עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט 3.5-4K

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מתחיל לימודי מדמ"ח באוקטובר הקרוב. מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי לימודים.

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, אופיס, תכנות, סרטים.

* גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?

15.6" / 14". אשמח לקבל הסבר אחת ולתמיד למה עדיף מאט על מבריק. ולמה מסך מגע נחשב לגימיק?

* רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר)

FHD

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)

אשמח לשמוע אופציות

* משקל רצוי?

כמה שיותר קל בהתחשבות בדרישות האחרות

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, כמה שיותר ארוך

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)

HDMI

* Bluetooth?

בשביל מה צריך בלוטוס בנייד? איזה שימושים יש לזה?

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)

עדיפות ל 1TB כונן מכני, רצוי בנוסף SSD ( או SSHD?) להתקנת המערכת

* כונן אופטי?

לא חובה

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?

לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ?

לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יש אופציה לקבל את המחשב ללא המערכת? זה יוזיל את הקניה? אני יודע שמגיע לי הורדה של ווינדוס 8 בחינם במסגרת הלימודים

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?

LENOVO, ASUS. לא מקובע בנושא, אשמח לראות המלצות שונות.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...)

עד כמה מסך מגע משנה? ולמה נחשב לגימיק?

שמעתי על ה FLEX 2 של לנובו, מה דעתכם עליו? הוא עונה על כל הדרישות שלי. האם הסוללה שלו נחשבת טובה?

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

כל כך הרבה צפיות ללא תגובה אחת? :please:

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם

קצת מוקדם... תחזור באוק'.

• 2 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אז חזרתי קצת יותר מוקדם כי אני מתכנן לקנות כבר בזמן הקרוב. רק רוצה להסגר על הדגם.

פרטים על מה שאני צריך בתגובה הראשונה.

תודה רבה :)

פורסם

ללימודים עדיף מט, וגם מחשב קטן יותר, כלומר 14 או 13.

מגע נחשב לגימיק כי הוא לא שימושי ומבריק.

הפלקס הוא הדגם הזול ביותר עם FHD IPS, אך המסך יהיה מבריק בגלל המגע.

הסדרות שבאות בחשבון אם תלך על מט במחיר הזה הן Thinkpad של לנובו או אצל Dell Letitude או Vostro (לתקציב נמוך יותר). ,

לדעתי Dell Latitude E5440 LT-RD33-7685, אמנם לא FHD, אך מפרט מעולה למחיר ודגם טוב מאוד.

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=875348

אם ה SSD יגיע כ mSata תוכל להוסיף HDD.

אם תחליט לרדת לגודל 13 (קצת גבולי, תלוי בשימושים שלך), הדגם שלדעתי יהלום את הדרישות הוא Dell XPS 13. חפש בזאפ. החיסרון הוא שבמחיר זה הוא מגיע עם SSD של 128GB בלבד.

קיים גם אסוס UX305, אך המעבד שלו מסדרה חלשה יותר. אם תתמקד באיכות המסך ונפח ה SSD הוא יעמוד בתקציב.

פורסם
  • מחבר

אני מאוד לא מעוניין במחשב מתחת ל 14".

אין עוד מחשבים שמציעים את מה שמציע הפלקס (FHD, i7, SSD, כרטיס מסך חזק יחסית) ובמחיר שלו אבל לא במסך מבריק? המגע לא כל כך מעניין אותי.

פורסם

בטח שיש, הכל ענין של תקציב...

כתבתי לך מה נכנס בתקציב שלך. קרא בעיון.

ב. הפלקס ממש לא מציע SSD ו i7 בתקציב שלך, וגם לא כ. מסך ששווה לשלם עליו.

פורסם
  • מחבר

הכוונה בSSD היא שיהיה אפשר להתקין את מערכת ההפעלה עליו. מעבר לזה HDD יספיק לי.

הפלקס כן מגיע עם מעבד מסדרת ה i7.

ולגבי הכרטיס מסך, אני מאמין שה 840M של NVIDIA מוערך יותר מאחד הכרטיסים שמגיעים עם הלוח אם של INTEL GRAPHICS, תקן אותי אם אני טועה?

האם אין שום מחשב אחר, בתקציב ובחומרה של הפלקס עם מסך מאט?

תודה רבה על העזרה :)

פורסם

כל מחשב מסדרה עסקית (מט) יהיה יקר יותר. אלו שמגיעים עם FHD יקרים עוד יותר.

הדגמים שמצאתי הם המקסימום בתקציב שלך. (וגם הוא חורג מעט).

שילוב של SSD ו HDD נדיר, וקיים (שוב) בעיקר בסדרות העסקיות. בשאר המחשבים (כמו הפלקס למשל) תצטרך להוציא את ה HDD ולהחליפו, או לקנות מראש עם SSD.

בנוגע לכ. מסך. אולי הוא חזק יותר, אבל בשביל מה? הוא לא יתן כלום לשימושים פשוטים, ולשימושים כבדים הוא לא שווה במיוחד. אולי גרפיקה דו ממדית ומשחקים לא חדשים, שאלו דברים שעל פי רוב הליבה המובנית מתמודדת עמם בהצלחה. בקיצור, לא משתלם ברוב המקרים, ובטח שלא סיבה לבחירת נייד אחד על פני משנהו.

אגב, לא הבנתי מה הבעיה שלך עם הדל, שהוא בעל מפרט חזק בהחלט וחסרונו היחיד הוא שאינו בעל מסך FHD.

אם תרצה בכל זאת להגדיל את התקציב ולקבל מט עם FHD:

Dell Latitude 3450 LT-RD33-8449

i5 (שאמור להספיק מעל ומעבר, ממש אין צורך ב i7 והיוצ שהוא U הוא גם לא משתלם), עם קשיח רגיל. לא ניתן להוסיף SSD אלא רק להחליף. 4200 ש"ח.

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=891429

או מפרט זהה לראשון, i7, ניתן להוסיף SSD במקביל.

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=899122

Dell Latitude E5450 LT-RD33-8787

5030 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

האמת שהוא באמת מחשב ממש טוב, הבעיה היא שהמסך לא FHD (על זה אני יכול עוד לוותר), יש לו רק 256GB אמנם SSD אבל אני לא מאמין שזה יספיק לי. יש אפשרות להוסיף HDD?

בנוסף, הוא שוקל 2 קילו לפחות וטיפה חורג מהתקציב.

פורסם

עדכנתי את ההודעה הקודמת.

- - - תגובה אוחדה: - - -

בנוגע לשאלותיך:

אתה לא כל כך מחובר למציאות בקשר לדרישות שלך והתקציב.

רק 256GB זה הרבה למחיר... כנראה שיש אפשרות להוסיף HDD, לא בטוח. (מכיוון שיתכן שהוא מגיע במקום הדיסק ולא בחריץ ה mSata. אם תקנה את הדגם היקר יותר שמגיע עם HDD תוכל להוסיף SSD ב mSata בוודאות).

כנ"ל לגבי המשקל - 2 קילו זה בערך המשקל המינימלי שישנו בגודל, מפרט ובתקציב זה.

הקטע הוא שאתה שואל אם קיים במפרט זהה בתוספת FHD, אבל הדגם הקיים בעייתי כי הוא חורג מהתקציב...

פורסם
  • מחבר

ברור לי שה256GB SSD עולה הרבה כסף, הכוונה לא הייתה שהוא קטן ואני רוצה SSD גדול יותר. השילוב של SSD בנפח קטן עם HDD בנפח גדול הוא מעולה מבחינתי ולשם אני חותר.

כנראה שאצטרך להתפשר על מסך HD ולא FHD. יש לך הצעה למחשב כזה עם SSD + HDD, מסך מאט HD, ומפרט פחות או יותר זהה לפלקס בשאר החומרה?

ד"א, מה הסיבה שהפלקס 2 מציע חומרה חזקה יחסית ובמחיר נמוך בהשוואה למתחרים? בכלל, לנובו מציעה המון מחשבים עם מסכי FHD במכירים נמוכים לעומת החברות האחרות.

פורסם

כן, הדגם הראשון שכתבתי. רק תיקון טעות קטן, הדגם הזה יקר בהרבה...

הדגם הכי קרוב הוא עם HDD. תוכל להוסיף SSD.

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=870110

לדעתי רד מהעץ הזה של i7. זה מיותר לחלוטין.

זה יספיק לחלוטין:

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=870002

תוסיף בעצמך SSD.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

רק שאלה אחרונה, מחשב שמגיע עם SSD 8GB ושבעצם אפשר רק להתקין עליו את המערכת ללא שימוש נוסף. איך זה בדיוק עובד אם המערכת שוקלת מעבר ל8GB?

-----

טוב, מקריאה קצרה הבנתי שהSSD הזה בעצם ישתמש בCACHE ויאיץ את כל העניינים.

אפשר קצת הסבר על איך בדיוק זה עובד? מתקינים את הווינדוס על הHDD וזה עושה את הדברים אוטומטית עם הSSD?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים