עבור לתוכן

האם הכרטיסים האלה גרועים או לא?

Featured Replies

פורסם

בזאפ אפשר לראות ש Gigabyte GeForce GTX 650 GV-N650OC-4GI עולה 668 וGigabyte GeForce GT 740 GV-N740D5OC-4GI עולה 705. שניהם מוגדרים ככרטיסים של 4GB. במפרט פה באתר ל"מחשב רב תכליתי חזק" מציעים NVIDIA GeForce GTX660 2GB GDDR5 שעולה 900. כלומר, ההצעה באתר מדברת על כרטיס חלש יותר שעולה יותר...

האם הכרטיסים בזאפ מציעים עלות/תועלת מטורפת, או שהם פשוט גרועים?

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=873651

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=882804

פורסם

נסכם לך בקצרה: פשוט גרועים

.(660 שובר את שניהם ביחד . ..)

אל תסתכל על הG זיכרון, זה לא אומר הרבה אם בכלל .. .

פורסם

כמו שאמרו, זיכרון זה לא הכל.

כרטיס מסך הוא כמעט מחשב עצמאי. יש לו מעבד וזיכרון. ולמעבד של כרטיס המסך יש השפעה גדולה (אם לא מוחלטת) על הביצועים של הכרטיס.

פורסם

והיום ב689/676ש"ח יש את HD7950 3GB שגם יותר חזק מGTX660 מאחר והוא מקביל לGTX670/960 וגם עולה פחות בגלל שהוא בחיסול מלאי כרגע ומציג את יחס העלות תועלת הגבוהה ביותר כרגע.

בכל מקרה פשוט תרשום מפרט כולל דגם ספק כוח(חשוב!) ודגם מארז וכמובן תקציב ספציפי יחד עם תקציב חריגה.

פורסם
והיום ב689/676ש"ח יש את HD7950 3GB שגם יותר חזק מGTX660 מאחר והוא מקביל לGTX670/960 וגם עולה פחות בגלל שהוא בחיסול מלאי כרגע ומציג את יחס העלות תועלת הגבוהה ביותר כרגע.

וגם ענק, מתחמם וזולל חשמל. אבל למי אכפת מזה, כן? :)
פורסם

ה7950 היה משתלם כשהוא נמכר בפלונטר ב530 ש"ח. מאז הדולר עלה וזה כבר לא משתלם במיוחד כמו שQTTP ציין בגלל החום והחשמל.

פורסם

גם אם היה חם פי 2 וגדול פי 4 הייתי מעדיף אותו כי אני זונת ביצועים :party0043:

אני יודע שיש עוד כמוני אי שם בחוץ אל תתביישו להודות בכך!!

(בהנחה ומה שנאמר נכון והוא באמת יותר חזק).

נערך על-ידי OvO

פורסם

^המשפט הזה לא בדיוק מכבד את מי שכותב אותו :nixweiss:

ובנוגע למה שנכתב על חוזקו של הכרטיס, יש טבלה מצוינת באתר Tom'sHardware של כרטיסי מסך.

נערך על-ידי דובי770

פורסם

קצת הומור עצמי לא הרג אף אחד :D בייחוד שזה נכון :P

אני מאלה שמשחקים עם overlay של FPS בלי סיבה :)

ועכשיו ברצינות, יש הרבה אנשים שמה שמנחה אותם זה ביצועים נטו, לא צריכת חשמל ולא כמות חום נפלטת, ולדעתי זה לגיטימי.

נערך על-ידי OvO

פורסם

^יש גם את החלק העיקרי שמנחה הרבה מאוד אנשים והוא הכסף.

פורסם

ברור שהכסף הוא גם גורם לא פחות חשוב, כוונתי הייתה למצב היפותטי בו מוצגים שני כרטיסים באותו המחיר, אחד יעיל אנרגטית אך חלש לעומת השני שזללן אך חזק יותר.

פורסם

בעצם יש גורם נוסף שהוא הקונה עצמו אם הוא Fanboy של Nvidia זאת בעיה במיוחד שאין מספיק תקציב.

וגם ענק, מתחמם וזולל חשמל. אבל למי אכפת מזה, כן? :)
ענק? תלוי בגרסה ואם הוא נכנס בלי בעיה ויש ספק מתאים מה זה משנה.

GTX960 עולה 549ש"ח יותר לגרסת ה2GB אז עם כל הייתרונות והמחיר היקר עדיין יש פחות זיכרון או להוסיף 810ש"ח יותר לגרסת ה4GB.

ואם זה בקנייה של מחשב חדש(וגם אם לא) אפשר לעשות דברים טובים יותר עם הכסף אבל למי אכפת מזה, כן?

נערך על-ידי rony2

פורסם
בעצם יש גורם נוסף שהוא הקונה עצמו אם הוא Fanboy של Nvidia זאת בעיה במיוחד שאין מספיק תקציב.
זו אכן נקודה חשובה. אגב, לא כל העדפה היא בהכרח fanboyism. יש פיצ'רים מסוימים שקיימים רק בכרטיסים של nVidia וכאלה שיש רק בכרטיסים של AMD. למשל, עד סדרה 500 NVIDIA תמכו רק ב2 מסכים, וכיום ב4. AMD כבר מזמן תמכו ב3+, אבל רק בקונפיגורציות מסוימות. לNVIDIA יש CUDA שאין לAMD, אך לAMD יש פיצ'רים שקשורים בEyefinity, ובטח יש עוד הבדלים שלא קופצים לי לראש עכשיו.
ענק? תלוי בגרסה ואם הוא נכנס בלי בעיה ויש ספק מתאים מה זה משנה.
הוא ענק בכל גרסה, לפחות באופן יחסי לכרטיסי mid-range כמו ה960 שיש לו גרסאות קצרות וחמודות. זה לא deal-breaker כל עוד הוא נכנס במארז - זה נכון. אבל אני אישית מעדיף כרטיס מסך שלא שוקל כמו חצי מהמחשב שלי (חוסר האהבה שלי לכרטיסים ענקיים היא לא סוד :)).

GTX960 עולה 549ש"ח יותר לגרסת ה2GB אז עם כל הייתרונות והמחיר היקר עדיין יש פחות זיכרון או להוסיף 810ש"ח יותר לגרסת ה4GB.

ואם זה בקנייה של מחשב חדש(וגם אם לא) אפשר לעשות דברים טובים יותר עם הכסף אבל למי אכפת מזה, כן?

זה בהחלט סביר שבמצב שנוצר כעת בשוק בישראל, שבו מצד אחד GTX960 החדש מתומחר יקר, ומצד שני נפטרים ממלאי של 7950, יש עיוות ברור לטובת ה7950. למרות שבמרבית הבדיקות שיצא לי לראות, ה960, למרות ה2GB, היה עדיין מעט יותר מהיר מה7950, למשל פה.

זה גם נכון, שאם יש לך ספק מספיק חזק, צריכת החשמל הגבוהה יותר לא משנה. העלות זניחה יחסית. אבל צריך מראש לקנות ספק יותר חזק (זה גם פקטור בעלות, למרות שספציפית בהשוואה בין שני אלה ההבדל הוא לא שמיים וארץ), וכרטיס high-end שצורך יותר חשמל גם מייצר יותר חום ורעש (אם בצורה ישירה ואם בצורה עקיפה), ובסבירות גבוהה (אם כי זו סטטיסטיקה בלתי-רשמית) גם חי פחות זמן ביחס לכרטיס mid-range. אז כן, אני לא אוהב אותם. ואם תרצה - זו סטייה שלי. :)

פורסם

מלבד פער טכנולוגי של 3 שנים בין הכרטיסים, אולי כדאי לקחת בחשבון גם תמיכה תוכנתית עתידית.

לצורך העניין, סדרות HD 2000 / 3000 / 4000 הוזזו לסטטוס legacy לאחר 4 / 5 / 6 שנים בהתאמה מתאריך השקתם.

לך תדע אם בעוד שנה, כשימלאו 4 שנים ל-7950, לא יקרה דבר דומה עבור סדרות HD 5000 / 6000 / 7000.

מצב כזה יתבטא בתדירות נמוכה מאוד לשחרור דריבר תומך אם בכלל, וגם זה עבור תקונים קריטיים בלבד.

נערך על-ידי SyndromE

פורסם
מלבד פער טכנולוגי של 3 שנים בין הכרטיסים, אולי כדאי לקחת בחשבון גם תמיכה תוכנתית עתידית.

לצורך העניין, סדרות HD 2000 / 3000 / 4000 הוזזו לסטטוס legacy לאחר 4 / 5 / 6 שנים בהתאמה מתאריך השקתם.

לך תדע אם בעוד שנה, כשימלאו 4 שנים ל-7950, לא יקרה דבר דומה עבור סדרות HD 5000 / 6000 / 7000.

מצב כזה יתבטא בתדירות נמוכה מאוד לשחרור דריבר תומך אם בכלל, וגם זה עבור תקונים קריטיים בלבד.

זה לא יקרה ב4 השנים הקרובות בגלל שהכרטיס תומך בגרסת הקיקרייט-איקס העדכנית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים