עבור לתוכן

Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce 2281 V300+7MM שווה משהו?

Featured Replies

פורסם

בניתי לאחי הקטן מפרט ושמתי לו Kingston SSD 120GB Sata3 SandForce 2281 V300+7MM כHDD. איך הוא כל כך זול ביחס לאחרים בTMS? הוא איטי מהם? ועד כמה הוא יותר מהיר מהמכאניים של פעם? כי אפשר להביא לו באותו מחיר איזה טראבייט (למרות שאני בספק אם הוא צריך יותר מ128 ג׳יגה).

תודה

פורסם

V300 במילה אחת - זבל. והוא לא ממש זול. לאחר כמה ביקורות משבחות התחילו להכניס בו רכיבים זולים.

יש לך בכמה שקלים יותר את Sandisk Ultra Plus שעדיף מכל הבחינות ואפשר להגיד שהתוספת מוצדקת. (128GB לעומת 120GB בV300)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

הסאנדיסק עדיף גם על Crucial M500 120GB SSD 2.5 Inch ? הם אותו מחיר.

מדוע יש כזה טווח מחירים גדול ב128 ג׳יגה (300-700)? יש הבדל כזה עצום במהירות?

ועוד משהו קטן... עדיף לקחת את זה או איזה טראבייט מכאני באותו מחיר (ואם את זה.. איזה דגם מומלץ מבחינת עלות תועלת?)

פורסם

1. אין הבדל בינו לבין M500, הייתי לוקח את הכונן שבעל נפח גדול יותר במידה והמחיר זהה.

2. כוננים מהירים יותר אכן יקרים יותר, ההבדל הוא במהירות הכתיבה והם בעיקר נועדו לאנשים שכותבים הרבה וצריכים כונן מהיר לצורכי עבודה\פרנסה. המשתמש הביתי לא ירגיש בהבדל ולא ישתלם לו לקנות אותם..

3. אני חושב שאחיך יסתפק בכונן מכאני, כי כמה כבר אכפת לילד בן 13 מזמני טעינה? אם תרצה לפנק אותו אז בכיף רק לא בטוח שהוא ידע להשתמש בו.

כששמתי לאחי הקטן SSD במחשב הסברתי לו 20 פעם שיתקין עליו רק דברים חשובים, ולאחר כמה חודשים הוא התחיל להתלונן שאין לו מקום במחשב וגיליתי שהוא פשוט חנק אותו במידע.. והקשיח 1TB שלו ריק לחלוטין. אז אם הילד לא הכי גאון מחשבים אולי יהיה עדיף לקחת כונן קשיח רגיל. דרך אגב אני בעצמי לא משתמש בSSD ואין לי תלונות לגבי זמני טעינה. (חוץ מGTA V שבעייתי בפני עצמו..)

אם הולכים על כונן מכאני אז יש לך כמה דגמים לדוגמא Caviar blue, seagate barracuda.. פשוט תבחר את זה שזול יותר ומגיע עם תקופת האחריות הכי ארוכה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה רבה על ההסבר.

הסתכלתי בtomshardware, הם כותבים שם:

At the end of the day, the real-world differences between SSDs in a desktop environment aren't altogether large. The most noticeable performance increase occurs when you go from a hard disk to just about any solid-state drive.

אחרי שאתה קורא את זה קצת מבאס ללכת על כונן של פעם :)

אני רואה בTMS את Crucial SSD 250G BX100 MLC SATA3, ב500 שקל. זה נראה מחיר נהדר. הסתכלתי בhttp://ssd.userbenchmark.com ונראה שהוא אפילו יותר טוב מאחיו מcrucial שעולים 100 שקל יותר. אני מניח שהוא הbang for the buck הכי טוב מבין הssdים כיום?

פורסם

אכן כן BX100 בנפח 250GB הוא הכונן הכי משתלם ומומלץ כיום ואם תסתכל בפורום מפרטי מחשב תראה שמשדכים אותו כמעט לכל הצעה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אז ההחלטה היא בין

BX100 לSeagate 1TB

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים