עבור לתוכן

האם מהפכת האינטרנט בארץ החלה?

Featured Replies

פורסם

Milford Cubicle

הכל אפשרי אבל זה לא ישתנה כל עוד יש מונופול של הוט ובזק.

פעם חשבנו שזה לא אפשרי לחברות סלולאר לתת 3 גיגה ושיחות חופשיות בפחות מ100 שקל.

• תגובות 36
  • צפיות 9.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אהלן, שאלה:

שדרגתי לפני שבועיים ל-40 מגה בבזק + בזק בינ"ל וקיבלתי ראוטר חדש מבזק (דילינק 6850U).

נניח ואני עובר לאחת הספקיות שכרגע מציעות את הדיל של תשתית+ספק (אגב, מה עם בזק בינלאומי? למה היא לא מפרסמת מחירים כבר?), מה קורה עם הראוטר של בזק (משלם עליו 10 שקל כל חודש)? האם צריך להחזיר אותו לבזק ולקבל מודם/ראוטר חדש מהספקית, או שאפשר לשלם איזה "קנס" לבזק ולהישאר איתו?

פורסם

כי לבזק בינלאומי אסור לעבוד ישירות עם בזק.

ככה אני הבנתי את זה, והם עובדים על שינוי של זה.

פורסם

דווקא בדיוק הפוך, משרד התקשורת כועס עליהם שהם עדיין לא התחילו להציע את זה, והבהיר להם שזה לא לגיטימי שהם לא משתתפים כדי לא לפגוע בבזק..

אהלן, שאלה:

שדרגתי לפני שבועיים ל-40 מגה בבזק + בזק בינ"ל וקיבלתי ראוטר חדש מבזק (דילינק 6850U).

נניח ואני עובר לאחת הספקיות שכרגע מציעות את הדיל של תשתית+ספק (אגב, מה עם בזק בינלאומי? למה היא לא מפרסמת מחירים כבר?), מה קורה עם הראוטר של בזק (משלם עליו 10 שקל כל חודש)? האם צריך להחזיר אותו לבזק ולקבל מודם/ראוטר חדש מהספקית, או שאפשר לשלם איזה "קנס" לבזק ולהישאר איתו?

אני בדיוק היום דיברתי עם בזק, נשארו לי עוד 5 חודשים של "חיוב-זיכוי" של 20 שקל (0 שקל בפועל) על הראוטר. אם אני עוזב אותם אני צריך לשלם את יתרת התשלומים (רק החלק של ה"חיוב" בלי ה"זיכוי"..) כלומר לשלם בערך 120 שקל, והראוטר נשאר אצלי.

הנציגה ניסתה להפחיד אותי שאם הוא יתקלקל אז לא יהיה לי ביטוח וכו'... אבל אח"כ "גילינו ביחד" שגם אם אני נשאר בבזק אז בשביל ביטוח אני צריך לשלם אקסטרה....

אני יודע שיש בפורום אנשים שטוענים שהראוטר לא שייך ללקוח והוא משלם עליו רק "שכירות", אני לא יודע איך הם הגיעו למסקנה הזאת אבל לפחות אצלי אני יודע שזה לא המצב.

פורסם
דווקא בדיוק הפוך, משרד התקשורת כועס עליהם שהם עדיין לא התחילו להציע את זה, והבהיר להם שזה לא לגיטימי שהם לא משתתפים כדי לא לפגוע בבזק..

אני בדיוק היום דיברתי עם בזק, נשארו לי עוד 5 חודשים של "חיוב-זיכוי" של 20 שקל (0 שקל בפועל) על הראוטר. אם אני עוזב אותם אני צריך לשלם את יתרת התשלומים (רק החלק של ה"חיוב" בלי ה"זיכוי"..) כלומר לשלם בערך 120 שקל, והראוטר נשאר אצלי.

הנציגה ניסתה להפחיד אותי שאם הוא יתקלקל אז לא יהיה לי ביטוח וכו'... אבל אח"כ "גילינו ביחד" שגם אם אני נשאר בבזק אז בשביל ביטוח אני צריך לשלם אקסטרה....

אני יודע שיש בפורום אנשים שטוענים שהראוטר לא שייך ללקוח והוא משלם עליו רק "שכירות", אני לא יודע איך הם הגיעו למסקנה הזאת אבל לפחות אצלי אני יודע שזה לא המצב.

יש לי את הראוטר הישן של דילינק (2760U) שסיימתי מזמן לשלם עליו (גם כן חיוב-זיכוי של 20 שקל) ורק לפני שבועיים לקחתי את ה-6850 בגלל המעבר ל-40 מגה. הוסבר לי שהיום אין יותר חיוב-זיכוי אלא רק שכירות של 10 שקלים בחודש.

מעניין אותי אם נניח מחר אני עובר ל-018 (לא שאני רוצה), מה קורה אם הראוטר החדש שלי... צריך להחזיר לבזק? צריך לשלם קנס כדי להישאר איתו? מעניין שעדיין אין תשובות לזה.

פורסם

אז כן, אתה תצטרך להחזיר אותו. אחת מהשיטות שמדברים עליהן היא לדווח שהוא "אבד" לך ולשלם קנס נמוך יחסית. אבל זאת קצת עבירה פלילית...

פורסם

מקווה שבכל זאת תהיה אופציה חוקית להישאר עם הראוטר. אני דווקא מסתדר טוב עם המוצרים של בזק, למרות כל מה שאומרים.

ומקסימום אם לא, נחליף לראוטר אחר שהספקית תתן. אולי אפילו בזק בינ"ל (כשתתחיל עם המבצע שלה) תספק מוצרים של בזק בגלל שהיא חברת בת.

פורסם
מקווה שבכל זאת תהיה אופציה חוקית להישאר עם הראוטר. אני דווקא מסתדר טוב עם המוצרים של בזק, למרות כל מה שאומרים.

ומקסימום אם לא, נחליף לראוטר אחר שהספקית תתן. אולי אפילו בזק בינ"ל (כשתתחיל עם המבצע שלה) תספק מוצרים של בזק בגלל שהיא חברת בת.

אין שום בעיה להישאר עם הראוטר, פשוט תצטרך לשלם עליו (משהו באיזור ה-600 שקל אני חושב).

ואף אחד לא מבטיח שהספקית בכלל תיתן לך ראוטר.

פורסם

ההערכה האישית שלי היא שבב"ל תספק את הראוטר שלהם שכולל גם חיבור טלפון נייח. הסיכוי שהם ייתנו ציוד של בזק הוא אפסי, כי בזק לפחות בהתחלה תעשה כל מה שהיא יכולה כדי לטרפד את כל המהלך. לגרום לחוסר ציוד מהספקיות היא אחת הדרכים שיהיו לבזק.

לדעתי אנשים כמוני שצריכים קו חדש, נכון להיום עדיף להם לקנות ציוד ולהתחבר דרך 018 שמציעים חיבור ללא עלות דמי התקנה. זה דיי מתקזז. את הקו אפשר לנייד והציוד שלך בלי לעשות שינויים אם וכשמתניידים.

פורסם
אין שום בעיה להישאר עם הראוטר, פשוט תצטרך לשלם עליו (משהו באיזור ה-600 שקל אני חושב).

ואף אחד לא מבטיח שהספקית בכלל תיתן לך ראוטר.

האפשרות לא להחזיר את המודם/ראוטר כלולה בחוזה ההתקשרות עם בזק. הקנס במקרה הזה הוא 200 שקל - יחסית לא הרבה למוצר מושלב. סעיף 5 בעמוד 4 כאן - http://www02.bezeq.co.il/Internet/Documents/%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2%20%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99%20%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%94%20%D7%91%D7%90%D7%AA%D7%A8%20%D7%91%D7%96%D7%A7.pdf

יחד עם זאת לציוד של בזק יש חסרון - הוא ממשיך לתמוך בפרוטוקול TR-69 מול שרתי בזק שהמשמעות שלו היא שבזק יכולה לשלוט על הנתב שלך מרחוק. בנוסף, ה-SSID של ה-BEZEQ FREE גם ממשיך להיות פעיל - כלומר הנתב שלך ממשיך לחלק 5% מרוחב הפס ללקוחות בזק אחרים אבל אתה לא יכול להשתמש בשירות הזה.

פורסם

זה ממש מוזר, במקרה כזה שווה לעשות מנוי בבזק ומיד לבטל אותו - בשביל לקבל ראוטר ב-200 שקל...

לגבי החסרון שכתבת:

א. שליטה מרחוק של בזק? נניח. ממה אתה מפחד? שהאקרים של בזק יאפסו לך את הראוטר מרחוק כשיהיה להם משעמם בלילה?

ב. ה-free wifi מבוטל כל עוד לא הפעלת אותו דרך בזק. ה-ssid אולי שם אבל הוא לא פעיל.

פורסם

א. שליטה מרחוק של בזק? נניח. ממה אתה מפחד? שהאקרים של בזק יאפסו לך את הראוטר מרחוק כשיהיה להם משעמם בלילה?

זה אומר שמדי פעם הם יעדכנו ויאפסו אותו.

דבר שאולי גורם לניתוק זמני בדיוק באמצע משהו קריטי.

היית מוכן לקנות וינדוס במחיר מוזל אם מדי פעם הוא היה מעדכן ועושה איתחול מבלי לשאול אותך?

פורסם

אתה לא לקוח שלהם, הם לא יגעו לך בשום דבר.

חוץ מזה, אתה מציג את זה כמו משהו כלכך רע .... זה משהו שקורה כבר עכשיו לכל הלקוחות אז מה ההבדל?

פורסם

זה רע כשזה קורה בזמן משחק אונליין למשל.

או כשיש לך סטרייטפלש בפוקר.

באותו רגע לא איכפת לך שזה לא קרה ב100-200 שעות שלפני כן.

פורסם

לא ענית לי איך זה חיסרון של השוק הסיטונאי. הרי זה המצב כיום אצל 100% מהלקוחות של בזק כך או אחרת.

אז זה מגוחך להציג את זה בתור חיסרון של השוק הסיטונאי "לבזק עדיין תהיה גישה לראוטר שלך והיא תוכל לעדכן אותו בלי לשאול אותך" - סבבה, נגיד שזה נכון, למרות שעדיין לא הסברת לי למה שהיא תעשה את זה למי שלא לקוח שלה, אבל שוב - נגידדד שזה נכון - איך זה שונה מהמצב הקיים ושהיה קיים במשך כל העשור האחרון?

אגב, סתם ככה לפרוטוקול - אני לקוח של בזק מעל שנה ומה שאתה מתאר לא קרה לי בחיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים