עבור לתוכן

עריכת סרטים מקרטעת ב- multi cam עם פרמייר CC על כרטיס 760GT

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח למה אבל אני מתקשה להאמין שהכרטיס שלי לא מצליח לסחוב כמה שכבות במקביל..

כשאני מריץ 5 שכבות יחדיו במקביל התצוגה מקדמת קופאת אחרי 3 שניות בערך שהיא עובדת חלק.

המחשב הוא כזה:

מעבד I5 4460

לוח MSI H81M-P33

קירור למעבד Arctic Alpine 11Rev.2

זיכרונות 8G 1600 בסטיק אחד (וואלה שחכתי איזו חברה)

כונן פלאש SSD Crucial MX100 256GB

דיסק קשיח HDD WD BLUE 500GB 7200RPM

כרטיס מסך EVGA GeForce GTX 760 SuperClocked

ספק כוח FSP GROUP 500W

מארז Thermaltake V3 blacx edition

מסך (טלוויזיה) LED Pilot 46' 50H'z FHD - מתחבר בVGA כי משום מה זה החיבור היחיד שמכבה את המסך יחד עם המחשב (לצערי).

האם צוואר הבקבוק נובע מהכרטיס מסך או מזיכרון הראם ??

פורסם
  • מחבר

שלום שלום, הכרטיס בעל 2G

ידוע שהראם אינו מספק אך האם זה הגורם הישיר לתופעת הקפיאות של התצוגה המקדמת בזמן שמריצים שכבות מרובות.

פורסם

אני נוטה לחשוב שמהירות הקריאה מההרדיסק מגבילה אותך, להזרים 5 שכבות וידאו יגרום לצוואר בקבוק בקריאה מהדיסק(האם מדובר בדגם הזה?)

http://smg.photobucket.com/user/Soulsaber/media/HDTune_Benchmark_WDC_WD5000AAKS-00D.png.html

באיזה ביטרייט קבצי הוידאו? באיזה קודק?

פורסם
  • מחבר

Type: MPEG Movie

File Size: 2.4 GB

Image Size: 1920 x 1080

Frame Rate: 25.00

Source Audio Format: 48000 Hz - 16 bit - Stereo

Project Audio Format: 48000 Hz - 32 bit floating point - Stereo

Total Duration: 00:07:32:21

Pixel Aspect Ratio: 1.0

5 שכבות במקביל של מפלצות כאלו (זה פלט של צלם חתונות מקצועי...)

קבצי MOV אם זה משנה. (איזה עוד נתונים אפשר להביא ואיך?)

בהילוך רגיל זה לא קופא, רק אם מריצים מהר, אך גם כשעובדים על 2 שכבות בלבד ואפילו על שכבה אחת.

כמובן שיכולות משתנות בהתאמה לכמות השכבות.

* חשוב לציין שההבדל בין הכרטיס המובנה לכרטיס החדש בסיפור הזה הוא כלל לא דרמטי משום מה (INTEL 4600)

(וכן, כן התקנתי דרייברים. תשאלו אותי איך היה BF4 על ULTRA ואספר לכם.)

פשוט התחלתי לחשוד שהכרטיס לא בנוי לזה או משהו כזה..

לא חשבתי עלזה, אתה אומר שהדיסק הקשיח עשוי להיות הגורם לצוואר בקבוק?

בגדול זה מנשמע הגיוני, הוא לא מצליח למשוך את כל המידע במכה בקצב המצופה. מה עושים??

*התוכנה נמצאת על גבי ה SSD אך כל הסורסים על גבי הHDD (אגב זה WD BLUE, הוא אמור לכבד את עצמו אם אני לא טועה)

הקאש של התוכנה מכוונן לתיקיית התוכנה שם על גבי ה SSD אך הפרוייקט עצמו שמור בHDD.

אם אעביר את הסורסים אל הSSD זה אמור להסתדר ?

כמובן שזה לא יהפוך להיות הרגל אלה רק לשם הניסיון.

אגב חשבתי להנמיך את הרזולוציה של הפריוויאו, יש שם אפשרות רק ל2\1 או 4\1 או 8\1 אך 16\1 סגור ואני בכלל לא מרגיש הבדל בביצועים בניהם.

פורסם

כן,צוואר הבקבוק הוא ההארד דיסק דבר ראשון,מולטיקאם הוא טאסק מאוד תובעני כי הכונן צריך לקרוא מידע מכמה מקומות שונים בו זמנית ו/או בביטרייטים גבוהים ו/או בקודאק דחוס.

תרד בפריוויו ותראה אם אתה מצליח לעבוד,גם כשאני עורך מולטיקאם אני לעולם לא יכול לשים על רזולוציה מלאה(בעבודה על הארדיסק,טרם יצא לי לבדוק על SSD)

לא הייתי מעביר לSSD כי זה כונן מערכת הההפעלה רק אם אין ברירה

במצבים כאלה או שעובדים על רייד או SSD.

WD BLUE הוא כונן 7200RPM "איטי" ביחס לדור החדש,שמשתמש בפחות פלטות ומראה קצבי קריאה משופרים בעשרות אחוזים,אבל עדיין לא מספיק מהיר לעריכת מולטיקאם.

פורסם
  • מחבר

ייבדק על גבי SSD של המערכת לצורך העניין בלבד. (אני ממילא עומד לפני פרמוט)

פורסם

אני מניח שה-GTX760 לא עבר סרטיפיקציה של Adobe ולכן פיצ'רים של CUDA \ האצת חומרה חסומים עבורו.

יש לבצע פעולת "unlock" לדגם זה. כנס לקישור הבא. בעמוד השני מספקים הוראות \ קובץ batch שיפתח פונקציונאליות של CUDA בתוכנות Adobe לכל כרטיס Geforce:

http://www.studio1productions.com/Articles/PremiereCS5.htm

פורסם

אכן אבל לא כולם בהכרח מכירים את התהליך...

פורסם
  • מחבר

טוב ניסיתי להעביר את כל הפרויקט יחד עם הסורסים לכונן ה SSD שלי (שהוא גם כונן המערכת) אך לצערי המהלך לא הוליד אף שינויי.

* בלי קשר אציין לחיוב את היכולת האדירה של פרמייר לאתר את כל הקבצים במקומם החדש בלי שאלות מיותרות..

לאור הגילויים בדקתי לעומק את המצבים הבעייתיים, אחדד שוב את התופעה:

(מדובר על הפלט שבחלון התצוגה המקדימה)

ניגון במהירות רגילה מתבצע ללא תקלות

ניגון במהירות כפולה מתבצע נהדר

ניגון במהירות משולשת (3לחיצות על 'ך') פועל טוב לכמה שניות ואז הפרוויאו מתחיל לקבל תקיעות ומדלג על פריימים בקצב מגעיל.

ניגון בהילוך לאחור במהירות רגילה כמעט שפועל טוב אבל מהר מאוד מתחיל לאוכל תקיעות ומשם כבר אבוד. ..

ניגון בהילוך לאחור במהירות כפולה תקוע ובלתי אפשרי לתפעול כלל.

לחיצה על פוס כשהכל חלק אין בעיה, כשמגיעים למצבים של התקיעות ודילוגים בפריימים:

חל עיקוב משמעותי מרגע הלחיצה ועד לפעולת העצירה, כנ"ל הניגון הבא שמגיע מיד לאחר מכן, אלה אם נותנים לו 'להתקרר' לכמה שניות ואז הוא מגיב מיידית.

כל זה נכון מאוד גם לגבי הכרטיס המובנה הקודם, אך יחד עם זאת חל שיפור לא דרמטי במיוחד מאז המעבר לכרטיס החדש.

ולפרטים המרעישים:

כשאני מנמיך את הרזולוציה למינימום האפשרי (4\1) גם בPUSE וגם בPLAYBACK יחדיו לא מורגש שום שינוי בביצועים בהשוואה לFULL (אפילו לא קטן!)

כשאני עובד על 5שכבות במקביל הביצועים זהים לחלוטין לשכבה בודדת ומסכנה כך שהבעיה היא בכלל לא בMULTI CAM כמו שחשבתי.

לצורך העניין בדקתי מה קורה כשאני מעמיס 10 שכבות יחדיו -

לפעמים הכל טוב ולפעמים אני נתקל ב LOW FPS, בדרך כלל כשאני משחק בבחירות מצלמה שבזמן הניגון זה דווקא ממשיך לנגן טוב

אך עניין הדילוגים שבמהירויות הניגון מחריף משמעותית בהשוואה לשכבה בודדת.

SyndromE

מסתמן שהכרטיס שלי נפל בין הכיסאות שם ברשימה שלהם.

על פי טבלת הכרטיסים הוא לא נמצא מתאים לתהליך ומסומן שם באדום, כיוון שאין לו מספיק זיכרון (פרט שהוא שגויי למעשה).

בכל זאת ניסיתי להריץ פעולת UNLOCK, הוצג בחלון שהפעולה בוצעה בהצלחה אך לא חל אף שינוי.

אגב הוא ציין שם לשנות בהגדרות פרויקט שהפלייבאק יהיה על HARDWARE ולא על SOFTWARE

אז הוא אכן נמצא שם אבל כשניסיתי להחליף אותו לSOFTWARE הוא חזר לHARDOWRE בפעם הבאה שנכנסתי אותו החלון.

פורסם
  • מחבר

עדכון:

חפרתי על הנושא לעומק. התקנתי בנוסף ל CC 2014, גם CS5 וגם CS4 לצורך השוואות.

אז ככה, בCC ובCS5 אכן GPU היה חסום ללא הפתיחה של CUDA.

לאחר שביצעתי את הפתיחה ניתן היה להגדיר תחת PROJECT SETTINGS את GPU במקום SOFTWARE אך בפועל לא חל שינוי בביצועים.

אם אני מוריד את הרזולוציה של הפלייבק ל2\1 אז קיים שיפור אך לא מספק.

בנוסף שמתי לב שבתהליכים המעבד מגיע כמעט ל100% כשאני מריץ מהר ומגיע למצביי הקיצון שבהם אני חווה תקיעות.

CS4 אינו מכיל את ההגבלות של CUDA ולכן בחרתי לבדוק מה קורה איתו,

המהירויות שם שונות לחלוטין ולא ניתן להביא את הפלייבק ל'מצבי קיצון' כמו בגרסאות CS5 או CC 2014, לכן לא חוויתי איתו תקיעות.

בנוסף הוא גם לא קורא MOV אז השתמשתי סורסים שונים וקלילים יותר. למרות שאין תקיעות גם שם נראה שהמעבד עובד שעות נוספות בזמן הניגון.

לסיכום נראה לי שמאיץ החומרה הוא עדיין SOFTWARE למרות כל הפתיחה של CUDA ואז נוצר עליו צוואר בקבוק המוליד לי את התקיעות הנהדרות.

למה זה קורה ? ?!

אגב הביצועים שלי היו זהים עוד לפני שרכשתי את הכרטיס בכלל..

פורסם

mercury playback engine תומך האצת חומרה למספר מכובד של פיצ'רים \ אפקטים. שיפור יורגש אם תשתמש בהם.

זה שסימנת CUDA לא אומר שהכל רץ בהאצת חומרה. למעבד עדיין יש עבודה לתת.

בקישור הבא ישנו פירוט בעניין כולל רשימות אפקטים תומכים וקישורים רלוונטים:

http://blogs.adobe.com/premierepro/2011/02/cuda-mercury-playback-engine-and-adobe-premiere-pro.html

פורסם
  • מחבר

אה. טוב לדעת, זה בהחלט מסביר כמה דברים - אני מדבר על ניגון של קליפ נטול אפקטים לחלוטין. (נטול שום כלום, רק עכשיו קיבל IMPORT)

למה הניגון של הפריוויאו בשכבה בודדת לא עומד בקצב ההרצה קדימה ואחורה כמצופה עם חומרה כמו שלי ?

אולי נכון יהיה לעבוד 'OFFLINE' ולקודד את הקבצים שלי לקטנים יותר ?

בכל אופן הייתי שמח להבין מאיפה צוואר הבקבוק אם כי נכון לעכשיו נראה שהוא במעבד.

אז מה, I5 4460 לא מסוגל ?? ?

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב אז חפרתי 'קצת' ועשיתי כמה בדיקות כדי לוודא היכן אנחנו עומדים:

האצת חומרה (CUDA) פועלת מצוין בעזרת הUNLOCK שאמרתם כאן לעשות:

כאשר אני משתמש באפקטים המבוססים על מאיץ גרפי וההגדרות מסומנות כHARDWARE זה עובד טוב וכאשר אני מסמן על SOFTWARE זה עובד רע.

כלומר הכרטיס מסך מקיים את חלקו בנושא הזה והוא חף מפשע.

לצערי עדיין יש נפילה הפריימים בזמן ה PLAYBACK במקרים ספציפיים:

אם אני משתמש ב4מצלמות ומעלה זה רץ חלק אך יש חלקים בסרט שמסרבים לרוץ חלק.

ואם אני מריץ בהילוך מהיר X4 בזמן שימוש במצלמה אחת זה פתאום מתחיל לדלג בקצב מסחרר.

הוספתי עוד ראם שיהיה לי G16 בקום 8G, לא עזר בכלום (החזרתי חזרה ל8, עשיתי את הבדיקה בחנות, וואלה אייבורי שחקו אותה עם השירות בקטע הזה)

אז זה גם לא ראם ונשארנו עם הלוח והמעבד.

בדקתי על מחשב מקביל לשלי (בדיוק) רק עם לוח H81M של ASUS במקום H81M של MSI שלי (אמרו לי ששלי גרוע ויש מצב שמשם הצוואר בקבוק)

אז גם שם אין שום הבדל, ככה שבעצם נשארנו עם המעבד ביד. אז בדקתי עם I7 2600 (מעבד 8 ליבות) וגם שם זה קורה אך באופן קצת שונה ויותר סביל משלי.

מה זה אומר ? צוואר בקבוק במעבד I5 ואפילו במעבד I7 ????

איזה מעבד לעזאזל צריך כדי להפעיל את הPLAYBACK של פרמייר 5+ כמו שצריך ?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים