עבור לתוכן

המלצה להארדיסק 2T

Featured Replies

פורסם

היי,

ההארדיסק הקודם שהיה לי נדפק טוטאלית אחרי בערך שנתיים - ממש מאכזב!

אני מחפש הארדיסק חזק, של לפחות 2T

אשמח להמלצה גם על אחד SATA וגם אחד SSD

חשוב שהוא יהיה יציב ולא מרעיש (אם קיימים כאלה)

הגבלת מחיר לא מוגבלת כרגע, אני לא ממש יודע מה הטווחי מחירים של הארדיסקים.

אבל חשוב לי שזה יהיה כונן קשיח בהגדרתו טוב+ (מ1 עד 10 סביבות ה - 8)

פורסם

שום דיסק קשיח לא מבטיח לך אמינות. גם אהוא כל כך "חזק" שמרים את כל הנקיות מהסופר לקומה רביעית בלי מעלית.

SATA זה ממשק תקשורת. SSD זה סוג של אמצעי איחסון.

אין שום קשר או השוואה ביניהם.

עניין הרעש הוא עניין יחסי באיחסון מכנאי שייה תלוי הרבה בתנאים האקוסטיים של המארז שלך. כמו למשל הדרך בה הוא מאוגן או החומר שעוטף את הכלוב שלו.

כל דיסק קשיח שתקנה יענה על הצרכים שלך.

פורסם

הכי אמינים הם היטאצ'י, או כמו שהם קרויים היום HGST, שנבלעו ע"י WD. הדיסקים הכי טובים שלהם זה ULTRASTAR, אבל הם גם יקרים. אתה יכול ללכת על DESKSTAR.

החברה הבאה באמינות היא WD, ואז אני ממליץ לך על דיסקים שהם RED או BLACK, בעלי אמינות גבוהה ביותר, ולהמנע מ-GREEN.

מ-SEAGATE הייתי נמנע. לי אישית, היה ניסיון רע מאד איתם, ומסתבר שלא רק לי. תברר מה כתוב ב-BLACKBLAZE

פורסם
  • מחבר

SEAGATE זה בדיוק החברה של ההארדיסק שנדפק לי ואני הולך לשלם עכשיו 2000 שקל לשחזר אותו ):

הכי אמינים הם היטאצ'י, או כמו שהם קרויים היום HGST, שנבלעו ע"י WD. הדיסקים הכי טובים שלהם זה ULTRASTAR, אבל הם גם יקרים. אתה יכול ללכת על DESKSTAR.

החברה הבאה באמינות היא WD, ואז אני ממליץ לך על דיסקים שהם RED או BLACK, בעלי אמינות גבוהה ביותר, ולהמנע מ-GREEN.

מ-SEAGATE הייתי נמנע. לי אישית, היה ניסיון רע מאד איתם, ומסתבר שלא רק לי. תברר מה כתוב ב-BLACKBLAZE

SEAGATE זה בדיוק החברה של ההארדיסק שנדפק לי ואני הולך לשלם עכשיו 2000 שקל לשחזר אותו ):

תודה אני אבדוק את זה (:

פורסם

קקדו תפסק כבר לחפור, חפש ברשת ותראה שלסיגייט יש את אחוז התקלות הגבוה ביותר בסידרה האחרונה( בפער גדול מהמתחרים) ולהיטאצ'י אחוז התקלות הנמוך ביותר.

https://www.backblaze.com/blog/hard-drive-reliability-update-september-2014/

פורסם
  • מחבר
למה שוב אני מרגיש שאני מדבר לקיר ?

או במילים אחרות, לא משנה מה תקנה, אם לא תדאג לגיבוי,

אתה עלול לשלם הרבה יותר מ - 2000 ש"ח.

עוד יצאת בזול. וצר לי, זאת רק אשמתך.

אין ממש הבדל בין הקשיחים באמינות ( לשוק הבייתי ),

אז עצתי לך ללכת על אחד עם ביצועים ואחריות ארוכה.

אתה ממש לא מדבר לקיר, פשוט אין לי מה להגיב חח

אתה מאוד צודק שהיתי צריך לעשות גיבויים לצורך העניין (:

אני בכל זאת לא רוצה זיכרון של

SEAGATE

פשוט ירד לי מהם

היו לי הארדיסק שהחזיק יותר מעשור 8G עתיק של WD שעדיין חיי ומתפקד (איטי מאוד אבל חח)

פורסם

ההפרש במחירים בין Seagate ל-WD פשוט גדול מדי.

פורסם
ואתה תפסיק לחזור על המנטרה של האתר הזה.

עדיף לו התרכזת טוב טוב במה שאני כתבתי, אז היית

( אני מקווה) מבין שמה שהבאת לא כ"כ קשור.

פותח הדיון - לא אומר שבהכרח תיקח סיגייט.

כמו שאמרתי, קח מה שנראה לך מבחינת ביצועים ואחריות ומחיר כמובן,

רק תדאג לגיבוי ללא קשר במה תבחר.

לא מעניין אותי מה שרשמת על עניין הגיבוי - stating the obvious

"

אין ממש הבדל בין הקשיחים באמינות ( לשוק הבייתי )," - לזה התייחסתי ואתה מטעה!

סיגייט כחברה מספקת מוצרים מעולים אבל הסדרה האחרונה שלה ממש נוראית מבחינת MTBF בפועל. יש לי בעבודה הרבה מאוד דיסקים שלהם ואני לא צריך כתבה לראות את התוצאות בשטח.

לכל חברה יש/היתה/תהיה סדרה כלשהי דפוקה, אכלתי חצץ מכולן - WD, סיגייט, IBM והdeskstar GXP75 , היטאצ'י ומקסטור.

עוד משהו, את ה"התנשאות" המעאפנה שלך תשמור לעצמך, תעשה טובה לכולם. מה שאני שכחתי לפני 20 שנה אתה עוד לא יודע, תנוח.

- - - תגובה אוחדה: - - -

ההפרש במחירים בין Seagate ל-WD פשוט גדול מדי.

אכן, ובגלל זה הדיסקים של סיגייט כ"כ אטרקטיביים. חבל שהסדרה הנוכחית פחות אמינה מהרגיל.

פורסם

בעולם אין 100% חוץ ממוות (ומיסים). עם זאת קיימים מוצרים בעלי מוניטין ואחוז תקלות יותר נמוך וכאלו עם חיים יותר קצרים, בדיוק כמו ששעון סיני זול לא אמור להחזיק ולהיות עמיד כמו שעון רולקס או אומגה (זה לא אומר ששעון סיני לא יחזיק 20 שנה, או שהרולקס לא יתקלקל לאחר שנה, אבל רב הסיכויים שזה לא יקרה).

כנ"ל לגבי דיסקים, רב הסיכויים שדיסק של סיגייט יתקלקל בהשוואה לדיסק של WD, אך אחוז הקלקולים של WD אינו קרוב לאפס, ואף רחוק מכך.

אם רוצים ללכת על יותר בטוח ניתן לקנות דיסקים מסדרת RED או BLACK של WD, בהם האחריות יותר ארוכה, ומורכבים בהם רכיבים יותר יקרים.

לגבי גיבוי, בדיסקים החיצוניים מותקנים הרכיבים הכי בעייתיים, ואלו הכי פחות אמינים מכל הדיסקים.

אם מדובר על דיסק לגיבוי אני ממליץ לקנות מתקן חיצוני לדיסקים ולגבות באמצעותו על דיסק פנימי שאתה קונה בנפרד.

פורסם

כן, אומרים שבימינו אין הבדל באמינות, וכמעט כל דיסק יקרוס מתישהו.

מעבר לדיסק עם אחריות ארוכה (פעם היו נותנים 5 שנים...)

צריך לקנות במקום שיחליפו לך בלי בעיות.

מנסיוני, כשאתה בא עם דיסק תקול בתקופת אחריות, יש חברות שיחליפו לך על המקום בחדש,

ויש כאלה שיגידו לך שצריך לשלוח לבדיקה אצל היבואן לכמה ימים, ולראות אם היבואן יאשר החלפה.

או בכלל ימצאו סיבות ותירוצים להגיד לך שהתקלה הספציפית לא במסגרת האחריות

אם חוקי הפורום מאפשרים, אגיד איזו חברה מחליפה בלי בעיות

פורסם

אוקי. אייבורי.

במספר מקרים שקרסו לי דיסקים בעבר, החליפו לי מייד בלי בעיות.

השבוע הבאתי להם דיסק 3 טרה. אמרתי הפסיק פתאום לעבוד. הבן אד הוציא חדש מהמחסן והביא לי.

שאלתי אותו: לא חבל על הכסף שלכם? חכה רגע, אולי תעשו איזה בדיקה, אלי אצלי המחשב לא בסדר.

ענה לי: לפי מה שאת מספר, יש לך בד סקטורס, והדיסק יקרוס לך בעתיד גם אם עכשיו נבדוק אותו וייצא בסדר

(כמובן שהם מגובים מבחינה כספית)

פעם היה לי איתם ספק כוח תקול. הטכנאי לקח ממני וזרק ישר לפח, בלי לבדוק, והביא לי חדש בקופסה

זה שירות! הלוואי כולם היו ככה

אם ש עוד חברה כזו אשמח לדעת

אה ועוד משהו מאוד חשוב.

אם אתה חושב שיש אפשרות להציל הנתונים, איבורי מאפשרים לך לשמור את הדיסק התקול לכמה זמן, תמורת פיקדון בכרטיס אשראי.

(בנוסף לקבלת הדיסק החדש).

אני השתמשתי באופציה הזו פעמיים

פורסם

ברור... אבל כל הדיסקים שלי זה תוכניות טלויזיה שאני מקליט. אם אני ארצה לגבות הכל אני אצטרך להשקיע במניות של חברות הדיסקים. קרה לי שאיבדתי מידע. אין מה לעשות... :-)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

מחזק את דבריך.

ממצה ומדוייק. בעיקר, לא להתקרב לסיגייט.

moranhoresh מחזק את דבריך.

ממצה ומדוייק. בעיקר, לא להתקרב לסיגייט.

פורסם

זה לא משנה איזה דיסק קשיח יהיה לכם אין דבר כזה כונן אמין גם בWD יכול לקרות אותו דבר והיו מקרים רבים לחברה הזאת בכל מה שקשור לאמינות דיסקים

היה לי סייגיט מהסדרה הקודמת ברקודה בממשק SATA2 עבד ארבע שנים ולא קרס למרות שהיה יכול להיות בדרך כי האחוזי בריאות שלו עמדו על 70 אחוז סייגיט מצויינים אין חיה כזאת כונן אמין כולם יכולים לקרוס יום אחד

תמיד צריך לגבות נתונים

אני הייתי עושה איחוי דיסק לכונן וככה החיים שלו נשמרו יותר לאורך זמן ככל הנראה זאת אחת הסיבות שהסיגייט שרד אצלי מעל ארבע שנים למעט תקלת קושחה שקרתה לאחר שנה החליפו פלטה במעבדה בחו"ל לאחת עם קושחה מעודכנת והבעיות נעלמו

פורסם

מה הקשר בין איחוי לאורך חיים? :)

אין שום חברה שמוצרי האיחסון של אמינים יותר או פחות בצורה משמעותית מאחרים ומי שמלה את עצמו בכך, מוצא את עצמו בוכה אחרי הקריסה הראשונה.

כולם הפכו להיות פה מומחי איחסון כאילו אתם מנהליםן מינימום data center משלכם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים