עבור לתוכן

דרושה חוות דעת על מפרט למשחקים ופוטושופ ב 5.5K

Featured Replies

פורסם

שום לכולם!

אני מחפש מפרט להחליף את המחשב הישן, די הרבה זמן לא התעדכנתי בחומרה החדשה ובמחירים של היום..

צריך בבקשה עזרתכם האדיבה כדי לשייף ולעשות פיין טיונינג למפרט שהרכבתי.

המון המון תודה, מקווה שלא פיספסתי.

1. מה התקציב המקסימאלי? 5500

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ולקצץ קצת

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא אלא אם כן יש מחיר ניוחד ששווה תוספת

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הזרמת סרטי HD, משחקים עריכת תמונות בפוטושופ ולימודים

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש. שימוש תדיר במחשב.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? משחק כמעט הכל אבל רוב המשחקים הם SHOOTER

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (FULL HD (1920X1080

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה,. כמובן במגבלות החומרה שנכנסת לתקציב.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת עכבר אלחוטיים איכותיים מחברה מוכרת

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מסך

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? קל אבל לא קריטי.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך ב OS הרכבת המחשב רצויה אך לא הכרחית.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. הכל חוץ מהרשתות, גר בב"ש

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? תוך חודש

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB3,ssd, Z97 ספק כוח איכותי ושקט ושהלוח יהיה מעודכן ככל הניתן

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? כן בוודאי

מפרט:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 BOX

כמות: 1 - מחיר: ₪1090

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2

כמות: 1 - מחיר: ₪137

לוח אם:

Asus Z97-K for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪614

מארז:

Fractal Design Define R5 Black

כמות: 1 - מחיר: ₪673

ספק כוח:

Seasonic M12II-620 620W Active PFC Modular 80+ Bronze

כמות: 1 - מחיר: ₪417

זיכרון:

Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪658

כרטיס מסך:

MSI GTX760 2GB HDMI RETAIL - בקניית מחשב חדש ,מבצע חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1014

קשיח למחשב שולחני:

Crucial SSD 250G BX100 MLC SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪514

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪109

מקלדת:

Wireless Comfort Desktop 5000 Microsoft

כמות: 1 - מחיר: ₪291

סה"כ: ₪5517

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 5407 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ekp5yfl6

נערך על-ידי nirko

פורסם
  • מחבר

אהלן אנשים, ממש צריך את עזרתכם, אשמח להתייחסות לשאלה.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

שוב אני...

מעלה את השאלה שוב, לפחות אם אנשים לא עונים, אז אולי תגידו לי מה לא בסדר בפוסט?

184 איש ראו אותו ואף אחד לא הגיב!

אני יודע שאני חדש פה בפורום וקראתי אתכל החוקים ועשיתי חיפוש, לא מצאתי משהו מתאים, ואני לא מבין מה לא תקין, אם חסר משהו בבקשה תגידו,

אני ממש צריך את עזרתכם..

תודה רבה לעונים!

פורסם
  • מחבר

עדיין ללא מענה..

תודה

פורסם

כמה דברים:

1. הדרישה שלך לOC מייקרת את המפרט. המעבד שבחרת לא מתאים לOC (למעבד תואם יש K בסיומת) והלוח אם לא הכי אידיאלי לאוברקלוק.

2. בחרת רק SSD, אין לך צורך בHDD?

3. למה ההתעקשות על Z97? מתוכנן שימוש בחיבורי Sata express\M.2? או שדרוג לBroadwell?

פורסם
  • מחבר
כמה דברים:

1. הדרישה שלך לOC מייקרת את המפרט. המעבד שבחרת לא מתאים לOC (למעבד תואם יש K בסיומת) והלוח אם לא הכי אידיאלי לאוברקלוק.

2. בחרת רק SSD, אין לך צורך בHDD?

3. למה ההתעקשות על Z97? מתוכנן שימוש בחיבורי Sata express\M.2? או שדרוג לBroadwell?

קודם כל תודה רבה על ההתייחסות ידידי!

בדיוק כמו שאמרתי, אני לא בעינינים כל כך, ולכן זה נראה שהרכבת המפרט קצת עקומה בשביל זה אני צריך אתכם.. :)

אז ככה:

1. OC לא קריטי אפשר לוותר אם זה מוזיל את המפרט, איזה רכיבים היית ממליץ להחליף?

2. בחרתי רק SSD כי יש לי HDD מהמחשב הקודם והם מספיקים.

3. רציתי את הלוח הכי מעודכן, אבל לאחר קצת קריאה באינטרנט הבנתי שהלוח קצת יקר ואכן מתאים לשידרוג ל - Broadwell (שממה שהבנתי לא יציג שיפור משמעותי אז אולי באמת לא כדאי כל כך - תקן אותי אם אני טועה) האם Z87 עדיין רלוונטי למערכת חדשה? כלומר הוא לא מתחיל להתיישן? ההבדלים אכן רק חיבורי SATAE/M.2? (סליחה על הבורות)

אם בהחלפת הלוח ל Z87 איכותי אכן תוזיל ולא תפגע בביצועים אז אחליף אבל לאיזה לוח? חשוב לי הפיצ'רים.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

הבנתי אותך.

מה שאמרת בקשר לZ87 נכון, אם לא ייעשה שימוש במעבד מסדרת ברודוול או בכניסות M.2/SATA-E לא יהיה הבדל, הלוחות דיי זהים מבחינת שאר הפיצ'רים ואפילו Z87 יציע יותר מכיוון שהוא לוח HIGH-END וכרגע במבצע חיסול מלאי.

אני רואה פה אפשרות לקחת את המפרט לכיוון אחר לגמרי, אבל אתה צריך להחליט אם אתה מעדיף לחסוך או לקצץ.

אם נרד פה ל8GB, אוכל להכניס במגבלות התקציב מעבד I7 שיתן לך חסינות עתידית, מכיוון שמשחקים חדשים מתחילים לנצל את הליבות המדומות I7 יהיה רלוונטי יותר בעוד שנתיים-שלוש, או לתת לך מעבד I5 עם 16GB זכרון שעל זה אני פחות ממליץ, מכיוון שסטיק זכרון תמיד אפשר להוסיף, ולעומת זאת להחליף מעבד זאת בעיה.

8GB יספיקו בהחלט לשימושים שתיארת, אלא אם כן יש לך שימוש ספציפי שבגללו דרשת 16GB?

הצעה מפלונטר:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=24261

יש כאן מארז שקט מאוד, אם הוא לא לטעמך יש את H230 שנמכר באותו טווח מחיר ואפילו זול בכמה שקלים. שניהם יענו על דרישת שקט ומצויידים בחומרי בידוד רעשים בדלתות המארז.

ספק כוח 550W בתקן GOLD, יחזיק בקלות את המפרט הזה גם אם תזרוק בפנים עוד כרטיס מסך. +5 שנות אחריות.

חורג מעט מהתקציב אבל אפשר לתקן זאת בקלות אם תוותר על כונן אופטי ותתחיל לעבוד עם DOK, הרבה יותר נוח. (גם מערכת הפעלה ניתן להתקין מDOK)

פורסם

אוקיי,

תודה לך על ההסבר וההצעה אחי, רק כמה דברים קטנים:

לוח Z87, מעבד I7, זכרונות 8GB, וספק כוח, הכל מקובל, רעיון טוב לא חשבתי על זה...

אתה צודק אני אוותר על הכונן האופטי, על המארז אני פחות הייתי רוצה לחסוך, ואני מעדיף את ה R5 או p280 שהם קצת יותר יקרים אבל עדיפים לדעתי מבחינת איכות בניה ושקט.

שמתי לב שהחלפת את הכרטיס מסך שהוא הרבה יותר יקר, האם השידרוג בביצועים שווה את התוספת?

דבר שני במפרט שהכנת חסרים מקלדת ועכבר שחייבים להיות אלחוטיים, לכן נראה לי שאני אעבור את ה 5500... אלה אם כן נקח I7 יותר זול, או נקצץ בכרטיס מסך. השתגעתי כבר..

דרך אגב, למה התכוונת שאמרת שאפשר לקחת את המפרט הזה לכיוון אחר לגמרי?

פורסם

לדעתי, תרכוש מעבד i5 ההבדל לא כזה גדול, אלה אם אתה מרנדר על מקס או מאיה...

פורסם

התכוונתי כיוון אחר לגמרי מהמפרט שהצעת. GTX970 הרבה יותר חזק מ760.

GTX970 יריץ את רוב המשחקים של היום על ULTRA ברזולוציה שתשחק עליה (FHD).

אין בעיה להתפשר פה על I5. ההבדל לא יהיה כל כך מורגש, פשוט כשהתקציב מאפשר אני מעדיף לתת חסינות לעתיד ולקחת I7, כי כמו שאמרתי זכרונות תמיד אפשר להוסיף ולהחליף מעבד זאת בעיה. I5 יספיק למשחקים וגם לפוטושופ.

עוד משהו- סט אלחוטי למשחקי FPS? אני חושב שכדאי לך להשקיע בסט יותר רציני עם הסכום שנותר. למשל עכבר מדוייק יותר עם חיישן אופטי.. המקלדת פחות חשובה. שוב זאת רק דעתי.

דרך אגב יש בTMS מבצע פסח שכנראה יגמר בקרוב - 290X ב1399ש"ח. GTX970 יהיה עדיף ברזולוציית FHD, אבל 290X לא יפול רחוק ממנו. אם אתה מחפש לחסוך עוד אז אפשר לרדת בכרטיס.. אפשר לחסוך כאן 400 שקלים. רק הערה קטנה, 290X צורך יותר חשמל, כלומר הוא ככל הנראה ירעיש יותר ויפלוט יותר חום.

בכל מקרה, הנה הצעה עם 290X: http://www.tms.co.il/preview/spec/x6maj8wf

והצעה עם 970: http://www.tms.co.il/preview/spec/mka46pcu

עריכה:

ואם תרצה מפרט עם לוח אם טוב יותר, כרטיס מסך של MSI שיתן ביצועים זהים ומעט שקט יותר (IDLE MODE - לא מפעיל את המאווררים עד שהכרטיס מגיע ל65 מעלות) באותו המחיר של TMS:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=24295

תקבל גם את Witcher 3 במתנה עם הכרטיס מסך.

נערך על-ידי Nightbeat

פורסם

כן שכחתי לציין שאני לא רוצה AMD בגלל חום ובעיקר רעש שקריטיים בשבילי. לכן גם אם המחיר טוב אני ארד מהכרטיס ואקח nvidia.

אז נסגרנו על רוב הרכיבים.

עוד שאלה, יש הבדל מהותי בין I5 4590 לבין 4690?

וגם, יש כזה דבר עכבר גיימינג אלחוטי לא?

שוב תודה על הסבלנות

פורסם

4690 יתן קצת יותר כוח עיבוד, לדעתי הוא לא שווה את ה100-120 שקלים תוספת למחיר. שניהם לא יהוו צוואר בקבוק או יגבילו אותך במשחקים.

יש עכברי גיימינג אלחוטיים, תסתכל בפורום ציוד היקפי יש נעוץ עם ציוד היקפי מומלץ. תוכל גם לפתוח אשכול ולבקש המלצה בהתאם לצרכים שלך :)

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז אחרי שינויים והתאמות בעזרתכם האדיבה, נראה לי שאני הולך על המפרט הבא:

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=24324

עכבר ומקלדת אקנה בניפרד עוד לא מצאתי גיימינג אלחוטי בלי מיליון לחצנים (לפחות לא בארץ)

אם יש עוד הצעות לשינויים/שיפורים אשמח לשמוע..

שיהיה אחלה סופ"ש!

פורסם
  • מחבר

אוקיי אחליף.

אגב, מה זה אומר קירור רפרנס?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים