עבור לתוכן

קניית מערך מחשבים 25 עמדות בקשת עזרה במפרט.

Featured Replies

פורסם

*מקווה שזה הפורום המתאים* *מצטער על האורך*

קיבלתי אחריות על שיפוץ טוטאלי של חדר מחשבים, והייתי שמח לקבל קצת עזרה מאנשים מקצועיים בנושא;

מחפש מפרט ל 25 מחשבים נייחים או לחילופין פחות מחשבים שיריצו כמה עמדות בו זמנית.

השאיפה היא לקבל מספר (שלוש בערך) אופציות שונות לבניית מערך כזה, ברמות תקציב שונות של 25 אלף שקל, 35, ו 45.

המערך צריך להכיל :

25 מסכי מחשב ( HD יכול להספיק).

25 מחשבים שיריצו אופיס ותוכנות פשוטות בעיקר אבל גם משחקים פשוטים מדי פעם, ככה שאין צורך בכרטיס מסך מעבר ל 'כרטיס מסך' שמגיע ביחד עם המעבד.

חשבתי על מפרט (לתקציב הגבוה יותר) בסגנון:

DDR3 - 4GB ram

Intel I5-4460.

ספק כח בסיסי כלשהוא, לא באמת קריטי אבל אשמח להמלצה גם בנושא הזה.

לוח אם מינימלי בעלות נמוכה שיתמוך בנ"ל.

מאוורר - מגיע עם המעבד? אולי עדיף לקנות בנפרד?

מה דעתכם? מה המלצתכם?

מצטער על החפירה + חוסר המקצועיות, תודה רבה!

פורסם

כדאי לך לחשוב על מחשבי מותג.

פורסם

25 תחנות (עם מעבד I5 כלשהו) כולל ציוד היקפי ברמת תקציב 25K/35K? לא מציאותי בכלל

עדיף שתשקול מחשבי מותג במקום להרכיב whiteboxes, ולחשוב על תקציב מציאותי

נערך על-ידי dimashk

פורסם

כולל גם מסכים - גם 45K לא יספיקו. ולא ברור אם כלול גם אופיס בתקציב.

פורסם

אל תשכחו שהוא קונה כמות ויוכל גם לקבל הנחה לא רעה. הרי לא כל יום מישהו נכנס לחנות מחשבים ורוכש 25 מחשבים.

פורסם

גם ככה נתח הרווח על חומרת בסיס הוא לא כזה גדול. הנחה של 20% היא לא מציאותית כי משמעותה מכירה במחירי הפסד.

פורסם

תקציב מינמאלי לסיפור כזה - וכדאי באמת לחשוב על מחשבי מותג בעלי אחריות 3yr on site זה לפחות 70K

פותח הדיון - קח בחשבון שעלות קניה ועלות אחזקה (tco) הם 2 דברים שונים לגמרי - ויכול להיות שתחסוך טיפה בזמן הקניה אבל אח"כ תשלם הרבה יותר על להמשיך להחזיק את המחשבים האלה.

ישנם עוד שיקולים - חדר כזה שמכיל 25 מחשבים יצטרך גם פס רחב + מתגים + כבילה + מספיק כח חשמלי - מיזוג - בקלות יכול להגיע ל-100K ואם תכניס לתוך העניין גם ריהוט זה יכול להיות כפול מזה

מה שאני מנסה להגיד שהפרויקט הזה שלקחת הוא רחוק מלהיות פשוט ויש בו עוד שיקולים מלבד מפרט - הערכה שלך (את העלות) היא הערכת חסר בצורה קיצונית.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה על המהירות. כמו שאמרתי זה שיפוץ של חדר מחשבים קיים, ככה שלאחד שדיבר על כל המסביב אז זה לא כל כך רלוונטי, כי אלה דברים שכבר קיימים.

בהנחה שאני מוכן להישאר עם המסכים הקיימים, והאופיס + ציוד היקפי לא כלול בתקציב, מה דעתכם על המפרט שהזכרתי למעלה? חישוב לפני הנחה נותן לי 50,000 שקל שזה התכנית בעלת התקציב הגבוה ביותר.

כמו כן אני צריך להגיש תוכניות עם תקציב ריאלי יותר, יש לכם רעיון? אולי שיפור המפרט הנוכחי אבל חלוקה למכונות ווירטואליות (נניח 13 מחשבים על 25 מסכים? )

ומה הסיפור של המחשבי מותג? אפשר קישור לדוגמא ממולצת?

תודה רבה! !

פורסם

קודם כל תתחיל לחשוב יותר בכיוון של I3 כי אין שום טעם ביותר מזה וגם I5 זה בכלל לא ראלי.

עכשיו בוא נפתח את הראש ונתקדם בכיוון שונה לחלוטין - שדרוג המחשבים הקיימים: איזה מחשבים יש שם?

ניחוש פרוע אומר לי משהו באזור הPD עם 1G RAM ומסכיי CRT.

מצב כזה אומר שאנחנו כנראה על הגבול הטוב ויש לבדוק האם הלוח תומך SATA II.

במידה וכן, נוכל לחולל כאן שדרוג לא רע שילווה אותנו גם בעתיד וכל זה במינימום השקעה:

כונן SSD לכל מחשב קיים ורכישת מסכים חדשים.

שדרוג מסוג זה ישפר משמעותית את ביצועיי המחשבים הקיימים והחוויה שבשימושים הבסיסים המיועדים להם.

בנוסף הכוננים החדשים יוכל לשמש אותנו במחשב הבא, יחד עם המסך כמובן -

במועד השיפוץ הבא בעוד שנתיים כשיחליטו להחליף את כל המחשבים עם תקציב נורמלי.

*כל זה בהנחה שהרעיון שלי הוא אכן בר ביצוע על גבי המחשבים הקיימים.

נערך על-ידי furyanaor

פורסם
....

ומה הסיפור של המחשבי מותג?...

"הסיפור" מאוד פשוט - מדובר במחשבים יותר אמינים\שקטים\מעוצבים לאין ערוך ממחשב אחר באותו תקציב - כן המפרט שלהם אולי יהיה נחות יותר ממחשב שאתה יכול לבנות לבד באותו תקציב בד"כ

-אבל-

את מה שאתה חוסך בטווח הארוך יותר זה את עלות האחזקה - אתה רוכש את המחשב עם שירות באתר הלקוח ואז כל תקלת חומרה מגיע טכנאי (בד"כ ביום עוקב - מה שנקרא NBD ).

אתה רוכש - שקט.

דוגמא למפרט די מאוזן - בתקציב סביר - אבל לא I5 (שאני עדיין לא מבין מה הדרישה אליו)

http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2337

I5

http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2338

הערה - לא ממליץ על חנות כזו או אחרת במקרה דנן - זה רק במקרה שש-2 הלינקים מאותה חנות. אני מאמין שאם תבוא במשא ומתן לרכישה של כמות גדול יוכלו "לגלח: לך עוד טיפה את המחיר אבל אל תצפה לנסים גדולים

בהצלחה,

גבריאל

פורסם
  • מחבר
קודם כל תתחיל לחשוב יותר בכיוון של I3 כי אין שום טעם ביותר מזה וגם I5 זה בכלל לא ראלי.

עכשיו בוא נפתח את הראש ונתקדם בכיוון שונה לחלוטין - שדרוג המחשבים הקיימים: איזה מחשבים יש שם?

ניחוש פרוע אומר לי משהו באזור הPD עם 1G RAM ומסכיי CRT.

מצב כזה אומר שאנחנו כנראה על הגבול הטוב ויש לבדוק האם הלוח תומך SATA II.

במידה וכן, נוכל לחולל כאן שדרוג לא רע שילווה אותנו גם בעתיד וכל זה במינימום השקעה:

כונן SSD לכל מחשב קיים ורכישת מסכים חדשים.

שדרוג מסוג זה ישפר משמעותית את ביצועיי המחשבים הקיימים והחוויה שבשימושים הבסיסים המיועדים להם.

בנוסף הכוננים החדשים יוכל לשמש אותנו במחשב הבא, יחד עם המסך כמובן -

במועד השיפוץ הבא בעוד שנתיים כשיחליטו להחליף את כל המחשבים עם תקציב נורמלי.

*כל זה בהנחה שהרעיון שלי הוא אכן בר ביצוע על גבי המחשבים הקיימים.

המחשבים כיום הם פנטיום + 2GB Ram לכל ארבע עמדותהחלפה של המחשבים הכרחית.

אם אני חושב על I3, מה דעתך על מפרט בסגנון הנל רק להחליף למעבד I3-4130? יוריד את העלות משמעותית.

תודה רבה רבה.

"הסיפור" מאוד פשוט - מדובר במחשבים יותר אמינים\שקטים\מעוצבים לאין ערוך ממחשב אחר באותו תקציב - כן המפרט שלהם אולי יהיה נחות יותר ממחשב שאתה יכול לבנות לבד באותו תקציב בד"כ

-אבל-

את מה שאתה חוסך בטווח הארוך יותר זה את עלות האחזקה - אתה רוכש את המחשב עם שירות באתר הלקוח ואז כל תקלת חומרה מגיע טכנאי (בד"כ ביום עוקב - מה שנקרא NBD ).

אתה רוכש - שקט.

דוגמא למפרט די מאוזן - בתקציב סביר - אבל לא I5 (שאני עדיין לא מבין מה הדרישה אליו)

http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2337

I5

http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=2338

הערה - לא ממליץ על חנות כזו או אחרת במקרה דנן - זה רק במקרה שש-2 הלינקים מאותה חנות. אני מאמין שאם תבוא במשא ומתן לרכישה של כמות גדול יוכלו "לגלח: לך עוד טיפה את המחיר אבל אל תצפה לנסים גדולים

בהצלחה,

גבריאל

ה I5 היה רק דוגמא, אתה יודע, רעיון שזרקתי כדי לשמוע את דעתכם. אני אנסה אולי לגשת עם הצעת מחיר אחת של 40K במצב של מחשב I3 אחד לכל עמדה והצעה של 25K עם I5 לכל שני עמדות. מה דעתך?

בקשר למחשבי מותג, אני אבדוק את הסיפור, תודה רבה.

פורסם

חצי עמדות בחדר מחשבים? עדיף לדעתי מחשבים פחות מהירים אך חדר מלא.

בכל אופן, 40K~ לא כולל מע"מ יממנו 15 מחשבי HP 800ED TWR

I5 4570 , 4GB RAM, 128GB SSD, WIN8.1 PRO, אחריות איסוף והחזרה 3 שנים

פורסם

זה שהמחשבים הם פנטיום +2GRAM זה בכלל לא רלוונטי לשאלה. אני אשאל שוב:

האם הלוחות של המחשבים הנוכחיים תומכים בSATA II? ?

במידה וכן, סט מסכים חדש יחד עם כונן SSD לכל מחשב יהיה רעיון מצוין לשדרוג החדר,

יחד עם 'הכנת הקרקע' לעמדות מחשב חדשות במשך השנתיים הקרובות (שלוש גג) וכל זה בניצול מינימלי של 25K.

עכשיו נחזור לרעיון של החלפת כל המחשבים:

אני לא כלכך אוהב את הרעיון של 12 'תכנות' כמו שציינת, אלה בעד 25 מחשבים חדשים.

הרעיון הטוב ביותר הוא מחשבי מותג כמו שכבר ציינו כאן. אתה פשוט תקבל תמורה טובה יותר לכסף בייחוד כשהתקציב הזה הוא נמוך.

נוסיף לזה את עניין התחזוקה, אתה קונה כאן שקט לX זמן, מה שלא הולך לקרות ברכישה רגילה ויגרום להוצאות נוספות בהמשך.

אם בכל זאת אתה בעד 25 חתיכות של מחשבים רגילים ואנחנו מדברים על ניצול מקסימלי של התקציב (45K\25=1600 לכל מחשב) אז אתה יכול לשכוח ממסך.

אם יש בחדר מסכיי CRT אני חושב שזה יהיה מהלך טיפשי מאוד ובפועל לא ישדרג אף לא פיפס קטן בתחושה ובחוויה שם בחדר.

אם אתה עדיין בעניין, אני חושב שגם I3 זה מוגזים ומיותר בעבור חדר מחשבים (אני מרשה לעצמי לומר זאת לאחר שהבהרת שI5 היה רק דוגמה).

אז קבל מפרט שעשוי להיות ראלי עבורך:

http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/4

עלות 1480ש"ח.

ממליץ לשדרג את הלוח לH81 המגיע עם USB3.0 מקדימה

ואולי אפילו לוותר על כונן התקליטורים שבטח לא בר שימוש בחדר מחשבים ולעבור לעבודה בכונן דיסקים חיצוני.

אחד או שניים כאילו שמתחברים ל USB יחסכו לך 90X25 ש"ח (!).

אם בכל זאת תרצה I3 תוכל לשדרג את המעבד בעלות משוערת של 200 ש"ח נוספים לכל יחידה.

*אני חוזר שוב - אם הציוד ההיקפי שבחדר אינו מתוחכם במיוחד, החוויה לא תשתפר כאן.

מה שכן עשוי לשפר חוויה באופן משמעותי זה כונן SSD לכל מחשב קיים ומסך LCD FHD.

כמובן במידה והמחשבים הקיימים תומכים SATA II, אחרת כונן SSD הופך להיות פחות רלוונטי.

נערך על-ידי furyanaor

פורסם

SSD לשיפור ביצועים / תגובתיות כללית רלוונטי מאוד גם בSATA1. מה שכן, מערכת שלא תומכת בSATA2 כנראה כל-כך ישנה שהמעבד כנראה יגביל בצורה משמעותית ביצועים, בנקודות אחרות.

פורסם
  • מחבר
חצי עמדות בחדר מחשבים? עדיף לדעתי מחשבים פחות מהירים אך חדר מלא.

בכל אופן, 40K~ לא כולל מע"מ יממנו 15 מחשבי HP 800ED TWR

I5 4570 , 4GB RAM, 128GB SSD, WIN8.1 PRO, אחריות איסוף והחזרה 3 שנים

זה שהמחשבים הם פנטיום +2GRAM זה בכלל לא רלוונטי לשאלה. אני אשאל שוב:

האם הלוחות של המחשבים הנוכחיים תומכים בSATA II? ?

במידה וכן, סט מסכים חדש יחד עם כונן SSD לכל מחשב יהיה רעיון מצוין לשדרוג החדר,

יחד עם 'הכנת הקרקע' לעמדות מחשב חדשות במשך השנתיים הקרובות (שלוש גג) וכל זה בניצול מינימלי של 25K.

עכשיו נחזור לרעיון של החלפת כל המחשבים:

אני לא כלכך אוהב את הרעיון של 12 'תכנות' כמו שציינת, אלה בעד 25 מחשבים חדשים.

הרעיון הטוב ביותר הוא מחשבי מותג כמו שכבר ציינו כאן. אתה פשוט תקבל תמורה טובה יותר לכסף בייחוד כשהתקציב הזה הוא נמוך.

נוסיף לזה את עניין התחזוקה, אתה קונה כאן שקט לX זמן, מה שלא הולך לקרות ברכישה רגילה ויגרום להוצאות נוספות בהמשך.

אם בכל זאת אתה בעד 25 חתיכות של מחשבים רגילים ואנחנו מדברים על ניצול מקסימלי של התקציב (45K\25=1600 לכל מחשב) אז אתה יכול לשכוח ממסך.

אם יש בחדר מסכיי CRT אני חושב שזה יהיה מהלך טיפשי מאוד ובפועל לא ישדרג אף לא פיפס קטן בתחושה ובחוויה שם בחדר.

אם אתה עדיין בעניין, אני חושב שגם I3 זה מוגזים ומיותר בעבור חדר מחשבים (אני מרשה לעצמי לומר זאת לאחר שהבהרת שI5 היה רק דוגמה).

אז קבל מפרט שעשוי להיות ראלי עבורך:

http://hwzone.co.il/specslist/spec/view/id/4

עלות 1480ש"ח.

ממליץ לשדרג את הלוח לH81 המגיע עם USB3.0 מקדימה

ואולי אפילו לוותר על כונן התקליטורים שבטח לא בר שימוש בחדר מחשבים ולעבור לעבודה בכונן דיסקים חיצוני.

אחד או שניים כאילו שמתחברים ל USB יחסכו לך 90X25 ש"ח (!).

אם בכל זאת תרצה I3 תוכל לשדרג את המעבד בעלות משוערת של 200 ש"ח נוספים לכל יחידה.

*אני חוזר שוב - אם הציוד ההיקפי שבחדר אינו מתוחכם במיוחד, החוויה לא תשתפר כאן.

מה שכן עשוי לשפר חוויה באופן משמעותי זה כונן SSD לכל מחשב קיים ומסך LCD FHD.

כמובן במידה והמחשבים הקיימים תומכים SATA II, אחרת כונן SSD הופך להיות פחות רלוונטי.

SSD לשיפור ביצועים / תגובתיות כללית רלוונטי מאוד גם בSATA1. מה שכן, מערכת שלא תומכת בSATA2 כנראה כל-כך ישנה שהמעבד כנראה יגביל בצורה משמעותית ביצועים, בנקודות אחרות.

אוקיי, תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים