עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מתלבט בין i7-4790K ל i7-5960X למשחקים

Featured Replies

פורסם

המחשב הולך להתחבר למסך 34UC97 LG

http://www.lg.com/us/monitors/lg-34UC97-S-ultrawide-monitor

במחשב יהיו 2 כרטיסי מסך TITAN X

רציתי לשאול איזה מעבד עדיף ל-2 המפלצות האלה?

הם צריכים לרוץ על שני חריצי X16 כדי לקבל מקסימום ביצועים?

האם ניתן להשיג זאת עם מעבד 4790K?

איך ישפיע ההבדל בין התדרים 4Ghz עד 4.4Ghz ל 4790

ו - 3Ghz עד 3.5Ghz ב 5960?

איפה אני מקבל מקסימום ביצועים במשחקים?

:screwy:

פורסם
המחשב הולך להתחבר למסך 34UC97 LG

http://www.lg.com/us/monitors/lg-34UC97-S-ultrawide-monitor

במחשב יהיו 2 כרטיסי מסך TITAN X

רציתי לשאול איזה מעבד עדיף ל-2 המפלצות האלה?

הם צריכים לרוץ על שני חריצי X16 כדי לקבל מקסימום ביצועים?

האם ניתן להשיג זאת עם מעבד 4790K?

איך ישפיע ההבדל בין התדרים 4Ghz עד 4.4Ghz ל 4790

ו - 3Ghz עד 3.5Ghz ב 5960?

איפה אני מקבל מקסימום ביצועים במשחקים?

:screwy:

כמובן שהI7 5960 יציג יותר ביצועים אך ה4790 יספיק בהחלט

פורסם

קח בחשבון ש5820 הוא משום מה בעל יכולות טובות יותר אחרי אוברקלוק מ5960 אז אם אתה רוצה אוברקלוק חזירי תשקול אותו.

לגבי המסך אני כבר הייתי קונה 4K אבל זו החלטה שלך...

בעצם אני לא יודע אם הרוחב פס (או שדרה? איך לכל הרוחות מתרגמים את זה? ) משנה עם הטיטנים ,הוא לא משנה בכלל עד לשלושה 980 ,אבל אולי באמת כדאי לבדוק את זה.

נערך על-ידי Buck

פורסם

משום מה? על מה בדיוק הפליאה פה?

מעבד 6 ליבות, סביר שיהיה OCER טוב יותר ממעבד 8 ליבות.

פחות חום, פחות סיכוי שליבה מסויימת לא תסתדר עם המהירות הגבוהה יותר ועוד הרבה סיבות.

פורסם

עדיין זה מעט מוזר הרי חום אפשר לסדר עם קירור טוב ובסך הכל המעבד הזה עולה פי 3 ומתאים לתושבת שנועדה מראש לאוברקלוק. הייתי מצפה שאינטל תתחשב בעיניין כי כביכול אין סיבה לקנות את המעבד היוקרתי של התושבת הזו בכלל .(תן לי לנחש שגם עם הטיטנים הX8 לא יפריע כל כך)

פורסם

שוב, מאותו שטח פנים צריך לנדף יותר חום. זה בהכרח יותר קשה, ולכן על המעבד בן 6 הליבות תימדד טמפרטורה נמוכה יותר (בהנחה שגורמים אחרים כמו המתח זהים). בנוסף, ככל שתוסיף ליבות, סטטיסטית יש סיכוי גדול יותר שאחת מהן לא תצליח להגיע למהירות גבוהה יותר.

פורסם

תכלס פותח האשכול תקנה 5820 עשה לו אוברקלוק ותשקול להביא בהפרש מסך 4K אם להתחזר אז עד הסוף!

פורסם

1. מבלי להתייחס ליכולות ההמהרה של המעבדים הנ"ל:

א. ה Core i7-5960X הוא מעבד בעל 8 ליבות עיבוד פיזיות (ו-16 ליבות עיבוד לוגיות מכיוון שהוא תומך ב HT) וכן יש לו 40 ערוצי PCI Express 3.0. אם אתה מעוניין במערך של 4 כרטיסי מסך (או אפילו 5, למרות שאני לא בטוח שזה בכלל אפשרי), אז מעבד Core i כלשהו לתושבת 1150 או מעבד Core i7-5820K (בעל תושבת 2011-3) לא יספיקו לך.

ב. מעבד ה Core i7-5960X נותן לך את ה"חסינות לעתיד" הגדולה ביותר הקיימת כרגע (זהו המעבד הביתי הראשון של אינטל בעל 8 ליבות עיבוד), אבל הוא מאד יקר.

ג. ה Core i7-5930K מתאים למי שרוצה מערך של 4-5 כרטיסי מסך אבל מוכן להסתפק 6 ליבות עיבוד פיזיות, וה Core i7-5820K - למי שצריך מערך של עד 3 כרטיסי מסך ויכול להסתפק ב-6 ליבות עיבוד פיזיות (וזה כנראה הרוב הגדול של המשתמשים).

ד. מעבד Core i7-4790K הוא בעל 4 ליבות עיבוד פיזיות (8 לוגיות) והוא בעל 16 ערוצי PCI Express 3.0. זה אומר שהוא תומך לכל היותר במערך "יעיל" של 2 כרטיסי מסך (ב"יעיל" אני מתכוון למערך שפועל ב X8 לכל הפחות). כמובן שאתה תהיה חייב לוח אם מתאים המבוסס על ערכת השבבים Z87 או Z97, שכן רק ערכת שבבים כזו מאפשרת לחלק את 16 ערוצי ה PCI Express 3.0 מהמעבד (ל X8/X8 או ל X8/X4/X4).

2. מכיוון שאפשר להניח לפי השאלה שאין פה בעיית תקציב (מערכת המבוססת על תושבת 2011-3 תהיה יקרה בכמה אלפי שקלים יותר מאשר מערכת המבוססת על תושבת 1150) ואתה הולך לחבר אליו מסך דיי גדול (אני רואה שהוא תומך ברזולוציה של 3440x1440), אני חושב שמעבד Core i7-5960X יהיה עדיף פשוט כי יש לו פי 2 ליבות עיבוד מאשר ה Core i7-4790K וסביר להניח שמשחקים יידעו לנצל זאת בצורה טובה יותר מאשר תדר עבודה יותר גדול (זה פחות נכון עבוד משחקים ישנים). חוץ מזה, את המעבד ה"איטי" יותר אפשר להמהיר, אבל למעבד ה"מהיר" יותר אי אפשר להוסיף ליבות עיבוד...

3. אם אתה לא צריך מערך של יותר מ 2-3 כרטיסי מסך ואתה יכול להסתפק במעבד בעל 6 ליבות פיזיות "בלבד", אז אני מסכים עם Syszone - ה Core i7-5820K יהיה הפתרון המשתלם יותר.

4. שים לב שלמסך שבחרת יש רק שנה אחריות.

פורסם

למה בשם אלוהים הוא יצטרך יותר משלושה טיטנים? שניים יעבדו אחלה ב4K ויטוסו ברזולוציה הזאת , בנוסף ,אם הDX 12 יעבוד כמו בתחזיות אז הם בכלל ישלטו גם ב4K.

ורק כרטיסים של AMD יכולים לרדת לX4 אצל ניוידיה לפחות כרגע זה X8, X16 שאין בניהם לפחות עד לשלושה 980 הבדל בביצועים וזהו...

ולדעתי גם סביר שעד שהליבות יעשו הבדל בין 5820 שהוא מעבד עם יכולת המהרה יותר טובה ל5960 יעברו כמה שנים טובות. לא בטוח שגם בדור הבא של המעבדים יהיו הרבה מתומני ליבות. לרוב האנשים עדיין אין שש. כך שאם יבחר להמהיר אז 5820 זה נו-בריינר.

נערך על-ידי Buck

פורסם

@Buck

1. מי שיש לו כסף לקנות מעבד Core i7-5960X ושני כרטיסי מסך GTX TITAN X כנראה יכול להרשות לעצמו לקנות גם 3 או 4 כרטיסי מסך כאלו. לדעתי אין ממש צורך ביותר מכרטיס מסך אחד במחשב, אבל יש אנשים שמוכנים להשקיע הרבה כסף בשביל לקבל תוספת קטנה לביצועים במשחקים (הם מעדיפים את הפתרון שנותן את התוצאות הטובות ביותר מאשר את הפתרון המשתלם/היעיל ביותר).

2. כאשר מדובר על מערך כרטיסי מסך, כרטיסי המסך של NVIDIA (מערך SLI) דורשים שכל כרטיס יקבל לפחות "מהירות" (למעשה זה רוחב פס, כאשר המספר מתייחס למספר מסלולי ה PCI Express) של X8, בעוד שכרטיסי המסך של AMD (במערך CrossFire) מוכנים להסתפק ב"מהירות" של X4 לכל כרטיס. אין הבדל משמעותי בביצועים בין "מהירות" של X16 או X8, אבל כאשר ה"מהירות" יורדת ל X4, אז הביצועים מתחילים להיפגע. למעבד בעל תושבת 1150 יש 16 ערוצי PCI Express מה שאומר שהוא תומך במערך "יעיל" (וב"יעיל" אני מתכוון ל"מהירות" של X8 לפחות) של 2 כרטיסי מסך (אפשר לבנות מערך CrossFire של 3 כרטיסים, אבל זה כנראה יהיה פחות משתלם). למעבד Core i7-5820K יש 28 מסלולי PCI Express (תומך במערך ב"מהירות" X8 של עד 3 כרטיסי מסך) ולמעבדים Core i7-5930K ו Core i7-5960X יש 40 מסלולי PCI Express (תומכים במערך ב"מהירות" של X8 של עד 5 כרטיסי מסך).

3. אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד, אבל בכל מקרה אני חושב שמתוך מחשבה לעתיד עדיף לקנות מעבד שעובד בתדר קצת יותר נמוך אך בעל יותר ליבות עיבוד מאשר מעבד העובד בתדר גבוה יותר אך בעל פחות ליבות. האם יש צורך ממשי כרגע במעבד בעל יותר מ-4 ליבות עיבוד פיזיות? אני לא בטוח, אבל אני כן בטוח שיהיו משחקים שירוויחו ממעבדים בעלי מספר רב יותר של ליבות עיבוד.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה

אני ילך עם5960X

2 כרטיסים TITANX

Rampage V Extreme (X99)

32GB RAM

פורסם

ב-gta5 הגעתי כמה פעמים ל-80-90% cpu. נראה שהוא מצליח לנצל את כל הליבות.

פורסם

הוא לא, העובדה שאתה נותן לו לעבוד מול 3 כרטיסי מסך היא מה שגורם לו להגיע לגבהים האלה. ב-1440P עוד לא ראיתי במשושה שלי אחוז שימוש גבוה מ-65%

פורסם

אז הנה התשובה. קנה שלושה כרטיסי מסך ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.