עבור לתוכן

מתלבט אם לשדרג את המחשב Q6600

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי מחשב בין 6 שנים בערך שהוא חזק (לפחות על הנייר)

לוח אם: GA-EG43M-S2H

מעבד: Q6600

זיכרון 4 ג'יגה ראם קינגסטון 800 הרץ

ארדיסק SSD: v300 sv300s37a/120g

קודם כל יש לי בעיה עם הלוח הוא לא יודע לזהות יותר מ 4 ג'יגה זיכרון ניסיתי להחליף סוגי זיכרונות לעדכן ביוס להחליף ספק אין כלום לא עובד

דבר שני אני התקנתי את ה SSD הנ"ל ושום דבר אצלי במהירות של המחשב לא השתנה חוץ מיזה שאת המסך של הברוך הבא הוא ממש מטיס אותו כשהוא עולה, עכשיו אני לא יודע אם הבעיה היא בלוח וכל שאר הרכיבים כי הם ישנים או ה SSD ככה המהירות שלו, כי לכל אחד שאני מכיר שהוא עובד במחשבים מתפלא איך זה שSSD לא מאיץ ממש את המחשב

האם אני צריך או חייב להחליף את הלוח מעבד וזיכרון או שיש משהו לא טוב שעשיתי? כי בהתקנה של ה SSD עשיתי AHCI בלוח והתקנתי ווינדוס 7 64 ביט

פורסם

1. זאת חומרה מלפני שמונה שנים. אין לי מושג מה אמור להיות "חזק" או חלש" בה, אבל צריך לקחת בחשבון את הגיל.

2. יכול היות שלא הפעלת memory remap בביוס או משהו בסגנון או עוד כמה דברים שהיית יכול למצוא ע"י חיפוש בפורום. ההסבר שלך לא עוזר לאבחן את הבעיה.

3. לא הכל תלוי בביצועים של איחסון.

פורסם

המעבד אחד המוצלחים ביותר של אינטל. יש משהו אחר שתוקע אותך. נסה רגע אובונטו מ livecd

פורסם

ה q6600 הראה שרידות מול כל היתר. למעשה הוא רלוונטי אפילו היום. שבר את חוק מור. המעבדים החדישים טובים ממנו בעיקר בצריכת החשמל . לשימוש בייתי הוא עדיין מעולה.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שפיספסתי משהו בהגדרות של הביוס עם הזיכרון אבל אני בכל זאת אבדוק את זה, בעיקרון לפי מה שהבנתי מההגדרות של הלוח הוא אמור לקבל מקסימום 8 ג'יגה אז הוספתי עם 2 ל 4 הקיימים והלוח התחיל לעשות בעיות כל ההגדרות הם על אוטומטי

1. זאת חומרה מלפני שמונה שנים. אין לי מושג מה אמור להיות "חזק" או חלש" בה, אבל צריך לקחת בחשבון את הגיל.

2. יכול היות שלא הפעלת memory remap בביוס או משהו בסגנון או עוד כמה דברים שהיית יכול למצוא ע"י חיפוש בפורום. ההסבר שלך לא עוזר לאבחן את הבעיה.

3. לא הכל תלוי בביצועים של איחסון.

המעבד אחד המוצלחים ביותר של אינטל. יש משהו אחר שתוקע אותך. נסה רגע אובונטו מ livecd

מחילה על הבורות אבל לא הבנתי לאיזו תוכנה אתה מתכוון?

אני הרצתי בדיקת מהירות עם SSD Benchmark וקיבלתי 245 זה אמור להיות ככה נורמאלי?

פורסם

הבדיקה נורמלית. יש לוחות שבהם אתה חייב למלא זכרון בזוגות ומאותו סוג. למשל : יש 4 ח ריצי זכרון : חייבים 4 דימים שכל אחד הוא 2gb ובדיוק מאותו תדר . מגבלות משונות כאלה.

פורסם

מה כתוב ב manual של לוח האם ?

פורסם

דריוורים של הלוח והרכיבים התקנת? או שנתת ללוח לזהות כאילו זה אמור להיות בסדר?

כל עדכוני הWINDOWS עדכנת?

פורסם
ה q6600 הראה שרידות מול כל היתר. למעשה הוא רלוונטי אפילו היום. שבר את חוק מור. המעבדים החדישים טובים ממנו בעיקר בצריכת החשמל . לשימוש בייתי הוא עדיין מעולה.
כאילו, הוא שרד יותר טוב מכל הC2Q האחרים שמהירים יותר ממנו?

"שבר את חוק מור". זה אולי נכון למי שלא מכיר מה חוק מור באמת אומר. :)

פורסם

אני מכיר את חוק מור . הכוונה למוצר טכנולוגי בעולם של היום ששומר על רלוונטיות גם אחרי 7 שנים. נפסק מרוץ הקנייה כל שנתיים. אין לזלזל בכך. הרבה אנשים האיצו אותו ל 3ghz ואף יותר ואז אתה חושב למה לקנות i5 ...

פורסם

דרך אגב הV300 הזה כונן נחות ומיושן.

פורסם
אני מכיר את חוק מור . הכוונה למוצר טכנולוגי בעולם של היום ששומר על רלוונטיות גם אחרי 7 שנים. נפסק מרוץ הקנייה כל שנתיים. אין לזלזל בכך. הרבה אנשים האיצו אותו ל 3ghz ואף יותר ואז אתה חושב למה לקנות i5 ...
בגדול זה נכון במידה מסוימת. חוץ מזה, כמובן, שאתה למעשה מתכוון לסדרת הC2Q כולה, למרות שאתה מדבר על הQ6600 בלבד.

עם זאת, בחלוף בערך 5 דורות מעבדים, אין ספק שמעבדים מקבילים לQ6600 דאז הם לפחות פי 2 מהירים ממנו בכל פעילות חישובית. הסיבה שC2Q עדיין רלוונטיים היא פשוט שמרבית השימושים כבר לא מוגבלים ע"י המעבד.

פורסם

סדרת הQ סובלת מריבוי נימים לא יעיל.

משהו בארכיטקטורה לא היה מפותח עדיין מספיק בדור הזה.

המחשב השני שלי הוא Q6600 עם OC ל3.2GHZ.

אני מכיר אותו טוב.

פורסם
  • מחבר

כל הדרייברים והעידכונים מותקנים, וגם עוד לפני שהוא עולה לווינדוס כבר בביוס עצמו או שהוא לא מזהה לי את הזיכרון הנוסף או שהוא תוקע את המחשב ולא נותן לו לעלות

כרגע אצלי שני הזיכרונות הם זהים לחלוטין אבל אם אני מוציא את אחד מהם ושם זיכרון של חברה אחרת הוא עולה איתו אבל ברגע שאני מכניס עוד אחד לא משנה של איזו חברה הלוח כבר לא מקבל יותר זיכרון אפילו אם אני לא שם את הזיכרונות הזהים בדואל צ'אנל

אבל כרגע הבעיה הזאת פחות מטרידה אותי, מה שמטריד אותי זה המהירות של ה SSD למה אצל כולם המחשב טס ואצלי שום דבר ביכלל לא משתנה במהירות?

גם אם הוא SSD מיושן יחסית הוא אמור להיות יותר טוב מהארדיסק רגיל שעבדתי איתו עד היום ובאמת שאני לא מרגיש שום הבדל אפילו לא טיפה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים