עבור לתוכן

GTX970 הבדל בין חברות

Featured Replies

פורסם

החכמה היא לחסוף כסף ולקבל ביצועים, לבזבז זה הכי קל.(תקנה יקר וחדש =לרב הרבה יותר חזק).

הדעה שלי היא יותר דרך חיים ופחות אמת אבסולוטית לכולם, אפשר לאהוב חומרה ולשחק במשחקים (תחביב) המתקדמים בעולם באיכות גבוהה (ללא anti aliasing 32x csaa מספיק לי 4X).

ועדיין לא למשכן את החיים וכל זאת בעזרת מינימליזם קיצוני קצת הבנה בחומרה (אני לא מתיימר להיות מומחה) ובעיקר פשרות ועמידה בעקרון של תועלת ביחס למחיר בכל מצב.

המפרט שלי מינימליסטי ככל הניתן חלקו נקנה ביד שנייה חלקו בקניות קבוצתיות (פה באתר) וחלקו ממחשבים ישנים (זרוקים) והוא למעשה מפרט יחסית ישן ואם זאת המחשב התמודד עם כל המשחקים המודרניים בהצלחה, הדבר הבא שאני אשתדרג זה קצת יותר ראם (סה"כ ל-8 גיגה) וזאת במידה ואני אמשיך עם התחביב.

גילויי נאות: אני נוסע על סוברו 96 גרנד לאונה ידנית (לא מתכוון להחליפה,אמינה לחלוטיו ונוסעת) והפלאפון שלי הוא נוקיה (דגם קטן שנת 2001 במסלול 9.90 ש"ח בגולן טלקום עובד טוב) אבל יש לי דירה בלי משכנתא מגיל 28. (אני חסכן ברמות על או במילים אחרות קמצן ואנטי צרכן מוצהר בכל התחומים האפשריים).

אוליי אני לא האדם שהכי מתאים לייעץ לאנשים בפורום של אנשים שהם אוהבים דברים חדשניים וקניות חומרה כי המגמה שלי לנסות לחסוך על כל גרוש בכל מחיר ומצב נתון. (לפעמים גם אני קונה דברים חדשים כמו שבזמנו 2012 קניתי את ה-7970 חדש בקנייה הקבוצתית מ-TMS, הכרטיס הקודם שלי היה 4970).

לפעמים בגלל הסגנון שלי אנשים נפגעים, זאת לא המטרה שלי לעולם , רק לנסות לבטא את תפיסת עולמי ודעתי ללא פילטרים מיוחדים :)

• תגובות 56
  • צפיות 8.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^אדם שקלט שהוא חי בישראל.

פורסם

תותח! יודע להבחין בין עיקר לטפל

פורסם

חי בישראל אבל העיקר קנה לעצמו 7970 חדש ב 1800ש"ח לפני 3 שנים, ולאחרים אומר ש 970 במחיר דומה זה בזבוז :)

נערך על-ידי SyndromE

פורסם
חיתוך

כל הכבוד שיש לך דירה, אני בהחלט מקנא, אבל אני בספק אם ההבדל בין סופר מחשב יקר ובזבזני למחשב שהוא כמעט-אבל-לא-בדיוק מהווה את ההבדל ביכולת לרכישת דירה.

כל עוד בנאדם יכול להרשות את זה לעצמו, לא כולם רוצים רק "משתלם" כל הזמן, לפעמים מותר גם להתפנק ולהרגיש שקנית משהו איכותי, אפילו אם זה איכותי בעיקר על הנייר. וחוץ מזה, זה אחלה פרס ניחומים על חוסר בדירה :P

פורסם

vidoe

סחטיין על הגילוי נאות אבל חיכיתי בקוצר רוח לתגובתו של SyndromE

פורסם
  • מחבר

אוואוו

לאיזה דיון הגענו פה (אין ספק שזה הפורום מספר אחד), ממש משקף את כל האסכולה של יחס ביצועים מול מחיר, הרי כבר נאמר איכות היא בעני המתבונן וכל אחד מגדיר איכות באופן שונה...

אז אני אפרוש את מישנתי ואת כוונתי בפרסום הפוסט הנ"ל

אני מתחבר לדבריו של

vidoe בשורה תחתונה הכוונה הייתה לשדרג את המחשב למחשב טוב מאוד שיסחוב גם לתווך הרחוק ולא תהיה לו בעיה להריץ משחק כזה או אחר (ברור שלא על אולטרה במרוצת השנים)

בנוסף ברור שהמטרה היא לנסות לחסוך בכסף אין לי שום עודף מיותר (גר בישראל כמו שכתבתם)..... מה שכן אם פעם בחמש שנים (בערך) אני משדרג את המחשב אז פחות רלוונטי אם הוא יעלה 3,600 שח או 4,200 או 4,600

וזאת דרך הגב בדיוק הסיבה שבגללה אני מעדיף את הירוקים התמיכה שלהם בדרייברים במרוצת השנים היא עדיפה בכמה רמות (היה לי GTX 9800++ והוא נותן עבודה הרבה יותר טובה מה 4870X2 שיש לי כיום שעדיין דרך הגב מריץ משחקים ברמה סבירה - )

מה שכן רלוונטי זה עניין "ספינת הדגל" אם אכן בזמן הקרוב אמורה לצאת ארכיתקטורה חדשה אז חבל "לבזבז" ולהשקיע 1800 שח על ארכיתקטורה ישנה (זה ממש לא בא לי בקלות) שבאמת לא תהיה רלוונטית עוד 3 שנים במידה ותצא ארכיטקטורה חדשה

בכל הפורומים והמבחנים שראיתי ה 970 נותן באמת תוצאות יפות לכל דעה (בגלל זה בא המשפט בעמוד 3 משהו "אם כבר אז כבר")

בסופו של יום אני רוצה להריץ את המשחקים על הגדרות גבוהות ולא לפחד שעוד שנתיים שלוש משחקים לא יסחבו ואם אפשר לצתת את vidoe

"אפשר לאהוב חומרה ולשחק במשחקים (תחביב) המתקדמים בעולם באיכות גבוהה (ללא anti aliasing 32x csaa מספיק לי 4X)." זאת בדיוק הכוונה שלי פחות מעניין הפיצרים יותר הפרטים והרזולוציה

אולי זה יהיה הפיתרון ? - ראיתי פה בפורום GTX 780 אחרי OC ב 1100 שח http://hwzone.co.il/tradezone/Gigabyte-gtx-780-oc-windforce-ad1810.html

נערך על-ידי eyalgross

פורסם

780 ב1100 זה מצוין.

אגב גם 7950 ב600 שמקסימום תחליף בעוד שנתיים ולא בעוד 5 שזה גם מצוין .

אני הייתי בדיוק במצב שלך, היתה לי את האפשרות (ועוד הייתי לפני נסיעה לאילת אז בכלל)

ובסוף החלטתי ללכת על 760 משומש (שווה ערך ל7950)

בידיעה שכנראה אחליף אותו בשנתיים הקרובות או לחלופין אפסיק עם התחביב המגונה ..

פורסם

הרכבתי מחשב בtms בשבוע שעבר, תוך דקה בדיוק קיריל הרכיב לי מפרט לפי הצרכים שלי בדיוק לפי התקציב.. יש לח על המחשב הזה sapphire 7950 dual x, ומצפה לראות את הביצועים שלו בתור כרטיס ביניים... אני רגיל רק ל970 או 770.. מעניין אם כרטיס זול בהרבה יעשה את העבודה, גיימינג קל

פורסם

מה שכן רלוונטי זה עניין "ספינת הדגל" אם אכן בזמן הקרוב אמורה לצאת ארכיתקטורה חדשה אז חבל "לבזבז" ולהשקיע 1800 שח על ארכיתקטורה ישנה (זה ממש לא בא לי בקלות) שבאמת לא תהיה רלוונטית עוד 3 שנים במידה ותצא ארכיטקטורה חדשה

בכל הפורומים והמבחנים שראיתי ה 970 נותן באמת תוצאות יפות לכל דעה (בגלל זה בא המשפט בעמוד 3 משהו "אם כבר אז כבר")

אולי זה יהיה הפיתרון ? - ראיתי פה בפורום GTX 780 אחרי OC ב 1100 שח http://hwzone.co.il/tradezone/Gigabyte-gtx-780-oc-windforce-ad1810.html

כרטיסי 9XX הם הסדרה הראשונה בארכיטקטורה החדשה (מקסוול) של אנוידיאה. סביר שיהיו עוד סדרות למקסוול אבל בלי שינוי מהותי לפחות לעוד שנה.

780 הוא דור אחד אחורה (קפלר).

AMD יוציאו את הארכיטקטורה החדשה שלהם עוד כשלושה חודשים עם טכנולוגית זיכרון חדש עם הרבה פוטנציאל (HBM) ויהיו זללני חשמל לוהטים כמיטב המסורת שלהם [פאקינג לופ קירור מים בתור רפרנס].

אנוידיאה יציגו משהו דומה רק בארכיטקטורה הבאה שלהם (פסקאל) שכרגע נראת רחוקה אבל טיפלו בנושא היעילות הטרמלית\חשמלית בצורה מופתית כבר עם מקסוול.

כל הנ"ל מיוצרים בליטוגרפית 28nm.

ז"א שכל חברה נמצאת ביתרון בנושא אחד ובנחיתות בנושא האחר ביחס למתחרה שלה והמצב הזה ישאר לפחות עוד שנה-שנה וחצי.

בלי קשר, לשתיהן עדין מחכה ירידה לליטוגרפיה נמוכה יותר שבוודאות תביא לשיפור הכי משמעותי בביצועים (ותהפוך את רזולוצית 4K לנחלת הכלל) וגם זה יקח שנה לפחות.

משמע, "ספינות דגל" חדשות יבנו ישוטו להן במימי הפיקסלם בקצב של 2-3 בשנה כך שכל כרטיס שתקנה "יהפוך" ללא חדש ויהיה בנחיתות תוך פחות משנה [גם אם קוראים לו טיטן X].

הקפיצות הטכנולוגיות הנ"ל שעתידות לבוא מכוונות לתת פתרון לרזולוצית 4K, שכרגע אין כרטיס יחיד שיכול לדחוף באופן סביר ולשם כולם רצים.

כל עוד אתה נשאר עם FHD הן לא ממש יתנו לך יתרון\אתה לא תרגיש בחסרונן מבחינת ביצועים.

אם מה שמעניין אותך זה הרזולוציה והפרטים (במובן של fine details) ולא פיצ'רים, אז מה אכפת לך מארכיטקטורות? או מחברה X או Y?

הכרטיסים החדשים שקיימים כבר היום נותנים ל FHD פתרון מלא מעל ומעבר. גם 280X ובוודאי 780 לגמרי מספיקים אם 4870X2 מרגיש לך סביר.

ע"פ גישתו הסופר-תכליתי הספרטנית של video, ממש לא אמור לשנות לך איך קוראים לזה, מה יש בזה, באיזה צבע זה מגיע וממה זה מריח כל עוד זה נותן את היחס מחיר\ביצועים הכי טוב.

אתה, ידידי, ממש לא שם (ולמעשה גם הוא לא) וזה אנושי למדי (בקטע טוב).

נערך על-ידי omertgm

פורסם
  • מחבר

omertgm - קודם כל תודה על הפירוט, ממש עשית לי סדר כי לא הייתי מחובר בשנים האחרונות

כשאמרתי ארכיטקטורה התכוונתי ל 28nm, אכפת לי מחברה כזו או אחרת בגלל שאני לא חדש בתחום נכון לפני 4 שנים נולדו לי ילדים (1 + תאומים) והזמן החופשי שלי התקצר משמעותית יחד עם זאת זה הפטיש שלי.....

לשחק משחקים באיכות גבוהה, הכרטיס הנוכחי שלי 4870X2 ממש לא מרגיש לי סביר (עדיין נותן תפוקה ומצליח להריץ משחקים במדיום, אבל זה ממש לא הרפרנס מבחינתי), אם אני רוכש היום את 280X סביר להניח שעוד שנתיים \ שלוש הוא ממש לא יהיה רלוונטי אם בגלל התקדמות התכנולוגיה או בגלל חוסר תמיכה בדרייברים, לכן אני מעדיף את הירוקים.

וכמו ש SyndromE כתב אין לי בעיה לשלם גם 1600 כדי שיסחוב לאורך שנים

בהתחשב בכל זה אשמח לשמוע על ההמלצה שלך

נ.ב - הספק שלי (MODU82+ 525W

enermax)

בכלל יכול להחזיק כרטיס כזה - GTX780

נערך על-ידי eyalgross

פורסם

אם היה מדובר ב 780TI לא הייתה התלבטות וזה היה שווה (הביצועים שלהם זהים).

מאחר וזה 780 זה פחות ברור.

970 חזק בכ 20% שזה לא משמעותי במיוחד. https://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_970_Gaming/27.html

הוא בעל (קצת) יותר זיכרון, יותר יעיל חשמלית\קריר ובא עם עוד כלמני בונוסים קטנים שיכולים לתת לו חיים יותר ארוכים בעתיד במשחקים מסוימים בלבד (חפש MFAA,VXGI).

הוא גם מגיע עם אחריות מלאה בעוד 780 משומש ובכלל לא בטוח שבאחריות כלשהי ואתה צריך לוודא שהכרטיס אכן פעיל ותקין.

האם אתה תרגיש בהבדל תכלס במשחקים ביניהם בשנתיים-שלוש הקרובות, אני לא משוכנה. עוד 3 שנים שניהם יהיו מיושנים ומפגרים טכנולוגית כמעט באותה מידה.

אם זה שווה לך כ 45% (500/1100) תוספת במחיר - אתה צריך להחליט. ממה שרשמת עד עכשיו לא נראה ש 500 ש"ח יכאיבו לך מדי. כסף שלך - בחירה שלך.

בלי קשר, הספק שלך יחזיק כל כרטיס חד-ליבתי בלי בעיות, הוא מחברה מעולה ואיכותי ביותר. לי יש דגם כמעט זהה לו (ההבדל רק בכך שהוא לא מודולרי) ואם אתה רוצה להיות מרוצה מהבחירה בו תקרא כאן: http://www.hardwaresecrets.com/article/Enermax-PRO82+-525-W-Power-Supply-Review/551/10

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים