עבור לתוכן

GTX970 או R9 290X

Featured Replies

פורסם

אני עדיין מתלבט... אני לא יודע מה לקחת.

הבאג של GTX970 קצת עצבן אותי, אבל מה גם אין לי בכלל מסך FHD. האם עדיין מומלץ?

יש גם את R9 290x שגם הוא טוב, אבל אמרו שהוא צריך ספק יותר חזק.

אני לא יודע מה לקחת. אין לי מסך FHD ושמעתי שכדאי להשתמש בו במסכים של FHD.

אני אשמח למענה! תודה. :)

• תגובות 30
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תוסיף את הפרטים של המערכת שלך:

מעבד

זכרון (ram)

ספק (כמה Watt ואיזה חברה)

רזולוציית מסך (720p ?)

כעקרון, ה-gtx 970 עדיין נותן ביצועים גבוהים מה-r9 290x, בערך ב 5-10% (תלוי במשחק).

ה"באג" של ה-gtx 970 ממש, אבל ממש לא רלוונטי מבחינתך, כי הוא יוצר בעיה רק ברזולוציות גבוהות (1440p ומעלה)

השאלה היא אם אתה בכלל צריך כזה כרטיס.

בקיצור תתן עוד מידע על המערכת שלך ונהיה יותר חכמים

נערך על-ידי gtrippleg

פורסם
  • מחבר
תוסיף את הפרטים של המערכת שלך:

מעבד

זכרון (ram)

ספק (כמה Watt ואיזה חברה)

רזולוציית מסך (720p ?)

עדיין לא קניתי את המחשב. אבל זה הפרטים:

Intel Core i5 4460 3.1Ghz (3.3Ghz Turbo) LGA1150 Tray

Hynix DDR3 8GB 1600

SeaSonic 500

אני יודע רק שזה 1600x900

פורסם

אז כמו שאמרתי (או כתבתי..),

הgtx 970 הוא הרבה מעל למה שתצטרך ברזולוצייה הזאת, בכל משחק, ללא יוצא מן הכלל, לפחות לשנה-שנתיים-שלוש הקרובות.

הספק הזה לא ממש מספיק לR9 290x, עדיף 600-650W מדגם איכותי (בעל יעילות גבוהה).

ממה שראיתי ב-ret ו-זאפ, המחיר של שני הכרטיסים הוא די דומה, ובמקרה הזה האופציה הכי משתלמת שלך היא gtx 970.

יכול מאוד להיות שאתה לא באמת צריך gtx 970, אולי תוכל לחסוך ולקנות כרטיס יותר זול בכמה מאות שקלים שיתאים יותר לצרכים שלך.

נערך על-ידי gtrippleg

פורסם
  • מחבר
אז כמו שאמרתי (או כתבתי..),

הgtx 970 הוא הרבה מעל למה שתצטרך ברזולוצייה הזאת, בכל משחק, ללא יוצא מן הכלל, לפחות לשנה-שנתיים-שלוש הקרובות.

הספק הזה לא ממש מספיק לR9 290x, עדיף 600-650W מדגם איכותי (בעל יעילות גבוהה).

ממה שראיתי ב-ret ו-זאפ, המחיר של שני הכרטיסים הוא די דומה, ובמקרה הזה האופציה הכי משתלמת שלך היא gtx 970.

יכול מאוד להיות שאתה לא באמת צריך gtx 970, אולי תוכל לחסוך ולקנות כרטיס יותר זול בכמה מאות שקלים שיתאים יותר לצרכים שלך.

אבל נגיד אני אקח את הכרטיס מסך הזה, הרי אני אקנה מסך FHD בעתיד. האם הוא עדיין יהיה יעיל?

פורסם

האם הוא עדיין יהיה יעיל בעתיד? זאת שאלה שקשה לענות עליה כי אי אפשר לדעת מה יהיו ההתפתחויות בגזרת המשחקים.

נכון להיום, הוא כרטיס מעולה למסכי 1440P ומטה. אני לא מאמין שתגיע לצריכת זיכרון וידאו של יותר מ-3.5 ג'יגה, אזי שלא תבחין בבעיה.

פורסם
נכון להיום, הוא כרטיס מעולה למסכי 1440P ומטה. אני לא מאמין שתגיע לצריכת זיכרון וידאו של יותר מ-3.5 ג'יגה, אזי שלא תבחין בבעיה.
וליותר מ1440P הוא לא מעולה כי...?

כי אין מספיק זכרון? ובאמת החצי גיגה המסכן עושה את כל ההבדל? כאילו עם 4 גיגה הוא היה מתאים גם ל2160P?

או שפשוט ביצועי הליבה עצמה לא מספיקים?

לא צריך לעשות מה"באג" יותר ממה שהוא.

פורסם

מה שאני אומר הוא שיותר סביר שבמסכים בעלי רזולוציה גבוהה יותר מ-1440 הוא עלול לעבור את ה-3.5 גיגה על מקסימום פרטים, וכאן הוא עלול לחוות נפילת ביצועים משמעותית.

אבל מאחר והוא לא מתכוון לשחק על זה, אז זה לא רלוונטי.

פורסם

גם ב1440p לא סביר שתהיה בעיה.

אבל זה לא משנה, כי אין לך כרגע מסך כזה.

ואתה מדבר על שדרוג עתידי לFHD, כלומר 1080p אם הבנתי אותך נכון.

אז ברזולוצייה הזאת הסיכוי שיהיו לך בעיות הוא 0%.

ברזולוציה של 1440p יש בעיות רק לאנשים שמחפשים בעיות, ומנסים למתוח את הכרטיס לקצה עם MSAA x4/x8 לדוגמה.

הנה שאלה חשובה:

איזה משחקים אתה משחק?

פורסם
  • מחבר
גם ב1440p לא סביר שתהיה בעיה.

אבל זה לא משנה, כי אין לך כרגע מסך כזה.

ואתה מדבר על שדרוג עתידי לFHD, כלומר 1080p אם הבנתי אותך נכון.

אז ברזולוצייה הזאת הסיכוי שיהיו לך בעיות הוא 0%.

ברזולוציה של 1440p יש בעיות רק לאנשים שמחפשים בעיות, ומנסים למתוח את הכרטיס לקצה עם MSAA x4/x8 לדוגמה.

הנה שאלה חשובה:

איזה משחקים אתה משחק?

אני אשחק GTA V, Saint Row IV, FarCary 4, CS:GO וכו'

פורסם

שמע, אני פשוט יענה לך על השאלה הראשונה ששאלת.

לי אישית אין gtx 970 וגם לא R9 290x.

מביקורות רבות והשוואות שקראתי שבהם נכללו הכרטיסים הנ"ל, זה ברור כשמש ש-gtx970 (בהנחה שהוא נמכר במחיר דומה לR9 290x ולא הרבה יותר יקר ממנו) הוא עדיף, מכל הבחינות.

לצרכים שלך, gtx 970 יספיק לעוד די הרבה זמן.

תהנה ותתחדש.

נ.ב.

אם אתה במקרה מוצא R9 290x עם קרור המפוח האדום (הקירור המקורי של AMD) - אל תתקרב אפילו! גם אם המחיר זול מאוד.

נערך על-ידי gtrippleg

פורסם

מה עם הrx 3xx כנראה שהם יוצאים ממש בקרוב? האם עדיין משתלם לקנות 970 או 980? יש לי העדפה ברורה לNVIDIA בעיקר בגלל האופטימיזציה הטובה שיש להם למשחקים

פורסם

אז מה השאלה בכלל?

פורסם
אז מה השאלה בכלל?

השאלה היא האם זה הגיוני לוותר על כרטיסים כאלו (3XX) רק בגלל העדפה אישית

פורסם

1. אמרת שאתה מעדיף Nvidia

2. gtx970 כרגע הכי משתלם.

3. סביר להניח שבתקציב דומה תוכל לקנות R9 380/X שכנראה יהיו מאוד דומים לR9 290/X אז מה הטעם? (אולי הם יהיו קצת יותר טובים...לא יודע, אבל לפי ניסיון העבר ככה זה עובד)

4. אם אתה קונה כרטיס מסך לפי הצרכים האמיתיים שלך אז gtx970 מתאים מאוד.... אבל אם אתה קונה כרטיסים לפי מה שיותר חזק בלי קשר לצרכים אז למה לא להשקיע 3000 ש"ח על gtx980 תמורת ~10%~ שיפור בביצועים...? (!)

5. אם אתה מעניין בR9 390/X שיצאו בהמשך...תתכונן לשלם משהו כמו 2500 ש"ח לפחות. ועדיין, אתה לא תקבל מזה כלום כי זה מעבר לצרכים שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים