עבור לתוכן

האם לשדרג? ואם כן- למה? (תקציב- 5/5.5 K)

Featured Replies

פורסם

שלום רב, ברשותי כיום מחשב נייד מזה3 שנים דגם: PROBOOK 4730S וזה המפרט:

Intel Core i7-2630QM 2.0GHz, 8GB DDR3, 750GB HDD, Blu-ray Burner, ATI Mobility Radeon HD 6370, 17.3" Display, Windows 7 Professional 64-bit

היום כל פעולה לוקחת לו זמן , העלייה לוקחת הרבה זמן, ולמעשה מאז שהתקנתי את ווינדוס 8 יש בעיות עם הדרייבר לכרטיס מסך. דבר שאני מנסה לפתור ע"י שחזור לווינדוס 7 המקורי שהגיע איתו. בכל מקרה הייתי רוצה לשדרג אותו היות והוא כבד לי מידי (הוא מונח על השולחן ומחובר רוב הזמן למסך חיצוני אבל פה ושם שאני צריך אפ' להזיז אותו מחדר לחדר זה כבד ומעצבן), מגמגם, וגם די מרעיש.

* מטרות המחשב? בעיקר שימוש בתוכנות CAD כבדות, וסרטים.

* גודל המסך? 15 אינץ או 14 אינץ' פחות מזה כבר לא יהיה שימושי כלל.

האם חשוב מסך מבריק או מאט? רק מט. הרקע בתכנות שרטוט הוא שחור ומאוד מפריע מסך מבריק.

* רזולוציית המסך? FULL HD יספיק די והותר...

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מעדיף שיהיה לו גם מקלדת נומרית

* משקל רצוי? ממוצע

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור HDMI וחיבור לכבל רשת .

* Bluetooth? לא משנה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) רצוי SSD או לפחות למערכת ההפעלה

* כונן אופטי? לא קריטי

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא יודע. עקרונית רכשתי גרסת שדרוג לווינדוס 8 מ- ווינדוס 7.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה שנותנת ישרות ותמיכה כמו שצריך. כיום אני נהנה מאוד מהתמיכה היעילה של HP . לא מכיר חברות אחרות.

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם :רמקולים טובים וחזקים, מקלדת מוארת ונוחה, לגבי צבע- מעדיף לא בצבע שחור.

תקציב: 5/5.5 K

נערך על-ידי natee

פורסם

תוסיף כונן SSD למחשב, המחשב יהיה כמו חדש.

כוננים מומלצים לדוגמא: Crucial bx100/mx100/mx200

תוכל למצוא אותם בפלונטר במחירים נמוכים ומשתלמים.

לדעתי מיותר לרכוש מחשב חדש בגלל המשקל במיוחד שאתה לא נושא אותו הרבה, כמו גם שהמעבד הקיים אצלך חזק ובעל ארבע ליבות.

בנוגע לרעש שהמחשב מייצר, פשוט תנקה את צלעות הקירור של קירור המחשב. אם אתה רוצה ממש להשקיע, תפרק את הקירור מהמעבד ושים משחה טרמית חדשה ותנקה יסודית מבנים את קירור המעבד.

נערך על-ידי דובי770

פורסם
  • מחבר
תוסיף כונן SSD למחשב, המחשב יהיה כמו חדש. כוננים מומלצים לדוגמא: Crucial bx100/mx100/mx200 תוכל למצוא אותם בפלונטר במחירים נמוכים ומשתלמים. לדעתי מיותר לרכוש מחשב חדש בגלל המשקל במיוחד שאתה לא נושא אותו הרבה, כמו גם שהמעבד הקיים אצלך חזק ובעל ארבע ליבות. בנוגע לרעש שהמחשב מייצר, פשוט תנקה את צלעות הקירור של קירור המחשב. אם אתה רוצה ממש להשקיע, תפרק את הקירור מהמעבד ושים משחה טרמית חדשה ותנקה יסודית מבנים את קירור המעבד.

1- תודה שבאת אחרי לכאן:)

2- ממליץ על לנסות להמשיך לריב עם הW8 והדרייברים או להמשיך לנסות לשחזר לW7?

3- איך מתבצעת ההתקנה של כונן SSD? אין לי ידע מתאים לכך, חוששני.

עריכה- לפני כמה חודשים נתתי אותו לטכנאי אמין שניקה אותו, ועדיין הרעש קיים...

נערך על-ידי natee

פורסם

1) בכיף, זה תלוי בשעות שאני בפורום.

2) תתקין ווינדוס 7 ופה הקשר לסעיף 3.

3) כונן ssd הוא כונן שבא במקום הכונן הקשיח פיזית (את הכונן של ה750 ג'יגה אתה יכול להתקין במקום כונן הdvd באמצעות מתאם שעולה כ50 ש''ח ואת כונן הdvd גם שם בתוך מתאם שאפשר למצוא באיביי והופך אותו לכונן svs נייד).

אתה רוכש כונן בנפח שאתה רוצה, מומלץ 250 ומעלה, ומחליף את הכונן הקיים. על הssd אתה מתקין מערכת הפעלה חדשה.

פורסם
  • מחבר

אין מצב שאני קונה דיסק SSD ומגלה שהוא לא מתאים פיזית? כלומר- אם הוא בא במקום הHHD אז מאה אחוז הוא יתאים?

שנית, הנה השרשור בנושא שחזור W7. אני אשמח לדעתך המקצועית?

http://hwzone.co.il/community/threads/561024-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%9A-%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%94/page3#.VSROKV2sVrI

פורסם

בנוגע לכונן הSSD, אכן, הכונן יתאים.

קישור לעמוד המחשב שלך באתר HP, מראה שהמחשב תומך בכונני 2.5 אינצ' עד גובה של 9.5 מ"מ.

קישור לכונן Crucial BX200 250GB באתר פלונטר מראה שהכונן הוא 2.5 אינצ' בגובה של 7 מ"מ, מתאים ללא בעיה למחשב שלך.

בנוגע לווינדוס 7, תתקין מחדש אותו על כונן הSSD, כולל את המשחקים.

אתה לא צריך לשחזר את הווינדוס אלא פשוט להתקין אותו מחדש :)

פורסם
  • מחבר
בנוגע לכונן הSSD, אכן, הכונן יתאים. קישור לעמוד המחשב שלך באתר HP, מראה שהמחשב תומך בכונני 2.5 אינצ' עד גובה של 9.5 מ"מ. קישור לכונן Crucial BX200 250GB באתר פלונטר מראה שהכונן הוא 2.5 אינצ' בגובה של 7 מ"מ, מתאים ללא בעיה למחשב שלך. בנוגע לווינדוס 7, תתקין מחדש אותו על כונן הSSD, כולל את המשחקים. אתה לא צריך לשחזר את הווינדוס אלא פשוט להתקין אותו מחדש :)

יפה מאוד! ממש תודה!

הנציגה מHP שלחה לי כמה מיילים בנוגע לW8 ולW7. בסוף היא כתבה לי שהמחשב שלי אכן יפעל היטב רק עם W7. שיהיה.

הנה הקישור שהיא שלחה לעמוד הדרייברים:

http://h20564.www2.hp.com/hpsc/swd/public/readIndex?sp4ts.oid=5060894&swLangOid=8&swEnvOid=4059

שאלתי היא כזו!

יש שם 2 דרייברים לATI לכרטיסים האלו:

מתאים לכרטיס: Radeon HD 6490M Mobile Intel ® HD Graphics

או לכרטיס: AMD Radeon HD 7470M graphics processor

אבל... הכרטיס שלי הוא בכלל 6370 HD

מה עושים?

אני לא רוצה להתקין ווינדוס 7 מחדש (על הכונן SSD החדש שדובי המליץ עליו, כזכור) ואז שוב להידפק עם דרייבר לא מושלם לכרטיס מסך...

זה מעצבן כי כנראה החנות שממנה רכשתי את המחשב הזמינה קונפיגורציה מיוחדת של כרטיס חלש מהסטנדרט בדגם ההוא בזמנו כדי לחסוך כמה גרושים:(

נערך על-ידי natee

פורסם
  • מחבר
זה לא כל כך משנה, במיוחד כי הדרייברים די זהים.

קישור לעמוד ההורדה מאתר AMD של הדרייבר שמתאים לך (זה המקור הטוב ביותר לדרייברים מעודכנים)

החלטתי באמת ללכת על התקנה נקיה של W7.

2 שאלות אחרונות- אני מקווה...

1) יש לי מאחורי המחשב מדבקה עם קוד / סיריאל לW7 PRO . האם אני יכול להוריד מהרשת W7 ולהתקין עם הסיריאל שלי ויתקבל לי ווינדוס חוקי?

2) מצאתי דגם דומה לשלי באתר HP ששם יש דרייבר שתואם בדיוק את הכ. מסך שלי. האם אתה ממליץ להתקין אותו?

http://h20566.www2.hp.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=4145331&swItemId=ob_93664_3&swEnvOid=4059#tab3

תודות:)

פורסם

1) אכן, אתה יכול להתקין ווינדוס 7 פרו ולהשתמש במספר הסידורי.

2) אין בעיה.

פורסם
  • מחבר
1) אכן, אתה יכול להתקין ווינדוס 7 פרו ולהשתמש במספר הסידורי.

2) אין בעיה.

יפה מאוד. כך אעשה. תודה---

ואם אני כבר הולך על תקן האיש החוקי, האם יש אפשרות להוריד W7 חוקי? או אין ברירה אלא להוריד גרסא פיראטית?

פורסם

אתה מוריד גירסא רגילה, זה לא חוקי רק אם אתה שם מספר סידורי פרוץ.

אם אתה שם את המספר הסידורי החוקי אתה מסודר.

פורסם
  • מחבר
אתה מוריד גירסא רגילה, זה לא חוקי רק אם אתה שם מספר סידורי פרוץ.

אם אתה שם את המספר הסידורי החוקי אתה מסודר.

נכנסתי לאתר כאן:

http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery

הכנסתי את הסיריאל שלי, והוא כותב לי כך:

Unsupported Product

The product key you entered appears to be for software that was pre-installed on a device. Please contact the device manufacturer for software recovery options.

אז אין סיכוי לW7 חוקי....

פורסם

מה שיש לך זה רישיון OEM, קרי הוא הגיע עם המחשב (כמו הרישיון שמגיע עם מחשב נייד) ומיועד רק אליו. אתה מוריד את הווינדוס ומשתמש עם המספר הסידורי שיש לך.

זה עבד ועובד לי בכל המחשבים הניידים שהיו ו/או יש לי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים