברה או כל מוצר אשר החברה מוכרת, מפיצה או משווקת ללא גילוי נאות, על מנת להגן על כלל משתמשי הפורום. אסור לבעל העניין לתת מפרטים מהחנות בה הוא עובד או להמליץ על מוצרים ממנה בפורום.

באם ייוודע לצוות האתר על אדם או גוף כלשהו העושה שימוש בפורום לצורך פרסום עצמי, ובניגוד להנחיות הנ"ל, צוות האתר שומר לעצמו את הזכות לפעול נגד אותו גורם בכל דרך בה יבחר, לרבות הרחקתו מהפורום וצעדים נוספים, ככל שייראה לנכון.

אז בפעם הבאה שאתה מחליט "לעזור" למישהו, תעזור לו, אל תתן לו מחירון. לא יכול לעזור מבלי לתת מחירון? חבל, זה נוגד את חוקי הפורום.

פורסם

הקובץ נמחק, למרות שלא פרסמתי שום חברה או יבואן ואינני נציגם לצורך העניין.

עזרתי היתה טהורה לחלוטין ואתם מתעסקים בקטנות.

פורסם
  • מחבר

תודה למגיבים ......

אני מעדיף לקנות באייבורי או קי אס פי שנמצאים בעיר מגוריי.

ישמח ללינקים מחנויות הללו ועדיף לכיוון ה 300 .

יציאות נדרשות הם 4 usb 3 וחיבור hdmi ולפחות אפשרות לחבר 3 הארדיסקים , כנראה אני יצטרך לבדוק את כל החומרה .

פורסם

@denis20

ב KSP אין לוחות בעלי תושבת 1155. באייבורי יש רק 2 לוחות המתאימים לתושבת 1155, אך לאף אחד מהם אין יציאה גרפית מסוג HDMI ובכל מקרה הם "נחותים" יותר לעומת הלוח הנוכחי שלך (מבחינת התכונות).

פורסם

אם הלוח נדפק בצורה כזו כנראה שיש בעיה בספק כח,מתחים לא יציבים קפיצות וכו'.

מציע לך קודם להשקיע בספק איכותי ,מנסיון.

בנוסף כדאי לך לקנות מגן ברקים שיגן מפני קפיצות חשמל.

פורסם

לא מחייב.

לי הלך לוח האם אתמול והספק שלי מצוין, נבדק בפלונטר.

הלוח אם הלך כי הוא הלך.... אולי סתם כי היה בא לו, אולי כי בדירה שאני עוזב עכשיו החשמל מעפן (רק לפני חודשיים גיליתי שאין שם פחת, ישר טלפון לבעלת הבית עם הבהרה חד משמעית שבאם אין פחת, אם יש נזק זה באחריותה, כמובן תוך שלושה ימים הגיע חשמלאי) והרס לי, אולי כי עשיתי OC על הלוח שלי שהוא בעל מעט מייצבי מתח (הזמנתי לוח נורמלי שיחזיק OC נורמלי), בקיצור הרבה אולי.

קשה לדעת בדיוק, אפשר רק להעריך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים