עבור לתוכן

פיתרון גיבוי אופטימלי למשתמש הבייתי בעלות של כ 2000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אחרי שבפוסט הקודם http://hwzone.co.il/community/threads/559808-%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%94-%D7%A9%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-%D7%97%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%A1-%D7%A2%D7%9C-2-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9A-%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%93-1-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%94-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A9%D7%9C-%D7%9E%D7%A2%D7%9A-%D7%9B%D7%96%D7%94התברר שהקמת מערכי רייד מיקצועים בתצורת רייד 5 , אינם מתאימים מבחינת העלויות למשתמש הבייתי ,נשארו 2 אופציות

אופצייה ראשונה היא שימוש בשני דיסקים חיצוניים בעלות כוללת של כ 1500 שקל .

אופצייה שנייה היא הקמת מערך רייד 1 בעזרת 2 דיסקים קשיחים ומגירה פשוטה עם בקר מובנה בעלות של כ 2000 ש"ח.

מהו הפיתרון הטוב ביותר לדעתכם בהנחה שהפרש של 500 שקל , אינו משחק תפקיד בהחלטה ?

נערך על-ידי ASI89

פורסם

תרשה לי להציע פתרון אחר: גיבוי בענן. dropbo, לדוגמא יעלה לך $15 לחודש, שזה 60 שקל לחודש או 720 שקל לשנה לכמות מידע בלתי מוגבלת. היתרון הוא שהמידע נגיש לך מכל מקום.

בנוסף תקנה דיסק חיצוני של 2TB ותגבה עליו.

NAS או RAID אינם אמצעי לגיבוי!!!!! תזכור את זה טוב טוב. גם RAID 5 אינו מערך גיבוי טוב, כי קרו מקרים בהם דיסק אחד קרס ובנסיון לשחזר את מערך ה-RAID התגלה כי דיסק נוסף פגום, ובלתי אפשרי לשחזר. על כן, במערכי RAID עדיף RAID 6. חיסרון נוסף של NAS או כל גיבוי חיצוני אצלך בבית, הוא שבמקרה של שריפה או תקלת חשמל רצינית הכל הולך, גם המחשב וגם אמצעי הגיבוי, ונותרת עם כלום.

NAS ו-RAID מיועדים להגדיל את כמות האחסון והגישה אליו ממספר מקורות בו"ז ולא כאמצעי גיבוי.

לי אישית יש RAID, גיבוי חיצוני וגיבוי בענן. המלצתי, ותר על ה-RAID, בצע גיבוי על ענן ואם אתה רוצה גיבוי חיצוני, שלא יהיה כל הזמן זמין ופעיל, אלא ממש ישמש לגיבוי תקנה דיסק פנימי בעל נפח של 2TB, 4TB או 6TB ותגבה עליו באמצעות מתקן לדיסקים. למה דיסק פנימי אתה שואל? כי האם בד"כ יותר אמינים מכל דיסק חיצוני שתמצא.

מקווה שעזרתי.

פורסם

crashplan

5$ לחודש

פורסם

אני אישית משתמש בNAS, נכון זה לא "מיועד" לגיבוי, אבל בשילוב של RAID 1 שני כונני 3TB, ופלגאין של DROPBOX הוא מעניק לי את כל הפתרונות שאני זקוק להם.

ואני מבין את הרצון בגיבוי של כונן פעם בכמה זמן ואז להכניס לארון, אבל עוד לא יצא לי (אני חי בערך 30 שנה :P) שמערך RAID 1 קרס בצורה שלא יכולתי לשחזר שום כונן.

גם גיבוי בענן זה לא תמיד חסין (קרה לעיתים די רחוקות) שבגלל תקלה חלק מהדברים נמחקו וכמובן עניין האבטחה, הכל שאלה של כמה סיכון אתה מוכן לקחת ומה היכולות גיבוי.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התגובות . רציתי לשאול לדעתכם לגביי אופציית גיבוי נוספת שמתאימה בעיקר לקבצים חשובים במיוחד ובנפח לא גדול .הכוונה לצורבי BR, שמחירם כיום שווה לכל נפש -300 ש"ח וגם המדיות בנפחים של 25 ,50 גיגה זולות למדיי ועולות שקלים בודדים .נכון שהם לכאורה פגיעים לשריטות , אבל אם ניזהרים , שומרים אותם בקופסאות המקוריות , בתנאים אופטימליים כמו בתוך ארון ועושים מספר עותקים נוספים בעלות זניחה של כמה שקלים , אפשר להיות רגועים , נכון ?יתרון נוסף של שיטת גיבוי זאת הוא שהמדיות אינן פגיעות לנפילות (כמובן ,כל עוד שומרים אותם _ בקופסאות המקוריות שלהן)ואינן מושפעות בכלל משדות מגנטיים חזקים כמו אלו שיוצרים רמקולים של מערכות קולנוע ביתיות .

נערך על-ידי ASI89

פורסם

כמה הערות:

1. לא ציינת כמה נפח אתה צריך לגיבוי?

2. גיבוי למדיה אופטית תמיד פחות מוצלח מכיוון שהוא לא מתבצע באופן אוטומטי עקבי, הוא דורש מהמגבה לזכור לבצע את הגיבוי.

3. אם אין לך בעיה להזמין מחו"ל אז יש את ה-ReadyNAS 104 של Netgear שיוצא סביב 1400-1500 להזמין מאמזון (כולל משלוח מיסים). מדובר בשרת 4 מפרצים חביב למדי. לי יש את הדגם שקדם לו ה-NV+ v2. מכשיר אמין מאוד, עם מערכת הפעלה יציבה. תצטרך להוסיף דיסקים אבל לא חייבים למלא אותו מהרגע הראשון. אפשר להתחיל עם דיסק יחיד ולהוסיף דיסקים בעתיד, ע"פ התקציב שלך. מערכת ההפעלה יודעת לעבור לבד מרייד 1 ל-5 לפי כמות הדיסקים שיש בפנים.

4. אפשרות אחרת, שדורשת מעט ידע והתעסקות, היא לרכוש את המיקרו שרת של HP ולהתקין עליו מערכת הפעלה כדוגמת FreeNAS או unraid (יש עוד). גם כאן מדובר במכשיר עם מקום ל-4 דיסקים.

5. אם יש לך (או לחבר/קרוב משפחה/וכד') מחשב ישן. להשתמש בו. שוב, בעזרת מערכות ההפעלה שהוזכרו בסעיף הקודם.

פורסם
  • מחבר

1. באזור ה - 4 טרה , מתוך זה כמה מאות גיגה שאני מחשיב אותם כקריטיים

2. גיבוי למדיה אופטית רק עבור אותו מידע "קריטי " וזאת בנוסף לגיבוי "מגנטי" .

.3 אין לי בעיה להזמין מחו"ל,אולם ה-ReadyNAS של Netgear יחד עם 2 דיסקים כמו wd red edition 4tera , זה כבר סיפור של מעל ל 3500 שקל .

4. רכישה של שרת hp והתקנה של מערכת הפעלה כדוגמת FreeNAS או unraid נישמע לי כמו עניין שגדול עליי בכמה מספרים , יש לי ניסיון רק עם מערכות הפעלה מבוססות dos , windows.

5. אכן יש לי מחשב ישן ויש עליו אפילו בקר רייד מובנה בלוח האם , אולם עד כמה שהבנתי הבקרי הרייד הללו הם בעיקר גימיק שיווקי , הם אינם בקרי רייד חומרתיים והם לא ממש עושים את העבודה ולא ממש ניתן לסמוך עליהם . מלבד זאת ,יש לי ספק גדול שמערכת הפעלה כמו freenas או unraid תכיל את הדריברים למחשב בן כמה שנים טובות .אם כבר אז למה לא להשתמש במערכת ההפעלה המקורית של windows שבאה עם המחשב , הרי כל עניין הרייד נישלט ומוגדר על ידי הביוס ?

נערך על-ידי ASI89

פורסם

2. גיבוי במגוון סוגי מדיה זה תמיד רעיון טוב, במיוחד אם משלבים גם הוצאה של החומר מאותו אתר (שמירה אצל חברים, בני משפחה, בעבודה, כל רעיון דומה).

3. באמזון בריטניה ה-readynas עם 3 דיסקים WD 2TB RED יוצא 2600 ש"ח, כולל מיסים ומשלוח.

4. התקנה של FreeNAS קלה למדי וישנם לא מעט מדריכים באינטרנט, כולל בעברית. אתה יכול לעשות נסיונות על המחשב הישן.

5. עדיף רייד בתוכנה כי כך , במקרה של כשל טכני בחומרה, תוכל להתקין את המערכת על מחשב אחר מבלי לאבד מידע. במקרה של בקר חומרה תצטרך למצוא בקר מאותו סוג בשביל לחלץ את החומר.

פורסם
  • מחבר

2. העלת נקודה חשובה . מה דעתך על אותן כספות המיתיימרות לתת הגנה לתכולה גם מפני אש ? לי יש כספת מברזל . חשבתי אולי אני יכול להוסיף לה בידוד פנימי כנגד החום שעלול להתפתח בתנאי שריפה ביתית . מה לכאורה יותר עמיד בסצנריו כזה של שריפה , מדייה אופטית או מגנטית (בכספת עם בידוד נגד חום )?

3. ה-readynas עם 3 דיסקים WD 2TB RED יוצא 2600 ש"ח שזה ב 600 שקל מהתקציב שעומד לרשותי . גם אם אני אגרד את ההפרש לא ברור לי מה הנפח הסופי במערך רייד עם דגש על יתירות ושרידות ?

4.לגביי התקנה של ,FreeNAS .

תודה על עצתך , אני אנסה לבדוק את הנושא אולם כמה כל דבר חדש , יש צורך להשקיע זמן וטירחה , שאין לי יותר מדיי לצערי

.5. לא ברור לי המשפט שאמרת - ציטוט : "עדיף רייד בתוכנה כי כך , במקרה של כשל טכני בחומרה, תוכל להתקין את המערכת על מחשב אחר מבלי לאבד מידע. במקרה של בקר חומרה תצטרך למצוא בקר מאותו סוג בשביל לחלץ את החומר."אני לתומי חשבתי שמערך עם דגש על יתירות כמו רייד 1 , בעצם מה שהבקר עושה זה בעצם לדאוג לשיכפול בזמן אמיתי , כל העת של המידע בין שני הדיסקים,כך שהם יהיו תמונת ראי ,האחד של השני .אם כך הוא אכן הדבר , אז בעצם אין חשיבות מבחינת השרידות אם הבקר הוא חומרתי או תוכנתי , מפני שגם אם דיסק אחד הלך , אז אפשר בכל מקרה לקחת את אותו דיסק ששרד , לחברו ישירות למחשב אחר ואז להעתיק את תוכנו ללא כל קושי.כמובן שאם בונים מערך רייד אפס עם דגש על ביצועים , אפשר להגיד שלום ולא להתראות למידע .

נערך על-ידי ASI89

פורסם

3. הנפח הסופי, ברייד 5, יהיה כמו זה שבמערך של שני דיסקים של 4TB ברייד 1. היתרון הוא שאתה מפסיד פחות נפח - רק 2TB ולא 4TB ובגלל הפער בעלות הדיסקים אתה חוסך לא מעט כסף

5. אני לא מומחה בתחום אבל ממה שאני יודע דיסקים במערכי רייד לא ניתנים לקריאה מחוץ למערך. מה שזה אומר הוא שכל זמן שהדיסק/ים מחוברים לבקר שמנהל אותם המערך ימשיך לתפקד אבל במקרה של כשל בבקר עצמו, ולא באחד הדיסקים, תהיה בעיה לקרוא את המידע מהדיסקים עצמם. כמו שאמרתי, אני לא מומחה ויתכן ובמקרה של רייד 1 זה אפשרי (אולי מישהו אחר שקורא את השרשור הזה ידע לתת מידע טוב יותר) .

לגבי המחשב הישן בבית. כמובן שאין בעיה לעשות בו שימוש ע"י התקנת Windows והוספת דיסקים לקבלת הנפח הרצוי. זה פתרון הגיוני בתקציב המצומצם שיש לך ביחס לנפח האיחסון שאתה רוצה ולדרישה למערך רייד.

אני יוצא מנקודת הנחה שאתה לא מתייחס למערך רייד כתחליף לגיבוי, זאת אומרת שיהיה לך עותק נוסף של הנתונים גם במקום אחר. במקרה כזה אתה אפילו לא חייב להפעיל שום רייד. פשוט הוסף דיסקים למחשב הישן, הגדר שיתוף למחשבים אחרים ברשת הביתית ושלך לשם עותק של מה שאתה רוצה.

זה הפתרון הזול ביותר שתמצא, לדעתי - העלות היא של הדיסקים בלבד.

פורסם
  • מחבר

המסקנות :

דיסק חיצוני 4 טרה לשם גיבוי מזדמן על בסיס שבועי . כאשר הוא יהיה מנותק רוב הזמן ויאוחסן בכספת עם בידוד נגד אש .

בנוסף מערך רייד 1 של 2 דיסקים קשיחים ,שיתבסס על בקר הרייד המובנה בלוח האם של מחשב ישן . ישמש לגיבוי שוטף.

הערה :הדיסק החיצוני וגם אותו מחשב ישן יחוברו דרך ups , כדי למנוע מצב של קפיצת מתח "שתטגן " אותם.

לקבצים רגישים במיוחד יתבצע גם גיבוי למדייה אופטית של BR

נשארה פתוחה השאלה :

היה ובקר הרייד על אותו לוח אם ישן ילך לעולמו , האם שני הדיסקים (שהם כאמור ,מראה של האחד של השני ) יהיו עדיין קריאים בחיבורם למחשב אחר באמצעות כבל sata פשוט?

מבחינת החומרה , אלו דיסקים חיצוניים ופנימיים ,מצטיינים בעיקר בעניין האמינות ?

אלו צורבי BR, ומדיות אופטיות ניחשבות כאיכויות במיוחד ?

נערך על-ידי ASI89

פורסם

דיסקים br, יש להם גם ל1000 שנה.

מצריך צורב מיוחד (1000 שנה), הרגיל מספיק:smiley1: ל200

http://www.mam-a-store.com/bluray.html

http://www.mam-a-store.com/m1yeme.html

לגבי דיסקים רגילים תחפש דיסקים שמיועדים לnas או ל24/7

הכי חשוב וזה למעשה הדוקטרינת גיבוי של כל חברות הגיבוי זה לוודא שיש לך את החומר תמיד בכמה מקומות (לא מתכוון לרייד) משתמש ביתי לפחות 2.

יש פה תשובה של מישהו מאינטל.

https://communities.intel.com/message/153125

הכי פשוט לעשות רייד לחבר למחשב אחר ולבדוק.

כל מיני המלצות

http://wiki.nas4free.org/doku.php?id=documentation:setup_and_user_guide:software_raid_configuration_management

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

דווקא הלינק האחרון שהבאת , צינן את ההתלהבות מביצוע רייד כולשהוא .

הטענה שם ,היא שכל רייד שמבוסס על מערכת קבצים סטנדרטית כמו ntfs , בעצם אינו אמין וכלל לא מתאים לרייד.

מצד שני נישאלת השאלה - אם משתמשים במערכת האופטימלית zfs , האם דיסקים כאלו יהיו בכלל קריאים

אם הם יחוברו למחשב אחר שעובד על חלונות, שעובדת על מערכת הקבצים הסטנדרטית מסוג ntfs

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

ירדתי מהעניין הזה של גיבוי מבוסס רייד .

יקר מדיי , מורכב מדיי וככול הנראה גם לא ממש אמין .

הגיבוי הריאלי למשמש הבייתי ,צריך להיות מבוסס על לפחות שני דיסקים קשיחים חיצוניים בשילוב עם גיבוי

אופטי נוסף של קבצים קריטיים .

אשמח לשמוע דעות נוספות .

פורסם

לדעתי במידה וזה מעניין אותך תנסה, לא רואה פה דרמה גדולה, מראש רייד לא נועד להחליף גיבוי אלה להגדיל uptime ככה אני רואה את זה בכל אופן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים