עבור לתוכן

1440p או 1080p? רזולוציה גבוהה יותר או הגדרות גרפיות?

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.

סורי או יש דיון מרוכז על זה איפשהו - אני לא ראיתי.

בשבועות (או חודשים, אם יש ל סבלנות לחכות עד Computex לראות מה AMD שולפים) אני מתכנן קניית מחשב. אני אפתח על זה דיון בפורום מפרטים כשאני אהיה לפני קנייה, אבל לבנתיים אני סתם סקרן לגבי מסכים, כי אני אצטרך אחד. ספציפית 1440 מול 1080 והשיקולים השונים.

אני מוכן להשקעה כספית מאוד גבוהה (מעל 10,000), וכנראה שארצה גם GTX 980, כך שזה יהיה מחשב שכן יוכל להתמודד עם מסך 1440 לפחות עם משחקים עכשוויים. מה שאני תוהה לגביו הוא הטווח הארוך. לפי מה שאני מבין, עם 1440 אני אאלץ להוריד הגדרות גרפיות של משחקים מוקדם יותר מאשר לו היה לי 1080 במקום. עם 1080 אני אוכל למשוך יותר זמן עם הגדרות גבוהות יותר במשחקים, אז תקנו אותו אם אני טועה - זה מגיע לבחירה בין רזולוציה גבוהה יותר להגדרות גרפיות גבוהות יותר, נכון?

אני אשמח לשמוע מה אנשים חושבים על הבחירה הזו והשיקולים (אם בכלל הבנתי נכון מה עומד על הפרק). המחשבה על 1440 מפתה, וכשמדובר במשחק עם ההגדרות המקסימליות שרץ חלק על שני המסכים אז ברור שהמסך עם יותר פיקסלים עדיף. ככה שלגבי כל משחקי העבר יהיה יותר נחמד עם 1440. אבל מנגד אני גם חושב על עוד שנה-שנתיים בו יהיה משחק שאצטרך להפחית בו הגדרות עם 1440, אבל פחות עם 1080, ושם אני מתקשה לדמיין אם רזולוציה גבוהה יותר תהיה יותר נחמדה מהגדרות גבוהות יותר, או להפך. ומצד שלישי, אני מקבל תחושה שנוטים להחליף כרטיסי מסך יותר ממסכים, כך שלטווח הארוך מסך 1440 עדיף לי?

בלגן. הרבה שיקולים שאני לא מצליח לעטוף את הראש סביבם, אז אשמח לפרספקטיבה של בעלי הנסיון.

• תגובות 30
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לשחק על 1440 זה מדהים

פורסם
  • מחבר
לשחק על 1440 זה מדהים

אין לי ספק. אבל מה לגבי בעוד שנה וחצי / שנתיים, כשתיאלץ להוריד הגדרות גרפיות ב-1440 לעומת 1080 שתוכל לשמור עליהן גבוהות יותר? זה מה שמדאיג אותי בקניית 1440.

יש גם עוד שיקול אני מניח והוא העניין של תקציב מוגבל - אבל פה באמת נדרש מישהו שמכיר את המסכים בשוק הישראלי, שלא כמוני. מה שאני מדמיין זה שאם אני הולך על 1080 אני אוכל לקנות משהו ברף הגבוה יותר בקרב מסכי 1080, לעומת אם אני הולך על 1440, אז אצטרך לקנות אחד יחסית פשוט? (זה כמובן לא משנה אם גם ה-1440 הכי פשוט יותר טוב ויהי מה מה-1080 הכי מתקדם, אבל זה אתם יודעים, לא אני).

פורסם

תלוי באיזה גודל מסך אתה רוצה אם 27 אינצ רק 1440p

1080p נראה על הפנים בגודל הזה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עוד בעניין הזה. שאלה כללית אחת, בקשה ספציפית אחת.

השאלה הכללית - נראה לכם שאפשר באופן כללי להגיד שעדיף מסך 1440 פחות טוב (בהיבט של מסכי 1440) על פני מסך 1080 איכותי?

והבקשה הספציפית - מישהו יכול לקשר אותי לדף שמציג אילו מסכי 1440 ו-1080 נמכרים באזור ירושלים או המרכז? בקשה קצת אינפנטילית אני מניח, אבל אני עדיין לא מתמצא באתרי חומרה, בטח שלא בחנויות ישראליות שמציעות משהו. אני מניח שהדילמה שלי תהיה יותר קלה לפתרון כשאראה באמת מה אפשר להשיג כאן בארץ ובאיזה מחיר, במקום להסתמך על אתרים באנגלית. או אפילו המלצות ספציפיות על מסכים במקום רשימה.

נערך על-ידי eliharel

פורסם
השאלה הכללית - נראה לכם שאפשר באופן כללי להגיד שעדיף מסך 1440 פחות טוב (בהיבט של מסכי 1440) על פני מסך 1080 איכותי?
באופן כללי - לא הייתי אומר את זה. זה תלוי בכמה גורמים: במה מתבטאים הבדלי האיכות בין המסכים, מה השימושים של המסך (לחלק מהשימושים, למשל צפייה בסרטים/טלוויזיה, 1440P זה בזבוז כי ממילא כמעט כל התוכן הוא 1080P ומטה), ומה הפרשי המחירים.
והבקשה הספציפית - מישהו יכול לקשר אותי לדף שמציג אילו מסכי 1440 ו-1080 נמכרים באזור ירושלים או המרכז?
לאייבורי ולKSP יש סניפים בכל מקום ומבחר די גדול. אתה יכול גם לבדוק באתרי השוואות מחירים כמו RET וZAP. בד"כ הייתי ממליץ להימנע מKSP בגלל השירות הגרוע שלהם, אבל במקרה של מסכים זה לא משנה כי ממילא מסכים מקבלים שירות מהיבואנים / נציגי היצרנים, וKSP לא צד בעניין.
פורסם
  • מחבר
באופן כללי - לא הייתי אומר את זה. זה תלוי בכמה גורמים: במה מתבטאים הבדלי האיכות בין המסכים, מה השימושים של המסך (לחלק מהשימושים, למשל צפייה בסרטים/טלוויזיה, 1440P זה בזבוז כי ממילא כמעט כל התוכן הוא 1080P ומטה), ומה הפרשי המחירים.

לא יודע אם זה ישנה את התשובה - אבל השימוש העיקרי זה גיימינג, והרבה ממנו.

ותודה, אני אבדוק את האתרים.

פורסם

כל הדיון בנושא הזה חסר היגיון אם לא ברור מה גודל המסך

תלוי באיזה גודל מסך אתה רוצה אם 27 אינצ רק 1440p

1080p נראה על הפנים בגודל הזה.

בדיוק כמו שהוא כתב.

פורסם
  • מחבר

לאט לאט מתקרב ליום הקנייה אז אני מתחיל קצת למקד את הדיון לדברים קונקרטיים.

מה לגבי המסך הזה?

Dell U2715H ‏27

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891745

תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני תחת הרושם שאם אני קונה היום ערכת מחשב מלאה, אז מסך הוא מהרכיבים שארצה שיחזיקו הכי הרבה זמן, נכון? לטווח הארוך, אם אני קונה מסך 1440 ובהמשך הדרך אשדרג כרטיס מסך אני ארוויח יותר מאשר אם אקנה מסך 1080?

פורסם

אני בדיוק באותה דילמה, אני מת לשדרג את המסך הזקן שלי בן 7 שנים במיוחד עכשיו כש WITHCER 3 יוצא בקרוב, אבל לא יודע אם כדאי להשקיע ב 1440p או להישאר על 1080p.

יש לי מחשב חזק (GTX970 ו CORE i7 4790k) שיכול להתמודד עם 1440p אבל הבעיה זה הכסף לקניית המסך, אני יודע שאם אני יתפשר אני יצטער על זה.

פורסם
  • מחבר

או, הזכרת לי Darkone - אם אני בסוף הולך על 1440, כרטיס 970 יספיק או שתהיה עדיפות ל-980 בגלל עניין הזיכרון? כי אם זה 980 + 1440 אני מסתכל פה על ערכת מחשב באזור 12,000, וזה קצת... מדכא.

פורסם

אני חושב שה 970 יספיק, אולי לא כול משחק ירוץ במקסימום אבל למה שקיים הוא יספיק.

תמיד עדיף כמה שיותר טוב עם אתה יכול להרשות לעצמך כמובן.

חשבתי להתפשר על מסך קוריאני אבל לצערי זה בעיה לשלם סכום כזה בתשלום אחד וגם יש את עניין האחריות.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל אני תחת הרושם שאם אני קונה היום ערכת מחשב מלאה, אז מסך הוא מהרכיבים שארצה שיחזיקו הכי הרבה זמן, נכון? לטווח הארוך, אם אני קונה מסך 1440 ובהמשך הדרך אשדרג כרטיס מסך אני ארוויח יותר מאשר אם אקנה מסך 1080?

לדעתי כן.

אני עדיין משתמש במסך האיכותי שקניתי לפני כ 7 שנים. ואני נהנה ממנו למרות שכרטיס המסך שנקנה איתו עדיין עובד אבל הוא לא יריץ שום משחק מודרני.

פורסם
לאט לאט מתקרב ליום הקנייה אז אני מתחיל קצת למקד את הדיון לדברים קונקרטיים.

מה לגבי המסך הזה?

Dell U2715H ‏27

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=891745

אתה יודע למה המחשבה הזו הזויה? מכיוון שבפחות כסף יש מסך 4K שהוא 3840X2160

יש לך 2 אופציות:

לרכוש מסך 1080P איכותי כמו U2414H ב1400 שקל ומחשב טוב ב5.5 אלף עם i5+GTX970 = סך הכל 7 אלף שקל

לרכוש מסך 4K ב3 אלף ומחשב עם i7 ומערך של 2 כרטיסי מסך ב9 אלף שקל עם מערך של 290X או GTX980 או הכרטיס החדש שAMD תוציא (מערך של 970 יהיה בעייתי בגלל בעיית הזיכרון) סך הכל 12 אלף שקל

נערך על-ידי iSolt

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים