עבור לתוכן

1440p או 1080p? רזולוציה גבוהה יותר או הגדרות גרפיות?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר
אתה יודע למה המחשבה הזו הזויה? מכיוון שבפחות כסף יש מסך 4K שהוא 3840X2160

יש לך 2 אופציות:

לרכוש מסך 1080P איכותי כמו U2414H ב1400 שקל ומחשב טוב ב5.5 אלף עם i5+GTX970 = סך הכל 7 אלף שקל

לרכוש מסך 4K ב3 אלף ומחשב עם i7 ומערך של 2 כרטיסי מסך ב9 אלף שקל עם מערך של 290X או GTX980 או הכרטיס החדש שAMD תוציא (מערך של 970 יהיה בעייתי בגלל בעיית הזיכרון) סך הכל 12 אלף שקל

המ, לא חשבתי על 4k כי, אחד, לא ידעתי שאפשר למצוא באותו מחיר (מפתיע), ושניים כי אני מבין שהוא יהיה מאוד תובעני ואאלץ להוריד משמעותית את ההגדרות לעומת מסך 1440 עם הכרטיסים שיש היום.

• תגובות 30
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לדעתי בנקודת זמן היום 4k זה מיותר צריך 2 כרטיסים חזקים ומעבד חזק מאוד לfps נורמלי, 1080p זה גבולי מדי מלמטה האופציה הסבירה זה 1440p, אם אתה עוד לא קונה תחכה לראות מה amd יוציאו מהקנה, אל תשכח וזה בהסתייגות כי אולי זה לא נראה טוב תמיד ניתן להוריד את הרזולוציה שאתה משחק, לגבי הפחות כסף של ה4k יש גם 1440p בפחות כסף מהמסך שהוזכר.

נערך על-ידי none77

פורסם

אני מעדיף רזולוציה גבוהה על פני הגדרות. זה פשוט נראה יותר טוב.

וכן, כרטיס מסך משדרגים, מסך פחות

פורסם

אני גם הייתי בדיוק באותה התלבטות עד שsyndrome עשה לי סדר.. היום כשאני משחק gta v על 970 אנ חי מוריד פילטרים, ואולטרה כדי לקבל fps גבוה, וזה לפנן שהגענו לwicher 3 וarkham Knight... העדפתי ללכת על מסך 1080p 144hz כדי לתת לכרטיס שלי יתרון כח עיבוד, ולא להגיע למצב שמראש אני יודע שהמקסימום fps שאקבל זה 50 במקרה הטוב על רזולוציית 1440p. בשביל לשחק ברזולוציה הזאת אני ממתין לדור הבא של הכרטיסים, או לדור שאחריו. חושב שעדיף תמיד לתת לכרטיס חיים קלים

פורסם

1440p gtx970

50 זה עם AA בלי AA אתה עובר בקלות, השאלה אם רואים טוב.

עוד שאלה שיכולה להכריע לדעתי איך רואים במסך 1440p שמשחקים על 1080p כי אם אין בעיה

אפשר להוריד רזולוציה, זה גם מאוד תלוי בגודל מסך כמו שאמרו.

נערך על-ידי none77

פורסם

אחי זה בטוח אל תעשה... אם קנית מסך 1440 אל תוריד רזולוציה. ועל 970 צריך להוריד יותר מפילטרים

פורסם

הרעיון הוא כזה, המשוער לפי בנצ'ים שראיתי בלי פילטרים או פילטר x2 ניתן לקבל מעל 60 פ"ש, ורק במידה ויש משהו לא שחיק מורידים רזולוציה, ככה במידה ורואים טוב בהורדת רזולוציה בהנחה שזה לא יהיה ברוב המשחקים אתה במצב win win. בלי קשר אולי הכרטיס של amd יפתיע במחיר, אנחנו די טוחנים מים עד שלא ידוע גודל המסך.

נערך על-ידי none77

פורסם

אם מישהו מגיע למצב שבו AA פוגע לו בFPS בצורה שמשפיעה על החלקות, ובכל זאת הוא מתעקש להשתמש בAA ומשדרג כרטיס מסך או מוריד רזולוציה (אולי משנמך מסך) בשביל זה, אז הוא אידיוט. AA זה בערך הדבר הכי מיותר שיש, בטח ברזולוציות כאלה גבוהות.

אם כבר הולכים על 1080P כדי להקל על הכרטיס, מה ההגיון ללכת דווקא על 144HZ? אם הכרטיס לא סוחב 1440P ב60HZ, הוא לא יסחוב 1080P ב120HZ.

פורסם

1+

למעשה רזולוציה גבוהה זה סוג טוב יותר של AA מאשר שימוש בפילטר וב-over sampling

פורסם

כדאי בכלל להחליף מסך בן 7 שנים (SAMSUNG T220 ) למסך חדש יותר שהוא 1080p?

פורסם
אם מישהו מגיע למצב שבו AA פוגע לו בFPS בצורה שמשפיעה על החלקות, ובכל זאת הוא מתעקש להשתמש בAA ומשדרג כרטיס מסך או מוריד רזולוציה (אולי משנמך מסך) בשביל זה, אז הוא אידיוט. AA זה בערך הדבר הכי מיותר שיש, בטח ברזולוציות כאלה גבוהות.

אם כבר הולכים על 1080P כדי להקל על הכרטיס, מה ההגיון ללכת דווקא על 144HZ? אם הכרטיס לא סוחב 1440P ב60HZ, הוא לא יסחוב 1080P ב120HZ.

צודק 100%, אבל במקרה של 970 ואולי גם 980 הם נמצאים בדיוק בתפר. מתמודדים יפה עם 1080, אבל גבוליים עם 1440... בדיוק כמו שאתה אומר, אני מוריד פילטרים כדי לתת למסך שלי יכולת לנצל טוב 144hz. אם אתה הולך על 1440 עם כרטיס בודד יש לך פחות יכולת תמרון עם ההגדרות, אלא אם אתה מוריד רזולוציה של מסך...

פורסם

מה זה "מתמודדים יפה עם 1080P אבל גבוליים עם 1440P"?

אין כזה דבר "מתמודד יפה עם 1080P 144HZ אבל גבולי עם 1440P 60HZ". פשוט אין. אם יש איזו קומבינציה של הגדרות שגורמת לכרטיס לתת 144FPS ב1080P, אז הוא ייתן בלי שום בעיה 60FPS ב1440P. אז השאלה היא - מה יותר חשוב לך? רזולוציה גבוהה מFHD או קצב פריימים גבוה מ60? ואם לא חשוב לך קצב פריימים גבוה מ60, מה המשמעות של "לנצל 144HZ"?

פורסם

שוב צודק, אני כנראה לא הסברתי את עצמי טוב.. אני ספציפית מעדיף לקבל fps גבוה.. ולכן אמתין לפני שאקנה מסך 1440p או 4k עד שיצא כרטיס שייתן fps גבוה במחיר סביר לכרטיס high end.

אני אישית כך מעדיף.

פורסם

ממה שידוע כרגע הTITAN X מסוגל להוציא רק 30FPS בהגדרות גבוהות ב4K, הכרטיס של AMD לא הולך להיות חזק יותר ממנו.

פורסם

כנראה צריך להמתין איזה דור או שניים של כרטיסים כדי לקבל 60 fps על 4k

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים