עבור לתוכן

אינטל תשחרר מעבדי Skylake לשוק הגבוה כבר ברבעון השלישי של 2015

Featured Replies

פורסם

בניגוד לדיווחים המוקדמים, נראה כי אינטל תפתיע ותשיק מעבדים לשוק הבינוני והגבוה מדור ה-Skylake החדש כבר בעוד קצת יותר מחצי שנה

לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%aa%d7%a9%d7%97%d7%a8%d7%a8-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93%d7%99-skylake-%d7%9c%d7%a9%d7%95%d7%a7-%d7%94%d7%92%d7%91%d7%95%d7%94-%d7%9b%d7%91%d7%a8-%d7%91%d7%a8%d7%91%d7%a2/

• תגובות 33
  • צפיות 5.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

טוב, מה שאני מבין מהטבלה הזו הוא:

1. מעבדי ה Broadwell (הקטנה של ארכיטקטורת ה Haswell ל 14nm, יתאימו לתושבות 1150 אך ידרשו לוחות בעלי ערכת שבבים H97 או Z97) ישוחררו ברבעון השני של 2015. אני משער שזה כנראה יהיה בסביבות יוני 2015, שכן מעבדי ה Haswell Refresh שוחררו בסביבות יוני 2014, וזה היה כשנה לאחר מעבדי ה Haswell המקוריים, ששוחררו בסביבות יוני 2013.

2. מעבדי ה Skylake ישוחררו ברבעון השלישי של 2015 - גם למחשבים ניידים, גם לשוק הביתי נמוך (הספק עד 65W) וגם ישוחררו גירסאות בעלות מכפלה פתוחה (סיומת K).

כל זה נחמד, אבל כבר למדנו שאי אפשר ממש להסתמך על התוכניות של אינטל - מעבדי ה Broadwell היו אמורים להיות משוחררים עוד ב-2014 וזה לא קרה. בנוסף, כפי שצויין בכתבה, הדבר יביא לכך שיהיו בשוק 2 פלטרופרמות מתחרות מתוצרת אינטל - גם מעבדי ה Broadwell התאימים לתושבת 1150 וגם מעבדי ה Skylake המתאימים לתושבת חדשה (אולי 1151), דבר שאין בו הרבה היגיון כלכלי (אין סיבה שאינטל תתחרה בעצמה על אותו פלח שוק, אלא אם כן מעבדי ה Skylake יהיו עדיפים בהרבה על מעבדי ה Broadwell ויתומחרו במחיר גבוה הרבה יותר בהתאם). מכאן אני לא בטוח שלוח הזמנים הזה אכן מדוייק.

בהנחה שהטבלה הזו אכן מתארת לוח זמנים מדוייק, השאלה הגדולה היא מה הצרכן צריך לעשות? מהטבלה הזו אני מסיק את הדברים הבאים:

א. אם אפשר להמתין מספר חודשים עד לרכישת מחשב חדש - עדיף לעשות זאת, שכן בעוד כחצי שנה יהיו בשוק מעבדים טובים יותר בכל מקרה.

ב. מעבדי ה Broadwell הם לא יותר מאשר אפשרות שידרוג למי שיש פלטפורמה בעלת תושבת 1150 ולוח המבוסס על ערכת השבבים H97 או Z97.

ג. למי שאין לוח המבוסס על ערכת השבבים H97 או Z97 ומעוניין במחשב חדש, עדיף לקנות מחשב עם מעבד Skylake, שכן לא נראה שיש עתיד לתושבת 1150 ואילו התושבת החדשה תביא איתה שיפורים טכנולוגיים, כמו זיכרון DDR4 ותמיכה בכונני SSD מהירים יותר.

הערה: צריך לקחת בחשבון שמעבדי ה Skylake יעשו שימוש בזיכרון מסוג DDR4, שנכון להיום עדיין יקר יחסית לזיכרון מסוג DDR3, אך מחירו צפוי לרדת ככל שהוא ייכנס יותר לשוק.

נערך על-ידי smalul

פורסם

כל שני וחמישי תושבת חדשה.....

הם מתעללים באנשים עם המונופול שלהם....

תושבת ה775 שהיתה לי פעם החזיקה לי כמעט 10 שנים (3 מעבדים).

הזוי מה שהולך היום!!!

פורסם

מי צריך מעבד יותר חזק בכלל כל המעבדים שיש היום בערך אותו דבר לא? פועלים בסביבות 4 גיגה הרץ ומתפקדים בטמפרטורות נמוכות\סבירות

במידה ונחליט לשדרג זה לא רק מעבד אלא גם לוח זכרונות

אין מצב שאני עושה את זה בזמן שגם ככה יש לי חלקים איכותיים ומאמין שאחוז ענק באותו המצב שאין לו ממש מה לשדרג

נחכה ונראה מה התועלת במעבדים האלו בשטח

פורסם

כל כך הרבה טעויות עברית בכתבה אחת...

פורסם

@jackhammer

תושבת ה 775 החזיקה מעמד במשך מספר דורות של מעבדים (מעבדים הפנטיום 4 החד-ליבתיים, מעבדי הפנטיום D הדו-ליבתיים ומעבדי ה Core2Duo), אך סביר להניח שאם היה לך לוח ישן יחסית היית חייב להחליף לוח, שכן לא כל ערכת שבבים תמכה במעבדים החדשים יותר, ובמקרה מסויים הצורך להחליף לוח נבע מכך שהלוחות הישנים יותר פשוט לא תמכו במערכת הכח הנדרשת למעבד.

באופן כללי, יש לקחת בחשבון שלוחות חדשים יותר בד"כ מביאים איתם טכנולוגיות חדשות ומתקדמות יותר, כמו תמיכה ב USB 3.0 וב SATA3 (ובלוחות המודרניים יותר - תמיכה ב SATA Express וב M.2), כך שהחלפת הלוח היא לא בהכרח דבר רע. מצד שני מדובר בהוצאה של עוד כמה מאות שקלים בנוסף למעבד. אין ממש טעם להיכנס לדיון מדוע אינטל משנה תושבות כל דור או שניים ולא מאפשרת תאימות אחורה (כמו ש AMD בד"כ עושה במעבדיה), שכן זה המצב וכל עוד אנשים ימשיכו לקנות את המעבדים של אינטל לא סביר שזה ישתנה.

פורסם

תפסיקו לבכות לגביי תושבות. ארכיטקטורה חדשה דורשת תושבת חדשה , אין מה לעשות - רוצה להישאר עם אותה תושבת ? תישאר תקוע עם אותה ארכיטקטורה.

בתושבת 775 בקר הזיכרון היה על הלוח ולא על המעבד ובגלל זה היה אפשר להישאר עם אותה התושבת.

בנוסף כמו ש smalul אמר

אם קנית לוח 915P בתחילת הדרך של 775 - הלוח שלך לא תמך בpentium D כפול הליבה

אם קנית לוח 945P\975X כשיצא בשביל pentium D אז הוא לא תמך בC2D

אם קנית לוח 965P כשיצא בשביל מעבד C2D - הלוח לא תמך בC2D ב45NM (כולל C2Q ב45NM כמובן)

אם קנית לוח P35 אז קיבלת שרידות אך נתקעת עם PCIE 1.1

ימי 775 העליזים לא היו כל כך שונים מהיום

פורסם

@giloman

ערכת השבבים P965 לא תומכת רשמית ברוב מעבדי ה 45nm, אבל בחלק מהלוחות (כמו שלי, קישור), יש תמיכה לא רשמית.

גם הפתרון של AMD (תושבות בעלות תאימות אחורה ומעבדים בעלי בקר זיכרון שמסוגלים לעבוד עם 2 סוגי זיכרון) הוא לא הכי מושלם - הוא אומנם מאפשר במקרים מסויימים להפעיל מעבדים ישנים על לוח חדש יותר או הפוך, אך לא תמיד זה המקרה. לדוגמא - מעבדים בעלי תושבת FM2 יעבדו בלוחות בעלי תושבת +FM2, אך מעבדים בעלי תושבת +FM2 לא יתאימו פיזית ללוחות בעלי תושבת FM2, ודוגמא למקרה ההפוך - מעבדי AM3 יכולים לעבוד על לוחות בעלי תושבת +AM2, אך מעבדי AM2 או +AM2 לא יוכלו לעבוד על לוחות בעלי תושבת AM3, מכיוון שבלוחות אלו נעשה שימוש בזיכרון DDR3 בלבד ולמעבדים אלו אין בקר זיכרון מתאים. צריך לזכור שגם אם מעבד חדש יותר מסוגל לעבוד על לוח ישן יותר, יכול להיות שזה יהיה על חשבון הביצועים (המעבד החדש יותר לא ינוצל במלואו). בנוסף יש לקחת בחשבון שחלק מרמת הביצועים נובעת גם מהזיכרון, ובדורות חדשים יותר נעשה שימוש הזיכרון מהיר יותר (DDR3 לעומת DDR2 ועכשו - DDR4 לעומת DDR3), כך שהפעלת מעבד חדש יותר על לוח ישן יותר, גם אם הדבר אפשרי, לא בהכרח יהיה הפתרון הטוב ביותר מבחינת הביצועים.

בסופו של דבר יש לזכור שאינטל דיי קובעת את הכללים בעצמה - אם היא רוצה להחליף תושבת כל דור או שניים, היא תעשה את זה, ומי שזה לא מתאים לו - שלא ישדרג. זה מה שקורה כאשר אתה שולט באופן כמעט מוחלט בשוק מסויים.

בקשר לנושא עצמו - מעניין יהיה לראות האם ארכיטקטורת ה Skylake תהווה שיפור ממשי על פני ארכיטקטורת ה Haswell וה Broadwell, או שנראה שיפור קטן ולא מורגש יחסית כמו במעבר מארכיטקטורת ה Ivy Bridge ל Haswell.

נערך על-ידי smalul

פורסם

DDR4 זו בדיוק הסיבה לסקיילייק.

לחלוב כמה שיותר מהמחירים כי הרכעון השלישי של 2016 נראה את DDR4 + מסכי 4K + (טכנולוגיות GPU תואמות ל 4K) והכל במחיר עממי.

אז כל עוד המחירים גבוהים... הם ימשיכו עם הפגישות החשאיות של סינדיקת המונופול שלהם.

פורסם

965P כשיצא היה הצ'יפסט היחידי שתמך מההתחלה בC2D (הצטרפו אליו עוד כמה אך בעבר הם לא תמכו והיה צורך בשינוי בPCB - כמו 975X)

הלוחות של 965P של GB שכן תמכו הם הrev 2.0 (תמיכה מאוד חלקית) וREV3.3 (תמיכה כמעט מלאה) אך הגרסאות הללו יצאו כמה וכמה חודשים לאחר יציאת מעבדי הC2D והצ'יפסט.

זה לא קשור למונופול - לוח 775 לא יכל לתמוך במעבדי nehalem כי עברו מFSB לQPI ושילבו את הבקר זיכרון במעבד . לוח 1156 לא יכל לתמוך בסנדי\אייבי בעיקר בגלל שינויים חומרתיים בתוך המעבד כמו תדר באס וL2 שבלתי נפרד מליבות העיבוד. לוח 1155 לא יכל לתמוך בHW כי מייצבי המתח נמצאים בתוך המעבד (ועוד כמה שינויים בקאש ובגישה אליו)

זה פשוט המחיר שמשלמים על התקדמות ארכיטקטורית

פורסם

נמאס כבר מהתגובות הילדותיות האלה. "דיי כל הזמן הם מוציאים דברים חדשים מהר מדי".

מי שלא רוצה שלא יקנה. חלאס. הקדמה זה דבר טוב וכדאי שכבר תתחילו להפנים את זה

פורסם

אתם לא חייבים לשדרג מחשב כל חצי שנה

אינטל כרגע היא מונופול וכן היא עושה מה שהיא רוצה

בין אם היא חייבת או לא

פורסם

הם מוסיפים את הפין הזה, לא בגלל שהוא קריטי. בגלל שצריך לשנות תושבת, והם לא יכולים שאנשים יתבלבלו וישימו מעבד של 1151 בלוח של 1150, כי זה עלול להיות קטלני עבורו.

אם הם רוצים להיות יעילים ולא להיות מוחזקים אחורה בידי מוצרים ישנים, הם צריכים לשנות תושבת ולעשות את זה קל להבחין בין תושבות.

תחשוב מה היה קורה אם הייתה תושבת אחת כל דור ה-Core אבל התאימות הייתה ברמת ערכת השבבים, כמעט כמו 775.

פורסם

אני לא מאמין שנראה יותר מ-5% שיפור כללי מ-Hasswell ל-Skylake... אין שום סיבה.

אינטל לא מרוויחה מספיק מאנשים כמוכם וכמוני שמחפשים מעבדים נייחים, כדי להשקיע במחקר לכיוון הזה.

הם הרי השקיעו בכיוון של חיסכון בחשמל, ושיפור הליבה הגראפית.

באשר ל-DDR4: ממש לא מרגש אותי.

SATA express: מוצר לאנשים שפשוט חייבים שיהיה להם הכי מהיר גם אם זה לא באמת מורגש בשום דרך מלבד אפליקציות מיקצועיות - לא מרגש אותי.

מה שכן מעניין אותי בהקשר של שידרוג זה מה יהיה לAMD להציע ב2016 כשסוף סוף הם יעשו קפיצה ל14nm, ואם זה באמת יהווה אלטרנטיבה טובה במחיר אטרקטיבי, לא בגלל שאני חובב AMD גדול, בעיקר כי השוק הזה פשוט חייב יותר תחרות ומהר, ואני מניח שזה רק עניין של זמן עד שייצרניות מעבדים נוספות יתחילו לזלוג לשוק המעבדים הנייח כמו שהם משתלטות על שוק הסלולר.

בא לי שאינטל יתחילו להזיע קצת.

וכמובן, שוק ה-GPU. ו-4K כסטנדרט.

נערך על-ידי gtrippleg

פורסם

אינטל לא מרוויחה מספיק מאנשים כמוכם וכמוני שמחפשים מעבדים נייחים, כדי להשקיע במחקר לכיוון הזה.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

צודק הם לא מרויחים מספיק כסף. בוא נעשה להם מגבית נתרום להם קצת כדי שיגמרו את החודש....

נערך על-ידי jackhammer

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים