עבור לתוכן

אזהרה לגבי SSD M.2 NGFF 42mm drives

Featured Replies

פורסם

אמנם ההודעה שייכת יותר לפורום אמצעי אחסון אבל בפורום הזה יותר אנשים רלוונטיים יוכלו להחשף אליה.

בעקבות המלצה שראיתי פה בפורום קניתי בזמנו לאפטופ LENOVO E531, אליו גם הוספתי 16GB RAM וכונן SSD מהתקן הנ"ל בגודל 128GB שקניתי מאמאזון.

לינק לדוגמה למוצר שאני רואה שמתפרסם פה הרבה בפורום כהמלצה לאנשים:

http://www.amazon.com/MyDigitalSSD-256GB-Super-Boot-Drive/dp/B00NY4VIPA/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1417171467&sr=8-1-fkmr0&keywords=M2+NGFF+256GB

Anyways, הייתי מרוצה עד הגג כשקיבלתי את המוצר. איזה אחלה תקן שעוזר לך לא להתפשר על כלום, גם SSD מהיר, גם הארדיסק SATA רגיל לאחסון וגם כונן דיסקים, והמחשב טס.

אז הכל היה נהדר והייתי מאוד מרוצה עד לפני יומיים. ערב אחד בזמן עבודה סטנדרטית על המחשב אני מקבל מסך כחול בווינדוס 7.

לא מחזה רגיל אבל ניחא, כיביתי את המחשב והדלקתי והוא לא עלה יותר. תקוע בפוסט שעה ובסוף אומר שיש לו בעיה עם ה-mini SATA.

הוא מזוהה ב-BIOS אבל לא מזוהה ע"י אף מערכת הפעלה או התקנה של ווינדוס. אם אני מוציא את ה-SSD מהסלוט בלאפטופ אז הפוסט מהיר כרגיל.

הניחוש שלי הוא שהבקר של ה-SSD נדפק אלוהים יודע למה. הלאפטופ בן כמה חודשים ונקנה בתחילת הסמסטר וכך גם ה-SSD.

בקיצור, בבקשה תפסיקו להמליץ לאנשים לקנות את הכוננים האלה. יש להם בהחלט יתרון גדול בגמישות שהם מספקים אם הלאפטופ תומך בתקן הנ"ל אבל יש לכך חסרונות.

התקן הזה חדש יחסית וייתכן שהכוננים שיוצאים היום יהיו בעייתיים כמו הכונן שלי. כמו כן הוא לא נפוץ בהרבה לאפטופים ולכן השוק שלו קטן.

מכיוון שהשוק קטן אז מספר מאוד מצומצם של חברות מייצרות את הכוננים האלו (בעיקר מספר מאוד מצומצם של חברות אמינות).

חיפוש המילה NGFF באמאזון או EBAY או אפילו גוגל תניב לכם בעיקר את הכונן MYDIGITALSSD SUPERBOOT שזה בדיוק מה שאני קניתי בעקבות המלצה בפורום.

זו בטח איזה חברה סינית שקרית וכנראה שהאיכות של הבקר בהתאם.

אם התקן הזה יתפוס ויכנסו לשוק הזה חברות אמינות כמו SAMSUNG אז מילא, אבל בינתיים לדעתי האישית שווה להתרחק מהכוננים האלו, ואם בכל זאת אתם מתעקשים אז תתרחקו מהכוננים של MYDIGITALSSD.

אישית עכשיו שאני בא לקנות SSD אחר, אני לא אקנה עוד אחד כזה ואני אפילו לא רואה טעם להתלונן לאמאזון ולבקש כונן חדש שידפק גם כן אחרי חודשים בודדים.

אני אקנה SSD 2.5" סטנדרטי של SAMSUNG ואעשה את הקומבינה עם ה-CADDY במקום הכונן דיסקים.

פורסם

היי,

התקן מזמן תפס חלק מרשימת החברות שמכורות רכיבים בחיבור M2

Crucial

Transcend

Samsung

Kingston

נראה לי שסבלת מחוסר מזל סה"כ.

פורסם
  • מחבר

קודם כל שים לב ש-SSDים בתקן הזה מגיעים בכל מני גדלים: 30mm, 42mm, 60mm, 80mm, 110mm.

אני כרגע מדבר ספציפית על 42mm שזה הסלוט שהיה לי בלאפטופ (והרבה דגמים אחרים של לאפטופים תומכים בגודל הזה).

עכשיו אם תחפש M2 NGFF 42mm תגלה שיש לך בדיוק 2 חברות: MyDigitalSSD, Transcend, כאשר לרב מפורסמות פה המלצות על MyDigitalSSD.

אני לא פוסל שמדובר בחוסר מזל אבל כנראה שיש פה קצת יותר מזה.

ממש אחרי שפרסמתי את ההודעה נכנסתי לאתר של לנובו כדי לראות DETAILED SPECS על הלאפטופ שלי:

http://support.lenovo.com/en/documents/pd027146#stor

שים לב בבקשה למה שכתוב שם על Solid state drive features:

Small-capacity M.2 solid-state drive for caching only (on some models).

כלומר OBVIOUSLY השתמשתי בסלוט הזה בצורה לא נכונה כי חיברתי אליו LARGE CAPACITY SSD שהוא לצרכי BOOT ככונן לכל דבר ולא לצרכי CACHE.

זה עבד יפה כמה חודשים עד שקרה מה שקרה.

נשאלת השאלה האם הסלוט הזה שם רק לצרכי CACHEינג בכל הלאפטופים שתומכים ב- M2 42mm או שבלאפטופים מסוימים אפשר להשתמש בזה ככונן BOOT?

ואם בכל הלאפטופים זה רק לצרכי CACHE אז למה לעזאזל מוכרים כוננים כאלה 128GB+ לצרכי BOOT.

בכל מקרה הנקודה העיקרית שלי היא שאת ההמלצה על הלאפטופ E531 בשילוב עם ה-SSD הזה (עם לינק ישיר לקניה באמאזון של ה-SSD) קיבלתי ממש בפורום הזה וכנראה שאכן הבעיה שלי נגרמה מבעיית COMPATABILITY של השניים.

אני מפרסם את זה כדי שתזהרו כשאתם ממליצים לאנשים על שילוב של לאפטופים עם הכוננים האלו, תבדקו פעמיים שאין בעיות תאימות.

אני בכל מקרה הייתי מעדיף לחכות קצת. הייתי רוצה לשמוע מאנשים שקנו לאפטופים ביחד עם כונן M2 42mm (לצרכי BOOT) פידבקים חיוביים גם אחרי שימוש של שנה.

פורסם

פה מצויין שמישהו מימש אחריות על המוצר:

http://www.amazon.com/review/R3QL629K2H4ONY/ref=cm_cr_dp_title?ie=UTF8&ASIN=B00EZ2E8NO&nodeID=541966&store=pc

אין שום בעיה עם השילוב הזה ויש הרבה מאד חברות אחרות שמאפשרות את השילוב הזה ויש מחשבים שאפילו באים רק עם החיבור הנ"ל בתור אולטרה-בוק כדי לחסוך גודל ומשקל.

פורסם

הכונן בנוי מצ'יפים של חברות מוכרות - רכיבי הזיכרון הם של טושיבה, הבקר הוא של חברה שנקראת phison, חברה טאיוואנית יחסית צעירה אך איכותית מאוד (סימוכין - http://www.mydigitaldiscount.com/mydigitalssd-128gb-super-boot-drive-42mm-sata-iii-6g-m.2-2242-ngff-ssd/).

סביר להניח שפשוט נפלת על לימון. יש כאלה לכל חברה בעולם ואין מה לבסס. כמו כן, אתה בעצמך אמרת שלדעתך בקר ה-SATA נדפק, כלומר האשמה היא של לנובו (יצרן המחשב - למרות שהבקר כנראה הוא של לוח האם, כלומר אינטל) ולא של יצרן הכונן.

כמו שנאמר - הרבה מאוד חברות מייצרות כונן בתקן הזה (באחד מהגדלים שהוזכרו קודם), פשוט מרבית הייצור הוא OEM ופחות RETAIL - כיוון שהוא מיועד, נכון להיום, בעיקר לאולטראבוקים שמגיעים עם כונן מהסוג הזה בתור הכונן הראשי והיחידי.

בבקשה לא להתלהם - ואם אפשר להוסיף סימני פיסוק, מה טוב.

פורסם

ההבנה שלך לגבי

Small-capacity M.2 solid-state drive for caching only (on some models).

מוטעית.

הסבר הוא שהיות ובמחשבי לנובו דגמים עם SSD מגיעים רק עם SSD, ודגמים עם HDD מגיעים עם HDD בלבד, ובדגמים עם SHDD הSSD לצרכי קאש מובנה ב HDD, תוספת הNGFF, ובפרט בגודל הזה, נועדה מראש בעיקר עבור קאש במקרה של התקנת HDD לא מסוג SHDD, או למודם LTE של חברות בארה"ב.

מהסיבה הזו החריץ לא נתמך על ידי אינטל RST, ולא מומלץ על ידי לנובו לכונן ראשי. כל זה לא אומר דבר לגבי היכולת שלו לתפקד ככזה.

נערך על-ידי nachum37

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים