עבור לתוכן

מחשב חדש למשחקים וסרטים 4K

Featured Replies

פורסם

אהלן

אני אציין מראש שאין לי הרבה מושג מה הולך עכשיו בשוק ומה טוב ומה פחות טוב.

המחשב האחרון שקניתי היה לפני חמש שנים ואני מבסוט עליו אבל הגיע הזמן להתחדש.

1. מה התקציב המקסימאלי? ---- באיזור ה4K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?------ לנצל

ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד----- 400-500 ש"ח

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? -----משחקים בעיקר, אבל שיריץ סרטי HD בלי בעיות.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.--- לא משחקים כבדים, אבל שאם אני ארצה אז שלא תהיה לו בעיה להריץ אותם.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).----- 1920*1080, 23"

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? -------- רצוי שיהיו גבוהות, אבל לא משהו משוגע שחובה חובה שייראה מדהים.

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.------- אין צורך בציוד היקפי.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?------7, אני רוצה לישון כשהוא פתוח.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?---------- לא מתוכנן.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?---------- הרכבה בחנות.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. --------- רמת גן.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? ------- מחר.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). ------ לא.

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? ---------- לא פקטור בכלל.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות:

-- אם תוכלו לזרוק כמה מילים על מה שאתם ממליצים, כל רכיב, ולמה הוא טוב עכשיו זה יהיה אחלה. אני כבר לא כל כך מבין מה טוב עכשיו ולמה.

תודה רבה :)

• תגובות 34
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כיום כרטיסי המסך המובנים כבר לא נמצאים בלוח כיחידה נפרדת אלה כחלק מליבת המעבד.

עבר עידן והכרטיסי המסך המובנים במעבד נותנים ביצועים מצוינים עבור דו מימד וסיבירים בהחלט בעבור תלת מימד ללא מנוע GE מיוחד.

או בקיצור - סרטים בלו ריי FHD לא בעיה להריץ על כרטיס מבונה.

משחקים תוכל להריץ טוב רק משחקים כאלה שאין בהם יותר מידיי מה לרנדר. סתם לדוגמה CS הישן.

אם לזה אתה מתכוון כשאתה אומר משחקים לא כבדים,

אני חושב שכרטיס מובנה יצליח לספק את כל צרכיך מלבד הבקשה שבאה אחר כך:

"אבל שאם אני ארצה אז שלא תהיה לו בעיה להריץ אותם"

מתי זה 'אם ארצה' ? כמה זה 'בלי בעיה' ?

לאיזו תקופה אתה מצפה שהוא ימשיך להתנהג באופן 'בלי בעיה' כי אחרי שנתיים כנראה שכבר תהיה לו בעיה גדולה אפילו...

אם זה לא דחוף אני חושב שאולי ניתן לרכוש מחשב עם אופציה לשדרוג עתידי -

מחשב ללא כ.מ וכשתרצה תקנה כרטיס מסך אטרקטיבי לאותה תקופה. לך תדע מה ייצא בעוד חצי שנה וכמה זה ישפיע על מחירי השוק הנוכחיים?

אפשרות שנייה היא לרכוש היום כרטיס מסך משומש עם אחריות כמו למשל R9 280X שיבטיח לך ביצועים טובים במחיר מצחיק.

אני בעד הראשונה,

כך יהיה יותר אוויר תקציבי להשקיע בחומרה טובה והכרטיס יגיע בהמשך כאשר 'אם ארצה' יהפוך ל-'אני רוצה'.

*שוב, אך ורק בתנאי שבאמת כרטיס מסך מובנה יצליח לספק את צריך ושלא דחוף לך כרגע כרטיס חיצוני.

נערך על-ידי furyanaor

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אני מעדיף לנצל עכשיו את כל התקציב ולותר על ההתחשבות בשדרוג עתידי, משמע גם לקנות כרטיס מסך חיצוני שלמשל יריץ את witcher 3 כשייצא ברמה טובה (אם אפשר גם מאוד).

לא ידעתי שבימינו גם כרטיסי האון בורד מריצים סרטים FHD... זה מחדש לי.

ובכל זאת, אני רוצה כרטיס חיצוני וחזק (במידת האפשר), כונן SSD (שמעתי שזה טוב) כונן נפח טרה (זה סטנדרטי, לא?), וחשוב שיהיה שקט.

אשמח שתציפו אותי במפרטים ודעות שונות ומשונות.

תודה.

פורסם

לא ענית על השאלה: איך אתה עם כרטיס מסך משומש (מהחברה עם 3שנים אחריות) כאופציה לייעול התקציב ?

פורסם
  • מחבר

אהה, האמת שאני לא מכיר את הקטע הזה. אבל אני רוצה להימנע מזה.

פורסם

טוב אז תעשה כזה דבר, קח כזה:

http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/12

שדרג את עצמך שם לדיסק קשיח 2T במקום 1 T בעלות של 120ש"ח (תמורה טובה לכסף. שווה בהחלט).

עכשיו בקשר לכרטיס מסך יש כמה אופציות:

תחליף אותו R9 280X משומש עם אחריות בעלות של 700~800 שקל ויישאר לך עודף למסטיק יחד עם שדרוג משמעותי לכרטיס.

ראה בגוגל הבדליי ביצועים 'R9 280X VS 660GTX' ותבין על מה מדבור ולמה המהלך הזה כלכך כדאי ומשתלם (טעימה קטנה: איזה 20FPS יותר בפחות כסף![על פי BF3]).

במידה ואתה נעול על כרטיס נוידיה חפש לעצמך 770\760\660TI\670 משומש ביד 2, זה זול יותר מה660 החדש שמופיע שם במפרט והתמורה גדולה יותר.

אם אתה לא בקטע של משומש ואתה רוצה חדש תאלץ להשקיע קצת מכספיי החריגה ולשדרג ל 960/960SSC/970 חדש מהקופסה.

במקרה של כרטיס ירוק (בין אם משומש או לא) תוכל ללכת על ספק קטן יותר, מה שיחסוך כמה שקלים ויצמצם את סכום החריגה (לא קריטי, הייתי מוותר על הרעיון הזה).

עוד 120ש"ח תוכל לקצץ פה אם תרד בחזרה לדיסק קשיח בנפח 1T במקום 2T.

ועכשיו לדובדבן: מערך החיסכון המשמעותי לקופת החריגה -

ירידה ל128G בכונן הSSD תניב לך הפרש חיובי של איזה 300 שח, או אפילו לוותר עליו לחלוטין ולרכוש בעתיד זו גם אפשרות.

אני באופן אישי הייתי משקיע מקסימום כסף רוכש את המפרט כמו שהו עם כרטיס 970, 2T ואולי גם משדרג ראם ל16G.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על המפרט המומלץ, ויש לי כמה שאלות:

1. אני לא לחוץ על נוידיה, לכן איזה כרטיס מומלץ יותר בימינו? ומה ההבדלים בין שתי החברות בטווח המחירים הריאלי בשבילי?

2. מה הקטע הזה של משומש עם אחריות? איך מוכרים דברים כאלה בכלל? ממתי כל העסק הזה התחיל?

3. מה זה כרטיס ירוק?

4. 2T לא כזה קריטי לי, אני מעדיף שהמערכת עצמה תתפקד טוב יותר מאשר שיהיה לה יותר מקום.

5. מה ההבדלים בין החברות של הסטיקים של הזיכרון? והאם שיפור ל16G ממש משמעותי? ומה לגבי המהירות?

6. הבדלים בין הSSD שמופיע שם לבין הSSD שהצעת?

7. מבחינת מעבדים, הולכים רק עם אינטל עכשיו? i5 נופל משמעותית מi7?

8. ושאלה אחרונה, סורי על החפירה, כמה שקט כל המפרט המומלץ?

תודה רבה רבה.

פורסם
  • מחבר

חברים סליחה על ההקפצה אבל אם עוד אנשים יוכלו לענות לי על השאלות זה יהיה נחמד מאוד.

כמו כן אני רוצה לסגור את המפרט וההזמנה כמה שיותר מהר.

תודה!

פורסם

1. בגדול אני אשאל אותך מה ההבדל בין מזדה לפורד יהיה קצת קשה לענות.

תלוי באיזה דגם מדובר ומה משווים למה.

כאמור בטווח המחירים שאתה יכול להרשות לעצמך במפרט שכזה הוא דיי גמיש מפני שסכום החריגה הוא לא נמוך ויש כאן על מה לוותר לטובת הכרטיס.

לכן התשובה היא לא חד משמעית אך בצד האדום יש לך R9 או 280X \ 290 עדיפות למשומש כדי לא להגיע לתקרת התקציב.

לדעתי ומהניסיון שלי הכרטיסים של ניוודיה מול דגם ATI מקביל דווקא מצליחים לעמוד טוב יותר במבחן הזמן מבחינת סחיבת משחקים לאורך השנים כך שהם עדיפים יותר. כמובן שכל מקרה לגופו.

2. זה קורה רק בכרטיסי ATI בעקבות סערת המטבעות הוירטואלים. בקיצור אנשים חשבו שהם יכולים לתת לכרטיסים שלהם לעבוד תמורת כסף וירטואלי (ששווה כסף אמיתי).

כשהם הבינו שלא, התחילו להימכר הכרטיסים בהמוניהם. הכרטיסים של ATI נמצאו טובים יותר בעיבוד הגרפי בהשוואה לאילו של ניוודה ולכן רק הם נמכרים בכמויות כאילו.

ואם אפשר לגזור קופון אז למה לא? חברות גדולות רכשו את הכרטיסים שחזרו במחירים מצחיקים, עשו בדיקה ומוכרים אותם הלאה תחת אחריות ועדיין המחיר מצחיק.

לכן כדאי כרגע לרכוש כרטיסים משומשים באחריות (שיצאו מ'כריה'), דוגמה לכרטיס שכזה הוא R9 280X באזור ה700 800 שח כשחדש מגיע כמעט ל1500 שח.

3. ATI = אדום וכרטיס של ניוודיה הוא 'ירוק' זה ביטוי שכזה...

4. נפח האחסון אינו משפיע על הביצועים בשום צורה ואם נותנים לך עוד 1T נוסף בחצי מחיר אז מי אתה שלא תיקח ??

5. כמו בכל דבר בעולם יש כמה יצרנים. אין הבדל מהותיי בין היצרנים המוזכרים שם.

16G עדיף מפני ש8 היום זה הסטנדרט ואנחנו לא קונים מחשב בשביל היום אלה בשביל המחר. אז אם התקציב מאפשר למה לא?

בנוגע למהירות, 1600 היום זה סטנדרט וזה טוב. גם אין הבדל מורגש בכלל .

6. הSSD שמופיע שם הוא 256G שזה יקר ואני הצעתי לרדת ל128G כדי לחסוך כסף לטובת דברים חשובים יותר למשחקים כמו כרטיס מסך.

7. כן וכן אבל זה תלוי. במקרה שלך נראה שאין 500שח פנויים לדחוף I7 ולכן נשאר עם I5.

8. תלוי בכרטיס בקירור של הכרטיס מסך (אחרי שתבחר אנחנו נדע!) כי הקירור של המעבד שקט מאוד.

פורסם

לגבי הכרטיסי מסך המשומשים פלונטר הבהירו את העניין שנה שעברה אז הינה ציטוט

הבהרה בנוגע לכרטיסי המסך המשומשים/משופצים/חדשים עם פחות אחריות (פחות מ 3 שנים) בפלונטר.

בחודש האחרון התחיל מעבר של כורי ביטקוין ממחשבי כרייה (או בשפתם ריגים) שכללו בתוכם 3-6 כרטיסי מסך למכונות כרייה יעודיות שנקראות ASIC.

לקוחות שלנו התחילו לפרק את הריגים שלהם ואז קרו כמה דברים שיצרו לנו את האפשרות להציע לוחות וכרטיסי מסך עם "עבר"

1. כרטיסי מסך תקולים נמסרו ליבואנים להחלפה ובמקומם חזרו כרטיסים חדשים/משופצים - REFURBISHED

2. כרטיסים שעבדו מעט מאוד זמן (שבוע, שבועיים, חודש) נבדקו, נוקו מאבק ו...... - משומשים

3. כרטיסי מסך שחיכו בצד כחלופיים למקרה שמשהו יקרוס כדי לא לאבד זמן כרייה. - חדש עם אחריות מופחתת

אז יש לנו כרגע מגוון כרטיסים מבוססי AMD כמובן שמחפשים בתים חמים חדשים. כולם עם אחריות של שנתיים ושלושה חודשים עד שנתיים וחצי וגם כרטיסים חדשים לגמרי שנקנו לפני כמה חודשים ולא הורכבו בכלל.

לכל כרטיס כזה מופיע בדף המוצר משפט באדום שמגדיר את הסיפור שלו כגון משומש/משופץ/חדש עם פחות אחריות.

מקווים שהבהרנו את הסוגיה ולמי שמתאים .... לבריאות.

הנה הכרטיסים המדוברים ועוד כמה מוצרים משונים שכאלה (לוחות/ספקים)

http://www.plonter.co.il/stores_word...l?word=CDSTORY

פורסם
  • מחבר

כרטיסי המסך המשומשים האלה, זה רק מפלונטר? או שאפשר למצוא אותם בכל חנויות המחשבים?

פורסם

אתה יכול ללכת על זה

http://www.tms.co.il/product/12328

חלש בקצת מה280x, מצויין להמהרה במחיר מעולה.

פורסם
  • מחבר

המהרה כאילו אוברקלוק? אני לא עושה.

פורסם

זה לא באמת צריך לעניין אותך, אם אתה מחליט שזה האופן שבו אתה מנהל את התקציב שלך,

אז פשוט תרכוש את המחשב במקום אחד ואת הכרטיס במקום אחר.

רק תקבל החלטה . .

פורסם
  • מחבר

אני יותר מאוחר אפרסם פה את המפרט שבניתי, אני שולח אותו לכמה מקומות שייתנו לי הצעות מחיר.

בכל מקרה, אני לא יודע להרכיב כרטיס מסך למחשב, אז אני מעדיף שירכיבו את הכל במכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים