עבור לתוכן

מהירות כתיבה וקריאה

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת באיזה מערך דיסקים מהירות הכתיבה מהירה יותר, וכן מהירות הקריאה ?

1. מערך של 2 דיסקים ב raid0

2. מערך של 4 דיסקים ב raid5

תודה

פורסם

מערך של 2 דיסקים ב raid 0 - תקבל בקירוב 150-200% בקריאה ובכתיבה יחסית לדיסק בודד

מערך של 4 דיסקים ב raid 5 - שאלה הרבה יותר קשה, מאוד לתוי בבקר, במקרה הכי טוב מהירות תהייה 250-300%, ריאלית הרבה פחות מזה.

פורסם

רייד 5 מיועד לשרידות ולא למהירות.

הכתיבה ברייד 5 איטית מאד.

פורסם
  • מחבר

תקנו אותי אם אני טועה (אני מסיק מתשובתכם,ומקריאה נוספת ברשת).

1. לפי מה שאני מבין, הקריאה ממערך raid5 עם 4 דיסקים צריכה להיות בערך פי 1.5 מקריאה ממערך raid0 עם 2 דיסקים (הדיסק שמחזיק את הזוגיות מיותר בשלב הקריאה, ולכן 3 דיסקים ב raid5 משתתפים בקריאה לעומת 2 הדיסקים ב raid0

2. שלב הכתיבת ב raid5 הינו כתיבת במקביל ל 3 דיסקים, ואז מתבצע חישוב וכתיבה לדיסק 4 .

בהנחה שמדובר ב NAS של QNAP מדגם 420 או 431 ,בהתחשב בבקר שיש שם, מה יהיה יחס הכתיבה בין ה raid0 עם 2 דיסקים, ל raid5 עם 4 דיסקים (להערכתם כמובן)?

אני כמובן יוצא מנקודת ההנחה שמהירות הקריאה בכל מקרה מהירה יותר בתצורת raid5 שהוזכרה.

פורסם

כתיבה חלקית של סטריפ ברייד 5 מחייבת קריאה של כל הדיסקים, חישוב מחדש של ה"זוגיות"

וכתיבתה מחדש על הכנן שלה.

וזה לוקח הרבה זמן.

פורסם
  • מחבר

כלומר למי שמחפש מהירות כתיבה וקריאה (בלי להתייחס לשרידות) , raid0 עם 2 דיסקים יתן תוצאות עדיפות ?

פורסם

נכון מאד.

פורסם

כשמדובר ב-NAS אתה מוגבל ע"י הרשת גיגה - בכל מקרה לא תקבל מעל 110 מגה לשנייה, אלה אם תעשה TEAMING על כמה פורטי רשת - אופצייה קיימת ב-NAS ים יקרים.

כשמדובר ב-NAS מודרני, לרוב תקבל מהירות דומה גם ב- RAID0 וגם בRAID5 וגם ב-JBOD.

פורסם
  • מחבר

האם ב NAS שנתתי, המגבלה ממילא תהיה ברשת, כלומר 2 הקונפיגורציות יתנו מהירויות זהות בכתיבה וקריאה ?

פורסם

נתת 2 דגמים.

באיזה דגם בדיוק מדובר ?

באילו דיסקים מדובר ?

פורסם
  • מחבר

אנסה להיות יותר מדוייק.

בקונפיגורציה של raid5 עם 4 דיסקים, אז מדובר ב NAS מדגם QNAP 431

בקונפיגורציה של raid0 עם 2 דיסקים, אז מדובר ב NAS מדגם QNAP 231

בשני המקרים מדובר בדיסקים של WD מהסידרה האדומה בגודל 3TB

גם דיסקים של Seagate באים בחשבון (מסדרה שמתאימה ל NAS) בהנחה שהביצועים שלהם יותר טובים והם יותר אמינים.

פורסם

הדיסקים האדומים של ווסטרן מומלצים בחום לשימוש ב nas

לפי הביקורות תקבל עבור 431 עם raid5 מהירות קריאה עד 100 מגה וכתיבה עד 80, שזה לא רע.....

אני מניח שעבור 2 דיסקים בraid0 תקבל 100/100

אבל קח בחשבון שב raid0 אם אחד הדיסקים יילך כל המידע הולך.

פורסם
  • מחבר

שרידות פחות מעניינת אותי (כל החומר ממילא נמצא על שרת אחר).

אני צריך אמצעי שיהיה דולק 24/7

שיהיה אפשר להעביר אליו וממנו data במהירות גבוהה

ושיהיה אפשר להזרים באמצעותו מדיה למספר מקורות בו זמנית (לפחות 2)

לדרישות שלי נראה לי שדגם 231 עם 2 דיסקים בתצורה raid0 , יתן פתרון טוב וזול יחסית.

אני צודק או שיש המלצה אחרת ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים