עבור לתוכן

החלפת סוללה lenovo U310

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

בת דודה שלי הביאה לי מחשב של לנובו עם סוללה גוססת (נטענת עד 60%), והיא רוצה לקנות חדשה.

אין לי בעיה להחליף את זה באופן עצמאי, אבל אין לי מושג איפה הכי משתלם לקנות סוללה ומה המחירים של סוללות בכלל..

ראיתי את זה באיביי למשל:

http://www.ebay.com/itm/Lenovo-U310-Touch-OEM-Genuine-Original-REAL-DEAL-Battery-L11M3P01-11-1V-46Wh-/331301936183?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d23225c37

זה מחיר סביר? או לחלופין אפשר לקנות בארץ במחיר סביר? אולי אפשר לקנות ישירות מלנובו? (מחפש להוריד לה את העלות כמה שאפשר..

עוד דבר, ראיתי באתר של lenovo שבסדרה הזו (u310) יש כמה מפרטים שונים (i3\i5\i7) האם בכולם יש אותה סוללה מבחינת הקיבולת או שהסוללות שונות?

הדגם שלה זה ההוא שמגיע עם i5 3317u אם יש צורך במידע הזה.

תודה מראש.

עריכה:

או שאולי בכלל המטען דפוק? איך בודקים כזה דבר?

נערך על-ידי AvlK

פורסם
  • מחבר

לא שמתי לב לפרט הזה.. תודה!

אני חופר ברשת על זה ואני האמת לא בטוח שהסוללה לא בסדר.

פתחתי את המכשיר לראות מה כתוב על הסוללה, ניתקתי אותה לגמרי. כשחיברתי הכל חזרה הדלקתי וחיברתי למטען היא פתאום נטענת (מוזר משהו). השארתי כדי שתיטען במלואה ואחרי שהיא נטענה כיביתי את המכשיר וניתקתי את המטען.

עד כאן תקין, אחרי שעה בערך הדלקתי שוב (בלי להיות מחובר למטען) הסוללה מלאה על 100%, השארתי את המחשב דולק כדי שתתרוקן קצת עד שהגיע ל70% בערך. כאן שוב חיברתי את המטען אבל שוב פעם לא נטען.

מקצת חיפוש נתקלתי בדף הזה (למה בכלל יש לה תוכנות כאלה מותקנות זה עוד שאלה):

https://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/U310-battery-does-not-charge/ta-p/814477

לפי גישה B בדקתי ואני לא על פרופיל שאמור לטעון את הסוללה רק עד 60%, אז לא מובן למה לא טוען..

לפי גישה A הוא מריץ איזה תהליך של טעינה מלאה וריקון, הפעלתי את התהליך הזה וכרגע אני רואה שהסוללה כן נטענת..

מה קורה פה ? יכול להיות שהבעיה היא תוכנה מטומטמת?

פורסם
  • מחבר

התהליך הזה כנראה ייקח כמה שעות, במהלך הטעינה הוא כבר הגיע ל100% ועכשיו כנראה הוא בתהליך של פריקה אז זה יורד (כרגע 95%) נחכה לסוף ונראה אם יש שינוי.

אם עדיין לא השתנה כלום אני אמשיך עם מה שהצעת.

אעדכן..

פורסם
  • מחבר

^ מסכים לגמרי ^

אני בד"כ אף פעם לא מתקין את כל התוכנות "בונוס" האלה שהחברות האלה מחלקות לנו חינם.

לא מבין למה צריך את זה המערכת הפעלה עושה את זה מספיק טוב בלי צורך בהן.

טוב זו כנראה תוכנה גרועה בסה"כ.

אחרי שהרצתי את התהליך של גישה A (שלקח המון זמן) אז הכל עובד תקין כרגע. חבל שפשוט לא הסרתי מהתחלה את התוכנה הזו, היה חוסך לי הרבה זמן.

תודה רבה על העזרה.

נערך על-ידי AvlK

פורסם

"יאללה, תנו תוכנה שמראה את תקינות הסוללה ותעזבו אותנו בשקט."

HWMONITOR תראה לך גם את מצב הסוללה.

פורסם
  • מחבר

אפילו אותה לא צריך.. אני לא מבין למה לא מספיק לעמוד עם העכבר על האייקון של הסוללה בשורת המשימות ולראות את מצב הסוללה :nixweiss:

בשביל מה צריך איזה ציור "מתקדם" של סוללה עם אנימציה.. ועוד שמתברר שמחיר הציור הזה הוא תוכנה שכנראה לא כתובה מי יודע מה טוב ועושה צרות.

היא הלכה לטכנאי שאמר לה שצריך להחליף סוללה (אולי הוא לא התעסק יותר מדי) וכמעט שילמה כמה מאות שקלים על הציור המתקדם\מטומטם הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים