עבור לתוכן

מחשב מבוסס DDR3 לעומת DDR4

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לבנות מחשב להפקה מוסיקלית של תזמורת סימפונית (ב-midi) עם ספריות דגימות מאוד כבדות. חבר אמר לי שהמעבד פחות חשוב (כל עוד הוא 4 ליבות ומעלה) לעומת כמות הזיכרון, והוא ממליץ על 64 ג'יגה לפחות. הייתי רוצה להתחיל עם 32 אבל שתהיה לי את האפשרות לשדרג בעתיד ל64 אם אצטרך.

כאן הבעיה: לגבי לוחות של DDR3, התמיכה ב64 ג'יגה מוגבלת ובעצם מצאתי בארץ מאוד מעט לוחות שתומכים, למשל asus p9x79 le. הם עולים לפחות 1,400 משום שהם כבר לא מיוצרים ולכן המחיר גבוה.

רציתי לשאול מה דעתכם ללכת בכל זאת לכיוון של מפרט כזה עם לוח שכבר כמעט לא מוכרים, או שמשום שהוא יקר כדאי כבר ליישר קו וללכת על DDR4 (שלזיכרון זה יש הרבה לוחות שתומכים ב64 ג'יגה)

וכמו כן, האם יש לכם דעה כלשהי על הלוח asus p9x79 le ?

תודה מראש!

עומר

פורסם

ישנה ערכת שבבים יותר עדכנית x99 תבדוק שילוש מעבד 5820k לוח אם תושבת 2011-3 וזכרונות.

פורסם
  • מחבר

אבל הערכת שבבים העדכנית x99 לא תתמוך בDDR3 וב i7 4790, נכון?

אני אמקד את השאלה: על איזה לוח אם הייתם ממליצים, שתומך במעבד i7 4790 וזיכרון 64gb DD3 ?

והוא טוען שהוא משתמש רוב הזמן ב50 ג'יגה ראם בזמן העבודה. אולי זה באמת מוגזם אבל אני רוצה לבדוק אפשרות לכך שאוכל להרחיב ל64 ולא להיתקע עוד שנתיים אחרי ששילמתי 5000 שקל.

ולגבי המעבר לדור הבא של המעבדים והזכרונות, אני שוקל את זה. זו תוספת משמעותית במחיר, בערך 2500 שקל

פורסם

באיזו תוכנה אתה משתמש.

אני חשוב שמדובר בשטויות. . . קבצי מידי 'מאוד מורכבים' של הסימפוניות של מוצרט שוקלים כלום בפיתה

ואין סיבה שבעולם שמחשב ב2וחצי 3 אלף לא יריץ אותם חלק כאשר מדובר בחיבור הMIDI לתוסף VST .

מה כן, יש מקום לשיפור בטעינה ראשונית עם פתיחת הפרויקט בתוכנה. שאני בכלל לא חושב שזה שייך לזיכרון ראם אלה למעבד.

אני ממליץ שתמלא טופס ותציין את התוכנות ואת סדרי הגודל שאתה מתכוון לעבוד איתם .

פורסם

x79 זאת ערכת השבבים המתקדמת שהחליפה אותה x99 לא רואה טעם ללכת עליה, תבחר תושבת 1150 או 2011-3

פורסם

אני ממליץ לך להתחיל בלוח אם עם 4 חריצי הרחבת זיכרון ולשים בתור התחלה סטיק בודד 16GB ולהרחיב לפי הצורך (מומלץ מאותו דגם)

פורסם

furynaor - הוא לא צריך את זה בשביל התיווי אלא בשביל הספריות. תחשוב סמפלר עם דגימות של תזמורת שלמה.

באולפני מידי יעודיים המשימה הזאת מחולקת בין כמה מחשבים.

לפותח השרשור, אני ממליץ על X79, זו פלטפורמה מפותחת ויציבה והמעבדים החזקים שלה ישארו רלוונטים עוד כמה וכמה שנים טובות.

פורסם
  • מחבר

אבל למה אתה לא ממליץ על x79? אני יודע שיש יותר חדש, אבל זה גם הרבה יותר יקר

לאף אחד אין דעה על לוחות האם האלה שתומכים ב64gb DD3 ?

אולי זה פשוט אין כל כך הבדל בין הלוחות ואפשר ללכת על זה?

- - - תגובה אוחדה: - - -

תודה על התשובה אביב גפן!

ראיתי את מה שכתבת רק אחרי ששלחתי את ההודעה הקודמת

פורסם

אה, לא הייתי מודע לזה.. חוזר בי אם דיברתי שטויות :sheikhHessam:

פורסם

הדיון שלך על ריק.

בוא תמצא מעבד שמתאים לx79 (לא קסאון)

i7-3820

i7-3930k

i7-3960k

i7-3970k

i7-4820k

i7-4930k

i7-4960k

ואותה חנות שמוכרת גם לוח אם.

נערך על-ידי none77

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התשובות חברים

בינתיים ירדתי מהx79 באמת...

פורסם

בכיף שלך. אני ממליץ להישאר עם תושבת 2011 אם אתה באמת רוצה כמויות זיכרון גדולות.

אולי שווה לך לבדוק איך מחברים שניים/שלושה מחשבים פשוטים יותר לעשות את המשימה.

בכל מקרה, בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים